icon

Ako pomôcť susedke v situácii obmedzovania slobody?

24. mar 2025

Ahojte. Prosím poraďte co robiť, kto mate skúsenosti. Susedke zistil muz aj mama a svokra, že ma milenca. Sledovali ju. Ona s mužom nechce byť, chce sa dat rozviesť a chce byt s tym novym muzom. Je tam 6 ročne dieťa. Oni urobili takú vec, že jej zobrali telefón, do práce dali vedieť, ze nepríde cely týždeň a aj do škôlky. Zobrali ju k jej mame a tam ju držia aj s malou, aby jej z hlavy vytlkli, že nemá mat milenca, že jej miesto je pri jej mužovi a nemá robiť hlúposti. Bolo tam aj fyzické napadnutie a psychické týranie dlhodobo. Vieme o tomto veľa ľudí a nevieme nič urobiť. Na linke pomoci tyranym ženám nám povedali, že treba volať políciu, lenže co ak k nim príde polícia a ona z donútenia a strachu policajtom povie, ze nič z toho nieje pravda a že je tam dobrovolne.. hovorili sme s nou pred tymto incidentom, boji sa a nechce tam byt, ani s nim byť..sme zúfalí.. je to jedna múdra, inteligentná, slušná žena, akurát že o svojom živote nemôže rozhodovať sama. Však to je trestné! 🙈Poraďte, čo by sme mohli urobiť, ako jej pomôcť.. ďakujem 🙏

Strana
z2
viestta
24. mar 2025

To co vam poradili na Linke pomoci. Nic ine nemozete spravit.

marca12
24. mar 2025

Zavolala by som policiu a uz je na nej,co im povie. Ak ju chces prenocovat u seba,treba tam ist s policiou. Ak nema kam ist,tak je mozne,ze policii povie,ze ju nedrzadrzuju nasilim.

doriiis
24. mar 2025

Preboha.Dospeli ľudia.Zavolajte na políciu a povedzte,čo sa deje

autor
24. mar 2025

@marca12 oni ju zobrali zo svojho domu, dom je jej majetkom a býva tam s mužom. Už posielala aj muža preč aby sa odsťahoval ale neodišiel. Aj dieťa jej nedavno zobral k mame a nemohla ísť za ním a zobrať si ho domov..

bielasovicka
24. mar 2025

Treba zavolať políciu a povedať im všetko čo sa deje

betulinka1
24. mar 2025

Urcite policiu a treba ich aj upozornit na to, ze sa jej mozu vyhrážať odobratím dietata aby klamala. Skontaktovať jej rodinu ako brata, sestru kohokoľvek, kolegov a nech idu s policiou a rovno si ju naložia do auta a odvezú a s dietatom.

macatt
24. mar 2025

A jej mama? Otec? Sestra? Brat? Dať vedieť rodine čo sa deje..

abbey1
24. mar 2025

Len aby ste neboli prekvapení, čo ona napokon povie rodine. Toto sú často tak ošemetné situácie.
Skúste políciu a uvidíte. Zvyšok už je na nej.

ghoul_
24. mar 2025

Políciu volajte

autor
24. mar 2025

@betulinka1
@macatt bohužiaľ celá rodina v tom idú...ona si príde, ze nieje normálna, lebo nechce žiť tak ako rodina povie..uistili sme ju, že to nieje v poriadku a takto to nefunguje.. stále len opakovala neviem co mam robiť a napriek tomu, ze sme jej pomohli úplne kompletnu pomoc, právnika, bývanie, bezpečnosť všetko, tak sa stalo toto, pretože to nestihla..

mondolina
24. mar 2025

nie že nestihla, ale nechcela.
zavolajte políciu a uvidíte ako " bude chcieť".

autor
24. mar 2025

@mondolina toto nás tiež napadlo..keby chcela je to asi inak..neviem ale tie týrané ženy sa boja a kvôli tomu často "nechcu" pre slobodu nič urobiť. No neviem ci je toto ten prípad. Zase ani nechcem aby sme boli nakoniec tí zlí, čo z komára urobili somara. Veľmi zložitá situácia. A zase montovať sa niekomu do vzťahu a rodiny je mne osobne proti srsti. Ale nevieme kde a co je úplná pravda..

bielasovicka
24. mar 2025

Idu v tom aj jej rodičia?

mondolina
24. mar 2025

viem, že chcete pomôcť....držím palce

nika23t
24. mar 2025

Ak je v tom aj dieťa, tak to je veľmi ťažké. poznám ženu, ktorá takto odisla od muža a jeho šialenej rodiny, ale odvtedy deti videla len z času na čas. Muž vďaka znamostiam dosiahol, že deti boli zverené jemu a obmedzoval prístup k detom, ako len vedel. Odvtedy ubehlo 12 rokov a deti ju vôbec nepoznajú, nevnímajú ako matku. Strašne, že sa takéto niečo deje... Je mi jej veľmi ľúto, aj dieťaťa.

