Ako pochopiť muža alebo včas odhaliť, čo sa deje
Ahoj , ani neviem ako začať ale k veci ...
S mm sme rok a pol manželia a 4 roky spolu , od zaciatku vztahu sme spolu bývali , síce boli hádky ale kde niesu ...
No k veci asi po pol roku mazelstva , sme sa budovali a mm mi začal vyhadzovať na oči že nič nerobím , samozrejme že to nebola pravda makala som tam ako debil , varila , vyvazala majstrov atd.. ale on sem tam si vela krat vzal niečo do hlavy a držal sa toho aj ked to nebola pravda ... to mi dost ublizovalo , boli hadky ale sli sme dalej ... potom som prišla na jeho neveru ... neviem k comu všetkemu doslo ale prichytila som ho ako omakáva jednu známu a vraj to nebolo prvy krát .. dobre aj to sa dalo nejak dokopy aj ked na to veĺa krát myslim a je ťažké zabudnuť ... no a teraz naposledy to prislo k tomu že sa sem tam aj vulgarne chova - nadava mi...
Nebudem ho tu osočovať , nie je zly človek .. vie byť pozorný , snaží sa , nechodí po krcmách aj ke´d si rád vypije ....
Len by som chcela pochopiť prečo je to tak , prečo vám človek ktorý tvrdí že vás miluje , vám tak ubližuje... co sa deje ako to mám chápať ... je ho rekcia na moje otázky po hádkach je tá , že ja som začala ( prisahám nie je to pravda ) , že je to reakcia na to ako sa chovám.. ked sa opýtak ako sa chovám čo mu vadí tak mi nevie odpoovedať ... Preto poprosím vás skúsenejšie poradťe mi alebo mi otvorte oci a povedzte čo sa deje ... čo robiť aby sa nad sebou zamyslel a pokusil sa zmeniť..
@fialkaa nemame toho isteho.. 😀, moj je schopny napustit vodu do vane a mna zavolat skontrolovat, ci nie je prilis horuca.. a potom uz samozrejme kupem ja.., Ak nahodou odchadzam z domu a poviem, ze ked doperie pracka a doumyva umyvacka, ze to treba vyvesit a vybrat, tak na 100% jedna vec urobena nebude 😠
@sisaha
este jedna vec ma napadla a uz potom nebudem zdrziavat debatu. trochu od veci: viete, co robi moj chlap? ked ho poslem kupit napriklad ananasovy dzus (ked som bola tehotna, stale som nan mala chut) a nepoviem konkretnu znacku, on kupi napr. 5 roznych dzusov, lebo nevedel , ktory by bol najlepsi. minule kupoval ryzu, doniesol asi 7 kg, kazdu inu, mali sme asi na pol roka. moja kamoska ma tiez jednopoveloveho, ale ked som jej toto povedala, cumela ako vyr. 😎 😎 😎
@bulik30 ....vieš ako sa to hovorí--podľa seba súdim teba!....je to svätá pravda
takže ten tvoj mm má toho na rováši asi dosť,ked sa takto chová...teda aspoň u mňa to tak bolo...bola som najhoršia,bola som devka atd....z jednej facky boli dve a nakoniec som mala krk v gypse a rozmlátené oko...nechápala som prečo som stále ja ta zlá--pokiaľ som mu neprišla na všetky jeho kvázi kamarátky....takže ,aby sa on necítil byť vinný,tak to všetko pripisoval mne....ale poviem ti rozvod bol mojím vykúpením-pre mňa a moju vtedy malú dcérku,ktorá sa ho veľmi bála a už ho nechcela po príchode domov ani pozdraviť--jasnačka zasa som bola na vine ja,lebo som ju akože namotávala....asi toľko...ako baby povedali maj oči otvorené -nebude to len tak....ale nechcem ťa strašiť 😒
ahoj,podla mojho nazoru,takto sa muz sprava ak ma pocit ze zlyhal..len vtedy clovek hlada vynnika resp.objekt svojho hnevu,ventilacie...ta nevera bola na urovni obchytkavania alebo normalka?ako,ze ma vobec odvahu takto sa chovat...ved by ta mal po tom na rukach nosit a bozkavat zem po ktorej chodis...ak to nerobi tak pre mna je to bezcharakterne...
