icon

Ako povedať svokre, že na dom nám prispeli moji rodičia?

26. jún 2022

Poraďte ako rafinovane a nenápadne sať vedieť svokre,ze na dom v ktorom s manželom a deťmi bývame, nám výrazne prispeli moju rodičia. Odkedy totiž mame dom, svokra nás má zrazu strašne rada a chodila by tu na prázdniny aj s frajerom každú chvíľu. Nechcem to povedať priamo,mam na to dôvod, potrebujem to nejako zakamuflovat. Baby prefikane mazane vymyslite niečo

Strana
z2
evita_g
26. jún 2022

Píšeš, že svokra má rešpekt pred tvojimi rodičmi. Tak nech jej to pri spoločnej návšteve povedia oni.

luccija
26. jún 2022

Mne je divne, ze ste rodina a svokra nevie kto financoval Vas dom?to sa nerozprava so synom?a co, ak to davno vie a je jej to jedno...v byte sa nudila, nemala co robit dom je lepsi, tak tam chodi.
Mozno tym nic nedosiahnes a aj tak budete musiet riesit nech tolko nechodi.Ako casto je u vas?

whatever1
27. jún 2022

Na to aby si dosiahla co chces nepotrebujes hovorit kto ti prispel na dom.Treba zacat asertivne jednat. Akykolvek naznak toho ze by ti chcela organizovat domacnost hned zarazit slovami- dik za radu ale spravim si radsej podla seba...mne sa to paci tak ako to je, nebudem nic menit.... vidite aky mame rozdielny vkus....atd. Ak nieco kupi do domacnosti odmietni ze nech sa nehneva ale nehodi sa ti to tam. Par krat ju takto schladis a prestane sa takto prehnane angazovat v cudzej domacnosti a pochopi ze ta ma zacat respektovat. Caste navstevy zruste tiez. Po par odmietnutiach pochopi ze necakate iba na nu ale mate aj svoj zivot.

kitycat
27. jún 2022

Uz len fakt, ze to nevie je teda riadna konina. To sa so svokrovcami nerozpravate? To muz s mamou nerozprava, ze dom a financie a ze tvoji rodicia prispeli?

Komédia

janikk54
27. jún 2022

No co ja viem, to je taka situacia, hlavne si asi treba povedat uprimne co tym chces dosiahnut a co vsetko sa tym zmeni. A hlavne je to vas a tvoj zivot.

modrykonik1237
27. jún 2022

A čo ak k vám začala chodiť len preto, že máte dom? Môže posedieť v záhrade. Niečo iné ako na bytovke😜

janetinka27
27. jún 2022

ked hovoris v mnoznom cisle, ze "skusali sme", myslis ty a manzel? tvoj manzel tiez nechce, aby sa jeho mama u vas citila az prilis "doma"? tak nech jej to povie on

bambi2121
27. jún 2022

Keby niečo na vašom dome chválila treba len tak utrusiť, že nebyť tvojich rodičov,tak na tento dom nemáte...a bude

tosomja
27. jún 2022

...ale zase aj keby moja mama mi kúpila dom, záhradu a dokonca aj na ňu by bol napísaný, ale bývalá by som v ňom ja, ja s mojím mužom, deťmi. Tak ani mojej vlastnej máme nedovolím, aby mi tu chodila ako na klavír, alebo aby mala nejaké pripomienky ako žijem, ako mám zariadené, či hocičo iné, čo sa týka môjho súkromia.
Čiže aj máme by som povedala, mami, ďakujem ti za pomoc, bez teba by som asi nebola tam kde som teraz, nemala by som taký krásny dom, atď, ale potrebujeme aj súkromie, chcem si vychovať deti podľa seba, chcem si dať vázu tam, kde sa mne páči, navariť, čo mne chutí, pozvať si sem, koho ja chcem. Môžeš tu prísť hocikedy na kávu, za deťmi, porozprávať, ale na návštevu, nič neriešiť 🤔😃

gale987
29. jún 2022

@k0l0b3zka kde je písané že na svoj dom si mali zarobiť sami? Pokiaľ sa rodičom darí a chcú prispieť prečo by nemohli? Takže trápne je jedine to co riešiš ty, každý si so svojimi peniazmi môže naložiť ako chce a pokiaľ niekto ma a chce dať svojim deťom tak je to úplne normálna vec. Skôr nechápem ako si niekto dovolí komentovať ako niekto iný narába so svojimi peniazmi, trosku mimo obzvlášť keď otázka znela úplne inak

mishach
29. jún 2022

Ja by som medzi rečou normálne povedala, keby nie mojich rodičov nebyvame....možno by jej to dopalilo

sono2
1. júl 2022

A prečo vlastní dom len tvoj muž?

hayabusa1337
2. júl 2022

@gale987 praveze rozmysla velmi dobre. Nemusi si totiz potom riesit take blbosti ako autorka clanku :D nech sa kazdy zakryva s perinou na aku ma, inak cudujem sa ludom, ze nemaju ziadnu dostojnost, z principu by som to neprijal keby mi niekto toto ponukal(myslim zeniny rodicia). A nezabudaj, ze aj ked sa to nevyslovi, v 90% si zaviazana tym ludom, "lebo oni ti kupili dom" a ked si myslis ze to tak nie je si naivna..

gale987
2. júl 2022

@hayabusa1337 človek je zaviazaný rodičom po celý život, uz len za to ze ho vychovali, pokiaľ si toto neuvedomujes naivná si ty. Kedysi bolo bežné ze rodičia pomáhali deťom, prispeli na co mohli, deti sa o rodičov potom dostarali, úplne bežná vec. Dnes si vezmeš hypotéku a rodičov dáš do domova sociálnych služieb lebo musíš splácať hypotéku a robit od nevidím do nevidím, ja poznám x prípadov kde bolo aj viac detí, dom sa napísal jednému ktorý sa o rodičov dostaral, takisto úplne bežná vec. Človek sa zariadi podľa seba a tak to ma byt, autorka nerieši ze by mala nejaké problémy s tým ze jej rodičia na bývanie prispeli, rieši to ze svokra nerešpektuje ich súkromie, taka bola otázka. Miesto mudrovania treba čítať s porozumením

au1994
2. júl 2022

Prepáč, ale toto mi príde ako úplne detinské správanie. Keď vám vadí, ako sa správa u vás doma a že k vám chodí často, normálne jej to povedzte, je to predsa váš dom a vaše súkromie. To, že vám prispeli tvoji rodičia je pekné, ale v katastri si predpokladám ako vlastník ty a priateľ. Tak? Technicky vzaté, polovica domu skutočne patrí jej synovi.

Strana
z2