icon

Ako postupovať, keď vás manžel fyzicky napadol?

15. jún 2024

Nikdy som nečakala, že založím podobnú tému. Poraďte, čo robiť prosím. Muž ma dnes zbil pred očami dcéry. 2x sa trafil na vrch hlavy a 1x do sánky, keďže som sa kryla. Bil by ďalej, no malá strašne plakala. Tými ranami ma hodilo o stenu a ešte aj o tu som sa poriadne udrela. On tvrdí, že to nebola bitka ale len pár faciek a ze som si to zaslúžila. Áno, klasický násilník. Vysvetlím, prečo som si to z jeho pohľadu zaslúžila. Dcéra je veľmi neposlušná, keď ma dnes ráno veľmi nahnevala, tak som ju buchla po ruke (nie nebijem ju, no už mi rupli nervy) a on vystrelil a urobil mi co mi urobil. Pričom on strelil dcére veľmi silnú facku pár dni dozadu pre nejakú hlúposť, ani si nepamätám prečo, banalita, asi ho rušila, keď mal v ruke mobil alebo dačo také.
K tomu s čím potrebujem pomôcť - dcéra je malá, živí nás on, nemám financie (a nie nemala som z čoho šetriť), nemám kam ísť a nikto mi nikdy neuverí, že on by bol schopný ma zbiť alebo dat facku malej (nebolo to prvý krát). Je to taký ten typ, čo pôsobí dokonalo pred inými. Aké možnosti mám do času rozvodu? Byt je spoločný, spoločná hypotéka, nemám nikoho kam by som mohla s malou ísť.
Skôr ako niekto poradí nejaké krízové centrum, odpovedzte si úprimne, či by ste tam vy šli s dietatom.
Poraďte, prosím.

haley7897
15. jún 2024

Zbytočne sa tu snažíš vyťahovať náboženstvo a ZNOVA vmanipulovať seba do pozície obete. Bola to jednoduchá otázka. Čo si spravila keď muž údajne napadol tvoju trojročnú dcéru? Lekár? Polícia? Socialka?

h2
15. jún 2024

Áno, išla by som v takom prípade do krízového centra a nie je pravda, že ti nikto neuverí, že ťa zbil. A JE to bitka! Aj jedna facka je bitka a je neprijateľná!!!
Nemáš naozaj nikoho? Rodičia, súrodenci, sesternice, bratranci, kamarátky, tety, ujovia... vôbec nikoho?

eliska13
15. jún 2024

@zmrzlinka2021 ako si predstavuješ vykázanie z bytu?Pokým nejde k lekárovi a nebude mať správu nepomôže si nič.Aj, keď bude mať správu predvolaju ho na oddelenie, spisu zápisnicu a dostane blokovú pokutu a možno ich začne predvolavat socialka.Ziadne vykázanie z jeho ich bytu.Ty si nemala bit dieťa a on teba toxické prostredie kde je tlak a nervy.Luto mi je iba dieťaťa.Ty si mala zasiahnuť už, keď pleskol malej.

eliska13
15. jún 2024

To, že sa vyhováras, že nemáš peniaze a kde ísť bývať sú aj ubytovne za 15 eur na noc aj krízové centrá.Ty si zo zákona povinná chrániť malú.Ked máš rozum ideš na pohotovosť spísať záznam toto nebola posledná facka.

tina5959
15. jún 2024

Tak dieťaťu sa treba venovať, a hlavne tak malému. Muž nech si je na telefóne, ty choď s malou von, vždy keď sa dá. Venuj sa jej a nie mužovi. V byte sa len dusite a hádate.

tina5959
15. jún 2024

@tina5959 Keď to teda nechceš ďalej riešiť.

dskjhfdlkdjhl
15. jún 2024

Zaujimave, on malej streli silnu facku a pises sem az potom, ked streli aj Tebe.

barbora0308
15. jún 2024

@haley7897 Sorry, ale tvoje prispevky su same spekulacie a autorku tu prezentujes pomaly ako nejake monstrum. Dobre, ze jej nenapises, ze si tu bitku od manzela aj zasluzila...Autorka sa nachadza v tazkej situacii, prisla si pre pomoc, pre rady, ako z nej von. Nikto nie je dokonali, raz jej rupli nervy a capla dieta po ruke, uprimne mne sa to stalo viackrat, ci som na to hrda? Ci to bolo spravne? Nebolo, ale stalo sa. Ci sa preto citim byt horsou matkou ako ty? Nie! A nemala by sa tak citit ani autorka! To ze mas mozno ty viacej trpezlivosti alebo menej narocne dieta je tvoja situacia. Vsetcia sme ini a snazime sa popasovat so svojim temperamentem a aj temperamentom dietata co najlepsie, ako vieme a myslim, ze je nas tu viacej takych. To ze ma autorka manzela tyrana je jedna vec a z takeho vztahu musi co najskor prec, to je jasne, mozno nezareagovala spravne, ked jej dieta manzel silno udrel, ale nesudme, kym sme neboli v podobnej situacii. Autorka tu nespomina ziadnu pravidelnost, ani zo strany manzela, myslim, ze to riesi na zaciatku ich problemu. Pokial by tvojmu manzelovi z nicoho nic preplo a udrel by vase dieta volala by si hned socialku alebo policiu? Velmi pochybujem...

