icon

Ako pomôcť dospelej dcére vo vzťahu?

14. feb 2024

Dobry den viem, ze ste tu vacsina mlade mamky alebo mamky cakatelky, ale mozno sa tu najdu aj zienky s uz dospelymi detmi tak by som si chcela vyliat dusu a poprosit o radu alebo ani neviem co robit.
Mam jedinu dceru, dospelu dceru. Studovala na vysokej skole farmaciu v 3roc.otehotnela, sup sup savydala lebo zat je velky krestan hanba rodiny by to bola bez manzelstva. On je o 11 rokov od nej starsi velky krestan. Z vnucatka som sa tesila. Povedala som jej ze jej s vnukom pomozem aby si dokoncila skolu. Bolo to v plane.po 2 r.otehotnela zase lebo on chcel dalsie dieta. No uz som vedela ze skola uz nebude nikdy dokoncena.on ze na co zeny maju v zivote ine poslanie. B vaju v malom 2 izbovom 45 stvorcovom byte bez balkona a vytahu.on s detmi 0 bodov nic nepomoze nijako sa nepricini otec je len na rodnom liste. Lebo matka ma sa starat nie otec. Dcere som stokrat opakovala monika ber antikoncepciu daj si aj teliesko neze zase otehotnies sak sa tlacite v tom byte on spi pan car sam aby mal klud ona s detmi. Samozrejme on krestan antikoncepciu nwdovolil tretikart otehotnela. Uz som sa nahnevala som aj jemu povedala ze ona ma 43 kil chrbticu ma ako paragraf znicena je 6 rokov nevyspata vlaci sama po schodoch deti a nakupy. Tak nech sa nestaram to je ich vec ine zeny zvladli z ladne aj ona alebo nech jej chodim castejdie pomahat. Uz pri 2 detoch s peniazmi len tak tak vysli. On robi sanitara v nemocnici. Neviem kolko zarobi ziadne zmeny naviac nevezme lebo vo volnom case chodi pomahat fo utulkoch s bezdkmovcami ado starobincov. Slachetny krestansky muz.zena doma s detmi pada na hubu a on pomaha in m.kazdy mesiac som km davala peniaze robila nakup,.deti nosia znosene topanky lebo nemaju na nove.mesacne aj 200 eura som im kazdy mesiac dala kolkokrat potom som sadozvedela ze peniaze z toho on odniesol bezdomovcom do centra alebo ked som nakupila trvanlive potravkny on to odniesol bezdomovco.. ale ona je hlupa.on je od nej 11 rokov starsi ako jej mentor jej velitel vovsetkomho ona pocuva..inuly rok ma prosilaci nemam nieco nasetrene lebo prvy vnuk je alergik ma astmu a ekzrmci im nedam zeby isli do chorvatska na dovolenku k moru. Tak jasne dqla som jej 1700 eura. Este som sa ponukla ze pojdem so svojom mamou tiez chodime do chorvatska ze pojdeme niekam poblizku a pomozem jej aspon obcas s detmi lebo zat on nic nepomoze.tak nie oni sami sa postaraju.v poriadku netlacila som sa. V lete sa jej pytam ze kedy idete do chorvatska lebo aj jas mamou chcem ist ab, mi mal ktopoliat kvetyvb,te. Tak vieteco porazilo maskoro ten moj zat ontie peniaze pouzil isiel do spNielska na nejakucirkevnu duchovnu put obnovit svoju dusu aspojenie s bohom.mna skoro porazilo som lieky si musela dat vtedy.on moju dceru nechal s 3 malymi detmi 2 tyz.a isielsamnadovolenku. Lebo on to potreboval ona nepotrebovala pri 3 detoch oddych ale on abo.dnes mi povedala ze caka stvrte dieta ja som sa normalne uz rozplakala.tlacia sav malom starom byte ona na 3 poschodie bez vytahu vsetko sama vlaci.astvrtedieta v bruchu.hovorim jej monika saknemate peniaze ani pre tie 3deti co uz sunasvete.no dajako bolo dajako bude boh sa postara.ĺ

