icon

Ako povedať rodine, že mám problém otehotnieť?

lakrimosa
6. feb 2010

Túto tému zakladám pre všetky baby, ktoré nemôžu otehotnieť a nevedia, ako to otvorene povedať rodine. Ja sama som v takejto situácii. Uvítam každú skúsenosť a radu.

zanas
7. feb 2010

🙂 Siouxie viem si predstavit, u mna je jedine stastie, ze byva na opacnom konci republiky 😉 Ked sa vidime 3x do roka, tak to predycham 🙂

siouxie
7. feb 2010

zanas, sa máš 😀 ja ju mám až nebezpečne a nezdravo blízko, ale zase na to, ako blízko je ju vidím a komunikujem s ňou asi tiež tak často 😉 😀

zanas
7. feb 2010

tiez si to neviem vynachvalit 😀 taky klud 🙂

lakrimosa
autor
7. feb 2010

Moja svokra je žiaľ, už nebohá, ale bola veľmi dobrá žena.

Siouxie, nezávidím ti vôbec, ale keď sa k tomu takto staviaš si silnejšia a svokru to určite štve viac, ako keby si sa s ňou hádala...

Zanas, neboj sa, cysty má veľa báb a napriek tomu sa podarilo... Môj doktor mi takmer každý mesiac povie: á, zasa pretrváva tá cistička... pohoda, už sa ani nerozčuľujem, ja mám totiž v pravom vaječníku premanentne cystu, ktorá že vraj bráni normálnej funkcii aj druhého vaječníka.

Lauritka, ty máš odvahu - náhradná matka. Ja sa bojím aj adopcie aj toho druhého.

siouxie
7. feb 2010

lakrimosa, presne tak! 😉 😀

lauritka
7. feb 2010

Llakrim, zatial to riesit nemusim, ale zaujima ma to 🙂

to len keby nastal krajny pripad, ze by som mala problem dieta donosit, ale mali by sme stale sancu na vlastne 😉

lakrimosa
autor
7. feb 2010

Siouxie, ako si povedala mame, že nemôžeš otehotnieť? Ja to nedokážem nahlas vysloviť ani sama pred sebou...

lauritka
7. feb 2010

lakrimosa mozno by ti pomohla laparoskopia ?

lakrimosa
autor
7. feb 2010

Lauri, myslím že aj ty a všetky baby v kútiku duše dúfame, že sa to podarí, tak či onak. Neviem,či si niektorá z nás povie, že nemám už nádej. Tá túžba po materstve je tak hlboko zakódovaná v žene, že podľa mňa sa jej nedá zbaviť ani ju prehliadať.

siouxie
7. feb 2010

lakri, mamina mi zomrela pred 9. rokmi a vtedy sme sa o tom len tak naťahovali, žartovali sme. Boli sme si veľmi blízke, najlepšie kamarátky... Ona chcela, aby sme už mali bábätko a ona by bola na materskej 😀 Bol medzi nami malý vekový rozdiel a ona ani na 46 rokov nevyzerala. Potom, keď sa to stalo, som na to pár rokov ani nepomyslela.
Takže jej som to, žiaľ, nemala možnosť povedať. Ale povedala by som jej to ako prvej, všetko na rovinu. Naozaj sme mali výnimočný vzťah...

lauritka
7. feb 2010

no pokial mas maternicu a funkcne vajecniky, a muz aspon jednu zopar spermii, sanca na vlastne dieta stale je 😉

mne islo o pripad, , ze napriklad, zena nemoze donosit dieta zo zdrav dovodov, ale ma svoje vajicka...
vtedy by som pristupila na nahradnu matku skor ako na adopciu.
aj ked ho vynosi druha, stale to bude nase..

ale ako vravim, to len v takom pripade, keby uz nebola ina moznost na vlastne.

lakrimosa
autor
7. feb 2010

Siouxie, ☹ sorry, je mi to ľúto. Ale ten dobrý vzťah sa nedá zabudnúť.

Lauritka, ja som absolvovala laparoskopiu pred rokom a vôbec nič. Predtým a tiež potom som absolvovala niekoľko stimulačných cyklov, snáď milión vyšetrení, folikulometrií a koľko som pojedla hromónov, ach... Mojim problémom je, že nemám ovulku a ak nejaká je tak zasa nemám dostatok hormónu na to, aby folikul praskol...
Potom lekár navrhol umelé, ale ja som to odmietla. Teraz najnovšia správa z minulého mesiaca je, že mám máličko zvýšený cukor, tak asi preto tie vaječníky nepracujú tak, ako by mali. Zasa ma chce dopovať ďalšími liekami.

siouxie
7. feb 2010

lakrimosa, v pohode a máš pravdu. O to viac by som chcela dieťa, aby som mu mohla dať všetko to, čo ona dala mne 🙂. Bola to naozaj výnimočná žena, čím ďalej, tým viac si to uvedomujem.

