Ako povedať svokrovcom, že nechceme ich časté návštevy?
Skôr nez začnete do mna rýpať vám vysvetlím situáciu aspoň v skratke. Manžel pracuje štýlom takým že má do mesiaca 2 voľné vikendy , vychádza to tak že 2 vikendy v mesiaci pracuje a 2 vikendy je doma. Na striedačku. Tak od začiatku ako som porodila syna (13 mesiacov) sme si stanovili pravidlá s ktorými samozrejme súhlasil aj manžel že nebudeme chcieť aby k nám chodili svokrovci (ani moji rodičia!) každý mesiac. My sme obaja taký že milujeme svoj pokoj, svoje súkromie, najradšej sme len my traja. Pre nás je najlepšie stretávať sa s rodinou každé 2 mesiace to znamená že napríklad ak sme boli spolu na víkend v júli tak august chceme pokoj a môžme sa vidieť zase v septembri atď , takýmto štýlom že jeden mesiac vynechať. To iste platí pre obe rodiny aj pre moju. Bývame ďalej čiže v júli sme boli u nich na cely víkend 3 dni. A teraz chcú prísť budúci víkend , mne sa to vôbec nepáči lebo sme sa dohodli že august bude kľud. Myslela som že sa uvidíme v septembri proste každý druhý mesiac. V júli sme ich dali jeden víkend z našich dvoch a nechcem aj v auguste. Ide o to že od začiatku sme to tak mali nastavené aby sa nato takto naučili a nenavykli si chodiť každý mesiac ale každý druhý. A keď prídu teraz v auguste tak sa naučia chodiť potom aj september aj október aj november atd. Som z toho nervózna lebo jednoducho nechceme ani jeden aby prišli cez víkend , vyhovovalo by nám az v septembri veď vidieť sa každé 2 mesiace predsa nie je az taká tragédia. Ja chápem že chcú vidieť vnúča ale my mame svoj program keď je manžel doma cez víkend.
ja sa prestávam čudovať, že sa ľudia k sebe hnusne správajú. Ak si človek nevie vytvoriť vzťah k najbližším, tak to nemôže vedieť ani k cudzím. Ak si bude stále presadzovať len niečo sebecké, tak to nemôže fungovať. Akýkoľvek vzťah treba budovať a starať sa oň a je jedno, či ide o vzťah kamarátsky, partnerský alebo príbuzenský. Dieťa a starí rodičia si nemajú šancu vybudovať pevný a vrúcny vzťah, ak sú v kontakte raz za dva mesiace alebo nedajbože ešte dlhší čas. Ako malá som teda rozhodne svoje babky videla častejšie a to sme nemali auto a tých 180km sme chodievali vlakom. Nikto nemal pocit, že je to obťažujúce, narúšajúce súkromie a podobne. A ak prišla rodina k nám, tak sme sa tú jednu alebo dve noci vyspali aj v našom maličkom dvojizbovom byte. Začínam sa už teraz báť, akých partnerov si nájdu moje deti. A len dúfam, že pri snahe byť s nimi častejšie ako párkrát do roka, nebudem označená za tú, čo narúša súkromie. Za narúšanie súkromia považujem návštevy niekoľkokrát do týždňa vyžadujúce ešte kompletné obskakovanie, alebo niekoľkokrát do mesiaca na viac dní.
Autorka stále nenapísala (alebo som prehliadla) o akej vzdialenosti sa rozprávame. Lebo ak by to bola nejaká rozumná vzdialenosť, volila by som kompromis častejšieho, ale kratšieho stretávania sa.
Hrozna si😃 dufam ze tvoje dieta si zachova tvoje zvyky😃
Autorka,tebe raz želam presne takú nevestu akou si teraz ty.
Toto povazujes za caste navstevy?