oblecenie99
17. feb 2024

Na začiatok si musíš priznať, že dcéra je tiež vinná. Správanie tvojho zaťa JE hrozné. Ale za to, že tých detí je toľko, koľko je, nemôže len on (pokiaľ ona nebola znásilnená). Lebo jeden chlap sa môže aj rozkrajat, ak žena nechce dieťa, nebude mať, lebo sa to dá v dnešnej dobe veľmi jednoducho zariadiť, a nepotrebuje k tomu chlapa. Za to, že vnucik neabsolvoval ozdravný pobyt pri mori, môže primárne osoba, ktorá zverené peniaze dala jemu, čiže tvoja dcera. Za to, že detom ešte aj tu štrúdľu vytrhla z úst, a dala mužovi, môže tiež ona. Pravdepodobne je zmanipulovaná jak hrom, ale podľa tvojho popisu, jej to nevadí, skôr naopak. Aj keď je to náročné, najmä kvôli tým malým deťom, jediným riešením je asi naozaj to, že zredukuješ pomoc na absolútne a nevyhnutné minimum. Ona asi musím padnúť na úplné dno, aby pochopila. Škoda, že spolu so sebou stiahne aj tie malé deti..

taminka1986
17. feb 2024

Tvoja dcera tiez asi neni najostrejsia ceruzka v peracniku. Keby jej taky zivot s debilom vadil,uz davno by riesila...ale asi nechce. A aby mi chlap diktoval ci mam brat antikoncepciu?! To uz kde sme

oslo1
17. feb 2024

Autorka, po tom tvojom poslednom prispevku s tou strudlou. Ti to este pekne napisem, vy ste sproste obidve. Jediny clovek, ktory ma ako taky nahlad v celej situacii je tvoja matka.
Na co si nabalila Strudlu dcere domov? To si tak naozaj sprosta, alebo ako to uz napisat, ze si si myslela, ze to ten Kral nebesky nezozerie? Ze mu to ta tvoja Panna Monika neprinesie na zlatom podnose, ze Aha, co ti maminka poslala? Ze ona sa mu jednoducho potrebuje zavdacit, zapacit, potrebuje mu zalichotit?
Ta tvoja Panna Monika si z dvoch moznosti - deti a Kral nebesky vybrala Krala nebeskeho. Je uplne jedno, kolko ona s nim bude mat deti, ci 5 alebo 10, oni aj keby tie deti tapetu od hladu olizovali, tak ona mu susku otrci a co im ty posles, to mu ona vopcha do gagora.
Tak uz prosim ta otvor oci. Prestat Pannu Moniku lutovat, obhajovat a skryvat sa za jej deti. Ona ide k tebe iba koli tomu, aby sa zadarmo cely jej krdel deti najedli, osatili a obuli, inak by po tebe ani pes nestekol. Lebo ten jej Kral nebesky by jej to jednoducho nedovolil. Takto pokial pchas jedlo do gagorov ci jej a deti (a samozrejme ze aj jemu lebo by som sa nedivila, keby si ona sem tam aj nejaky ten kolac, kusok stangle nesuchla do tasky pre Ferinka, tak si im dobra.
Teraz ju mame lutovat, ze nekupi detom Maslo a lekvar? Teraz z nej ides robit Matku Terezu? Ze ona sa posti?
Ze nemohla zobrat dieta k lekarovi? To ona nezmakne vlastne deti?
Ja neviem, ty mas komplex z niecoho? Ze to bolo tazke ako vdova, predtym zena alkoholika? Ze si nieco v jej zivote zameskala a tak teraz si to kompenzujes na vnucatach? Ze ked jej nedas do gagora a nepustis grosa, ze uz ich neuvidis?
Ty potrebujes ist k psychologovi, tak ako chodia k psychologovi rodicia deti narkomanov. Ty potrebujes, aby tebe niekto pomohol, ako povedat nie. Ale na to musis byt ty pripravena. Na co ty nie si.
Nie sa tu stale zastavat Panny Moniky, ako isla az dvakrat v zivote do zahranicia stoly utierat, a ako v skole mala same jednotky a kde teraz mohla byt. No, keby bolo kedy, boli by sme v nebi.
Kazdy si v zivote tahame Karu plnu bolesti (odporucam precitat knihu) a je na nas a nasej osobnosti, ako to dame. Tvoja Panna Monika osobnost nie je, nikto v jej okoli jej nedava moznost rast, vsetci jej len stale pomahate a lutujete ju. Teraz ked pri tom poslednom porode umrie, budu komplikacie, tak sa budes o tie deti vsetky ty starat? A zas budes len drzat hubu a krok?

bluka2
17. feb 2024

Necitala som všetky strany, ale dcera a ty máte podobný problém. Obidve nepoužívate veľmi racio vo vzťahu ona k nemu a ty k nej. Nejaká forma opičej lásky. Lebo jej pomôže iba, ak jej nedáš nič, žiadne peniaze, žiadny nákup, potom zistí, že zrejme to nebolo úplne tak, že boh sa vždy postará a bude musieť prehodnotiť svoj postoj.

