Ako pomôcť dospelej dcére vo vzťahu?
Dobry den viem, ze ste tu vacsina mlade mamky alebo mamky cakatelky, ale mozno sa tu najdu aj zienky s uz dospelymi detmi tak by som si chcela vyliat dusu a poprosit o radu alebo ani neviem co robit.
Mam jedinu dceru, dospelu dceru. Studovala na vysokej skole farmaciu v 3roc.otehotnela, sup sup savydala lebo zat je velky krestan hanba rodiny by to bola bez manzelstva. On je o 11 rokov od nej starsi velky krestan. Z vnucatka som sa tesila. Povedala som jej ze jej s vnukom pomozem aby si dokoncila skolu. Bolo to v plane.po 2 r.otehotnela zase lebo on chcel dalsie dieta. No uz som vedela ze skola uz nebude nikdy dokoncena.on ze na co zeny maju v zivote ine poslanie. B vaju v malom 2 izbovom 45 stvorcovom byte bez balkona a vytahu.on s detmi 0 bodov nic nepomoze nijako sa nepricini otec je len na rodnom liste. Lebo matka ma sa starat nie otec. Dcere som stokrat opakovala monika ber antikoncepciu daj si aj teliesko neze zase otehotnies sak sa tlacite v tom byte on spi pan car sam aby mal klud ona s detmi. Samozrejme on krestan antikoncepciu nwdovolil tretikart otehotnela. Uz som sa nahnevala som aj jemu povedala ze ona ma 43 kil chrbticu ma ako paragraf znicena je 6 rokov nevyspata vlaci sama po schodoch deti a nakupy. Tak nech sa nestaram to je ich vec ine zeny zvladli z ladne aj ona alebo nech jej chodim castejdie pomahat. Uz pri 2 detoch s peniazmi len tak tak vysli. On robi sanitara v nemocnici. Neviem kolko zarobi ziadne zmeny naviac nevezme lebo vo volnom case chodi pomahat fo utulkoch s bezdkmovcami ado starobincov. Slachetny krestansky muz.zena doma s detmi pada na hubu a on pomaha in m.kazdy mesiac som km davala peniaze robila nakup,.deti nosia znosene topanky lebo nemaju na nove.mesacne aj 200 eura som im kazdy mesiac dala kolkokrat potom som sadozvedela ze peniaze z toho on odniesol bezdomovcom do centra alebo ked som nakupila trvanlive potravkny on to odniesol bezdomovco.. ale ona je hlupa.on je od nej 11 rokov starsi ako jej mentor jej velitel vovsetkomho ona pocuva..inuly rok ma prosilaci nemam nieco nasetrene lebo prvy vnuk je alergik ma astmu a ekzrmci im nedam zeby isli do chorvatska na dovolenku k moru. Tak jasne dqla som jej 1700 eura. Este som sa ponukla ze pojdem so svojom mamou tiez chodime do chorvatska ze pojdeme niekam poblizku a pomozem jej aspon obcas s detmi lebo zat on nic nepomoze.tak nie oni sami sa postaraju.v poriadku netlacila som sa. V lete sa jej pytam ze kedy idete do chorvatska lebo aj jas mamou chcem ist ab, mi mal ktopoliat kvetyvb,te. Tak vieteco porazilo maskoro ten moj zat ontie peniaze pouzil isiel do spNielska na nejakucirkevnu duchovnu put obnovit svoju dusu aspojenie s bohom.mna skoro porazilo som lieky si musela dat vtedy.on moju dceru nechal s 3 malymi detmi 2 tyz.a isielsamnadovolenku. Lebo on to potreboval ona nepotrebovala pri 3 detoch oddych ale on abo.dnes mi povedala ze caka stvrte dieta ja som sa normalne uz rozplakala.tlacia sav malom starom byte ona na 3 poschodie bez vytahu vsetko sama vlaci.astvrtedieta v bruchu.hovorim jej monika saknemate peniaze ani pre tie 3deti co uz sunasvete.no dajako bolo dajako bude boh sa postara.ĺ
Posluchla by som Tvoju mamu a ostrihla by som ich.
