icon

Ako povedať svokre, že nechceme tráviť dovolenku spoločne?

16. máj 2023

Ahojte. Veľmi som sa tešila na dovolenku ktorú máme zaplatenu už od decembra. Netajili sme sa tým kam ideme a kedy. Sme introverti, dúfali sme že všetci v našej rodine už pochopili za roky čo nás poznajú, že čas dovolenky radi s manželom trávime osamote len s deťmi. A dnes mi svokra (ktorú mám mimochodom rada) mi povedala že idu na dovolenku v tom istom čase aj oni a takmer na to isté miesto. Čiže očakáva že tam budeme spolu. Úprimne takmer ma z toho porazilo. Už som zažila dovolenku s manželovou rodinou. Bolo to premna utrpenie, sú tak trochu ako Homolkovci, hluční, radi rozprávajú, všade ich je plno, nikdy sa nevedia dohodnúť, doťahujú sa na totalnych nepodstatných hlupostiach. My s mužom a detmi máme radi výlety podľa našich predstáv, sme tichší ludia, čo si proste vystačia sami a deti sú po nás. Mám ich rada, ale vydržím s nimi maximálne dve noci, nie celu dovolenku. Jednoducho sme totálne odlisne typy ľudí. Podľa toho čo mi písala to vyzerá akoby už plánovala s nami každý deň. Som z toho v šoku a vôbec neviem ako taktne naznačiť že takto som si dovolenku naozaj nepredstavovala.

autor
16. máj 2023

@ddaassuullaa asi tak to snáď bude stačiť.

jamimo
16. máj 2023

mnohé ti tu radia, aby si zmenila termín, miesto... Za mňa určite nie. Prečo by si mala? Pri nadšenom svokrinom monológu by som zareagovala slušne ale výstižne, napr.: Prepáčte, doma sa vidíme dosť, ja si idem na dovolenku oddýchnuť, nie organizovať a prispôsobovať sa nápadom zvyšku rodiny. Chceme si to užiť, spontánne a v súkromí, nie na štýl fakultatívneho výletu. Keby som také aktivity chcela, tak ich vyhľadám, ale ja to k oddychu nepotrebujem...Ak by svokra na dovolenke "dobiedzala" úžasnými nápadmi a návrhmi spoločných aktivít, odmietala by som, povedala by som, idem behať, spať, súložiť, prechádzať sa, proste máme iné plány. Hotovo...

tykat
16. máj 2023

Tak by som zmenila miesto, nestalo by mi to za to pokazit si dovolenku len preto ze svokra je nechapava. Nemyslim ze vas tam necha na pokoji.

deti95060810
16. máj 2023

dovolenku by som zrušila a objednala v iný termín a na iné miesto...
výhovorku pre svokru by som našla - zmenili mi/ mm , dovolenku, niečo nám do toho prišlo. ochoreli v rodine - tetka, mama, strýko, babka...teraz to nie je vhodné...

simca06022011
16. máj 2023

mozno treba prestat riesit veci diplomaticky, a nechaj muza nech to vyriesi nediplomaticky. A budes mat klud a nebudes riesit svokru kazdu chvilu 🙂)) Hlavne planovat vylety s nimi vobec nemusite, cize aspon to im uz nevesajte na nos. ja by som tiez dovolenku nerusila. Ona tam ide so svagrom, nech sa venuje im. Teba sa nepytali (ani muza), ci chcete s nimi byt na dovlenke. A teda nemate co riesit. V klude si uzite ako keby tam neboli... len je to na nervy, ze fakt vyleziete z ubytovania a mate ich tam na skok :D

h2
16. máj 2023

Keď nemôžete zmeniť čas dovolenky, čo tak zmeniť miesto? Píšeš, že tam ste už boli, dokonca dvakrát. Tak skúste zase niečo iné, veď tam už to poznáte. Je kopec krásnych miest, rovnako dobrých, ako toto vaše obľúbené. Len ich nemáte šancu spoznať, keď chodíte stále na to jedno.

stanulienkat
16. máj 2023

Tiež si myslím, že cestovka vám vyjde v ústrety, ak na ten istý termín objednáte nejaké iné miesto, možno aj úplne inú destináciu.

h2
16. máj 2023

@deti95060810 Ja by som sa nevyhovárala, ale rovno povedala, že sme to zmenili, lebo sme chceli byť na dovolenke sami. Možno sa svokra trošku uvedomí a nabudúce to robiť nebude.

autor
16. máj 2023

@h2 my chodíme po celej krajine (preháňam, samozrejme nie po celej, ide o Taliansko, ale autom si robíme výlety) ale toto je proste cena/miesto ideálne, tým že pani ubytovatelku už poznáme máme lepšiu cenu. S troma malými deťmi mi je ľúto teraz hľadať niečo predražené a iné, peniaze nemáme na rozdávanie.

eeffka
16. máj 2023

Tak to nechaj na manzela, pohadaju sa a vybavene. Problem vyrieseny.

deti95060810
16. máj 2023

tak potom už nič, len strpieť svokru.

h2
16. máj 2023

Verím tomu, že by ste našli aj iné dobré ubytovanie za dobrú cenu. Ale chápem. Tak potom už len svokre narovinu povedať, že chcete byť sami. Že radi s nimi strávite napríklad jeden večer, ale ináč si chcete oddýchnuť a nikomu sa neprispôsobovať. Porozprávať sa so švagrinou by nepomohlo?

eeffka
16. máj 2023

@h2 taki ludia sa neuvedomia, nam svokrovci spravili prepadovku na nasej 1.dovolenke, boki sme v madarsku na kupku na par dni, ked tu zrazu prekvapenieeeeeee. Cudujem sa ze ju moj pohlad nezabil 🤣🤣🤣 . Presne Hujerovci. Najblizsia dovolenka? Nevieme, uvidime... ked som sa uz otrkala tak narovinu spolocna dovolenka? Ani nahodou. A precooo? Sak sme staaastna rodina.
No ani velmi nie 🤣.
Casom to zacali prezentovat "mladi s nami nechcu byt" a ja : no nechceme, aby nedoslo k omylu.

gejb
16. máj 2023

Nedvíhat telefóny, na ten týždeň ich dať všetkých na blacklist . Keď by ste sa náhodou stretli tak im poviete ze ste na dovolenke a chcete oddychovať, mat od všetkého pokoj a teda telefón mate vypnutý. A čau. Už by ma nebolo.

januska12323
16. máj 2023

To, že budú ubytovaní nablízku predsa neznamená, že budete 24/7 spolu. Dopredu naplánujte jeden deň, večer kedy budete s nimi a zvyšok si užite podľa seba. Keď nebudú chápať nekonkretizuj čo budete robiť aby nemohli ísť s vami.

autor
16. máj 2023

@h2 skúsim to aj tak, ale ona má povahu svojej mamy. Má dve maličké deti (1 a 3r) a je rada že idú takto spolu. Ony sa možno aj tešia že deti by boli spolu. Čo je milá predstava, ale realita trocha stresujúca.

tosomja
16. máj 2023

Nerieš, čo bude, bude. Nemyslím, že vás budú vyhľadávať, aj tí, čo idú s nimi, budú chcieť mať svoj program. Keď vás aj napriek tomu budú prenasledovať, len povedz, že im nechávate deti, že idete na výlet. Rýchlo si to rozmyslia. 🤣
Urobte z nich opatrovateľky, keď tak veľmi chcú.
Alebo zabudni na to, že sa "môžete hádať" a užite si všetci spolu. Možno bude lepšie, ako si teraz namýšľaš. 😊

simca06022011
16. máj 2023

@eeffka aj mne sa to stalo a vies co bolo najhorsie? dotrepala som sa tehotna, zle mi bolo, konecne za burky (fakt tam stromy pri balatone padali) do hotela.. a otvirm apartman a prevapenieee.. natrepani v nasom apartmane... a kazde rano, naobed vecer... otravovanie. Rano budenie, potom riesenie co mi je, preco mi je... a co robime... ach nikdy viac. Dalsi uz planovany spolocny vylet som boal prijemna maximalne, smarila som do izby kufre, zobrala dceru a mali sme svoj program :DDD neriesila som ich, hned som okomentovala to, ze ak sa niekto opovazi nas budit rano, je synom smrti... a htoov. Lebo prvi musime byt na ranajkach, prvi hentam a tam, a stale daco.. .:DDD

simca06022011
16. máj 2023

inak cim viac ludi tym horsie sa organizuje program, a kedze ich tam bude vela, aj tak sa to vobec tak nebude dat robit ako si svokra predstavuje :DDD detom bude teplo, pojdu spat, pojdu do tiena, nebude sa 1r dieta trajdat hore dole.. budu rodicia radi, ked lahnu na plaz a nikoho neuvidia :DDD

h2
16. máj 2023

Tak svokra nech sa venuje svojej dcére a jej deťom. Ja myslím, že až také zlé to nebude, keďže tam idú aj s dcérou a jej rodinou (čiže švagor je na tom horšie, než ty 😁). Vy budete predsa len mimo nich. Program si urobíte vlastný a nepoviete im o ňom. Jeden večer by som im obetovala, pre pokoj v rodine.

anickabasnicka
16. máj 2023

@att123 máš pocit, že uloha babky je pouze hlídat usmrkané řvoucí vnoučata, aby si rodiče mohli trajdat sami po dovolené? tak tuto roli ti upřímně přeji až se tou starou mamou staneš. hnala bych svoje děti od dveří, kdybych jim jako babička byla dobrá jen jako hlídačka jejich potomků...

zmrzlinka2021
16. máj 2023

Ale nepises, ze idu s vami, len ze idu na to iste miesto.

A ked tam budete, tak ty s muzom a detmi si robte vlastny program. Ked bude debata, co sa ide robit, oznamte, ze uz mate nieco vy ako rodina.

martinmmartin
16. máj 2023

Tak zacni len rak mimichodom ze ako sa tesis na dovolenku ako sa konecne tesis ze budete s manzelom sami , ze uz potrebujes trosku zmenu , atd , proste ich dopredu pripravit ze nic nebude

matovicova
16. máj 2023

1 den by som zatala zuby a dala spoločný program 🙂 potom by som jej povedala, že už chceme byť sami 🙂

anickabasnicka
16. máj 2023

@autorka ....budeš muset na chvíli zapomenout na svoji introvertní povahu a jasně a srozumitelně si vyříkat se svokrou, že je to vaše dovolená, že máš o ní takové a takové představy a plány a že oni bohužel do nich nezapadají. a že chcete být sami. a musíš to mlít pořád dokola a nenechat se ukecat a povolit. a trvat si na svém!!!!! ... ale pamatuj na murphyho zákony, aby jste ve finále, když zakážeš svokře se k vám přiblížit, nakonec během toho pobytu nepotřebovali jejich pomoc při něčem. odříkaného chleba největší krajíc

sasa1310
16. máj 2023

ja by som sa potešila. Veď nebudete spolu na hoteli. Ja by som to brala optimisticky, že večer postrážia deti a mohla by som ísť s manželom sama večer niekde na rande

animus
16. máj 2023

Ja byť na tvojom mieste dohodla by som sa na jednom dni, kedy sa môžete stretnúť, dať spoločný obed, výlet ale že zvyšok dovolenky chcete byť sami ako rodina. Normálny človek to musí pochopiť 🙂

yanni
16. máj 2023

Autorka, zmenste miesto. Pises, ze Taliansko. Precio 150 rokov na to iste miesto? Ubytovatelka nie je pre mna ziadny dobry argument. Taliansko ej take velke a ma vela peknych miest. My napr ideme tento rok tiez do Talianska. Tiez autom ale nie na jedno miesto. Robime Italy tour, od severu az po Kalabriu a spät a robime viacero 1-3 dnovych stops a v Kalabrii potom ca. 5-6 dni. Autom je pohoda. Mate aspon dovod vyskusat ine miesto. Taliansko je take velke, zruste pani ubytovatelku a najdite si 300-500 km od svokrovcov nieco ine. A hlavne, nedavajte si hubicky na spacir a nevytrubte to zase vsetkym. Apropo, ceny su super. Ja som len teraz uvytko pozerala. Da sa v pohode aj lacnejsie.

kuko55
Autor odpoveď zmazal
syslik81
16. máj 2023

ak nemaju este presnu adresu tak si vypnite na dovolenke mobil a ste bez spokenia ... inak bohuzial povedat rovno a na rovinu .. ako ked strhnes naplast .. chvilu sa oduje ale prezije .. ale nechala by som to na muzovi .. alebo spolocne ..