Inak do takého malého bytu, v ktorom ma každý v priemere 5 m2 sa trvanlivé potraviny asi ani nezmestia… nekupuj… nedáva to zmysel

bluka2
17. feb 2024

@taminka1986 v nejakom inom storočí proste

pinkmom
17. feb 2024

@oslo1 súhlasím 👏 a to nech sú radi, že tie deti majú zdravé. Čo ak dieťa číslo 10 zdravé nebude (čo samozrejme nikomu neprajem) , ale nič nie je nemožné a aj to sa môže stať. Na to nemyslí úžasná šikovná dcerenka? Och ja by také bila.. a na toto my pracujúci platíme dane.

xenia65
17. feb 2024

@mullerova46 presne toto napadlo aj mňa. Len musel by byť ten kňaz "normálny" a nie rovnako zmagoreny. A čo na to všetko jeho rodičia? Aj oni rovnako pomáhajú? Alebo všetko nechávajú na boha a teba?

sissi07
17. feb 2024

Ja viem, že sa Ti ťažko pozerá na to ako Tvoja dcéra žije, ale toto bude nekonečný príbeh, kým Ty neurobíš prvý krok.
Všetku pomoc stopnúť a odstrihnúť ich, pomáhala si už dosť a nikam to nevedie. S každou ďalšou pomocou svoju dcéru len ponáraš do väčšieho bahna, z ktorého sa už nikdy nevyhrabe, ako tu už niekto napísal.
Nechaj ich tak, prestaň sa starať, sú to dvaja dospelí ľudia, Tvoja dcéra nikdy neotvorí oči, pokiaľ tam vždy budeš ty.
Keď nebude mať dať deťom čo jesť, tak jej povedz, že tam majú otca, nech pýta od neho, alebo na oblečenie či pomôcky do školy. Takisto sa zachovaj, keď bude treba strážiť deti, keď niekam pôjde, veď majú otca predsa.
Si veľmi mäkká, nepodvoľuj sa dcére, lebo potom si presne taká istá ako ona. Ona robí to čo povie jej muž a ty presne to čo ona.
Tvoja mama má pravdu, jedna múdra žena a ty mysli aj na seba, aj na budúcnosť, Tvoja dcéra sa na starobu o Teba nepostará, keď ty budeš potrebovať pomoc, s tým by som nerátala vôbec.
Ak chce mať 10 detí, nech má, nech s nimi žije aj v jednej izbe, potom sa jej možno otvoria oči, aká je hlúpa. To ona žije ako v nejakej sekte, ten jej Kráľ nebeský to je riady pako, vyšinutý a ona s ním, keď toto všetko nevidí. Tiež si myslím, že má aj iné ešte okrem Tvojej dcéry.

sissi07
17. feb 2024

Tým že jej nakúpiš, dáš im jesť to len prehlbuješ všetko, on jej dá 20€ na nákup, tak jasné, že prídu k Tebe, nech si dcéra uvedomí, že je to málo a pýta od neho.
Ja nie som prieberčivá, jedlo nevyhadzujem, ale 4- dňový granadír by som nejedla, veď to už aké musí byť na tretí deň.
Netreba ich dotovať vôbec, nemáš sa starať, tak sa nestaraj, nech sa zariadia.
Viem, že je to ťažké, ale nedala by som už nič, ani cent.
Každý chceme pre svoje deti len to najlepšie, veď človek by dal aj posledné, ale tu to treba všetko stopnúť.

katarina0123
17. feb 2024

@mikitilik29 ale inak jej nepomôže, dcéra musí dostať zdravý rozum a uťať toto šialenstvo. Komu niet rady tomu niet pomoci. To ona nevidí, že starká dala peniaze vnúčatám a manžel sebec ich minul? ? pardón ale potom dcéra , pani manželka má to čo má zaslúžene.... Manžel nie je nadčlovek a ona jeho ,,podčlovek,,. 4 dieťa si dať spraviť je maximálne nezodpovedné nielen voči jej zdraviu ale aj voči ostaným budúcim súrodencom. Týra sa sama......