hors
15. jún 2024

Isal by som lekárke na pohovost následne na políciu, následne krízové centrum .Vôbec by som sa nehabyla ,že som v krízaku. Poznám veľa maminke ktoré tam boli s detim a dokonca s pôrodnice sa tam dostali .Pomohli im tam a dostali sa stej pekelnej situácie.
Určite krizak ako mala aby videla bytky ,zažila som to na vlastnej kozí keď som bola malá 10 rokov to trvalo keď nie viac a mam následky do konca života. K rodičom mam vzťah len ako k cudzím a nie k rodine (otca už nemam) mama dokonca začala piť.....takže nás vzťah je na bolde 0

lizatko1009
15. jún 2024

Obaja ste mimo, nie ste suci mat dieťa a ani ho vychovať. Medzi vami láska a rešpekt nie je žiadna. Obdivujem ženy, čo idú do deti, nechajú sa živiť a nemajú žiadne, ale žiadne zadné vrátka a nič nasetrene. Prepáč, fakt a v dnešnej dobe? Ty si ako matka pre to dieťa a pre samu seba urobila co? Riešila si políciu? Ak byť je aj tvoj, neriešila by som krízové centrum. Máš rodinu? Zatiaľ kam ísť?

jakubrianka
15. jún 2024

Mňa dojalo, že tvoj muž dá facku dcére opakovane a ty sa zobudíš až keď zbije teba, dcéra ti akože nevadila? Pre mňa zbitie dieťaťa otcom je konečná v prvom rade. Že bije slabšieho. Dcéra je na neho odkázaná, muž je z pohľadu deti veľký a plus ma silný hlas. Je s dcérou málo a keď je s ňou tak ju vyfacká? Fackanie dieťaťa? K ostatku sa nebudem vyjadrovať. Otras.

osky
15. jún 2024

@tina5959 presne nad tymto uvazujem.
Ze malej 3 rocnej dal facku a vraj nie prvy raz.
A vtedy sa neriesilo nic..
Az teraz ked uz schytala aj matka...

Hm.
Viem si predstavit,ze aj dieta dokaze vytocit...ale otlkat ho velmi dobra volba nie je.
A casom bude aj ono nastavovat zrkadlo.
Ak ma muz celkovo nasilnicke sklony,nemusi to hned byt bitka,ale aj slovne ,alebo ton hlasu...to uz sa pozna...neostavala by som s nim.
Mnoho zien ostava,lebo su na muzoch financne zavisle.

haley7897
15. jún 2024

@barbora0308 ty tiež len spekulujules a domyslas si 🤷🏽‍♀️ pokojne jej virtuálne pošúchaj chrbát, nieje problém. Teda aspoň nie môj 💁🏽‍♀️

barbora0308
15. jún 2024

@osky Kde prosim autorka pisala, ze manzel svoje dieta pravidelne fackal? Presla som si vsetky jej prispevky a nikde nic take nevidim 😅. Prosim zeny, drzte sa faktov, citajte s porozumenim, naco tieto spekulacie...

barbora0308
15. jún 2024

@haley7897 Co si domyslam? Ved reagujem na to, co pisala autorka a nehladam za tym ziadne skryte tyranie dietata oboma rodicmi. Naco by som to robila? Autorka si zalozila anonymnu diskusiu, preco by nieco zatajovala?

tina5959
15. jún 2024

@barbora0308 No dieťaťu sa nemá dať facka ani raz.
Ja ešte rozmýšľam, keď to reálne nevidela, len niečo plesklo, či to bola naozaj facka. Lebo tak malému dieťaťu dávať facku je naozaj cez čiaru. To čo je za človeka.

tina5959
15. jún 2024

@tina5959 Malému dieťaťu sa ten chlap odváži dať facku, pri veľkom by už schytal naspäť.

ahhola
15. jún 2024

Musis si vybrat...
1."pohodlie",strecha nad hlavou, naoko fajn chlap, zdanie rodiny vs. zivot v strehu, kedy ti jedna prileti a mozno nie jedna a mozno otras mozgu ci sotenie o roh nabytku, ty, dcera
2.posledny chod-odchod. Ano, budes tratit, osklbe ta o vsetko, popravi povest pred rodinou, podplati sudy a bude sa mstit, ze si si dovolila, lebo tych par facanov z jeho laskavych ruk sa predsa da vydrzat, zvlast este ked si si "zasluzila." ...😡
Je to vyber, ako ci ti strelit do kolena, alebo vypichnut oko... Uprimnu úcast🤔

miamaria
15. jún 2024

Keď nechceš ísť ani na ošetrenie a mať záznam, tak každá rada od hocikoho je ti márna, evidentne nemáš vazny záujem to riešiť ani od muža odísť, facky malej čo dal a dáva by som už dávno mala nafotené v mobile, určite mala značku ak ju udrel silno. A prvá pomoc pre dnes je odísť aspoň do večera kamsi, k rodičom, krstnej malej, známym ....

