Ako povedať rodine o novom partnerovi?

kamila7125
18. nov 2020

Zienky zlate (prosim nesudit! Presla som si svoje)
Mam mensi problem a ten je... Ze hoci som stara koza (33) bojim sa vlastnej matky 😂 mam ju nadovsetko rada no ma srdcove problemy ...skoro 70 a ...proste k veci
Mam tri zdrave krasne dcerky (14, 4 a 2).
Prvu mam s manzelstva ktore nevyslo dalsie dve s cistej vasnivej lasky k muzovi...ktory ma psychicky za par rokov dostal na uplne dno! Ale milovala som ho ako nikoho! Vasnivo a bezhlavo! Ked sa prevalilo ze je gambler bola prva dcerka na svete. Mala 3 mesiace -odysla som od neho. Najmladsie moje dietatko bola cista nahoda (alkohol spravil svoje)...no stalo sa a ja som aj napriek naliehaniu rodiny na interupciu nesla a malu si nechala! Je to nase slniecko straaaasne ju vsetci lubime. Chlapa som uz nehladala bola som utrapena sklamana a denne vycitky od maminy (ved si vedela aky je a bla bla) proste mam tri deti s dvomi rozmymi muzmi a...neviem chlapa som nehladala... stastie si naslo mna... Je uzasny uplne sa k sebe hodime a ...zboznuje moje tri deti (tri roky som bola sama bez chlapa-bez sexu!)
Nehovorim ze budeme spolu navzdy aj ked si to do srdiecka zelam no uz nemam ruzove okuliare...milujem ho a on MNA (aj ked inou laskou -rozumne a opatrne po vsetkom co som prezila)
Deti uz neplanujem mam tri ale...on strasne chce do "buducna"( najradsej hned 😂) stale sa tomu branim...uz padlo aj slovo svadba hoci sme spolu kratko.. Ako to mam pre boha povedat mojej rodine...mojej matke ktora sa po mojom rozvode nevedela spamatat ze mam ineho chlapa (mala som 25!)
Skratka jej nechcem klamat , vsimla si uz ze som akasi "stastna" cele okolie hovori ze doslova ziarim.
Mamine som tyzden nevolala neviem ako na to . fakt sa bojim prehovorit no bojim sa aj mlcat...
Nehovorim ze to bude navzdy no zivot je kratky treba si ho uzivat a ja a moje deti.. Skratka nemozem byt stastnejsia 😍😊
Mamina je dost rasisticka (ako vacsina Slovakov ma blbe reci) no a on nie je tak celkom "biely"
Zienky co robit?

solange7
18. nov 2020

@kamila7125 ahoj, a ako dlho ste spolu? Co takto sa radsej zo zaciatku vyjadrovat o nom ako o priateľovi - "kamaratovi"? Proste ako o osobe, s ktorou travis volny cas, vylety atd a zdovodnovat to tak, ze si rozumiete? Ved aj ty mas pravo na priatelstva. (okrem ineho mas pravo aj na vztah a lasku, ale ak to niekto v tvojom okoli tazko znasa, drobne klamstvo, resp. nepriznanie celej pravdy nieje zle) A potom neskor mozno mama a rodina lepsie prijme fakt, ze ste sa s "kamaratom" dali dokopy.
Nieje tak celkom biely znamena co? Nieje slovak ci je z romskej rodiny? Neviem co je horsie pre takych ludi, ktori disktriminuju osoby na zaklade rasy, ale mozno aj to ti nejak pomozeme rodine rozumne vysvetlit.

ivkazba
18. nov 2020

Čo znamená, že nie je celkom biely? Je róm, černoch, indián? Príde mi to, ako by si ani ty sama nebola vyrovnaná s tým, že nie je celkom biely, keď to nevieš povedať na rovinu ani tu na koníku. Čo ma ale zaujalo je to, že ty už nechceš deti a on chce a veľmi. Toto je niečo, čo by ste si mali vyriešiť čo najskôr. Aby sa nestalo, že budeš sklamaná, ak ťa časom opustí, lebo zistí, že ozaj tie deti s tebou mať nebude, alebo nedajbože skončíš sama so 4 deťmi. Toto sú veľmi závažné veci podľa mňa.