@lady511 toto aj unas jeden cas fungovala , len ja mam pocit ze on obcas dostane PMS a vadi mu ked je dobre a potrebuje to niecim pokaslat , inac si neviem vysvetlit take sceny .. rozculy sa nad malickostou ... tak ako aj minule zacal s tým ze nie je toaletak a ze ci mi robi problem ho kupit a zacne vrtat... no a on nevidi ze dochadza ? nemoze ho ist kupit ? to len ja zijem v tom dome ? a takych veci je dost a mna s toho ide vystriet 😠
@bulik30 ja muzom nerozumiem...celkovo,niekedy nechapam ani svojho starkeho 🙂 jedno je iste,pokial by sa spraval ako tvoj a urobil to co tvoj,nepreslo by mu to...ja som prcha,nezvladla by som to,odisla by som...nenechaj na seba kydat,obvinovat ta bez priciny,nikoho si nezabila...to normalka mam chapat ako normalka nie,teda nic vazne,alebo normalka,nie?proste ze ano zahol ako sa na muza patri.?niektori muzi si jednoducho nevedia vazit co doma maju,musia o to prist,aby dostali rozum a zacali si to vazit...len potom je uz zvycajne neskoro...
@bulik30 "už som bola po tej nevere .. neozval sa len mi napisla ze ma miluje a ze patrím k nemu... po case ked sme sa o tom rozpravali ze preco neprisiel do prace za mnou , tak mi povedal ze mu povedla nech mi da pokoj a neozyva sa mi , ze sa ozvem sama... toto pocuvat bude a ked treba daco ine pocuvat ta ma na haku"
kto mu povedal aby za tebou nesiel???
Inak toto som mala aj ja s byvalym, facky boli zo dve tri pocas celeho vztahu, ale za vsetko som bola zodpovedna ja...cele manzelstvo bolo o tom, ze ja mam rozmyslat nad sebou a on by sa nespraval "tak" keby som ho ja k tomu nedonutila...napriklad tak som ho donucovala ze som povedala na nieco svoj nazor a on MUSEL spravit naopak, aby proti mne bojoval a samozrejme ze vzdy to bol kktsky napad ten jeho a tak sa dostal do pruserov. On so mnou stale bojoval a nechapal ze manzelstvo je o spolupraci a ze ked mu nieco poviem nie je to preto ze ho chcem zhodit, ale ze sme dvaja a dvaja aj rozhodujeme...nie, vzdy spravil naopak a dopadlo to katastrofalne...Nase manzelstvo koncilo tak ze som bola ku.va uz aj pred zamestnancami, chlapec si tak dvihal sebavedomie,,,Po jednom takom vystupe som si dala par dni cas a podala ziadost o rozvod. Odrazu bol v soku ze to odomna necakal... Nie je tvoj jedinacik? Pripadne matka zije sama? Lebo moj bol naviazany na matku uplne choro...
su rozne priciny preco partnersky vztah nefunguje. Myslim si, ze spokojny a kvalitny vztah je otazka nahody a zalezi na tom ci sa partneri navzajom naucia obrusit svoje hrany a na to ako ich obrusit musia prist sami. Ak sa im to nepodary tak sa dookola budu motat v tych istyych konfliktoch, az kym to nebude pre niekoho z nich neunosne a neukonci vztah.Zalezi na kazdom, kde si urci hranicu, po ktoru sa chce este snazit a investovat do vztahu alebo ked uz zisti ze len zbytocne plytva energiou.
@bulik30 tak to viem pochopit keby to moj spravil ani aj yb som nemala kam teda mala...k rodičom ale tam je ich dost takže asi yb som ostala...skus na tu neveru nemysliet..ja viem že je to tažke....a už to nebdue ako predtým...ale ak si máte dat ešte jednu šancu ....musí sa aj on snažit a niaka manželska poradna?alebo niake ine tipi ako to prekonat to akože on všetko odmieta?
@yvetulka som chlap, ktory ma opacny problem ako Vy zeny a to, ze nechapem konanie svojej manzelky... ja by som sa pre nu rozdal a ona len zranovat, tvrdohlavo presadzovat svoje, ziadny zaujem o dohodu, kompromis.... brani mi v kontakte s dcerkou... ziadna nevera nebola, ziadne nasilie, ani alkohol, obcas ani to netreba ked si zena namiesto komunikacie sama vyfabuluje nieco o com sa dokaze presvedcit, obmedzi manzela v kontakte s dcerkou, odmietne poradnu a potom sa stavia do pozicie, ze ona je chuda ta na ktoru sa manzel vykaslal.... pritom sa manzel nadalej snazi a ona hra divadielko, ze ona je obet...
