Ako pomôcť obéznemu manželovi schudnúť?
Dobrý deň
Neviem si už dať rady alebo ale argumenty použiť na manžela. Keď sme sa spoznali ja som vážila cca 55kg, nosila som xs oblečenie , po pôrode mám už dlhodobo váhu okolo 60/63 na výšku 165cm nosím Mko oblečenie
Manžel mal vtedy S , bol chudý. Ale za posledne mesiace pribral už na 95kg pri výške 175cm je fakt tučný.
Už som mu to aj povedala, sám vidí že sa nevojde do väčšiny oblečenia čo má, musel si teraz kúpiť nové väčšie.
Uvedomuje si to ale vždy to hodí na srandu.
A to už raz bol tiež tak tučný v mladosti ale krásne schudol mal motiváciu to že žiadne dievča ho nechcelo tučného. Ale teraz už nemá motiváciu už má ženu
Neviem ako ho prinútiť aby to riešil aby zmenil spôsob stravovania.
Športovať ako beh veľmi nemôže kvôli nohe
Už som mu aj na interné našla BMI kalkulačky kde mu všade vychádza pri jeho veku/ výške/váhe obezita 🤷🏻♀️
Nepomáha ani to , smeje sa že to je blbosť tie kalkulačky
Obávam sa aký dopad to môže mať na jeho orgány na jeho celkové zdravie.
Ja neviem ako mu to vysvetliť inak alebo čo urobiť.
ide s chlapcami večer von a vidím výpis účtu že boli v Mc Donalde sa najesť alebo KFC :(
Za ďalšie veď toto ma ani nepritahuje veľké brucho prsia... To už vôbec nie je príťažlive, navyše pri sexe kvôli tomu nevladze ...
@stanulienkat ano, pomerovo to vyzerá dosť a keby to nemam doma, tak mozno reagujem rovnako. Netusim kde moj muz tie kilá má ale fakt to na nom nevidieť. Mozno iné rozloženie, tuk miesto svalstva.. Ťažko súdiť.. Len vravím, ze to nemusí byt také jednoznačné a definované ako obezita.
@lusanko hladala som ale veľmi ťažko najdem foto kde to je vidno najlepšie lebo bud je vždy vo vetrovke čo nie je samozrejme vidno, alebo ma schválne pred sebou maleho, alebo sa schová ked fotim 🙈 nasla som len vo videu tal aspoň screenshot mám. On ma uz aj prsia ovisnuté že pomaly podprsenku mu bude treba, a doslova má také ako zahyby po bokoch brucha. Na tvári jemu nie je vidno zeby pribral to mne je viac vidno do tváre ako jemu, ani do zadku a stehien nepribral tie ma rovnaké všetko išlo do hrudníka, brucha a kua aj do rúk
@lusanko a takto vyzeral pred 3 rokmi
No dobry rozdiel. Je tucny. Len polovica zien tu ma takych muzov a tvaria sa, ze su normalni a nie obezni.🙂 Musis ho nejako namotivovat.
Na tej fotke by som mu tipovala viac ako 95 kg. Je naozaj tucny a nie je to pritazlave. No skus sa s nim este porozpravat, ukaz mu tieto dve fotky a narovinu mu povedz, ze ta uz nepritahuje. Bud sa spamata alebo pride o manzelku. Viem ze zovnajsok nie je vsetko ale ked raz jeden z partnerov nie je spokojny, tak je to problem a pritazlivost vo vztahu je dolezita.
Fuha tak to je už moc, poriadny rozdiel s tým pupkom a cicikmi… vyzerá ako keby mal vyše 100kg 🫣 si si ista že ma len 90?
@stanulienkat Keby len to, len škoda že nevidia za tým zdravotne problémy ktoré neskôr prídu
Áno je riadne pribratý a visceralny tuk (brušný) je najnebezpečnejší, hrozí mu veľa chorôb. Pred tromi rokmi vyzeral úplne v pohode. Kolko má rokov? Ak to on sám nevníma ako problém, nezmôžeš nič.
na jeho telesnú konštrukciu je obtlstlý a bruchatý a prsnatý, jednoznačne.
@stanulienkat nie, tí ostatní nemajú mužov, ktorí mali pred stučnením veľkosť S a výšku 175 cm. Stále nedokážeš pochopiť, že na vyšších mužoch s inou stavbou tela to inak vyzerá. Opakujem, môj muž nikdy, naozaj nikdy nemal takýto pupek pred sebou, ani podprsenku nepotreboval. Môj muž aj syn mali pánsku veľkosť S na základnej.
@0silvia0 ale veď autorka hneď v úvodnom príspevku napísala jasne, že jej muž má 175 cm, veľké brucho, prsia, chodí do mekáču, nešportuje. Takže bolo jasné, že je proste tučný. Nerozumiem, načo sa tu začali riešiť vyšší alebo vyšportovaní chlapi s takou váhou, keď bolo jasné, že jej muž nie je žiadny kulturista s kopou svalov.