lapersefona
17. feb 2024

Nehnevajte sa poniektore ale tu nadávať autorke a jej dcere a nenapadlo vam ze dcera je zmanipulovana ze nevidi realitu to je podobne ako pri syndróme týraných zien. Take ste tu premudrele a co sa ma vykašľať na vnúčatá len aby dcera precitla? To by ste boli teda uzasne babky. Ľahko sa posudzuje ale inac by ste vraveli keby ste boli v autorkinej kozi. Trosku súcitu by neuškodilo a nie nadávať do sprostych to jej fakt pomoze ze @oslo1 ako si chcela svojim posledným komentárom pomoct autorke a este nazývať jej dcéru pannou to vobec nepôsobí pekne ale podryvacne.

lilinka76
18. feb 2024

@lapersefona ja si zase nemyslím, ze @oslo1 útočila. Autorka má 13 strán námetov na pomoc a stále obhajuje ju aj samú seba. Aj o drogovo závislých som počula ( a príklad poznám aj osobne z okolia), že treba vyhnať na ulicu a buď sa spamätá, alebo nie (ten chlapec z okolia si vstúpil do seba, prežil, liečil sa a dnes má usporiadanú rodinu)

lilinka76
18. feb 2024

Tak keď dcéra nechce vidieť, v akom marazme žije, tak sa úplne na 30 dní odmlčím a nepomaham, aj keď mysľou by som bola pri nej, a keď príde pýtať pomoc, príde s deťmi "na návštevu" ( so zámerom nasýtiť seba a deti), ponúkla by som, ale zároveň sa opýtala, či toto považuje za normálne...

amonet
18. feb 2024

a este by sme sa na to cele mali pozret optikou obycajneho slovaka. preboha a co povedia susedia ze sa rozviedla. ze matka nenakrmi nepomoze. ste normalne jej v nasom krasnom kraji radit rozvod😅 ona nechcela radit ona chce iba postazovat a odobrit ze to robi dobre.
ano som hnusna avsak pozrite sa v akych hovienkach je nasa spolocnost presne pre toto. decko nenahlasi zneuzivanie lebo preboha dobry knaz by to nikdy nespravil a vlastna rodina mu neveri alebo co by susedia povedali nato ze sa take stalo. ze si dovolila ist proti knazovi. co susedia povedia na rozvedene dieta, to radsej nech zije s debilom

oslo1
18. feb 2024

@lapersefona
Kde som utocila na autorku?
Ako mam Tu jej , teraz ako sa mam vyjadrit, hlupu? , sprostu?, obmedzenu? , zaslepenu?dceru nazvat? Autorka Tu ospevuje Len jej cnosti, akoby Bola Panenka Maria a ten jej geroj ju zaslepil, Dal do komy, oplodnil, a ona teraz trpi.
Ona je rovnako vinna ako on. To,ze mala jednptky na skole, dobre sa spravala, Isla dvakrat v zivotne cez Erasmus o sveta nie su nejake cnosti.
Autorka Tu ma cez 10 stran rady, co ma robit, ale stale ide svoje.
Ja som tiez Bola vo velmi tazkej situacii, ked mi manzel zomrel. Tiez som mohla but doma s rukou natrcenou, muchy zozerte ma. Ale to nebola moznost. Nezijem v rozpravke. Princ ma nezachrani .
Tak Ty daj nejaku nonstrukcnu radu autorke. Rada si precitam. Autorka dotuje dcerinu rodinu roky rokuce, vsetci vidime, ze to k nicomu nespeje. Tak co jej poradis ty?

Autorke vsetci povedali, aby neposielala jedlom dcere domov a ona, teraz pekne, truba, jej Zas poslala. Ale vsak ona jej prizvukovala, aby to nedala muzovi. Ja neviem, ako to nazves? Dobra dusa dcera si odthla od huby?

0silvia0
18. feb 2024

Zial, tu sedi prislovie "komu niet rady, tomu niet pomoci" ako uliate.

anett30
18. feb 2024

V prvom rade si to asi musí uvedomiť dcéra sama, že takto sa žiť do nemoty nedá....za druhe - ak je žena zamilovaná aj v debilovi vidí pána Boha a nepohne s ňou nič. Skúsila by som na to ísť inak... Ukázať jej zmenu. Zavolať ju k sebe na víkend, bez neho, len ona a deti. Spraviť si výlet... Samozrejme že všetko zaplatím ja ako matka....skúsiť či sa mi neotvorí sama, či sa mi nevyrozprava. Ak nie na prvý krát, tak na druhy tretí ...... možno. Ukázať jej aj inú možnosť žitia a čakať kým sa uvedomí sama. Čím viac by ste jej posúvali názor, tým viac budete vy horšia, že sa do nich staráte a pod...

slovakboy
18. feb 2024

@oslo1 tu treba určitú disciplínu. Niečo poviem a aj to dodržím. Možno to nejde hneď a všetko ale skúsiť začať. Napríklad najbližšie nedať deťom jedlo domov ale u autorky doma nech sa najedia. My s manželkou sme nemohli zabudnúť na tento príspevok keď tu prišiel niekoľko dni sme sa o tom rozprávali. Hrozne nám je ľúto tých detí. A tie opisy autorkine, že u nej sa nevedia dojesť slušného jedla. Ja si môžem dovoliť jesť len grenadír a rožky. Ale deti potrebujú výživu pestrú a bielkoviny. Keď prídu do puberty a nebudú jesť tak nenarástu im svaly neurobí sa im kostra vápnikom tak ako má a na starobu budú mat osteporózu.

aurora33
18. feb 2024

@lapersefona Tak čo by si ty autorke súcitne poradila? Lebo ja do bodky suhlasim s @oslo1. Toto čo robia aj autorka aj jej dcéra nie je nič iné len doslova sprosté chovania a doplatí na to kto? Chúdence deti.

beronsche
18. feb 2024

@lapersefona Lenze @oslo len na plnu hubu povedala ako to je..
nejde o dceru, to je jasne, ze je zmanipulovana tak, ze nevie, kde je sever...
Tu ide o autorku.. aj ja mam pocit, ze len fnuka a sama seba klame, ako jej dcera bola super, mudra, dobra, poslusna a cele toto, to je len ferova chyba...
Nuz ano aj nie.. take typy psychopatov si vyberaju urcite typy zien. Tie bez sebavedomia, tie, co prezili nejaku traumu a (mozno iba v podvedomi) ju nemaju spracovanu a pod.
a ked jej niekto toto naznacil, ze niekde sa musela stat chyba, tak sa este urazila..
Chyba jej sebareflexia asi tak, ako jej dcere zdravy usudok..
Ano, tu pannu moniku si oslo mohla odpustit, ale v tomto ma velku pravdu:
"Monika osobnost nie je, nikto v jej okoli jej nedava moznost rast, vsetci jej len stale pomahate a lutujete ju"
A tadial cesta nevedie.. teda vedie, ale iba hlbsie do sr*ciek.

beronsche
18. feb 2024

@slovakboy aj mnou to zarezonovalo rovnako...
Priserna situacia.. ja by som ale postupovala inak, ako autorka a aj som jej to pisala..

beronsche
18. feb 2024

@amonet tak hadam taketo casy su za nami... A ta "optika obyvajneho slovaka" v takomto zmysle je uz za nami...
Nasa spolocnost je v sr*ckach z mnohych dovodov. Myslim si, ze jednym z nich je aj to, ze zeny si dobrovolne vyberaju psychopatov a rodia im deti.. preco je tomu tak, o tom by sa dalo polemizovat hodiny.

emma022
18. feb 2024

Autorka, si úžasná babka a deti majú šťastie, že ťa majú ❤️.
Čo sa týka tvojej dcéry, na tvojom mieste by som kontaktovala nejakú organizáciu, venujúcu sa týraným ženám. Tvoja dcéra týraná je, aj keď si to pravdepodobne sama neuvedomuje.
V týchto organizáciách pracujú odborníci, ktorí majú skúsenosti s takýmito prípadmi, skôr ti poradia, čo robiť, ako laici na modrom koňovi, ktorí nikdy neboli ani nikdy nebudú v tvojej koži.
Prajem veľa síl.

jankatusik
18. feb 2024

Ja si myslim že najlepšie by bolo keby sa babka do ničoho nestarala a nepchala nos tam kde netreba. Zase počujeme len jednu stranu. Ak je dcéra šťastná nevadí jej taký život tak nechápem čo sa tam miešate.