No a čo sa týka mamy, tak si dospelá a svojprávna. Oznám jej to normálne. Ak ťa má rada, poteší sa, že si momentálne šťastná. A ak nie, tak ty si užívaj šťastie a ju nechaj tak, ak sa nevie tešiť s dcérou a podporiť ju.

kamila7125
autor
18. nov 2020

@solange7 vidis to ma ani nenapadlo 🙂 super napad povedat ze mam kamarata akurat moja mamina neveri na priatelstvo medzi muzom a zenou 😂 tak ale skusim ... Priatel nie je Slovak (ale je krestan aspom to je plus !) Byvaly bol moslim to som uz nevladala naozaj to je uplne ina mentalita :(

panelacikova
18. nov 2020

@kamila7125 no a ako dlho sa s ním poznáš?

zooeynka
18. nov 2020

@kamila7125 tak realne ti hrozi ze budes mat 4 deti s troma roznymi muzmi roznych narodnosti...uzivis ich aj sama keby nieco? Nebud sprosta a hladaj si muza, ktory uz nebude tuzit po detoch, a ktory sa nebude chciet skor ci neskor vratit do svojej rodnej krajiny...a svadba s niekym inej narodnosti, koho poznas strasne kratko? Z toho kukaju iba problemy, trosku sa zamysli a zloz ruzove okuliare.

kamila7125
autor
18. nov 2020

@ivkazba ja som s tym zmierena! Len aj okolie (ze kamarati!) Ze co som si nenasla Slovaka Poliaka (ja zijem v Uk) atd...skratka ja neviem ci je dolezitejsia farba pleti ako stastie... Naozaj som s nim stastna je to zlaticko neda sa s byvalym porovnat...ja ho zboznujem a deti tiez...je s Nigerie 😍 o tych detoch...on nechce ani pocut o antike tak som sa rozhodla "papat" na tajnasa 😍 neviem mam male deti keby nemam tak hej ale skratka v tomto mam jasno zial. On miluje moje deti ale chce dalsie 🤷‍♂️ (hoci uz ma jednu dceru )
Navrhol mi mamine nic nehovorit a jak odhrmi korona rovno prist na navstevu...neviem ako by to zobrala 🙂 jeho mamina je s nami v pohode ta je taka "moderna" narozdiel od tej mojej :(

kamila7125
autor
18. nov 2020

@zooeynka neviem ako to myslis praveze idem do toho opatrne a s rozvahou! A nie nechce sa vratit domov v tomto mame jasno ! Vieme o sebe (minulost -buducnost ) uplne vsetko !

beronsche
18. nov 2020

@kamila7125 no hlavne spomal... nie preto, ze mama to nebude schvalovat, nie preto, ze nie je biely, nech je aj ruzovo-fialovo-modry.. Spomal, lebo ste spolu kratko a ty mas 3 deti, za ktore mas zodpovednost.. Ak ta miluje, tak to akceptuje a nebude snivat o dalsom dietati hned a zaraz.. Z tvojich riadkov vidiet, ze si v tom az po usi, tak si daj studenu sprchu a pripominaj si, ze opatrnost je na mieste.

anjelicek26
18. nov 2020

Moj ty pan... uprimne, keby mne povie dcera, co uz ma tri deti s dvoma muzmi a ostala na to sama, ze je sialene zamilovana do chlapa s nigerie (co ma tiez dieta s inou) a planuju dalsie deti, tak ju asi zavriem, zamknem a do konca zivota nikam nepustim. Prepac moju uprimnost, kludne bud zamilovana, kludne majte vztah. Pockaj na svadbu, pockaj na spolocne byvanie, pockaj na stereotyp, pockaj, kym tvoje najmladsie dieta bude v SKOLE a ty stabilnu pracu. Pockaj na situaciu, kedy ty dokazes uzivit tri (pripadne styri) deti sama... Potom sa mozete rozpravat o spolocnych detoch.

beronsche
18. nov 2020

@kamila7125 neodpovedala si na otazku, ako dlho ste spolu...
co tym myslis, ze on nechce o antikoncepcii ani pocut? Akoze ju odmieta celkovo, vsetky formy?
ano, toto je cesta k budovaniu pevneho vztahu - hned na zaciatok nemat vyjasnene veci a brat antiku na tajnasa..

