icon

Ako pochopiť muža alebo včas odhaliť, čo sa deje

bulik30
10. feb 2012

Ahoj , ani neviem ako začať ale k veci ...
S mm sme rok a pol manželia a 4 roky spolu , od zaciatku vztahu sme spolu bývali , síce boli hádky ale kde niesu ...
No k veci asi po pol roku mazelstva , sme sa budovali a mm mi začal vyhadzovať na oči že nič nerobím , samozrejme že to nebola pravda makala som tam ako debil , varila , vyvazala majstrov atd.. ale on sem tam si vela krat vzal niečo do hlavy a držal sa toho aj ked to nebola pravda ... to mi dost ublizovalo , boli hadky ale sli sme dalej ... potom som prišla na jeho neveru ... neviem k comu všetkemu doslo ale prichytila som ho ako omakáva jednu známu a vraj to nebolo prvy krát .. dobre aj to sa dalo nejak dokopy aj ked na to veĺa krát myslim a je ťažké zabudnuť ... no a teraz naposledy to prislo k tomu že sa sem tam aj vulgarne chova - nadava mi...
Nebudem ho tu osočovať , nie je zly človek .. vie byť pozorný , snaží sa , nechodí po krcmách aj ke´d si rád vypije ....
Len by som chcela pochopiť prečo je to tak , prečo vám človek ktorý tvrdí že vás miluje , vám tak ubližuje... co sa deje ako to mám chápať ... je ho rekcia na moje otázky po hádkach je tá , že ja som začala ( prisahám nie je to pravda ) , že je to reakcia na to ako sa chovám.. ked sa opýtak ako sa chovám čo mu vadí tak mi nevie odpoovedať ... Preto poprosím vás skúsenejšie poradťe mi alebo mi otvorte oci a povedzte čo sa deje ... čo robiť aby sa nad sebou zamyslel a pokusil sa zmeniť..

wrok
11. feb 2012

@lady511 ahoj, tak tvrdohlavost je v pohode ak si ju clovek pred parnetrom dokaze priznat, osrpavedlnit sa - potom sa s tym da vo vztahu fungovat, pretoze partner si je toho vedomy, ze to tak nemyslis, ze len tvoje okamzite reakcie nie su take ako tvoje realne rozpolozenie...
ja, my... tento weekend som mal vidiet dcerku, prisla mi sms, ze je chora, ze mi odporuca buduci vikend, takze 3 tyzdne bez dcerky (ak nepocitam,z e mi umoznila v stredu vidiet dcerku na jej meniny a dat jej osobne darcek cez dvere bytu jej rodicov...), v pondelok mame poradnu tak som zvedavy.... uz je to aj na kona vela... strasne mi chyba dcerka, strasne ma mrzi ako sa odomna manzelka vzdialila bez toho aby som to dokazal ovplyvnit, zabranit tomu...

wrok
11. feb 2012

čakám kedy sa niektora do mna obujete, ze je to tema ako pochopit muza a nie, ze ja si tu vylievam svoje srdce, takze prejdime radsej na konkretne otazky z vasej strany a ja sa pokusim odpovedat v com to my muzi vidime inac kao vy, ze inac reagujeme, inac zmyslame... kazdy sme iny, ale zaklad je rovnaky Vy zeny chcete rozpravat a nechcete od nas rady a riesenia, my muzi zase nechceme rozpravat ale konat a tak sa snazime riesit vase problemy aj ked vy chcete len vypocut....

lady511
11. feb 2012

@wrok Ako vidím teda čítam velmi lubiš svoje dieta...a asi podla tvojich slov maš stále rad aj svoju manželku toto ma vždy trápi,,,,ked vidím ako sa fungujuca rodina zmeni na niečo rozpadnute,,,na dva tabory ktore proti sebe bojuju,,,respektíve je to boj koli kontaktu s dietatom,,,určite ti dcerka chýba...a ten darček medzi dvere?????to nemyslíš vážne???? 😲 to je teda pravdupovediac strašne....ved by ste mali byt spolu,....je to neuveritelne ako sa to otoči proti rodičovi ked sa tomu druhemu zachce...nieje už žiadna šanca že by sa to medzi Vami dalo niako napravit?určite si to skušal...ale teda aspon koli malej ☹ ??????ja by som takisto asi ostala koli malej s rodinou,,,,aj keby to znamenalo velku obet...ale pre naše detičky všetko no nie??????? 😉

wrok
11. feb 2012

@lady511 tak ja verim, dufam..., spravil by som pre udrzanie rodiny takmer vsetko (okem poziadavky mojej manzelky, ze sa mam vzdat sovjej rodiny). V minulosti manzelka odmietla opakovane poradnu, neprisla na dohodnuty termin, potom isla sama a pohadala sa so psychologom...., tak uvidime ci pride na poradnu nariadenu sudom a najme ako to bude prebiehat... pondelok to isti.. zaujimavy temrin, den pred Valentinom, v narodnom tyzdni manzelstva (www.ntm.sk)... co ma vsak najviac zranuje je hodnotenie mojej osoby mojou manzelkou, ze som nezvladol ulohu otca, partnera, ze si nedokazem najst cestu k dcere, ze ju sice mam rad, ale nie ako rodic.... nechapem odkial si dovoli taketo konstatovania, ale zial taka je realita...

nana776
11. feb 2012

@bulik30 Prepac,ale mne to pride dost vtipne.Nie tvoj manzel ale ty.Mam kamaratku ktorej naivnost ma dostavala do stavu kedy som nevedela ci vobec taku hlupu kamaratku chcem.Stale sa snou bavym cez sms tak raz za mesiac ale prestala som sa snou stretavat pretoze jej doslova debilnost a naivnost mi uz liezla na nervy.Ma podobny pribeh ako ty ... nechcem byt vulgarna ale nemam rada.taketo naivky,a viem ze teba to asi boli ale taky je zivot.Dam ti len jednu radu,aj ked viem ze je to zbytocne plytvanie slov pretoze aj ona len prosila o rady a doteraz je snim.Zacalo to ignoraciou jej muza potom,prisli druhe zeny,bozkavanie sa snimi pretrcanie na verejnosti,aj pred nou...vsetci sa len smeju aka je hlupa,aj ja priznam sa...potom jeho sluby,ze sa zmeni a co?trva to roky a nic sa nestalo...a ona hlupana je snim aj napriek jeho klamstvam.

nana776
11. feb 2012

NEPOCHOPIM TAKE ZENY!Muz ich podvadza,bije a oni su snim.Ale preco?A este sa mu pchaju do riti a prosia ho aby ich neklamal ... !Nechapem co vas snimi drzi ale ja by som to nezniesla.Ja mam chvalabohu dobreho muza,ale pred rokmi som bola cislo a poznala som aj zenatych alebo zadanych a ked som videla tie ich zeny mala som ich za take chudatka.Bolo mi ich aj luto ale v podstate si mozu zato samy.Prepacte ak som niekoho urazila ale bohuzial je to tak a taka je realita.

nana776
11. feb 2012

@bulik30 A este jedna vec ze chlapy su svine!??!Zatoze ty mas takeho nepodarka musis davat vsetkych do jedneho vreca?Vzdy mas taky vztah aky ho sama chces.Ja som mojho muza nikdy nepodviedla,sme spolu dlho a denno denne,poznam vela muzov ktory su zo svojimi zenamy 7-10 rokov a vobec sa nehadaju a maju super vztahy a taktiez su spolu denno denne.Takze NIE vsetky vztahy su o nicom ako si ty myslis!

bulik30
autor
11. feb 2012

@wrok nie kludne sa aj ty tu vykecaj , mozno ti baby poradia co a ako dalej 🙂

bulik30
autor
11. feb 2012

@nana776 ja som povedala ze su svine ale že česť výnimkám a že aj ženy su svine a tiež česť výnimkam ... takže si to najprv prečítaj a tak niečo vrav.. A dalšia vec , ja si nemyslím že všetke vzťahy su také - že sú zle ... vkaždom vztahu sú hadky a ja obdivujem keď sa to dá dať do poriadku bez dalších výlevov alebo skor ako to tomu druhému pojde hore krkom ...
Apropo každý človek robí chybu , v každom jednom z nás sa niečo deje.. tú temu som zakladala preto lebo chcem príst na to čo sa deje a chcem to zmeniť - pomoct tomu aby moj manžel nebol taký aký je , lebo pred tým to tak nebolo .. takže sa niečo stať muselo ...
Som rada že maš ideálny vztah a želám ti aby to tak bolo stále , aby ste sa milovali a neubližovali si ...Si štastný človek 😉

wrok
11. feb 2012

@bulik30 DD, ocenil by som akekolvek rady, ktore funguju... viem, ze je pre vecsinu vas zien strasne frustrujuce obdobie materskej, ked muzi chodia do roboty a vy vecsinu casu travite s detmi, no na druhej strane niekto tu rodinu musi zivit kym je dieta mrnave a ked muz zaraba viac... o to ma viacej mrzi, ze moja manzelka nereflektovala ked som jej navrhoval aby isla vonku (zase vyhanat nasilu by bolo podla mna tiez chore), samozrejme v sucasnosti uz pocuvam, ako nemala moznost niekam ist, ze ja som si chodi a ona nemohla a podobne...
uz vopred pre feministky uvadzam, ze nechcem moj vztah vratit tam kde bol, vela veci chcem robit inac, teda vsetko co som sa konecne dozvedel, ze mojej manzelke vadi...

wrok
11. feb 2012

@bulik30 pepac ale inac ako otvorenym rozpravanim sa nic nezmeni, kedze vsak uz bolo vo vasom vztahu, ak som spravne pochopil, aj nejake nasilie a nevera tak by som ti skutocne odporucal v ramci rozhovoru trvat na poradni a asi aj tom vysetreni s tym aby vam psycholog pred partnerom prezentoval aky ste a poradil vam co s tym... ak mu na vas skutocne zalezi nebude s tym mat problem, ak uprednostni svoje ego pred vami tak by som na tvojom mieste s nim buducnost neriesil... (krute, ale to je moj nazor)

kubuliatko
11. feb 2012

draha bulik 30. mna stale zaraza to, co vsetku su zeny ochotne strpiet zo strany svojich manzelov. je to tvoja chyba ze sa trapis, lebo mu to dovolis aby ta ponizoval.nechapem ako si zeny mozu zobrat za manzela chlapa ktory ich uz pred manzelstvom uraza, hada sa s nimi a dokonca obchytkava ine zeny. a potom placete ake ste nestasne a este si od neho nechaj urobit deti.. zober zivot do vlastnych ruk. vsetci chlapi nie su svine. moj muz je uzasny. nenadava mi, nehadame sa a vo vsetkom ma podporuje. takeho si hladaj

bulik30
autor
11. feb 2012

@wrok rady .. . vieš nech ti kto a akokolvek poradi aj tak sa budeš riadit srdcom .. len budeš obozretnejší lebo v pozadí budeš v nímat tie rady ktoré si dostal...ja som rada ze je taketo forum ... ty co to zazili alebo nieco podobne ti vedia aspon trochu otvorit oci .. ty co to nezazili sa do teba obuju ... ale tak to je v zivote ..ten kto to nezazil nepochopi.. ja som si tiez stale vravela ze neveru nikdy neodpustim a vidis odpustila...ale nazabudnem na nu ... viem ze clovek je len tvor a dokaze spravit chybu , ja som stale bola taka ze som hned do jedneho vreca ludi nehodila a dokzala som odpustit aj ked velmi ranili ... a vies co vyplatilo sa to ... @nana776 mám jednu otázku k tebe ... na to ako tvrdíš že poznaš take prípady ako som ja a že sme podla teba hlupe a naivne ... Keď Ti tvoje dieta ublizi , sklame ta ... ukonciš z ním to puto , necháš ho , opustíš ho,zanevrieš naň ? Verim to mu že nie ... lebo ho budeš nadovšetko milovať a do posledných chvíl budeš verit že mu pomozes , ze ho zmenis ...a atk je to aj zo vztahom ... len ten kto odíde bez boja je zbabelec..lebo kazdy jeden z nás moze zist z cesty ...ja verím na dobré konce a každý deň sa s tým stretávam...

bulik30
autor
11. feb 2012

@kubuliatko ano v tom mas pravdu , dovolila som to ... a teraz sa pokusim o zmenu a uvidime čo život prinesie ...čo sa ma stat to sa stane ... 😒 Z a všetko môžu dvaja - ja osobne za to že som niečo take pripustila 😒

kubuliatko
11. feb 2012

bulik ty si strasne hlupa.nemyslim to v zlom. dieta a muz je trosku rozdiel. aj keby sme ti tu dali 1000 rad aj tak s tym tvojim trulom zostanes a budes sa trapit dalej a este si od neho nechaj urobit 3 deti a uz si uplne vriti. vztah ma byt pekny pre obidvoch

kubuliatko
11. feb 2012

ja si myslim ze musis byt trosku sebecka a mysliet aj na svoje stastie. nie len vkuse analyzovat co robis zle a ako mu vyhoviet aby bolo dobre. trosku sebeckosti.mas narok byt stastna a milovana zasluzis si aj dobolenku aj nejaku pozornost od svojho muza

kubuliatko
11. feb 2012

este som nezachytila si bezdetna?

bulik30
autor
11. feb 2012

@kubuliatko zatial ano , este bez detna ... Som hlupa , stale najprv pozeram na druhých a až tak na seba .. máme to v genoch 😀 Najprv sa s ním otovrene porozpravam navrhnem mu nejake veci co ste mi tu poradili a uvidime ..

sisaha
11. feb 2012

@kubuliatko mas pravo vyjadrit nazor, ale drz ho trosku v medziach slusnosti, ok? 😉

kubuliatko
11. feb 2012

jasne sisaha. asi prisna katolicka vychova

kubuliatko
11. feb 2012

tak to ked este nemate deti tak si uplne slobodna a nic ta nedrzi pri muzovi, ktory sa k tebe takto sprava. s detmi je to uz trosku komplikovanejsie

bulik30
autor
11. feb 2012

@sisaha pozri je verim tomu ze ho naucim slusneho spravania , a ked nie nevadi , ja budem vediet ze som sa o to posnazila ... cas ukaze ci budem s nim alebo bez neho 😉 mne tu v tom fore ide o to prist na to preco sa chlapy - zeny tak zmenia . prečo su taky a co sa deje ... chcem to pochopit a riešit a nie utekat ...odídem ak prídem na to ze zbytocne plytvam energiou a casom ..ze ten druhy nema zaujem o to o čo sa snažím ja ...

wrok
11. feb 2012

tak baby myslim, ze je dolezite si pripomenut a spomenut si - myselli ste uprimne pri svadbe "v dobrom aj zlom"? ak ano tak by sa clovek mal pokusit vztah zachranit, pripadne pomoct partnerovi ak sa zmenil k horsiemu, ak ma problem, ktory moze byt spojeny aj s jeho detstvom, s tym co si do vztahu doniesol, no prejavilo sa to az neskor... ja som napriklad sam navstivil aj psychologa aj psychiatra aby som si nechal poradit..., zial ked som vsetko porozpraval ich odborny nazor nebol pre mna povzbudivy, napriek tomu sa snazim spravit vsetko co sa da, aby som si to neskor nevycital..
samozrejme v priapde zeny a fyzickeho ublizovania je to o inom, s takym muzom by ste nemali ostavat v jednej domacnosti, najskor vyriesit jeho problem a az potom naspet k sebe

kubuliatko
11. feb 2012

KDE NIET RADY TAM NIET POMOCI. KONCIM PAPAPA

bulik30
autor
11. feb 2012

@wrok toto si dobre napisal ...slub .. ale nech to pochopi aj chlap aj zena ...

quaxi
11. feb 2012

@bulik30 pozri si tuto stranku, vsetky clanky na nej - ako rozoznat psychopata, a ako s nim jednat. Ci nahodou nemas jedneho doma... http://elyna.wz.cz/index.htm

wrok
11. feb 2012

@bulik30 ci to tak chape zistis ked otvorene povies s cim mas problem a druhy bud bude s tebou chciet problem riesit alebo pred nim bude utekat, ignorovat ho...

bulik30
autor
11. feb 2012

@kubuliatko ja si cenim kazdu radu , ale nechcem hned pri kazdom probleme zutekat , chcem ho riesit ... pozri ja som si u par veci ujasnila ... mojou chybou bolo to ze som na zaciatku to neriesila ze som ospravedlnila to ze zrejme mal zly den ... to som nemala robit .. uz som sa ponaucila ..

bulik30
autor
11. feb 2012

@quaxi ty kokso nestras 😀 dakujem za stranku 😀

wrok
11. feb 2012

@quaxi Diky za tu stranku... radsej sa nebudem vyjadrovat k zhode profilu psychopata s ... otazne je do akej miery je psychopat, kedze sa vecsinou dokaze uzasne pretvarovat a menit spravanie podla ludi okolo seba, diagnostikovatelny a tym padom liecitelny ak nikoho neohrozuje fyzicky...