Ako pomôcť obéznemu manželovi schudnúť?
Dobrý deň
Neviem si už dať rady alebo ale argumenty použiť na manžela. Keď sme sa spoznali ja som vážila cca 55kg, nosila som xs oblečenie , po pôrode mám už dlhodobo váhu okolo 60/63 na výšku 165cm nosím Mko oblečenie
Manžel mal vtedy S , bol chudý. Ale za posledne mesiace pribral už na 95kg pri výške 175cm je fakt tučný.
Už som mu to aj povedala, sám vidí že sa nevojde do väčšiny oblečenia čo má, musel si teraz kúpiť nové väčšie.
Uvedomuje si to ale vždy to hodí na srandu.
A to už raz bol tiež tak tučný v mladosti ale krásne schudol mal motiváciu to že žiadne dievča ho nechcelo tučného. Ale teraz už nemá motiváciu už má ženu
Neviem ako ho prinútiť aby to riešil aby zmenil spôsob stravovania.
Športovať ako beh veľmi nemôže kvôli nohe
Už som mu aj na interné našla BMI kalkulačky kde mu všade vychádza pri jeho veku/ výške/váhe obezita 🤷🏻♀️
Nepomáha ani to , smeje sa že to je blbosť tie kalkulačky
Obávam sa aký dopad to môže mať na jeho orgány na jeho celkové zdravie.
Ja neviem ako mu to vysvetliť inak alebo čo urobiť.
ide s chlapcami večer von a vidím výpis účtu že boli v Mc Donalde sa najesť alebo KFC :(
Za ďalšie veď toto ma ani nepritahuje veľké brucho prsia... To už vôbec nie je príťažlive, navyše pri sexe kvôli tomu nevladze ...
@stastnamanzelka spomínaš dva extrémy, akokeby medzi chudým chlapom a vyžratým prasaťom neexistoval nijaký normálny chlap s normálnou hmotnosťou. Koľko chudý chlapov si videla za posledný týždeň? Nie normalnych-štíhlých, ale chudých?? Spočítas ich na jednej ruke, všetko ostatné sú vyžraté prasata.
@stastnamanzelka nechce sa mi veriť tomu co som práve od teba prečítala 🫣
@anjelicek26 ano v tom máš pravdu že sa to prejavilo, avšak ja stále vyzerám v norme, vojdem sa posledné roky stále do toho istého čísla on už teraz nosí XL a hlavne to BMI ja mám stále v norme ale jemu vychádza už vysoká obezita a to je dosť podstatný rozdiel. Jemu tá váha viac škodí ako mne to čo som ja pribrala nejde do zdravia ako jemu. Nevládze poriadne dýchať, nevládze sa ohnúť, nevládze bez funenie vstať z gauča či zo zeme. Tam ho pichá hentam ho pichá, čiže toto porovnávať mňa aj jeho je trochu rozdiel.
@anjelicek26 a inak mne táto moja váha nevadí jasné takých 5kg by som bola rada schudla ešte čiže budem mať okolo 57 cca ale on musí schudnúť omnoho viac, na neho sa to veľmi rýchlo lepí, vie rýchlo zhodiť ale behom 2 týždňov to hneď a rovno 2násobok vie pribrať. Ja som viac menej spkojná nemám depky zo svojej postavy aj keď tie prsia po kojení by bolo fájn mať pevnejšie a bruško s diastázou poriešiť no ako píšem, ja si nemusím čo pol rok kupovať väčšie oblečenie ako on....to čo som mala pred cca 3 rokmi mi je stále dobre.
Autorka ved pisem, tebe sa to prilepilo pri rovnakej strave menej, jemu viac... ale tu stravu a pohyb ste proste popustili obaja... pomozes mu skutocne "spravnym" nakupovanim, varenim, sposobom zivota, nie nutit, ale motivovat... on si zaraba na velke problemy, to nie je len optika... ten rozhovor, ze ho mas rada, ale bojis sa o neho a takto to uz nejde je nutny... a kludne to nepomenuj "tucny", ale pomenuj to "zadychas sa do schodov a bojim sa, ze chytis infarkt a ostanem s detmi sama"
@diewcatqoo sladene vody nepijeme,, ja pijem v zime čaje on kávu a vodu, sladkosti som prestala kupovať, ale ide do potravín a donesie domov keksy, ktoré ja potom schovavám pred ním, alebo príde zo špajze so salkom otvorí si a toto na večer zje pri tv. Na ranajky si dá chlieb ale natrie si ho ochutenou majonézou napríklad. V chladnicke mame kopec zeleniny, ovocie, pečivo len kváskový chlieb, nekupujeme múčniky ani bagety a už vôbec biele rožky. Ale on ide von s chalanmi a dá si MC donadls takže sú to veci ktoré bohužiaľ ja ovplyvniť neviem keď si on kupuje mimo domova tie veci a vyjedá ich :/
@0kristina0 kludne sem pridam fotku jebo postavy na nom je to vidno dosť všetko sa mu ukladá najmä do prs a brucha, stehna viac menej rovnaké, ramena a ruky kus viac ale to všetko pod oblečenie vie dobre schovať, teraz v zime najviac.
Môj muž má 177cm, mal 95 kg a teraz žial schudol kvoli žaludocným problémom asi na 82.. lepšie vyzeral keď mal tých 95
Velmi nevyskakuj lebo ani ty nie si bohvieako na tom s vahou pri tvojej vyske ak mas do cca 35 rokov.O par rokov budes na tom podobne.Tak radsej ries seba a na neho sa vyser ked mu je to jedno a smeje sa. On sa dosmeje ked dostane infarkt.
Je to dospelý človek človek, ty nemáš čo pred ním schovávať sladkosti a salko? To sa dá toto zjesť pri telke? By sme sa pototo z každej strany. Prehraj si spätne aj vaše Vianoce, čo ste všetci kupovali, jedli a koľko ste jedli a ci ste mali nejaký pohyb, ťažko sa dohovara dospelému človeku, musí si to uvedomiť sám.
Mala som priatela bol obezny a ja nosim XS velkost ked som videla ze so sebou nic nemieni robit a tiez len Mc Donald, burger a taketo jedla, pri sexe sa zadychaval, nevladal tak som ho opustila pretoze ma uplne prestal pritahovat.
Áno pridaj foto jeho postavy, rada sa pozriem a ja Ti verím, že sa ti na mužovi hnusí veľké brucho a ženské prsia...
@renata1405 nechápem, prečo viaceré riešite 60kg autorky pri výške 165cm, úplne v pohode je to, pozri sa koľko vorvaňov chodí po ulici dennodenne, 60kg je úplne normálna váha.
@renata1405 Mne sa 60kg na 165cm vôbec nezdá žiadna hrôza. Ja mám na rovnakú výšku 55kg a aj keby ešte priberiem ďalších 5, žiaden vypaseny brav by zo mňa skutočne nebol 😅
joooj my sme s mužom obaja nabrali, ale spoznali sme sa ako vychrtliny, takže za mňa sme v pohode, ja mám Mko a muž sa ledva prace do Lka. Ale ja som povedala ideme sa hýbať, zapli sme si YouTube s nejakou jogou a už sme išli obaja. samozrejme komédia riadna okolo toho. kúpili sme si bicykle a tak trávime voľný čas. nájdite si niečo spoločné. 😉 nájdete k sebe opäť cestu a budete vo všetkom spolu
Sama si povedala, ze manzel bol tucny uz i ako dieta. Ludia velmi casto potrebuju upravit psychiku, ak chcu schudnut. Pozri si tento rozhovor o obezite.
https://www.youtube.com/watch?v=uFLcxunIG3MPribrat par kil je mozno zalezitost maskrtnosti. Are pribrat velmi vela casto byva o nieco uplne inom - je to coping strategy. Zajedanie nespokojnosti s niecim v jeho zivote. Niektori ludia sa daju na hazard, niektori zacnu pit alkohol a niektori nespokojnost, prazdno v sebe ci nejake trapenie zajedaju. Doslova neziju vo svojom tele, nezalezi im na svojom tele. Ak tvoj muz bol tucny ako maly - tam niekde v jeho psychike je pricina. Mozno aj presne ten nezdravy styl rodicov, ktory mu vela veci neumoznoval, mozno si zazil vela vysmechu, neocenenia jeho inych dobrych vlastnosti.
