Ako pomôcť kamarátovi v núdzi s ubytovaním?
Uz dva mesiace nezaplatil ubytovni ani cent.Je uplne na dne nema kam ist a majitel ubytovne ho zajtra vyhadzuje na ulicu.
Je ZTP mal tazku nehodu v praci.Nema ani peniaze,ani zdravie ani lasku,ani podporu u svojich deti ani od rodiny a surodencov.Nema narok ani na prispevok na byvanie ani ziadny iny.
Ako z takej situacie von?
Ma dochodok ale velmi nizky 250€ mesacne
Viacej mu nepriznali.
Mal ťažkú nehodu a dôchodok 250 Eur ? To sa mi nejak nezda …
Nemôže mat aspoň nejakú brigádu ? Nezvládne nič? Na nejakej vrátnici? Alebo aspoň pár dni v týždni dokladať?
Mal ťažkú nehodu a dôchodok 250 Eur ? To sa mi nejak nezda …
@pribinak ked nema odrobene roky alebo roky platil odvody z minimalky, tak je to celkom mozne. Vsak niektori ludia roky takto "obabravaju" system este su na to hrdi a ked sa nieco stane, tak ich system dobehne...
Kolko ma rokov? Ake ma odmedzenie? Je tam alkohol?
Nema narok o invalidny dochodok? Uz o neho poziadal? Teraz uz len utulok pre bezdomovcov a zacat riesit peniaze
@leliale aj ZŤP môže pracovať. Či akože príspevok je o tom, aby sa niekto zľutoval a zafinancoval to? Či čo je cieľom? Tak buď si na svoj život zarobí, aj keď skromný, alebo ako píše @viestta , smer útulok pre bezdomovcov.
A súhlasím, buď to nie je také ťažké postihnutie, alebo výsledok okašľania systému…
@pribinak ked nema odrobene roky alebo roky platil odvody z minimalky, tak je to celkom mozne. Vsak niektori ludia roky takto "obabravaju" system este su na to hrdi a ked sa nieco stane, tak ich system dobehne...
@viestta no áno máš pravdu
Ale nejaký potravinový balíček by mu kamoš vedel vybaviť, často dávajú aj základnú drogeriu a býva aj sezónne oblečenie
Dal malo info. Blikajú mi kontrolky, že ani decka ani súrodenci nikto nič ? To je veeelmi cudne
A neverim že by sa nenašla aspoň brigáda predaj nejakého časopisu ako bezdomovec, nie je to veľa, ale teple jedlo si za to kúpi
@leliale odkiaľ je v Leviciach je ubytovňa za 60 e
@leliale má teba ako kamaráta, nemôžeš mu na pár dní poskytnúť ubytovanie s jedlom za ten invalidný dôchodok?
Ja mu aspon hladam kazdy den pracu,rozposielam jeho zivotopis firmam.Dnes sa mu konecne ozvali styri firmy ,ktore ho pozyvaju na pohovor.
Ja mu aspon hladam kazdy den pracu,rozposielam jeho zivotopis firmam.Dnes sa mu konecne ozvali styri firmy ,ktore ho pozyvaju na pohovor.
@leliale mám len otázočku, prečo až teraz rieši prácu´, keď ho vyhadzujú z ubytovne? Prečo nie doteraz? Alebo prečo až teraz to idete riešiť spolu?
Nemaju deti povinnost sa postarat o rodica?
Ak je akymkolvek sposobom zavisly, nerobila by som to pre neho. On ta aspon poziadal o pomoc, alebo si sa tej pomoci chytila sama?
ies, pretoze to vsetko moze byt uplne inak... je mi luto, ze mal zranenie, je mi luto v akej situacii je, no isto tam nie je nieco, preco sa sam nesnazi a svoju situaciu neriesi?
Ak by bol riadne zamestnany a mal by uraz v praci, ved by mozno bol najskor dlhodobo na PN, kym by mu dochodok priznali, kym by sa doliecil. A pocas toho casu uz bola moznost premyslat o buducnosti....
Ked sa snazia vsetci okolo, len nie ten niekto, kto by mal, je to spoluzavislost. Vlastne to ani tebe ani jemu nesluzi.
Mozno sa mylim, v takom pripade prepac, ale cosi mi nasepkava, ze ak to neriesil a ak uz ma priznany dochodok, niekde bude nejaka zrada... Ty mu posles zivotopisy - a co ak on ani na pohovor nepojde? Daj si samej sebe nejake ultimatum, hranicu, pokial tvoja pomoc bude siahat.... nemyslim to v zlom, naozaj, len pomahat, zapletat sa, niekedy to nie je na dobe.
Ahoj, no je velmi zvlastne,ze sa mu cela rodina otocila, nebol predtym alkoholik? Ten uraz na pracovisku nebol pod vplyvom? Preco sa az teraz spamätal, ked ho maju vyhodit? Nieco mi na tom tvojim kamosovi nesedi...ktovie, ci aj tebe povedal pravdu aka je naozaj a ci vela toho aj nezamlcal. Cely ten pribeh je velmi zvlastny. A ubytovne sa daju najst aj za menej nez ma priznany ID. Preco neriesil PN po uraze v praci? To by ho nemohli prepustit len tak, pokial tam neslo o nejake hrube porusenie. Byt tebou, jeho slova beriem aj s rezervou, nenalet mu na vsetko co povie. Skratka nesedi tam akosi viac veci.
nie je nejaky problemovy, ked deti nechcu mať s nim nič? a ano, spravne tu bolo napisane, že deti by sa mali starať o rodiča v nudzi, ked ho nechcu doma, aspoň finančne
alebo potom nech ide na Katolícku charitu, nech mu pomôže s jedlom a šastvom a z tych 250eur, ktore ak dostane, može odložiť na najom...ak v meste je drahy, nech hlada ine mesto, kde najde lacnejši a inak nema ako to riešiť
a a tie potravinové baličky do osad, kde je muka, špagety, ryby, polievky, olej a trvanlivé potraviny nech si zažiada, ak to ešte existuje

Nema narok o invalidny dochodok? Uz o neho poziadal? Teraz uz len utulok pre bezdomovcov a zacat riesit peniaze