vroni
18. feb 2024

Nuž, milá autorka, ste s dcérou dve úplne rovnaké. Submisivne, nemysliace handry, co pre svoje božstvo pôjdu dobrovolne ako telce na porážku a nebudú pozerať ani napravo ani naľavo. Pre tvoju dcéru je božstvo hovado, ktoré si vzala, pre teba tvoja dcéra. Ten chlap z vás musieť mať kŕče od smiechu, také dve hlupane používať jedným vrzom, to sa ani zdatnemu manipulatorovi nepodarí každý deň. Neurobíš vôbec nič. Budeš sa pchať volakam svojej tupej dcére, ta svojmu mužovi a pôjdete do kytek aj ty aj ona a aj tvoje vnúčatá. Možno si ešte predtým stihneš zafnukat, že ty si len dobre chcela a len pre vnúčatá a aký je život zlý. Nemá zmysel čokoľvek ti radiť, melies dookola to isté a neochvejne kráčaš rovno skratkou do pekla. Ale všetci sú blbi, len ty si lietadlo.

amonet
18. feb 2024

@beronsche sklamem ta nie je

lienka.7
18. feb 2024

@vroni presne tak 👌
Ten maniak sa tak musí smiať až ho boli brucho. Dve hlupane jedným vrzom 👌👏
Predpokladám, že všetky prachy pobera on, pridavly, bonus aj kocikovne pobral. Koľko majú deti? 3 ci 4 už ani neviem. Cize min.3x 800€ ma v keseni pekne odložené. Ten musí mať peňazí ako supiek kks.
A blba @autorka mu sponzoruje domácnosť 🤦‍♀️
@autorka vieš, aké je tu riešenie? Nepomahat vôbec. Nedať ani euro. Dcéra s vnucatami môže prísť 1x do týždňa na obed, vtedy by som im uvarila vyzivnu stravu, dobre hovädzie mäso, silný vývar a pod. Nič viac. Žiadne domov, ziadne darčeky a pod. A žiadne kupovanie veci!!! Prečo? Lebo toto nie je rodina, co by peniaze nemala! To, ze je tvoja dcéra sprostá, je jej vec. Ze jej to nevadí, tiez jej vec. Ty nie si matka teeraza. Staraj sa o seba paneboze. 🙏 ty si fakt neuvedomujes, ze tým, že ty im nakupis nejaké veci, tak peniaze si šetrí to hovädo pre seba???? A dám ruku do ohňa ze na tej dovolenke bol s nejakou milenkou. Už to tu bolo spomínané, ze nie je výnimkou ze títo akoze kresťania majú v pohode milenky, žijú dvojitý život.
Inak si myslíš ze ta sviňa je 4 dňový granátir??? Asi ťažko. On si ide pekne do reštaurácie sa napapať a potom si pospinkat do svojej izbičky pekne. A sluzka-chudera nech si robi co chce. Nechapes to stále??? Nie???
Vy potrebujete psychiatra obe ty, aby si sa spamätala a tvoja dcéra aby sa prebudila. Inak zaujímalo by ma, čo sa stalo v jej výchove, ze ju takéto hovädo dokázalo tak zmanipulovať a prebudiť v nej nejaký pocit menejcennosti typu bola si zle dievčatko a toto mas za to trest teraz. 🤦‍♀️👎

lienka.7
18. feb 2024

@oslo1 presne tak, napisala si to uplne presne. Tlieskam👏👏👏
Ony sú vadne obe 🤦‍♀️

jeennyv
18. feb 2024

Autorka odstrihni sa prestan ich dotovat, pn. Ie je krestan, on je nejaky vytrety sektar a jasne, ze sa chcel zenit, videl trubku dceru a trubku matku, co sa o darmozraca postaraju, dvera nic nema tri dzeci na krku…moze ist akurat doprdele, on si ju tam drzi a ty sapozeras a dotujes…moj nazor nedotuj alebo viem, ze jevti luto deti…druha moznost nedat peniaze potraviny. dcera sa moze u teba moze najest atd ale jemu nic..dovolenky atd…sorry padla si na hlavu..a dcera sup do roboty…on bude podla ten sektar z milosti nejaky a ne krestan

natalka81
18. feb 2024

Zle sa mi to číta 😭😭
Odstrihnutim od nich jej nepomôžes ani tvoje trápenie sa nezmizne.
Skus jej na víkend vziať jedno vnúča-mozno pravidelne každý víkend, kúp dieťaťu jedlo oblečenie topánky, nákup jej zásoby potravín.
Pomáhaj jej rafinovane, nie naivne

A jej svokra co na to? Vidí ako sa nevesta trápi?