Ako oznámiť tehotenstvo?

matikeks
8. apr 2014

Ahojte mamicky / buduce mamicky. Mam taky problemik. Som tehotna uz o chvilu to bude 4mesiac. a nevie o tom nikto len moj priatel a jeho rodina. moja rodina o tom nevie vobec a preco? pretoze mam 18 rokov, zijem s chlapom kt. je odomna starsi o 12rokov a dokonca je to chlap ktoreho moja mama moc v laske nema. tehu bolo neplanovane cize mega prekvapenie to bolo hlavne pre mna kedze ja osobne si na dieta pripadam este mlada ale myslim si ze za pomoci priatela to zvladnem 🙂 no a k veci. ako oznamit rodicom ze som tehotna? dost sa bojim rekacie ze ma mama doslova zavrhne koli tomu .. otec na tom bude asi lepsie .. ale aj tak sa im to bojim povedat ... no uz by bolo na case kedze brusko uz zacina vykukovat. inac mama zije na slovensku (a my zijeme v anglicku)

marikaema
8. apr 2014

Ahoj,lahke to teda nemas. Neviem ako casto sa s rodicmi stretavas,ale najlepsie by bolo im to asi oznamit osobne a aj s priatelom. Bat sa nemusis,urcite to pochopia skor ci neskor. Proste im nedaj na vyber,povedz ze cakas babatko,svojho priatela lubis a oni nic proti tomu nezmozu. Mozno ich to nahneva,ale po case ich to prejde,ver tomu ze budu chciet sa stretavat s babatkom takze nebudu mat na vyber ako to vsetko prijat. Treba ich postavit pre hotovu vec. Bat sa nemas coho,. su to tvoji rodicia,ty si ich dcera. Vacsina rodicov pre svoje dieta urobi len to najlepsie. Aj ked neviem aky mas snimi vztah. Ale drzim ti palce🙂 Ja mam 23 a dve deticky a sme vsetci stastny🙂)

samantha223
8. apr 2014

@matikeks moja kamoska to spojila, ze najprv prisiel priatel s prstenom, akoze zasnuby a potom. Ak vas mama miluje, nezavrhne vas. mam kopec znamych co rodili v 19-ke a su stastne rodina. 🙂

stefka33
8. apr 2014

Ja sa skôr divím čo robíš v 18 rokoch, s o 12 rokov starším chlapom v Anglicku. Keď prehltli rodičia toto, tak decko ich asi už ani neprekvapí.

ivec16
8. apr 2014

@matikeks ja myslim, ze by to bolo super spojit najskor s tou ziadostou o ruku, aby rodicia videli, ze to myslite vazne a zesa lubite a chcete byt spolu a k tomu im to potom oznamit. Ja zijem tiez v zahranici a oznamit rodicom a rodine to planujem tak, ze im poslem fotku zo sona... Ja som zatial len v 7tt a na babatko uz dlho cakame, my aj cela rodina.... Takze je to ine... No urcite ta nezabiju neboj, prekusnu a verim ze sa budu potom tesit...

janinah
8. apr 2014

skype máš ,nie? u nás chodí reklama,že dcéra cez skype predstaví rodičom priateľa a potom sa dievčina postaví,natočí do kamery bruško a povie-to je Ema 😉 reakciu rodičov si asi vieš predstaviť.....si zrejme samostatná,rodičia ťa neživia,žiješ si svoj život.....ja ako matka 18r. dcéry si neviem predstaviť,že by bola tehotná,ale ak už,tak by som očakávala aj svadbu,ak by o svadbe nebolo chyrovať,tak by ma to sklamalo,že má dotyčný moju dcéru "len tak" nezáväzne....nebola by som nadšená,ale brala by som to tak,že je to jej/ich život a čo si navarili nech si aj jedia...asi tak

matikeks
autor
8. apr 2014

@stefka33 my sme sa do anglicka stahovali ako cela rodina za otcom. ja moja mama a bratia. potom sa mama s ocom rozisli cize ona je na slovensku a my "zvysna rodina" zijeme v uk. to ze mam priatela o 12 rokov starsieho to je moja vec v dnesnej dobe to nieje nic neobvykle. urcite by ma rodicia nenechali zit samu v uk.

stefka33
8. apr 2014

@matikeks Ďakujem za objasnenie. Vlastne keď sa nad tým tak zamyslím, tak furt lepšie mať dieťa s dospelým chlapom ako s nejakým puberťákom. Na dnešné pomery je to trošku priskoro ale radšej teraz ako nikdy.

tova
9. apr 2014

@matikeks aky mas problem? dieta budes vychovavat a financovat ty s priatelom alebo rodicia?? ked ste samostany a nepotrebujete ziadnu pomoc jednoducho sa to oznami po telefene. Zasnuby koli tomu netreba, to neni zaruka ze ostanete na cely zivot ani sobas, sama mas rodicov rozvedenych. Dolezite pre dieta je mat starstlivych rodicov.

kiki68
9. apr 2014

by som dala rodicom foto z nejakeho USG, aby videli malinke a potom to uz pojde. Lebo babatko v brusku,ked vidia to zmaknu vsetci rodicia 😉 Ze mas starsieho priatela je Tvoja vec, ja mam muza starsieho o 8 rokov, dobre nie sme spolu od mojej 18tky,ale vekovy rozdiel tam je. Ale to je uz na Vas dvoch,na nikom inom,ze aky vekovy rozdiel tam je. Ja sa skor pozeram na tie rodiely inaka to po tej mentalnej stranke,niekto sa sprava ako decko aj v 40tke, niekto je v 20tke uz dost pri rozume.

lenkadenisa
9. apr 2014

@kiki68 všetci veru nie, nezmäknú. ja som poslala foto fazuľky s lístkom, že sa uvidíme v októbri a moja mama mi povedala, že ju moje radosti a starosti netrápia a že sa hanbí, že som jej dcéra. a to sme mali predtým krásny, kamarátsky vzťah.

kiki68
9. apr 2014

@lenkadenisa to uz musi byt velmi chladnokrvna osoba, ze to s nou vobec nepohne. Ale tak su aj take krkavcie osoby,to sa musi nechat. Niektori su velmi tazke povahy a nevedia sa prenist cez nieco.

silvinuska6
9. apr 2014

@matikeks to že je priatel starší by som teda vôbec neriešila a oznámiť no neviem nebola som v tvojej situácii v našej rodine všetci vedeli že sa o dieťa snažíme takže to nebolo veľké prekvapenie ked sme prišli že som konečne tehotná no skôr či neskôr to budeš musieť povedať tak prajem veľa šťastia
@lenkadenisa to prečo tak reagovala ? :-O

lalinko2010
9. apr 2014

@stefka33 ja sa skôr pozastavujem na tým že tehotenstvo bolo neplánované a mega prekvapenie... ak nechcem byť tehotná urobím všetko preto aby sa tak nestalo ale hold stane sa...
@matikeks a ako to oznámiť, prídem a poviem - budete starý rodičia a je to - čo sa môže stať? ak ťa rodičia milujú, nezavrhú ťa a na priateľa si zvyknú a ak nie, nič sa nestane, vnúčatko bude a hotovo.

ivec16
9. apr 2014

@lenkadenisa no tiez nechapem reakcii, ale asi tam bude nieco viac za tym...

lalinko2010
9. apr 2014

@lenkadenisa to čo za mamu????? rozum sa zastavuje! ale ty sa teš na drobca a hotovo. a kedy budeš plná energie? dobrá otázka, ja fungujem na núdzový režim ale čo už... 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre