Problém otehotnieť - vyšetrenia

luciik2111
18. máj 2023

Dobrý deň ,chcem pomôcť kamarátke,ktorá ma pomaly rok problém otehotnieť už je zúfalá lebo na maličké sa veľmi teší.Bola u gynekológa ten ju iba pozrel povedal že je mladá, všetko je v poriadku nič nenašiel a tam to skončilo.Moja otázka znie aké vyšetrenia môže podstúpiť ona či partner s akým doktorom to riešiť či sa za nejaké platí a pod.. Keď sa na to pýtala tam,tak jej povedali že má všetko v poriadku,že musí len čakať..v rodine žiadne choroby nič,ani nefajčia, nepijú, žiaden nadmerný stres . Rada by som jej pomohla

lucijalucy
18. máj 2023

V našom prípade po roku neúspešného snaženia nám bolo odporučené aby partner absolvoval spermiogram. Tam sa prišlo na príčinu a mohli sme riešiť. Ak je u nej všetko v poriadku, nech dá skontrolovať aj partnera.

gejb
18. máj 2023

@luciik2111 partner si môže zaplatiť vysetrenie spermiogramu. Kamaratka si môže robiť na začiatok ovulacne testy aby zistila ci ma ovulaciu. Koľko ma rokov?

luciik2111
autor
18. máj 2023

@gejb 21,áno ovulačné testy si robí aj si meria bazalnu teplotu a pod

vanilkovazmrzka
18. máj 2023

Velmi odporucam sledovanie cyklov, zistit na zaklade pozorovania vlastneho tela, ci prebieha ovulacia a kedy presne. Naozaj kopu uzitocnych informacii na ig najdes na profile @ownyourcycle a ked bude mat istotu, ze u nej je vsetko v poriadku, potom si asi bude treba posvietit na partnera.

deti95060810
18. máj 2023

kolegyni povedali že má čakať 2 roky.... tiež bola mladá do 25 r a ozaj do 2 r. sa bábo podarilo.

gejb
18. máj 2023

@luciik2111 tak potom je na rade on. Ak by mu vyšiel spermiogram bez chyby, potom sú možné ďalšie vyšetrenia. Ale to zas nech netlačia az tak na pílu..

veselo_neveselo
18. máj 2023

Ak ma 21, tak to fakt este mozu chvilu cakat, pomaly rok este rokom nie je. Ak k tomu pripocitas, ze sa mozno nie vzdy trafili do plodnych dni, tak fakt nie je kam sa ponahlat.
A do centra asistovanej na konzultaciu moze ist aj bez obvodneho, ci nie?

matus7030
18. máj 2023

@luciik2111 gyn moze spraviť hormonalny profil. Partner moze absolvovat spermiogram. A kamoška sa može pýtať na endokrinológiu, reprodukčnú imunológiu, genetiku, hematológiu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre