icon

Ako pomôcť človeku, ktorý prišiel o svojho blízkeho?

11. okt 2022
bloger
11. okt 2022

Byť len jednoducho pri ňom. Aby cítil, že nie je v tom sám.

oslo1
11. okt 2022

Mne velmi pomohlo, ked som mohla niekomu play na pleci a on Bol ticho a iba pocuval.
Co sa tyka praktickuch veci, tak priatelka mi upratala cely Dom, pozehlila pradlo a varila cely tyzden.

sirka9
11. okt 2022

Byt tam. Ci place, či sa smeje. Ak je možnosť, pomôcť s nákupom, upratanim, uvarenými, atď. Iné sa nedá. Smútkom si musí každý prejsť sám.

janinah
11. okt 2022

Ja som chcela byť sama...s modlitbou a knihami o smutku..aj na PN som bola ..čo okolie chápalo.

lulaby1982
11. okt 2022

Byť tu pre neho, počúvať ho, nepoužívať, poskytovať sociálnu oporu,nerobiť z neho mrzaka, že je obeť a ľutovať ho , súcitiť áno , nie ľutovať, nebrať kompetencie. Pýtať sa,čo potrebuje ,čo môžete pre neho urobiť.

Sucit- je mi ľúto čo sa stalo a musí to byť pre Teba ťažké ,čo práve prežívas. Rád by som zdieľal a podporil v tejto situácii. Som tu pre Teba. Povedz si čo potrebuješ,čo mo,som urobiť. Treba si pýtať povolenie čo môžete urobiť za neho .

Lutost- chudiatko moje,čo sa to stalo, bože aká hrôza, že čo budeme robkat, Ty si , ale uboziatko, nechaj ja urobím za Teba všetko čo Ti uvidím na očiach . Urobím Ti cajicek?

karolinakr
12. okt 2022