acrobaleno
18. nov 2020

Ako nechcem nič hovoriť, ale deti budú ako farebná škála - od svetlej po najtmavšiu. 😂 Prvá výstraha je, že musíš "papať" hak na tajnáša. Nehovorím, že Slováci či Poliaci nebijú svoje ženy alebo netýrajú, ale tá mentalita je aspoň rovnaká.

modrava
18. nov 2020

uff

kamila7125
autor
18. nov 2020

@anjelicek26 ja mam v tomto jasno hovorim mu ze tak rok dva este pockat kym vyrastu male ze by som to nedala...povedal ze sa nebrani je to na mne ...ja som nie blba davam si sakra pozor... Casom sa to upokoji a budu mu stacit aj tieto moje...idem na to pomaly presla som si svojim uz nie som hlupa ...preverila som si ho skor ako som s nim vobec isla na prve "rande"
Teraz chodi na vikendy nakolko je s ineho mesta a robi pondelok piatok...ale je uprimny ...aj ked ja stale hladam na nim chyby preco vycuvat hoci ho mam rada...totiz to som neverila ze mozem byt este aj ja stastna ...

zooeynka
18. nov 2020

@kamila7125 cele zle. Deti mate dokopy kopec, nigerijcan sa chce silou mocou mnozit, zakaze ti antiku, fakt ti neblikaju kontrolky???? Ja ta ani nepoznam a dvihla si mi tlak, nechcem si predstavit co to spravi s tvojou mamou ked jej to oznamis....pripadne ked prides predstavit nigerijcana domov, boze dievca radsej mame nic nehovor

kamila7125
autor
18. nov 2020

@acrobaleno u nich skor zeny biju chlapov on je taky cukrik ze by to ani muche neublizilo 😂 skor ja som nervak a ked nieco neviem s detmi...on to vzdy vyriesi 🙂 a tie moje deti na nom doslova "visia" 😍

oliviakatka
18. nov 2020

Mam takmer 2 a pol ročného syna. Keď som bola v 3m, odišla som od partnera (dlhý príbeh). Ale k veci, 2 roky sa stretávam s "kamarátom" ale mojej mame to na nos nevešam. Vie kto to je, trávim s nim dosť času ale detaily s nou rozoberať nebudem. Vôbec sa mame nemusíš spovedať ani ospravedlňovať, je to tvoj život 💁🏼‍♀️ Užívaj si priateľovu pozornosť, príliš si ho neidealizuj a nesiľ to. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale 4 deti s 3 mužmi... 🤦🏼‍♀️

modrava
18. nov 2020

uz vieme ako dlho to zamilovanie trva?

kamila7125
autor
18. nov 2020

@zooeynka nezakazal mi nic ! Akurat nemusi vediet ze to beriem kedze ako lekar vravi ze je to plne chemie ! Danu mi nezakazal akurat zial koli korone to trva dlho vybavit u nas zatial mam teda tabletky.
Sam hovori ked neostanem tehu kym mi to daju tak ok vzdy sa to da neskor vybrat 🙂

lyci
18. nov 2020

@kamila7125 hm. nigerijcan, ktory strasne chce dieta hned na zaciatku vztahu a o antikoncepcii nechce ani pocut, napriek tomu, ze ty uz dasie nechces a uz mas 3 deti. aspon si over ci ma v poriadku papiere na pobyt a zaraba dostatocne, aby ste vyzili. ale naozaj, nie sa ho len spytat. ludia klamu. ved podobnych prbehov s nestastnym koncom pre zenu je milion.

kamila7125
autor
18. nov 2020

@modrava par mesiacov ...ale dost dlho sme si pisali a volali (cca rok) kym som pristupila na prve rande ( zaciatkom tohto roka)

solange7
18. nov 2020

@kamila7125 uz sa tu nahromazdili nejake tvoje dalsie odpovede, a z toho usudzujem, ze (prepáč) si zrejme nepoucitelny pripad. "Papas" na tajnasa tabletky, lebo niekto, s kym si kratko neuznava tabletky a najradsej by bol, keby si mu porodila dalsie dieta. Jemu je zrejme jedno, ze ty mas 3 deti s dvoma chlapmi a ze uz pristupujes k takymto veciam opatrne. Ty si svojpravna zena a nemusis snad pred partnerom potajomky "papat" ako to ty nazyvas, antikoncepciu. Je ine nepovedat mame o partnerovi a je ine nepovedat partnerovi, ze sa jednoducho chranit budes. Zatial co on si mysli, ze si tak blba, ze moze do teba veselo ejakulovat bez akejkolvek ochrany. Ked uz to musim takto hnusne napisat. A okrem ineho ked ste spolu kratko, snad pouzivam ako ochranu prezervativ, nie?