@dskjhfdlkdjhl to sa ľahko povie matke, ktorá svoje dieťa miluje 😏
nuz tu sa tazko radi. Je to dospela zena a sama viem ze nic co by mi mama povedala by som nebrala. niekedy sa v nas zenach musi nazbierat odvaha, niekedy posledna kvapka kedy si povieme dost a ideme inam bez debila. situaciu ma dievca tazke. osobne by som jej skor ponukla a opakovala ze u mna miesto ma. a podsunula jej skor kontakty na IPcko alebo inu psxchologicku pomoc, zit s manipulatorom je extremne tazke a dostat sa z toho vztahu este horsie
Uf veľmi náročná situácia, až mi je ťažko z toho že by moja dcéra mala takto žiť, hoci má teraz len dva roky a skôr ja som asi vo veku tvojej dcéry.
A dcéra ho miluje ? Ona ho zastáva ? Neprizná že sa trápi ?
@mikitilik29 A ako to tomu milovanemu dietatu pomoze, ak ich neostrihne? Ze bude mat ten jej debilny manzel vacsi prisun penazi, z ktorych jej milovane dieta aj tak figu uvidi, lebo jej zoberie vsetko on?
Ja iba toľko.....on je manipulátor ako vyšitý!!!!
Je to strasne, sama mam 4 deti, ale byvame v dome so zahradou, muz pracuje a dobre zaraba, a ja sa po detoch tiez realizujem vo svojej profesii.
Tvoja dcera je zmagorena, ineho chlapa zrejme nepoznala a nerozyvedie sa ani ho neopusti. s najvacsou pravdepodobnostou. Rozhodne im nedavaj ziadne peniaze. ked pridu vnucatka, nakrm, daj im aj ten jogurtik, ked budu vacsie aj potajojmky nejake vreckove, lebo inak su schopni rodicia im to vziat a premarnit kdesi na ockove "duchovne" potreby.
A dcéra co na to všetko? Lebo ak ona to akceptuje a nechce nič urobiť aby zmenila svoju situáciu, tak bohužiaľ, ty nemôžeš absolútne nič spraviť.
dcera raz skolabuje, znici si zdravie a mozno az potom uvidi, co si vzala . A deti pojdu z domu hned ako budu moct.
Kolko ma najstarsie?
Ach jaj, nieco hrozne... nuz ja by som peniaze nedavala ziadne. Ani nekupovala potraviny. Neviem ci byvas daleko, ale teda pokial pridu k Tebe , tak samozrejme jogurt, ovocie kludne. Ale nie domov. Akoze tu nejde ani o krestanstvo, ani o pocet deti ani o to, ze sa tlacia v malom byte. Tu ide skor o pristup manzel a otca podla toho co pises.
Nemozes im davat peniaze, ak chces pomahat - dones navareny obed, ci detom rovno oblecenie, topanky, ktore potrebuju. Rovno listky na vlak, smer letovisko, poukazka (neprenosna) na meno dcery na ubytovanie, deti, na zata by som sa vyserinkala zvysoka, ale proste takto ich dostanes na dovolenku... toto je strasne takyto fanatik...
Tvoja dcéra by mala chodiť k psychológovi, aby zistila ako je manipulovana a nemá v manželstve žiadne slovo.Je mi Ta úprimne ľúto tiež mám jednu dcéru musí to byť peklo.
poradit neviem, ale presne toto je nocna mora mojho muza. tiez mame 2 dcery, clovek sa snazi, investuje do vzdelania deti, deti sikovne a schopne a oni sa nechaju obalamutit nejakym ch*jom, narobia si kopu deti a do konca zivota budu na nas odkazane.
ja by som robila to, co ty. nedokazala by som nepomoct vlastnemu dietatu. on ju uplne zmanipuloval a je velmi pravdepodobne, ze tych deti este pribudne.
Išla by som za kňazom do kostola kde chodí ten muž a porozprávala sa s kňazom on by mohol prehovoriť k mužovi lebo to je asi jediný človek ktorého by možno vypočul a niečo sa možno zmení
@anjelicek26 ani to nie je dobry napad...on je schopny ten navareny obed rovno odniest kdesi na charitu, to iste listky. ked siel sam na 2 tyzdne na puť, tak uz vidim, ako zene dovoli ist s detmi si oddychnut.
tento typ "krestana" ...jedneho sebeckeho hnupa, ktory sil len honi svoje "svete" ego neznasam z celej duse! grr😝
Ja by som od toho sviniara normálne vymáhala tých 1700 hoci aj súdnou cestou! Veď on ich normálne ukradol!!! Kresťan! 👿😡
Tvoja dcéra je hlúpa a zmanipulovana ale tiež neviem ako tebe mohlo napadnúť dať toľko peňazí. Opakuj jej len, že má u teba s deťmi dvere hocikedy otvorené ale toho chuja podporovať nebudeš. Deťom jedlo, oblečenie a tak ale žiadne peniaze nedávaj, aj tak by ich minul henten.