@0kristina0 sú to časté návštevy až zbytočne
Ja ta chapem.. muz nech zavola mame a povie, ze zabudol, ze uz mate plany nejake (vymyslite si oslavu k niekomu alebo daco) 🙂
Ja autorke úplne rozumiem.Mame podobnú situáciu.Manzel robí na 12stky.Svokrovci a celá jeho rozvetvena rodina byva na východe.Oni by sa stretávali každý mesiac na celý víkend,ale mne to príde veľa.To nie je návšteva na 2-3 hodinky na kávu a každý ide domov.
Mame 2 deti,pracujem ja aj manžel,voľný víkend mu vyjde len 1 v mesiaci.Furt nás k nim volajú raz taká oslava,potom onaka,svadba,okrúhliny,prijímanie,Vianoce,Veľká Noc.No priemere sme spolu 6-8x ročne ale vždy na 2 až 3 dni.
A tie ktoré sa tu dusujete že by ste takú nechceli za nevestu:koľko z vás prijíma každý mesiac návštevu na 3 dni,robí im program,vari,robí taxikára(lebo aj takí sú ľudia ktorí nesoferuju) a potom o mesiac zas očakávajú že ty sa budeš terigat 250km zas na celý víkend,platiť si ubytko lebo však prespať niet kde.
@anonym_051ae2
raz za 4 mesiace sa stretnúť s rodičmi je veľa? 👍 smutné
Ja nechápem tieto nekonečne navštevovačky. Pár si vytvoril novú kompletnú rodinu, majú deti a neviem prečo by sa mali s rodičmi a svokrovcami furt navštevovať. Čo tak vedia spolu cez ten víkend robiť? Veď mladá rodina ma mat svoj rytmus, svoje koníčky a svoj program. So starkými sa deti môžu vidieť celé prázdniny, na prípadných oslavách, a teda potom ešte raz za čas. Ja si neviem predstaviť že by sa moji rodičia alebo svokrovci chceli neustále stretavat. Ani moji rodičia ako mladi manželia nechodili nikdy k žiadnym svokrovcom spávať. Ani moji starki k nám.
@orangeblue raz za 4 mesiace sú nekonečné navštevovačky? No tak potom sa netreba čudovať, že si deti nevytvoria vzťah k starym rodičom…
@anonym_autor pises vsademychceme klud, my milujeme nvm co, ale adinie vy ale ty. Kedzs muz ti oznami, ze pridu, jemu to evidentne nevadi a prisposobil sa ti
@anonym_autor a ešte posledná vec aj keby bol manžel cely august doma aj tak by som nechcela aby prišli v auguste keďže sme boli spolu v júli 3 dni , už to snáď pochopíte
@anonym_autor vsetky tvoje podmienky rozumeju ale nechapu. Pochopili sme sa? Dufam, ze tvoj syn ta bude chciet vidiet 1x z rok.
Onedlho ten pokoj budeš mať, ale aj od vlastných detí
@0kristina0 sú to časté návštevy až zbytočne
@anonym_9f8a33 cize ty vidis xvojich rodicov 1-2 × do roka? Ci aj to je vela?
@anonym_9f8a33 cize ty vidis xvojich rodicov 1-2 × do roka? Ci aj to je vela?
@natalka13 nepísala že sa vidia raz za 2 mes či som zle pochopila? Lebo ak je to raz 2 krát do roka tak je to málo celkom
@natalka13 nepísala že sa vidia raz za 2 mes či som zle pochopila? Lebo ak je to raz 2 krát do roka tak je to málo celkom
@pikachu999
ale áno, jeden mesiac jedna rodina, druhý mesiac bez rodiny, ďalší mesiac ďalšia rodina, ob mesiac, to je koľko?
@pikachu999
ale áno, jeden mesiac jedna rodina, druhý mesiac bez rodiny, ďalší mesiac ďalšia rodina, ob mesiac, to je koľko?
@mondolina no ale jeden mesiac obidve rodičia, potom ďalší mesiac nikto
@pikachu999
@mondolina už rozumiem 😄
@anonym_autor a ešte posledná vec aj keby bol manžel cely august doma aj tak by som nechcela aby prišli v auguste keďže sme boli spolu v júli 3 dni , už to snáď pochopíte
@anonym_autor fuuuuuuu ty si ale pipi. Nevesta roka
@anonym_autor Autorka,ja Ta chapem. Urob si tak,aby si sa Ty citila dobre. Ja neznasam navstevy. Nikoho. Vlastna rodina - svokrovci,hlucni. Vzdy ma chyti migrena. Ja sa uz tiez odmietam obetovat + mali hlupe narazky a reči na mna. Ja ich uz v nasom dome nestrpim. Mam rada svoj klud a pokoj ako Ty,nie sa donekonecna niekomu prisposobovat, vyvarat a chystat, potom spratuvat po nich bordel.
@anonym_autor Autorka,ja Ta chapem. Urob si tak,aby si sa Ty citila dobre. Ja neznasam navstevy. Nikoho. Vlastna rodina - svokrovci,hlucni. Vzdy ma chyti migrena. Ja sa uz tiez odmietam obetovat + mali hlupe narazky a reči na mna. Ja ich uz v nasom dome nestrpim. Mam rada svoj klud a pokoj ako Ty,nie sa donekonecna niekomu prisposobovat, vyvarat a chystat, potom spratuvat po nich bordel.
@anonym_077327
takže budeš v pohode s tým keď nebudeš svoje deti s vnúčatami stretávať. nech sa vám to všetko vráti 💋🙏
a po druhé....nie je to len jej dieťa. má aj otca.
Ja som raz citala jednu vec a aj si uvedomila ze je to pravda.
Predstav si ze uz maju rodicia pred sebou tak 10 -15 rokov zivota. Lebo uz po 60ke to vie ist kadejako dole so zdravim.
10-15 rokov je celkom este dlha doba ked si to clovek predstavi v celku. Ale ak sa stretneme 4 krat do roka, znamena to ze uz mame pred sebou len 40-60 stretnuti, 40-60 stretnuti s rodicmi a pre deti so starymi rodicmi a je koniec. A zrazu kazdym pravidelnym stretnutim striha clovek meter a tych stretnuti je menej a menej, zrazu je ich 30, 20, 10, 0 a je koniec. Ale ja nechcem aby videli moje deti starych rodicov len 40 krat, to je malo.
Takze u nas su stari rodicia vitani kedykolvek chcu, jasne ze tu niesu kazdy vikend ale aj keby povedali ze raz za mesiac chcu prist tak su vitani, nevadi nam aj ked pridu nie na vikend ale na tyzden lebo hlavne deti su stastne ze maju babku dedka pri sebe a ja som rada ze pomozu a mam o starost menej lebo nemam na krku deti.
Ja uz babku nemam, a doteraz ma mrzi ked som posledny krat vyslovila vetu, teraz sa mi nechce za babkou ist, nestiham, ved pojdem nabuduce a to nabuduce uz nebolo.
@pikachu999 mne to vychadza 4x autorka a pre toho anonyma co mu pisem je to brutalne vela, preto predpokladam, ze on sa s rodicmi vidi este menej ako autorka, co je 1-2×rocne
svokrovci chodia za tebou, synom alebo vnukom?
Ja som raz citala jednu vec a aj si uvedomila ze je to pravda.
Predstav si ze uz maju rodicia pred sebou tak 10 -15 rokov zivota. Lebo uz po 60ke to vie ist kadejako dole so zdravim.
10-15 rokov je celkom este dlha doba ked si to clovek predstavi v celku. Ale ak sa stretneme 4 krat do roka, znamena to ze uz mame pred sebou len 40-60 stretnuti, 40-60 stretnuti s rodicmi a pre deti so starymi rodicmi a je koniec. A zrazu kazdym pravidelnym stretnutim striha clovek meter a tych stretnuti je menej a menej, zrazu je ich 30, 20, 10, 0 a je koniec. Ale ja nechcem aby videli moje deti starych rodicov len 40 krat, to je malo.
