Ako pomôcť susedke v situácii obmedzovania slobody?
Ahojte. Prosím poraďte co robiť, kto mate skúsenosti. Susedke zistil muz aj mama a svokra, že ma milenca. Sledovali ju. Ona s mužom nechce byť, chce sa dat rozviesť a chce byt s tym novym muzom. Je tam 6 ročne dieťa. Oni urobili takú vec, že jej zobrali telefón, do práce dali vedieť, ze nepríde cely týždeň a aj do škôlky. Zobrali ju k jej mame a tam ju držia aj s malou, aby jej z hlavy vytlkli, že nemá mat milenca, že jej miesto je pri jej mužovi a nemá robiť hlúposti. Bolo tam aj fyzické napadnutie a psychické týranie dlhodobo. Vieme o tomto veľa ľudí a nevieme nič urobiť. Na linke pomoci tyranym ženám nám povedali, že treba volať políciu, lenže co ak k nim príde polícia a ona z donútenia a strachu policajtom povie, ze nič z toho nieje pravda a že je tam dobrovolne.. hovorili sme s nou pred tymto incidentom, boji sa a nechce tam byt, ani s nim byť..sme zúfalí.. je to jedna múdra, inteligentná, slušná žena, akurát že o svojom živote nemôže rozhodovať sama. Však to je trestné! 🙈Poraďte, čo by sme mohli urobiť, ako jej pomôcť.. ďakujem 🙏
@zabka79 títo policajti nemali takýto postup, urobili zápisnicu, zapísali modriny, poukazovala co ma, všetko povedala co sa stalo a nechali ju tam. Telefón ešte stále nemá.
@0kristina0 som podobného názoru. Keby to riešila ako rozumná a inteligentná žena, tak to podla mňa až k dnešnej situácii nepríde.
A dávajú jej jesť? To akože ju strážia alebo ako to tam prebieha?
Baby a uvedomujete si, že keď je žena týraná (psychicky, a aj fyzicky), tak jej stačí pekne slovo od nejakého muža a už je v siedmom nebi?
A možno jej stačí len písanie si, nemuselo byť ani stretnutie extra. Ale pre rodinu je to už koniec sveta, lebo ju nebudú mať pod kontrolou?
A stačí sa jej vyhrážať , že jej zoberú dieťa a pani skončila a radšej bude sekať dobrotu?
Ak si to neviete predstaviť ani v hrubých rysoch, buďte vďačne životu, lebo to znamená že sa máte dobre...
A nie.... To nemá nič spoločné s inteligenciou alebo múdrosťou, stačí aby bolo slabšie sebavedomie aj keď ten človek šikovný a múdry a druhá strana to využije a roky podkopáva a clovek sa stane niekým, čo by predtým povedal, že jemu sa to nikdy nemôže stať.
Netuším či je to všetko tu pravda, ale ani to neznamená, že to nemôže byť pravda .
Volať políciu a hlasit volať dookola. Nech sú aspoň záznamy. A riešiť to. Dať papiere na rozvod, odísť.

@mondolina musi, aj ked tvrdi ze sa jej nikto nedotkol, policia je povinna zenu doviezt na vysetrenie a potom sa vrati domov. U susedov bola bitka a takto to bolo. Isla na vysetrenie