Teraz uz sa necudujem, ze ma tvoja mama taky nazor aky ma. Mala by si si dat od chlapov pokoj, je z teba na mile citit dalsi problem.

acrobaleno
18. nov 2020

@kamila7125 Akože som tak mladá ako ty, ale úprimne si toto neviem predstaviť, že by som to riešila. 😂

pieksamaki
18. nov 2020

@kamila7125
Ked je z nigerie..vo velkej britanii...over si jeho cestovny pas alebo obcianstvo cez ambasadu....
Naozaj...byvala kolonia....bezne tam funguju takyto na falosne cestovne doklady....a potrebuju rychlo niekoho zblbnut alebo dostat obcianstvo....
Aby si nebola taky pripad.....v dobrom.

oliviakatka
18. nov 2020

Beriem späť 🤣 reagovala som iba na pôvodný príspevok, no keď čítam ďalšie komentáre, zmenila som názor. Je to choré, utekaj, bež

kamila7125
autor
18. nov 2020

@lyci viem...mam vsetko overene /zistene nie som blba...ma aj papiere a je lekar 😍 vsetko overene...ved ja som fakt sama.s tromi deckami na lasku uz neverila takze som si vsetko preklepla skor ako som ho stretla "live"

Ked sa ho spytam preco ja tam mi povie ze.som strasne dobra a laskava a takych zien je malo...
A na ktazku ci.mu deti nevadia mi povie ze v Europe 98% ziem je slobodnych matiek a ze kedze je s Afriky vyrastal.obklopeny detmi cize toto problem nie je
Ja sa tak neviem zabavit s mojimi deckami ako on proste je dokonaly a prave to ma stale brzdi 😂 ...
Chcem aspom rok/dva byt takto...kazdy byva sam + spolocne vikendy
To mi vyhovuje

acrobaleno
18. nov 2020

Akože Niger (republika) je teraz v poriadnych sračkách. Sú aj vzdelaní, rozhľadení Nigerijci a potom tí druhí. Dúfaj, že si natrafila na toho správneho. Ale to je v každej spoločnosti tak. A úprimne neverím, že by si zvykol mať iba tvoje deti.

modrava
18. nov 2020

a vek?

kamila7125
autor
18. nov 2020

@modrava 36
@acrobaleno bude musiet alebo Aloha 😊 nechcen uz viac deti v tomto mam jasno ziadne stvrte mat nebudem lubim to ale s rozumom cize ked sa zajtra rozideme ok idem dalej mam tri deti mam.pre koho zit...

Mne to takto vyhovuje zatial...a netlaci nic skratka nieco povie (svadba) ale.potom sa smejeme.na tom ze o par rokov mozno...
Studovala som psychologiu viem odhadnut cloveka nie som hlupana prezila som si svoje... skratka som ho prekukla bavime sa s jeho maminou-rodinou
A nie je s chudobnej osady ma univerzitu a dobru rodinu
Dvaja jeho bratia su zenati c Eu s "bielymi" zenami a klape im to
..

tinapa
18. nov 2020

@kamila7125 Mamine to nerob, preboha...že prísť rovno na návštevu. Chceš, aby ju porazilo? Nechaj to plynúť, ako to máš teraz, užívaj si, papaj ďalej antiku na tajňáša- super! a buď hlavne obozretná.. Ja skúsenosti teda nemám s černochmi- kedysi dávno som síce jedného krátko poznala, no k ničomu sme sa nedopracovali- moja chyba- no z rozprávania aj tu na MK som sa dočítala, že nasľubujú hory- doly, sú očarujúci, milí, galantní, zniesli by ti modré z neba...si pre neho bohyňa zrejme, bla, bla, bla....
Preto tomu nechaj čas... 🍀🌞

kamila7125
autor
18. nov 2020

Zeny ja sa napytam na to ci s nim byt ci nie pre pana pytala som sa ako.ho "predstavit" doma 😍