Zober dcéru s deťmi niekam na dovolenku dlhšiu. Nech si oddýchne načerpa sily. Možno aj zmení pohľad prípadne ti povie ako to vidí ona a pochopíte sa viac... Budete samé pokecate si. Daj jej pocit že vždy majú miesto pri tebe s tebou že si im opora a budeš tu pre ňu a deti vždy. Zober si deti koľko sa dá ku sebe nech si oddýchne. Nech majú babku skvelú. Otec nič moc a mama ma toho veľa. Tak si tu ty daj im všetko čo môžeš ❤️ buď babka snov ❤️👍oni to ocenia drobci
nedavaj im peniaze ani nic co on moze zobrat inde (trvanlive potraviny a pod) radsej si ber tie deti jej po castiach ako sa ti da k sebe nech sa poroadne najedia ovocie jogurty atd ale domov jej nedavaj
ona musi sama pochopit ze toto nie je krestanstvo ani laska k Bohu ani nic to nema s tym spolocne
povedz jej ze doma ma dvere otvorene ale podporovat financne taketo spravanie jej manzela nemozes
a deti vezmi na dovolenku sama
@matkahelka treba dcery ucit sebavedomiu a zdravemu feminizmu. Samozrejme hormony dokazu cloveka zblbnut, ale ked ma dievca sebauctu a sebavedomie, rychlo prezrie.
ale taketo typy presne vedia, kde lovit obete.
Otrasná situácia a ešte keď o ňom čítam... Veď on nieje normálny. S dcérou sa porozprávať, ale nech sa rozhodne. Otca, brata nemá žeby sa s mužom porozprával? Skús čo môžeš s ňou, debatu, že od neho odísť, vymenovať všetko negatívne.
Ujo kresťan je?
Prečo spal s dcérou skôr ako pred manželstvom?
Prečo jej ako muž kresťan nepomáha?
Aká duch.obnova mala prednosť pred deťmi?
Ujo je manipulator! Zlý zlý ujo!
Tiež mám muža kresťana, ale úžasný človek je to. Tamten je na hlavu, musíš jej to povedať. Ak ťa nepocuvne, odstrihnúť od peňazí aj keby neviem čo bolo, s vedomím že môže prísť, si predsa jej mama, že jej pomôžeš v živote ale bez neho...
toto sa tazko cita, neviem/nechcem si predstavit aku bezmocnost ako matka musis prezivat. dcera je dospela a svojpravna, bohuzial, ocividne sa od neho nevie odstrihnut. radu nemam, ale drzim velmi palce, aby sa Vam situacia co najskor vyriesila k dobru
dceru by som za vlasy dotiahla k psychiatrovi....
a dala podnet na socialku, nech ich idu preverit.
mas moznost sa postarat aspon o ich deti ??
Nemam proti krestanstvu a cirkvi nic.vsak verit v boha neni zle aj moja mama chodi do kostola veri v boha.sak mne toto nevadi. Ale on ide do kostola ku chlapom a ona sama s 3 detmi v kostole a ked nahodou zaplace alebo nieco on na nu krici ze ich nevedela ustriehnut. sak nech on da pozor hodinu v kostole na 3 deti.
autorka , svojho muza nespominas, otca dcery, on čo na to? Nevedel by zatovi, trochu dvihnut mandle a tak po chlapsky mu povedat par teplych slov... Minimalne pytat tie peniaze co debo minul v spanielsku, Nech sa duchovne obnovuje, pako...ale za svoje!
On musi byť z nejakrj sekty a ona úplne zmanipulovaná. Je veľa takých “kresťanov”. Podľamňa on ju musi nejak psychicky deptať a manipulovať aby sa cítila že bez neho nedokáže existovať. Neverím že je takto šťastná. Ja by som ju odneho rýchlo brala aj s deťmi preč.

Ten boh som ja lebo ja ich dotujem. Uz jej evra nedavam neverim ze on to neodnesie inym uz len detom kupim co treba. Aleja tiez nie som studna. Mne on povedal ze nech im dam svpj byt a ja pojdem do ich bytu.to urcite. Mama moja mi hovori nech ich odstrihnem nepomaham lebo on vie tak to zneuziva. Ale ako.jedinu dceru mam.vnucata pridu ze ci jogurty nemas babka mnam jogurt. Ona ani nema za co jogurty im kupit