Ako pomôcť kamarátke?
ako mám pomôcť kamarátke? neviem si už vôbec rady :( pred časom sa s ňou rozišiel priateľ lebo mali nejaké nezhody :( ani predtým nebola príliš veselá, bola dosť náladová no teraz sa to zhoršilo :( nemá žiadne kamarátky, a preto som jej vždy chcela byť oporou a začleniť ju do kolektívu, čo sa celkom dala, ale sama nikdy nešla podniknúť niečo nové
hoci sa už dlhšie poznáme, už zo dva roky, mám pocit že ma nesmierne vyčerpáva :( je iba pri mne a cítim z nej takú pochmúrnu energiu, stále sa len sťažuje a už to prechádza aj na mňa, trvá to už 3 mesiace a odráža sa to už aj na mne
ja sa snažím chodievať von aj s inými ľuďmi, za rodinou, mám svoje záľuby, no pristihla som sa, že aj tie spoločné aktivity ktoré máme, už na ne idem radšej v iný termín, lebo s ňou si to skrátka neviem užiť
je mi to aj ľúto, že ostáva zase sama, lenže viackrát som jej povedala že sa musí trošku zmeniť, lebo naozaj je to už trošku neúnosné, že človek po celom týždni v práci chce ísť von, trošku sa odregovať a zasmiať a namiesto toho príde po 2 hodinách domov vyčerpaný ešte viac
prosím vás dievčatá a žienky, čo robiť... nechcem o ňu úplne prísť, no mám pocit že aktuálne mi nič pozitívne do života neprináša... zároveň neviem ako jej pomôcť :( ďakujem za rady...