A držím nám všetkým palce, aby sa nám to podarilo 😵.

lauritka
7. feb 2010

hmm lakrim ani clostylbegyt nepomohl ? a pichali ti pregnyl aby folikul praskol ???

lakrimosa
autor
7. feb 2010

Jasné, Lauritka, klasika 🙂 . Vidím, že to poznáš detailne, zrejme to máš tiež za sebou. Raz jednoducho nepraskol, potom bol zasa malý, potom príliš veľký, no otrasný stres....
Môj lekár mi povedal, že taký prípad ako som ja, ešte nemal. A pritom je to doktor s viac ako 40 ročnou praxou. Mne žiadne closyli ani pregnyli nezabrali, akurát mi išlo brucho prasknúť od toho napätia. Dobré , čo?
Aký máte ty a Siouxie konkrétny problém?

lauritka
7. feb 2010

lakrim ja nemam v podstate ziaden, ovulacia ako hodinky, trosku horsi spg.. ale napriek tomu sa nedari uz dlho.
neviem kde je problem. naozaj...

mozno som bola v minulom zivote velmi zla... 😔

lakrimosa
autor
7. feb 2010

Nie Lauritka, to sú nepodstatné veci - či si bola v minulom živote zlá, alebo nie. Prečo sa chceš trestať?
Na to, prečo sme práve my takto postihnuté, nevieme teraz nájsť odpoveď. Podľa mňa - aspoň dúfam, sa to dozvieme po smrti. No zrejme to má nejaký význam, neviem síce aký, ale bez zmyslu to nemôže byť.
To, že nemáš v podstate žiadny problém je super, a hlavne, že máš ovuĺáciu, predstav si ako sa ja cítim, keď mi aj tri mesiace po sebe ovulačný text ukáže iba jednu čiarku a to sa testujem už na 9 DC až pomaly po 20 DC a nič... Cítim sa otrasne, ako by som ani nebola ženou. Buď rada, že toto nemusíš podstupovať.
Horší spg nie je tragédia, určite sa nájde aspoň jedna šikovná a pohyblivá sp a to stačí 🙂

flamenga
7. feb 2010

lauri 😠 😠 😠

lauritka
7. feb 2010

lakrim no ja hladam dovody, preco to nejde, a uz ma nic nenapada.. ked je vsetko ako ma byt a predsa nic..

je lepsie vediet co je na chybe, ako ked nevies co vlastne liecit.. 😒

lauritka
7. feb 2010

lakrimosa a bylinkz si neskusala? napriklad, gynex , femi.. ??

lakrimosa
autor
7. feb 2010

No to je na diskusiu. Lebo nie vždy sa na 1krát podarí určiť diagnóza. Niekedy sa cítim ako pokusný králik..
Ale ty máš predsa krásne motto: "Snívaj! Pretože nikdy nevieš..." Takže nehľadaj dôvody, ale snívaj , Lauri!

Flamenga, to má byť akože rozčúlenie?

lauritka
7. feb 2010

flami 😉 😀

lakrim, nie ona ma pozna, a vie cim som presla, tak ju to stve 😝

lakrimosa
autor
7. feb 2010

Bylinky? Nie, ty si skúšala? Musím cvičiť jogu! Lauri, písala si, že si bola 2x na IVF?

julinka79
7. feb 2010

ahojte aj ja sa pripajam k teme. snazime sa uz 7.my rok a nic ☹ nasi to beru dobre, ticho respektuju vsetko, ale svokrovci su hrozni stale sa pytaju, rozne poznamky a hlavne vtedy ked to necakam, to od nich najviac zaboli 😠

lakrimosa
autor
7. feb 2010

Julinka, vitaj! Prečo nemôžeš otehotnieť? Patríš do kategórie, že nemáš zdravotný problém a predsa sa nedari?

lauritka
7. feb 2010

lakrim raz na IVF, a potom na KET, lebo sme mali nieco aj zamrazene.

lakrimosa
autor
7. feb 2010

A čo sa vlastne stalo? Ako si to znášala Lauri?

lauritka
7. feb 2010

neviem co sa stalo, dvakrat som potratila, pricina neznama... 😒 1 krat zle, potom uz lepsie.. 😔

julinka79
7. feb 2010

Moj manzel ma zly spermiogram a skusali sme uz profertil, macu zmenu stravy a nic sa nelepsi. ja mam endometriozu, len jeden vajecnik a aj napriek tomu nejak stale verim ze to raz musi aj mne vyjst. Nemam sice 35 aleprekrocila som 30. Chcela som sa ta spytat, ze si pisala ze umele oplodnenie odmietas z moralneho hladiska. Ja ho totiz odmietam preto, ze som silne veriaca a cirkev to zakazuje. ale dalej uz nevladzem byt dobrou krestankou ☹ ,a asi sa tnto rok pokusim to urobit, vazne uz psychicky dalej nevladzem

lauritka
7. feb 2010

takto: druhykrat com verial, ze sa to nemoye stat znova..ale ked sa stalo tak som na to vsetko zanevrala 😔

preto sa tvrdohlavo snazime prirodzene. 🙂