Ako povedať svokre, aby nerozosielala videá dieťaťa?
Ahojte, zaujíma ma Vaš pohľad na danú vec a hlavne, ako “príjemne” povedať svokre, aby to nerobila, tak aby z toho nevznikol konflikt.
Ide o to, že žijeme na dedine. Každý každého pozná. Minule som tu stretla známu, ktorá sa so mnou dala do reči a spomenula, že videla video s mojou dcérkou, ktoré jej ukazovala jej svokra… Jej svokra a moja svokra sú kamarátky. Teda moja svokra poslala to video jej svokre a tak sa dostalo k nej. Veľmi ma to zarazilo a zprvu nahnevalo. Bohvie komu ešte také videá rozosiela/rozosielala.
Ja som na svoje súkromie naozaj háklivá a ešte viac na súkromie mojich detí. Keby im to len ukázala ani by ma to netrápilo, aj moja mama sa chce pochváliť a ukáže kamoške aké pokroky robí jej vnučka ale nedovolila by si to nikomu rozosielať. Ešte ani ja som také videá neposlala mojim kamoškám.
Čo si myslíte?
Ked ides posielat foto tak mas v rohu toho dialogoveho line taku malicku jednotku tu stlacis a ti vypise - fotka konfigurovana len na jednorazovu visualizaciu. Ked ju niekto dostane tak je to trosku inaksie ako normalne fotky, tiez je tam niekde v rohu taka malicka jednotka a napisane foto alebo video, na to tuknes a otvori sa ti fotka, ty ju visualizujes a ked sa zatvori tak je koniec. Nenecha ani robit Screenshot- ako ked sa snazis urobit screenshot passwordov na iphone ostane biela fotka alebo cierna
Dakujem dievcata, za vase pohlady. No zial, niektora tu pletiete hrusky s jablkami. Vidiet dieta na zivo, ukazovat niekomu foto ci video je nieco ine ako to rozposlat. Okrem toho mam potvrdene ze ta jej kamaratka to video ukazovala dalsej osobe.. Takze? Dnesne babky na messengeri a facebooku su uplne mimo niektore a zverejnuju veci seja hoja. Pritom na nete ciha mnozstvo nebezpecenstiev. Ale chvalabohu nic nezverejnila… avsak mam svoje hranice a proste si strazim svoje sukromie, takze ano, toto vsetko vnimam citlivo.
A pre vas mudrlantky, naco jej ho posielam, po prve je to babka mojho dietata a chcela som aby videla nieco co sa stalo, nakolko sa casto nestretavame. Po druhe som netusila, ze by to mohla rozosielat po kamaratkach.
A pre tie, ktore sa pytali ci by mi to vadilo keby sa to tykalo mojej mamy, ano vadilo by mi to tak isto. Nastastie, moja mamka si strazi tiez sukromie a ked sa chce pochvalit tak ukaze foto, video ale nerozosiela, nezverejnuje ..
takze zaver je ze jej to snad citlivo ozrejmim a neurazi sa a uz jej nebudem posielat nic
A povedala si jej vôbec, Nay tie videa neposielala ďalej?
Tiež by sa mi to nepáčilo, ale.kedy sa s ňou stretávame pravidelne, tak nevidím dôvod jej vôbec nejaké videa posielať.
Alebo ste ďaleko od seba?
Pred casom tu bola tema, kde mamicka pisala, ze jej vadi, ked skola zverejnuje fotky jej dietata na stranke skoly a mamicka z toho vysla, ako uplna blbka, lebo pre 99% rodicov je toto ok a nevadi im to a hromadne podpisuju suhlas so zverejnenim fotiek. A to sa napr mne zda, ako daleko vacsi problem, ako to, ze svokra posle kamoske fotku alebo video vnucata. Predpokladam, ze ta babka/kamoska ho nebude davat verejne na FB alebo hocikde inde.
@belllinka zažila som viac krať, ale muži si nenatáčali deti, ale mladé dievčata v plavkách
@karolinakr no ved, ako kto chce, si natoci koho chce.
Nezniesla by som, aby fotky, videa mojich deti kolovali kade-tade. Svokre asi nedoslo, ze Vam narusa sukromie. Mas dve moznosti. Bud jej to vysvetlis, ze si to nezelas, alebo jej nebudes nic posielat.
@lelelienka tak nech to neposiela nikomu ked je paranoidna. Je to jej vnucka, tiez ma svoje prava, rozposlat video moze komu chce. Ale toto si musia vydiskutovat oni dve, ak to matke vadi, ma sa ozvat😊
Aj mne by to vadilo.Pre mna by to bol fakt proble
Pre mna je to velke narusenie sukromia dietata,rodiny,raz nevesiam dieta na socialne siete preco by mali jehi videa kolovat po cudzich ludoch
To ludia nemaju zakladny takt??Viac jej videa neposielaj.
To si taká háklivá len preto, že to robí svokra, že? Ja neviem, ale v meste sa také pi*oviny neriešia. to len na dedine? A keď ti to tak vadí, tak na akú riť jej to posielaš?
Mat tvoje problemy
Viete čo je vtipné???
Že väčšine (nechcem napísať všetkým, lebo čo keď som niektorú preklikla zle) báb, ktoré ti napísali , že im by to nevadilo rozosielať kade tade videá a fotky, nenájdeš tu na profile ani jednu fotku zo súkromia 😅 (myslím osôb)
@buducamama po prve, nie je paranoidna, ale zodpovedna a po druhe, babka nema co rozposielat videa komu chce. Ale to tazko vysvetlit takym ludom, ktori to absolutne nechapu a povazuju to za spravne. Suhlasim vsak s tym, ze jej to musi povedat.
@buducamama
Tak pokiaľ si naozaj myslíš, že si hocikto môže niečie fotografie a videá posielať len tak hocikomu...a nazývaš to "tiež má nejaké to právo", chcem vedieť konkrétne, kde sa o tomto nejakom práve píše.
Úplne ťa chápem… stalo sa nám podobne.. cez whatsapp mame rodinnú skupinu a občas tam pošlem niečo a nastavím to len na jedno pozretie ;)
Bože ženy, nezaujíma sa svokra je zlá, je hrdá a chváli sa vnúčaťom zase problém. Proste neriešila by som to s ňou a posielala je len také neutrálnejsie fotky a videá.
@belllinka lebo predsa nie je problém so zdieľaním fotiek na verejnosti. Veď hocikto len pozrie a ide ďalej. Tak preco tu tiež nedávate tie fotky, môže si ich pozrieť svokra tu 🤷♀️, a cudzieho predsa nebude zaujímať fotka cudzieho dieťaťa na nete. Ani sa na ňu nepozrie .
Ale niekomu asi nevysvetlíš rozdiel medzi ukázanim a poslaním, takže je to zbytočné.
@marsmykkok ale tu nejde o SVOKRU ona neútoči na SVOKRU že je zlá.Sama autorka napísala že by sa jej to nepáčilo aj keby to robila vlastna mama.Treba čítat s porozumením a nie prečítať si slovo svokra a to už hneď znamená že ju nemá rada či čo.Autorka chce aby sa potešila svokra s vnúčata a nie polka dediny.
@hubka51 Len robí z komára somára za to, že pár kamošiek svokry vidí videá jej dieťaťa, lebo si ich medzi sebou kamošky posielajú. Aj mne suseda ukazuje videá svojej vnučky a nevidím na tom nič zlé, proste chce sa pochváliť. Ako ja som osobne introvert, nezdieľam veľa o sebe, preto možno podobne ako autorku by ma to zistenie zaskočilo. Ale nerobila by som z toho drámu, len proste by som svokre posielala už len nejaké neutrálne videá ako dieťa povie mama, ako sa hrá a tak, neposielala by som jej, kde je dieťa polonahé, je celá široká rodina a tak... Tie by som jej len ukázala ak ju pôjdem pozrieť nech sa poteší a keby chce aby som jej ich poslala aj na mobil , vyhovorím sa, že napríklad som to točila kvalitnejšie a má to veľa bajtov a nedá sa to poslať alebo tak.
@ljzozv 😂😂😂😂to je dobre,tak moje kamarátky,tie kamarátky,čo poznali moje deti pomaly od prenatalneho vývinu,sa idú porovnávať so sociálnymi médiami. A ano,jasné,kamošky z dediny to pošlú ďalej a ďalej,až k nejakému nebezpečnému uchylovi. To je fakt. Treba asi užívať niečo na paranoju a bude život ružovejsi.
@2ivana5 áno,treba,lebo peklo,uvidí video,ako niekto recituje básničku,teda možno teta Anka z horného konca a ti bude koniec sveta,ideál by bolo posielať videá,iba s prekrytým dieťaťom a bez zvuku a na pol pozretia. Ja už naozaj nechápem.
@maciatkolulu ako povieš... Veď vlastne pedofili sú výmyslom nás , ktorí sme paranoidni... HM ..
Mimochodom ja nie som paranoidna, len pomenúvavam fakty...
A keď budeš dobré čítať , nielen si domýšľať podľa seba , tak sa dočítaš že som mala na mysli aj to, že týmto zdieľaním videí, ktoré už nevieš zastaviť, sa môže stať, že sa kľudne tvoje dieťa stane súčasťou nejakého meme a nemusí to byť úchylne , len vtipné napríklad pre niekoho. Aj s tým si predpokladám ale v pohode a je to len súčasť paranoidnej predstavy, to sa vlastne nikdy na svete nestalo nikde nikomu.
@ljzozv tak pokiaľ máte v okruhu svojich známych nejakých pedofilov,tak samozrejme by som neposiela. To dá rozum😉. Ja našťastie nemám a áno som si 100per.ista.
@maciatkolulu ak má chceš urážať, tak nech sa páči.. ja sa na to neznížim.
@ljzozv nejako nerozumiem. Keď pošlem kamarátke,ktorú poznám dlhšie ako vlastného manžela,napríklad,tak o akom hroziacim nebezpečenstve píšeš? O akých pedofiloch? Od kamarátky,ktorá dostane video? To ako fakt....?