@konikmodry111 áno vážili sme sa všetci aj malý aj ja aj manžel
@lusanko no za chvíľu už 35 rokov ale to aj ja a ja a som ešte aj po pôrode a snažím sa ako tak váhu aspoň udržiavať
Tu je problém aj vek. Ja som tomu neverila a myslela si že sú to kecy ale po 40tke a najmä po 45tke to bude zle, kila sa držia a ani za svet nejdu dole. Keď sa rozožerie teraz o päť rokov to bude oveľa horšie bohužiaľ. Potom sa mi zdá že po šesťdesiatke ako keby sa to s chudnutím zas zlepšilo že to ide lepšie, ale to je len moj pocit, 60r som este nemala 🙂
@0silvia0 Ale samozrejme chápem, že každý má na svoju výšku Inak rozložený aj tuk, aj svaly. Robím s ľuďmi a v odvetví, kde sa rieši aj váha. Prepáč, ale nad deväťdesiat kil som naozaj ešte nevidela štíhlého chlapa. Mozno sumerne macateho a nie tlsteho ano. Ale stihli neboli, duplom pri 175cm. Viem, ze kazdy to vnima inak. Mne ked kamoska povie, ze aha aky pekny stihly muz, pre mna uz ma nadvahu a pre nu je stihly.
Ale to sa teraz neriesi. Az teraz citam, ze autorkin muz ma 35 rokov. Podla postavy by som ratala cca 45+. Pritom, pred 3 rokmi velmi pekna postava.
@stanulienkat ale samozrejme že každý to vníma inak a je to vysoko subjektívne. To máš ako so ženskou postavou. Niekto povie že veľkosť M je pekná štíhla postava, ale pre iného je štíhla postava len xs a s. A taktiež aj v tomto názore veľmi záleží od typu postavy a rozložení proporcií. A samozrejme je štíhly a štíhly, niekto je štíhly, ale vychudnutý, niekto je štíhly ale šľachový a svalový. A hneď to všetko inak na človeku vyzerá.
Ahoj autorka, pozrela som si fotky manžela, napadol mi ešte taký "výstrel na slepo" urobiť mu koláž z tých fotografií, nech vidí, aký bol predtým. S otázkou nechýba ti to?
Pre mňa mal horšiu postavu predtým ako teraz. Predtým ten tuk na bruchu by mi viac vadil, ako teraz keď je celý taký zaoblený v jednom 😀
@avonladyba naozaj? Ved mu len narastli prsia, pupok a mufin (aka love handles) - cize tuk na bokoch..
@avonladyba horšie to snáď nemyslíš vážne 🙈
@avonladyba to nemyslíš vážne 🤦♀️ Veď teraz vyzerá hrozne, absolútne anti-sexy chlap. Hrozné, a to je ešte mladý. Za mňa teda celé zle.
@vikiki29
@konikmodry111
@beronsche
ale ved ona sama o sebe napisala, ze je tucna vyssie, takze pre nu je vsetko inak 🙂 bez urazok 🙂
@lenkahvh no ja som tucna teraz, ale bola som aj chudá a nie zadarmo, takže viem čo to obnáša si to udržať, preto si myslím, že je to pre autorku na 95% vopred prehratý boj.
@lenkahvh ale tak mne kilá na mužoch nevadia, aj keby som bola chudá, samozrejme zase keby už mal 200 kg že by sa nevedel hýbať, tak to by mi vadilo, ale také "normálne" kilá, nie.
@lenkahvh takže nemusíte si myslieť že som niečo menej, lebo som tučná. U mňa to vždy bolo len o tom koľko sa mi kedy chcelo obmedzovať. Ale stále som to ja a necítim sa byť pre to horšia, alebo nieco menej, a rovnako keď som bola úplne chudá som sa necítila, že už teraz som dosť dobrá alebo lepšia.
@avonladyba samozrejme, ked ti nevadia kila na sebe, nevadia ti ani na inych, to len potvrdzuje, ze mas inu optiku, a o takychto morbidnostiach ala 200 kg sa tu hadam nejdeme bavit
@mykaellle on jednu koláž už má sám si ju robil ešte predtým, ale len skonštatuje že pribral on si je toho vedomý ale nejako si to nepripúšťa že to je fakt zlé
@autorka
podla toho vsetkeho, co pises, ti asi nepomoze nic - on je ako alkoholik a fajciar, kym sam nebude chciet, nepohnes s nim
ako pises, si po porode, cize nejake velke gesta o odchode a pod asi nehrozia, ze by si ho postrasila - cize toto nie
musi len on sam chciet - ale kedze muzi sa inak vidia ako zeny, ze su krajsi, muznejsi, mudrejsi, skratka su super - tak tu asi ozaj pomoze len daky drsny uder - nejaky zdravotny problem atd
daj mu precitat tuto diskusiu - mozno sa zhrozi ako o nom pises 🙂
ucel svati prostriedky

@tamta na tu vysku ma dost kil. Nie je velmi vysoky.