Raz to v jednom rozhovore s Banasovou povedala jedna tucna a schudnuta zena - ze ak ides po ulici, tucneho si ta kazdy vsimne a sudi. Lebo je to viditelne. No ak ide po ulici niekto kto ma nejake zle vlastnosti, ktore vsak nie su viditelne, tak ta nik pohladom neodsudzuje...
Mozno si myslis, co su toto za halusky - ale ak chce schudnut clovek trvalo, musi zo svojho zivota odstranit tie psychicke priciny, popracovat predovsetkym na svojej psychike, aby mu na sebe zalezalo, aby znovu chcel zit vo svojom tele a to telo si udrziavat.
A posledna vec - zamysli sa, ako velmi ocenujes svojeho muza za to aky je. Za jeho dusevne vlastnosti. Citi sa naplneny vo vasom vztahu? Pochvalis ho niekedy za nieco? Mate na seba cas, len tak spolu byt? Tak ako zena materstvom strati vela casu, tak aj muz je z celeho rodicovstva zmateny, hlada si miesto. A preto sa ako par musite spolu ocenovat, spolu chvalit, spolu si nachadzat radostny cas. Aby nieco, co tvojmu muzovi chyba potom nezajedal...
@stanulienkat môj bývalý kolega meria asi 187 CM a keď mal 110 kg, tak vôbec nebol tučný, športoval. Svaly vážia viac ako tuk
Najdite si spolocnu aktivitu.
@lusanko ak mam byt uprimna som taka ista vyskovo aj vahovo a vyzeram ako buldozer a to mam 40+ tato debata by bola na dlho preco si myslim ze je to vela atd tu neni nato priestor a vy ak ste mladsie ani nepochopite ako to myslim.Nad 40+ ok to uz neriesim viem sama ze sa chudne uz velmi tazko preto mne sa zda ze ak mlada baba ma nad 60kg tak nedopadne dobre.
@renata1405 ono nemôžeš porovnávať jednu 60 kilovú s druhou. Ak jedna športuje, tak pôsobí oveľa štíhlejšie ako tá, čo sa nehýbe a má vyšší podiel tuku. Skús dať fotku, nech posúdime. Ale určite to nie je také zlé ako píšeš, že buldozér.
Bezškrupulózne v manželstve pribrať je spôsob akým tomu druhému povedať "Seriem na teba."
Rada by som toho obezneho muža videla. Moj ma 175cm a momentálne tiež cca 89kg a ano, je vyšportovany a vyzerá stihlo. Ziadna z Vas by nepovedala, ze toľko má..
@beronsche presne to iste som isla napísať že nie na každom vyzerá 90 kíl rovnako. Veľa robí stavba tela atd atd. A teda keď mu už pupok narástol a prsia tak to je už moc 🙈
každej sa páčia iný chlapi, ako mužom ženy
A písať že aby chudeho chlapa neodfúklo je cez 🙈 mne prídu zas pupkaty chlapy s prsiami úplne antisexy a niekomu sa zas môžu páčiť. Môj ma 191cm a 90 kíl, je chudší ale ma vyšportovanú peknú postavu. Ja mám zas pri 169cm 53 kíl a cítime sa obaja super vo svojej koži
Ja som sa dnes omylom ocitla v elektricke o druhej poobede (normalne sa nevozim ale som v praci a pracujem) a cumela som na maturantky (mali stužky na kabátoch) že čo to za školu čo to je. Tak tucne ale že naozaj obrovske dievčatá som tuším ešte ani nevidela. Len žerme dalej.

@stastnamanzelka to je už zas druhý extrém