Takze u nas su stari rodicia vitani kedykolvek chcu, jasne ze tu niesu kazdy vikend ale aj keby povedali ze raz za mesiac chcu prist tak su vitani, nevadi nam aj ked pridu nie na vikend ale na tyzden lebo hlavne deti su stastne ze maju babku dedka pri sebe a ja som rada ze pomozu a mam o starost menej lebo nemam na krku deti.
Ja uz babku nemam, a doteraz ma mrzi ked som posledny krat vyslovila vetu, teraz sa mi nechce za babkou ist, nestiham, ved pojdem nabuduce a to nabuduce uz nebolo.
@anonym_48557e ja som babku zbožňovala a ked zomrela, 10r sa mi s ňou snívalo
@anonym_autor neviem reagovať ale mne to pride divne aby rodicia ci svokrovci mohli prísť len každý druhy mesiac
svokrovci chodia za tebou, synom alebo vnukom?
@karolinakr myslím si, že chcú vidieť syna, keď je doma a potom vnuka. O ňu až tak nejde. A to ju možno sere 😁
ja sa prestávam čudovať, že sa ľudia k sebe hnusne správajú. Ak si človek nevie vytvoriť vzťah k najbližším, tak to nemôže vedieť ani k cudzím. Ak si bude stále presadzovať len niečo sebecké, tak to nemôže fungovať. Akýkoľvek vzťah treba budovať a starať sa oň a je jedno, či ide o vzťah kamarátsky, partnerský alebo príbuzenský. Dieťa a starí rodičia si nemajú šancu vybudovať pevný a vrúcny vzťah, ak sú v kontakte raz za dva mesiace alebo nedajbože ešte dlhší čas. Ako malá som teda rozhodne svoje babky videla častejšie a to sme nemali auto a tých 180km sme chodievali vlakom. Nikto nemal pocit, že je to obťažujúce, narúšajúce súkromie a podobne. A ak prišla rodina k nám, tak sme sa tú jednu alebo dve noci vyspali aj v našom maličkom dvojizbovom byte. Začínam sa už teraz báť, akých partnerov si nájdu moje deti. A len dúfam, že pri snahe byť s nimi častejšie ako párkrát do roka, nebudem označená za tú, čo narúša súkromie. Za narúšanie súkromia považujem návštevy niekoľkokrát do týždňa vyžadujúce ešte kompletné obskakovanie, alebo niekoľkokrát do mesiaca na viac dní.
Autorka stále nenapísala (alebo som prehliadla) o akej vzdialenosti sa rozprávame. Lebo ak by to bola nejaká rozumná vzdialenosť, volila by som kompromis častejšieho, ale kratšieho stretávania sa.
@pietra v tej predošlej diskusii pise ze 350 km. Cize toto aby sli len tak na otočku je chore. Je normálne ze ostanú tie 2,3 dní, teda piatok až nedeľa.

Ja nechápem tieto nekonečne navštevovačky. Pár si vytvoril novú kompletnú rodinu, majú deti a neviem prečo by sa mali s rodičmi a svokrovcami furt navštevovať. Čo tak vedia spolu cez ten víkend robiť? Veď mladá rodina ma mat svoj rytmus, svoje koníčky a svoj program. So starkými sa deti môžu vidieť celé prázdniny, na prípadných oslavách, a teda potom ešte raz za čas. Ja si neviem predstaviť že by sa moji rodičia alebo svokrovci chceli neustále stretavat. Ani moji rodičia ako mladi manželia nechodili nikdy k žiadnym svokrovcom spávať. Ani moji starki k nám.
@orangeblue ake cele prazdniny? Autorke su vela aj tri dni za dva mesiace, na cele prazdniny tam neexistuje ist