autor
15. jún 2024

Ďakujem za všetky reakcie.
Vedela som, že sa tu objavia aj isté dámy alias stálice modrého koníka, čo sú chodiaca dokonalosť.
Napíšem ešte jednu vec - dcéru milujem nadovšetko, kľudne si do mňa kopnite, ktoré potrebujete, verím, že vy ste bez jedinej chybičky, každá mate 20 litrov na bočnom účte, lebo co ak sa z lásky vášho života vyklube blb.
Jedna vec je pravda, muž je z rodiny, kde je otec násilník, alkoholik. Verila som, že ma od neho diametrálne ďaleko, keďže to tak verte, či nie, 12 rokov vyzeralo. Keby mi niekto ešte pred rokom povie, že sa ho budem báť a ze ma zbije, tak jo schuti vysmejem. Stalo sa to dnes, je to čerstvé.
A k otázkam, prečo som sem nepísala, keď dal dcére facku. Úprimne? Neviem a už aj ľutujem, že som napísala teraz.

autor
15. jún 2024

@tina5959 Áno, bola to facka, mala otlacenu jeho ruku. A on to ani nepopieral.

barbora0308
15. jún 2024

@tina5959 No jasne, ze to je cez ja som ani opak netvrdila, ale stalo sa...je to strasne a asi by som tiez zacala pochybovat o mojom muzovi, ale kedze sa to predtym este nikdy nestalo a bol by to prvy pripad, ze sa takto zachoval, tak by som si s nim sadla, porozpravala, co to bol za skrat a pevne verila, ze sa to nebude opakovat. Neverim, ze by sa nejaka zena zachovala inak...neverim, ze by niekto naozaj volal policiu alebo socialku. 🤦 Ak sa tu uz bavime o pravidelnosti, co sa tyka bitky priamo autorky a ma naozaj strach o seba a svoje dieta, tak nie je o com, treba riesit odchod, ale obvinovat tu autorku? A vytvarat tu konspiracie o ktorych tu nebolo ani rec? Naco je to dobre? Zufala zena si prisla pre radu, osobne si myslim, ze to zacala riesit v ten pravy cas a ja jej velmi drzim palce!

raffaella
15. jún 2024

Trojročné dieťa a pravidelne fackované, či už fotrom alebo "iba buchnutie po ruke" matkou. Vy ste rodinka teda. Ale samozrejme, keď ti tu zopár múdrych žien správne nastaví zrkadlo, ideš hneď ironicky a ustipacne do nich s cieľom ich vysmiať a ponížiť. Ľúto mi iba toho dieťaťa. Prvá úloha matky je chrániť si svoje dieťa a to úplne zlyhalo.

autor
15. jún 2024

A ešte jedna vec, tie co tu píšete, že mám ísť na pohotovosť. Baby ale ved nič na mne nie je vidno. To, že po fackach vyzerá človek ako z ringu je zjavne len vo filmoch. Tresol ma 3x ale absolútne na mne nie je nič vidno, na pohotovosti by ma vysmiali. Vyznie to zle ale, škoda, že netresol tak, aby som mala dôkaz.

autor
15. jún 2024

@barbora0308 Ďakujem.

ahhola
15. jún 2024

Nuz, to jeho zavretie 1 hod. Na wc vzbudzuje nadej... 😅Asi sa tam neuistoval, aky ju e borec, ze soacifikovak 3r vlastne dieta, ale si nadaval do kkt, ako bol jeho tatko, ked si teraz dopisala, z akeho hniezda vyletel...

barborachors
15. jún 2024

Dufam ze toto je vymyslená téma, neverim ze niekto je tak sprostý a nechá sa otlkat debilom. Neverím že nejaká zena môže byt tak hlúpa a nevediet koho si vzala. Neverím, že si s debilom decko spraví a neverím ze bitka bola prvý raz. A už vôbec neverim ze napíše ze ona do krízového centra nepôjde, lebo medveď. Tak sa daj otlkat nadalej, nech ta mláti ako žito. Ci prežijes, je otázka šťastia. Len tak ďalej. Ja som s takym bola a po mesiaci som odisla. Nieto ze si decko s takým urobím. Predpokladám že tvoj otec tiež matku bil, preto si s debilom aj ty. Dufam ze si troll.

tina5959
Autor odpoveď zmazal
miamaria
15. jún 2024

Ale mala by si aspoň o tom zápis od lekára, že si bola napadnutá ... Keď uvidí dnes, že si to nechala tak, tak to urobí znova si myslím, začni si zbierať dôkazy už teraz, aj keby to už neurobil, do budúcna budeš mať, ja by som bola obozretna

autor
15. jún 2024

@raffaella Neobhajujem udretie, no keď už sme pri tom zrkadle - všetky ženy, ktoré tu píšu sú naozaj také super matky, že nikdy v živote nedali po zadku dieťaťu? Vrátane teba. Nikdy v živote si nedala po zadku dieťaťu, hej?