Ako povedať mame, že chcem prespať u chalana, keď nie sme ešte spolu?
Ako povedať mame že chcem ísť do druhého mesta k "frajerovi" na noc? On býva sám, máme 20. Posledný vlak od neho ide okolo desiatej a prišla by som domov okolo pol 1... Nechcem sa trepať sama neskoro takto. Problém je však, že spolu randime ale oficiálne sme sa dokopy ešte nedali. Už som tak bola u neho raz, keď naši neboli doma. Všetko bolo super, lenže volal ma znova o dva týždne.... Ako to "podať" mame? Ona nemá rada veľmi keď niekde prespavam
Už neraz v takejto situácii sa stalo, a povedala mi že nemám vymýšľať že mám kde spať...
@anonym_autor tak nevymyslaj a do 30tky spi len doma pri mamke a ujde ti vlak a oatanes stara dievka 😉
@anonym_autor potom napis ako to dopadlo
@rozculena tak nebavili sme sa o tom ešte oficiálne, ale vidím ako to je. V každom prípade neviem ako to podať mame, ona tiež nerozumie týmto situáciám, ani nevie že sa s niekým stretávam a zrazu jej mám oznámiť že tam ostávam spať...
@anonym_autor tak trávite spolu čas, máte sex a ešte si oficiálne potrebujete povedať že spolu chodíte od teeee-raz?
Ja som mala 17, môj frajer od nás býval 4 minúty cesty autom (3 eura taxík) a proste som otcovi oznámila, že zostávam u frajera, lebo grilujeme večer a nebudem sa v noci trepať domov - boli to vlastne dve vedľajšie dediny, aj keď ozaj kúsoček. Normálne to mame oznám ako hotovú vec. Si dospelá.
Veď máš 20 rokov preboha. V tvojom veku som už žila v prenájme a nepýtala si povolenie od rodičov kde mám prespať. Proste chod a hotovo. Randime spolu ale ešte spolu nie sme ... Ja mám 26 ale na toto som asi stará 😅 to akože nič v zlom len dievča , naozaj si dospelá. Na čo si ešte pýtaš povolenie ?? Ja chápem , že nejaká tolerancia , mama sa boji atď ... Ale ešte raz, si dospelá. Rob si čo chces.
@anonym_autor tak trávite spolu čas, máte sex a ešte si oficiálne potrebujete povedať že spolu chodíte od teeee-raz?
@anonym_39b20f nikde som nepísala že spolu máme sex to si si odkiaľ zobrala
Veď máš 20 rokov preboha. V tvojom veku som už žila v prenájme a nepýtala si povolenie od rodičov kde mám prespať. Proste chod a hotovo. Randime spolu ale ešte spolu nie sme ... Ja mám 26 ale na toto som asi stará 😅 to akože nič v zlom len dievča , naozaj si dospelá. Na čo si ešte pýtaš povolenie ?? Ja chápem , že nejaká tolerancia , mama sa boji atď ... Ale ešte raz, si dospelá. Rob si čo chces.
@lorrainet bývam u nich, mám 20 a študujem tak nemám odkiaľ mať na prenajom
@anonym_autor aj ked byvas u nich a zivia ta, lebo studujes stale si dospela osoba, ktora uz moze o sebe rozhodovat. Uz nepotrebujes suhlas od rodicov, si zodpovedna za svoje rozhodnutia aj skutky. Najvyssi cas zacat s rodicmi komunikovat, lebo zrejme si sa to nestihla naucit, zijes v strachu "co povedia", co je ich chyba ale zmenit to mozes iba a len ty.
A tie blbosti o tom, ze ofiialne este spolu nechodite, to kde si sa zabudla? V devatnastom storoci, ked sa slecny nesmeli stretavat s pani? Ked chodite spolu na rande, tak spolu chodite, bez ohladu na to ci ho rodicia poznaju. XY chalanov este stretnes, budes s nimi randit a ani jedneho nebudes musiet rodicom "ukazat" aby ti ho schvalili. Mas len 20, este sa nejdes vydavat, ze treba buduceho manzela predstavit. A aj ked by si sa uz vydavat sla, tak rodicia ti zenicha schvalovat nemusia. Je to tvoj zivot, konecne ho zacni zit podla svojich predstav, nie podla predstav svojich rodicov. Nie si ich majetok. Si dospela, svojpravna, zodpovedna sama za seba.
20 rokov je vek nato sa osamostatniť a chápem, že je to tvoja mama, ale si dospelá. mala by mať v tebe dôveru. keď si zoberiem, máme rovnaký vek a mama ma pustila žiť do úplne iného štátu... len komunikácia...
Baba drž sa. Ale neklam. Normálne rodičom povedz že prespíš u kamaráta. Viem že rodičia sa o teba boja, ale ty im musíš dať dôkaz že nemusia.
Veď povedz...že si sa začala s niekým stretávať, bola si pozvaná večer do kina a už nestihneš posledný vlak. Tak od rána ste si aj naplánovali nejakú túru tak prídeš až potom
@anonym_autor si dospela. Proste jej oznam - tuto noc nespim doma. Cau, vidime sa zajtra.
Oficiálne - neoficiálne, máš priateľa a hotovo. Treba to mame oznámiť, povedať, že chcete ísť večer von a nestíhaš vlak a že tam prespíš. Je možné, že rodičia ho budú chcieť spoznať, ja by som asi perspektívne chcela tiež vidieť chlapca s ktorým dcéra randí😄a u ktorého spí... Neboj sa, máš 20 rokov nie 16...vyzeráš byť dobre vychovaná v pohode baba, mama očividne urobila kus dobrej práce🍀
@anonym_39b20f nikde som nepísala že spolu máme sex to si si odkiaľ zobrala
@anonym_autor spávaš u nho, tak predpokladám že dvaja 20rocni mladí ľudia nehrajú karty, alebo sa nemodlia celú noc
Pamätám si ešte na moje začiatky randenia 😂. Raz to bola diskotéka a nešiel mi ráno autobus, tak tam budem spať, párkrát to bola spolužiačka pretože robíme na projekte do školy. No mama vždy vedela kde som. Iba babka a teta, u ktorej som bývala to nevedeli.
@anonym_autor Ja by som mame nepovedala "chcem ísť na noc k frajerovi", ale "idem na noc k frajerovi". Keď začneš slovom "chcem", znie to, akoby si si pýtala povolenie - a to v tvojom veku nemusíš.
@d_ivana dobry postreh .nepytaj sa ,oznam jej to .a spomenula by som ze randite spolu😊
Mne nedavno studenti vysvetlili pojem "situationship"...a uplne mi to sedí na to ako svoj vztah popisala autorka. Chodit spolu ale "neoficialne"...resp byt vo vztahu no necitit sa viazany, uzivat si vyhody, no "bez zavazkov"...mnohí z nich ho uprednostňujú pred "relationship"...dnes uz je rarita u nas vidiet par drzat sa za ruky...
Taká čudná láska v týchto krásnych rokoch...
na zaciatku vztahu by som k nikomu spat nesla
Mne nedavno studenti vysvetlili pojem "situationship"...a uplne mi to sedí na to ako svoj vztah popisala autorka. Chodit spolu ale "neoficialne"...resp byt vo vztahu no necitit sa viazany, uzivat si vyhody, no "bez zavazkov"...mnohí z nich ho uprednostňujú pred "relationship"...dnes uz je rarita u nas vidiet par drzat sa za ruky...
Taká čudná láska v týchto krásnych rokoch...
@gerdusha presne, velmi cudna doba
@anonym_autor máš 20 a ty sa pýtaš mami či môžeš byt kdesi na noc ? Prvá vec: radšej prespať ako ísť v noci sama. 2 vec: si dospela a mama ti nemá čo kvákať fo toho cisi u kamošky alebo kamosa. V 20 som mala svoju domácnosť, prácu, bola som tehotná. 🙂 rob tako to ty cistis lebo mama nebude žiť tvoj život.
@anonym_autor
Keď nie sme spolu ,čo to znamená?lebo celému tvojmu randeniu nechapem
@rozculena tak nebavili sme sa o tom ešte oficiálne, ale vidím ako to je. V každom prípade neviem ako to podať mame, ona tiež nerozumie týmto situáciám, ani nevie že sa s niekým stretávam a zrazu jej mám oznámiť že tam ostávam spať...
@anonym_autor to že ty niečo vidíš a chces aby to tak bolo neznamená že to tak je alebo k tomu smeruje. Preco chces spat s niekým s kým nevieš či ste vôbec spolu a iba randite. Mne to príde ako vzťah s vyhodami pre neho kde ty vidíš že to niekam smeruje. Lenže nemusí. Ak sa ho bojíš opýtať, ako na tom ste a či ste spolu alebo chce len tak randit a občas si užiť, aby si niečo nepokazila tak asi to nie je celkom ok. Najskôr by som riešila debatu o tom aký máte vzťah a ak by on chcel dalej fungovať takto a ty s niekým oficiálne fungovať vo vzťahu tak by som to ukončila. Ale skôr než spoločne prespavanie by som si vyriešila v akom som vlastne vzťahu. Lebo jemu to môže stačiť takto a ty budeš čakať až sa vyjadrí a môžeš byť prekvapená že stále len randite.
Aj kamarat chodi za tebou, alebo len ty cestujes za nim. Ak ste len kamarati bez sexu, kludne mamke povedz, ze mas kamarata, situacia je taka a taka, je to s nim dobre, paci sa ti, ale este spolu nechodite. Ja by som rada najprv toho chlapca spoznala ako mama. Ale cestuje aj on za tebou? To je dolezity znak jeho zaujmu o teba
@anonym_autor popri práci sa dá študovať, ja som aj vyštudovala strednú externe a pracovala na tpp aby som čím skôr odišla. Ale to už o tvojom postoji, každopádne si dospelá žena, zodpovedná sama za seba. Trestnoprávne taktiež. Nemusíš sa pýtať mami čo môžeš a nemôžeš.

Alebo autorka nemá 20 rokov a ešte k tomu prázdniny a chce byť s frajerom 🤷