@lady511 ticho ti zavidim, ze si dokazala s manzelom nastavit takto vas vztah. Presne o to som sa snazil aj ja, od zaciatku som manzelke hovoril,z e chcem otvorenu komunikaciu. Ona mi stale opakovala,z e na to z domu nie je naucena. Potom sa z dna na den odstahovala a uz len negativne postoje... vsetko v minulosti bolo zle, vsetko na ocm sme sa dohodli bolo len moje rozhodnutie.... ach jaj...
@sisaha dobra otazka... urcite som jej ublizil, ublizoval - problem vsak bol, ze som o tom nevedel, nic nepovedala. Ked uz zacala hovorit co jej vadi tak sa nedokazala zastavit vo vycitkach, vsetko z minulosti prekrucala v svoj prospech v moj neprospech. Napriek tomu, ze som sa ospravedlnoval aj za to za co so mnemohol, ze som sa chcel zmenit a nerobit to co jej vadilo, nedala mi na to realne priestor. Zacala sa mi vyhybat, obmedzovat ma v kontakte s dcerkou... Stale tvrdi,z e nikoho nema, stale som ja jediny vinnik, ja som sa zmenil, ona nie, odmietla si uznat, ze sa zmenila po narodeni nasej dcerky, odmeitla si uznat, ze mi ona ublizila tym,z e zo dna na den vyhlasila,z e mi neveri a odmieta mi kontakt s dcerkou (odstahovala sa k svojim rodicom, mne len poslala do roboty sms). Sabotovala poradnu... obcas je to naozaj tazke kedze sme take komplikovane osobnosti, zivocichy s taolkymi psychickymi problemiami kazdy sam v sebe, nie to este vo vztahu k druhym...
moj nazor je jednoznacny - ak ma vztah fungovat partneri k sebe musia byt uprimny, otovreny, vsetko si povedat na rovinu, neurazat sa ale pocuvat a zamyslat sa,z e partner to nehovori pre to, aby druheho zranil, ale preto,z e sa snazi byt k nemu uprimny, chce aby jeho polovicka vedela ako sa citi, ako to vnima...
ak to zacne skripat jednoznacne poradna... ak niekto odmieta poradnu znamena to, ze bud nema o vztah zaujem, alebo ma sam v sebe nejaky problem, ktory nechce pred partnerom riesit, priznat a to podla mna znamena koniec..
ak parnter zacne vo vztahu nieco presadzovat silou, alebo si prestane vazit partnera neverou je to asi neriesitelny problem...
a baby, skutocne si nemozem pomoct, ale mate skutocne muzov co kupia 7kg ryze? uff... tak ja som tiez dcerku do 14 mesiacov sam neokupal... ale vzdy som pomahal, strazil ked sedela vo vani a oblieval ju, salel sa s nou, utieral som, kremoval, daval plienku, obliekal... nikdy som nesedel pri telke... v noci som vzdy fungoval ja..., este rano pred odchodom do prace som ja manzelke pripravoval mlieko, ze ked mala vstane tak manzelka len zaleje... manzelka vsak ked zacala vsetko vidiet cierno skonstatovala, ze ona mi nemoze vsetko hovorit co jej vadi... co mam robit... pritom vzdy ak nieco chcela jej stacilo raz povedat a ja som to uz robil, povazoval za samozrejmost...
@wrok takeho chlapa chcem 🙂 Je to tazke aj z nam zenami.. ja mam vela krat pocit ze mrchy maju dobrych muzov , a tie co sa snazia maju tie horsie ... a opacne... Ja som vykukala v nasom vztahu ze ak je dlho vsetko ok , tak pride hadka , hadkla na malickosti ... Ja osobne sa nerada hádam .. nepotrebujem nervozitu a stres vo vztahu ..toho mam dost v praci..neuznavam hasterenie sa nad malickostami ...a cloveka ktorého mam rada , pre toho spravím aj nemozne... tak som si v zivote cenila aj kamosov ale stale som padla na hubu ... povedala si ze aj ja budem zla ...ale potom ked som nad tým uvazovala , tak mi to prislo proti srsti ... nie som taka a ani nebudem..