zabka79
24. mar 2025

Ak sa jedna o fyzicke napadnutie, ( aj podozrenie susedy staci) policia MUSI zenu vziat sa vysetrenie, taky je postup. Pri zisteni fyzickych zraneni konaju. Otazka kde bude dieta pocas toho ukonu a ci ho este uvidi 😪 velmi tazka situacia.

betulinka1
24. mar 2025

Ona chodi do roboty alebo nie? Lebo este to vies spravit, ze ju vyhladat v robote.

mondolina
24. mar 2025

@zabka79
musí? ona musí súhlasiť. čo ju zoberú násilím?

0kristina0
24. mar 2025

Prepac ale mudra, inteligentna zena neskonci takto.

kitycat
24. mar 2025

@0kristina0 tiez si vravim. Namiesto podania o rozvod si radsej isla zasexovat ku milencovi a
Potom ju rodina unesie a asi tam okolo nwj skace samanskw tance, aby bola poslusna zena. Wtf O_o

majkamasar
24. mar 2025

No tak toto je zvlastna situacia.

autor
24. mar 2025

@bielasovicka hej idú.. proste obe rodiny..
@nika23t tak toto je úplne hrozne preboha..chudatko žena a deti. Ah jaj..
@zabka79 musí súhlasiť a to fyzicke napadnutie nieje teraz aktuálne ale už sa niekoľkokrát stalo v minulosti.
@betulinka1 chodí, dnes sme to skúšali, ale volali do jej roboty ze nepríde cely týždeň.. no ale ten ďalší prísť musí..
@0kristina0 prečo nie? Stačí ze človek natrafi na psychopatov a manipulatorov a ani nevie ako a je v tom až po uši a cesty von niet..
@majkamasar je..úplne som z toho nesvoja, lebo mi to hlava neberie..navonok idylka ci partnerská a aj rodinná, oslavy, svadby, dovolenky a co ja viem co a vo vnútri toto..

lucia147852
24. mar 2025

Muž a rodina jej obmedzujú osobnú slobodu ale čas a priestor si najist milenca mala? 🤷🏻‍♀️ keby je taká rozumná, tak sa rozvedie, vykopne muža z jej domu a potom rieši iný vzťah. A k otázke. Jediná možnosť je volať políciu, čo správi o a je jej rozhodnutie

terezkaarthuramax
24. mar 2025

Policiu volať

vorkola
24. mar 2025

Ale vsak pokial je jej manzel dobry a aj ako otec ,tak nema co mat milenca.. To od vole nevie , co ma robit,? keby bola manzelom tyrana nepoviem,,nech odide, ale tu sa nepise aky je jej manzel,,a zvlast ,ked sa ju ani matka nezastane ,tak asi chcu udrzat rodinu, ved tam je aj spolocne dieta,.Na to nepozera?, ale milenca uprednostnuje,.To co je za matku? Ak by pri manzelovi, ci uz psychicky alebo fyzicky trpela ,tak tam by uz dovod ist k druhemu bol..

zmrzlinka8
24. mar 2025

@vorkola oni chcú udržať rodinu, tak budú ženu držať násilím pri mužovi? manželstvo je dobrovoľný zväzok a NIKTO nikoho nemôže nasilu nútiť s niekým žiť. to čo je?

bielasovicka
25. mar 2025

@vorkola ale v úvode píše ze tam je fyzické napadnutie aj týranie. Som pochopila ze od muža.

lubkavargova1
25. mar 2025

Ja len jedno a teraz ten uzasny milenec je kde hm? Teraz preco nebojuje o svoju lasku zivota? Ale prosim ta toto je blud. Jednoducho, prisli jej na to, ze ma milenca, cele to prasklo, v rodine je skandal. Tebe a okoliu zahraje obet len aby ona neskoncila ako kurva a stetka...to je vsetko.

lija22
25. mar 2025

presne. nech tam nabehne milenec a vytiahne ju aj dieta z vezenia
jezis toto je taka sprostost, ze aj lutujem, ze vobec sa snazim sipredstavit situaciu, kde by do mna mama aj svokra hucali, ze musim zostat doma a nikam tyzden nepojdem 😃 to urcite

0kristina0
25. mar 2025

Vsetci su psychopati a manipulatori len ta tvoja kamoska je lietadielko. Prepac ale lutovat ju nebudem. Kurvit sa vedela a rozviest sa nevie, dokonca sa da zavriet do jednej izby? Pride mi trosku nesvojpravna.

Strana
z2