@bulik30 neidealizuj si ma, tiez mam svoje muchy..., pravdou vsak je, ze som ochotny sa pre vztah, pre svoju partnerku menit, nie vsak, ze si ma ona podriadi, ale ze spolocne dospejeme ku kompromisnemu rieseniu vo vsetkom...
plne s tebou suhlasim - nebudem zakerny preto, lebo nimi su moji znami, kolegovia... ako sa hovori: ak chces pohnut svetom, zmenit ho zacni od seba, ak zmenis seba na lepsieho zmenis svet, pretoze na svete uz bude o jedneho dobreho cloveka viac 😉
@wrok no keby som vedela v čom sa mám ešte zmenit ... ked ten mi povie ze mu vadi ako sa spravam ... vieš za kazdym sa ta hadke pretoci na mna ... priklad .. viezla som ludi zo stavby .. bojim sa jazdit vecer , neverim si ... no a presla som tesnejsie okolo krikov - auto nebolo skarbnute a len som kolko nich presla a uz zacal nadavat ze si nevazim co mam atd...noc o ti poviem
@wrok uuu.som rada že do tejto debaty prispel aj mužský názor 😉 tak ja som toto preferovala od uplneho začiatku,,,aj ked su situacie ked mm niečo tají ked je neštastný že niečo sa nepodarilo,,,alebo tak a nechce aby som bola smutna...ale ja to na nom vidím vž´dy,,,a taktiež som ho to musela učit lebo nebol na t zviknutý z domu,,,(pochadza z rumunska z velmi jednoduchej rodiny)kde vládli ine pravidla a princípi ako v našej domácnost...,,neviem akorát včera som sa smiala že je ako moj milenec lebo ho vidím iba večer.,,,dokonca aj cez výkendy pracuje,,,aj mi máme svoje výbuchy hnevu a zlé dni,,,ale ja som ta čo dokáže byt urazena aj 2 dni,,, 😀 😀 😀 neprišla by som prvá za ním ani za nič,,,asi som taka povaha dost tvrdohlava,,,ako to nakoniec s vammi dopadlo?ste spolu?som nevispata tak mi to nepáli 😀 😀 😀
@bulik30 tak v prvom rade ak partner zastava nazor, ze vsetko zle je sposobene len druhym a on je bez viny tak bud je despota a ostava ti len odist,a lebo sa s tym zmierit - alebo je tu druha moznost, ze ma psychicky problem.... v takom pripade je na zvazenie co dalej.... ak odmieta poradnu tak si skoncila a ostava ti len riskovat, ze mu niekedy prepne uplne....
mne pomohlo, ze som si sam skocil za sukromnym psychiatrom na konzultaciu, sice ma nepotesilo co mi povedal, ale obcas ked nevies co s partnerom ti ine neostava len sa zamerat na deti... tie za to to tiz nemozu...

ahoj mi sme spolu s mm 6 rokov....ale manželia len rok a pol ale celí vztah bol ako manželstvo,,,pranie žehlenie,,,upratovanie poznáš to,,,u nás som vždy preferovala komunikáciu,,,ked je problém povedz mi to,,,ked sa ti niečo nepáči povedz mi to,,,ked sa ti páčim/nepáčim povedz mi to,,,proste vždy som mu vravela aby nič predomnou netajil,,,aby mi povedal čo ho trápi,,,a aj keby ma už nemal rád nech mi to povie aby si každý mohol íst vlastnou cestou,,,a zatial to klape dobre....skrátka každy den sa rozprávame čo a ako,,v práci čo cítime,.,,aj ja som sa strašne dlho bála nevery z jeho strany,,,nie preto že by som nebola dost sebavedoma proste pre to,,,lebo ma ta predstava desí ale teraz ked je babo,,,nemyslím na to snažím sa aby bol štastný,,,určite ta trápi to ako sa správa tvoj partner.,,,a k tej nevere..ja neviem čo yb som urobila...je to tažke...ale asi ani ja by som nedokázala odýst neviem asi pre to lebo je tu dieta...ktore si zasluži kompletnu rodinu.....aj ked akceptujem nazory všetkých žien...neviem akoby soms a zachovala....naozaj...si silná,,,,ako všetky ženy ktoré odpustia neveru....ale nezabudnu to je pravda ☹ ale mal by s tebou hrat čistu hru...mal by povedat ano nemam ta rad...alebo mam ta rad...chcem byt s tebou....ale nieje to vždy take lahke...chlapi su komplikovany,,,