Ako pracuje váš muž?
Ahojte 🙂
Prosím vás tie ktoré ste doma na materskej/rodičovskej a vaši muži dlho pracujú ako to zvládate? Nie je vám smutno?
Muž robil tak že o 14:30 bol doma. Poobedia sme boli s malým spolu či vonku či vnútri atď. Teraz má dve roboty. Robí od 8-16/17 ale potom hneď na 18stu ide robiť trénera a to chodí domov okolo 21/22. Takže s deťmi je tak hodinu až dve. Mne to príde malo. Večer príde,dáme si spolu víno,večeru,pozrieme film. My dvaja trávime spolu čas a je nám dobre. Len mne je celý deň tak smutno alebo ako to nazvať keď som v tom veľkom dome sama.
Odkedy dokedy robia vaši muži?
No ja úplne chápem, že ti je smutno. Mňa by takto žiť tiež nebavilo a ako tu niekto spomínal kamarátky, pre mňa je muž najbližším priateľom a s ním chcem tráviť čas. To je presne dôvod, prečo od 6mes bábätka idem aj ja do roboty. Nevidím zmysel v tom, aby chlap bol 12 a viac h v práci, o čom je potom rodinný život? Takto sa aspoň prestriedame pri malom, on chodí z práce o 4 a na pár hodín idem do práce ja. Spolu sme večer, ale aspoň je s dieťaťom.
Samozrejme to vychádza z predpokladu, že žena má rovnako dobre platenú prácu a možnosť flexibilných pracovných hodín.
Ale naozaj sa mi nezdá v poriadku, aby muž bol celý deň v práci a žena celý deň s dieťaťom. To by ma piclo
Najprv mi vyznelo, že ta mrzi aj, že je málo s deťmi, kvôli deťom. Potom ale píšeš, že pôjdeš ty do práce, do 16:00, tak už snáď bude lepšie. No bude lepšie, ale len v tom, že nebudeš doma. Ale pokiaľ ide o deti, tak vlastne budú s vami ešte menej.
Je to o prioritách. Manžel chodí domov o 15. Nemáme všetko, čo nám napadne, ale máme veľa času spolu.
Od 6-14:30 poobede je s nami doma, samozrejme ze sme sa museli uskromnit. Splacame uver, davame mimoriadne splatky, zarobi 1000€ a ja len rodicak. A da sa to... Nemusime byt v kazdej riti , po restikach... A mame 13000 vyplatenych v mimoriadnych splatkach na uver
Ahoj,
Môj muž má firmu, takže sa tomu musí venovať. Ale je to individuálne. Raz je doma aj o 12:00. Niekedy príde aj o 19:00. Závisí ako má program v ten deň. Kedysi keď firmu rozbiehal tak skôr ako o piatej nikdy nechodil a robil aj cez víkendy. Takže prvú dcéru si do 1,5 roka moc neužil. Teraz je to lepšie a snaží sa byť doma viac a cez víkendy už nerobí. Ale keď bude veľa roboty tak bude robiť aj do večera keď to bude treba...
,bytové sa ľutujem,ešte budeš spomínať ako ti bolo dobre s deťmi doma...ja som tiež bola sama doma a teda smutno mi nikdy nebolo,nemala som na to čas. Si zober ze je kopec žien co majú mužov v zahraničí, prídu domov akurát tak na víkend ak vôbec.
Tak to je docela pekne.... Moj takto dochadzal ked mal pracu blizsie, chodil okolo 17-18hod domov. To som povazovala za super.... Momentalne chodi na tyzdnovky a niekedy sa stane ze pride v piatok vecer, inokedy v sobotu na obed... Minule na vikend vobec neprisiel a teda po 2 týždňoch prisiel v sobotu na obed.... A potom jasne v pondelok rano za tmy prec...... Nezvykla som si ani si nezvyknem. Maju v praci malo ludi a tak volno alebo nejake vystriedanie nehrozi.... Neznasam to takto a sama som zvedava dokedy.........................
Tak bohužiaľ, keď si chce človek niečo dopriať, tak to ide na úkor inej veci .S tým človek musí počítať.My sme sa uskromnili, čo sa týka dovoleniek.Chodili sme tu po Slovensku a deti mali aj otca doma.Nudzou sme netrpeli.Deti mali všetko a prakticky aj nám dospelým nič nechýbalo.A Dokonca som nemusela ani utekať hneď po materskej do roboty.Ja som sa naučila gazdovat a muž chodil do práce a stacila len jedna robota a milióny nezarobil, obyčajný priemer
Otec môjho dieťaťa podnikal,pracoval od 7 do 17,aj v sobotu,aj v noci na telefóne keby niečo.takze som bola sama prakticky stále. Môj súčasný pracuje od 7 do 17,občas začína o 6,občas končí aj o 20. Ale človek si zvykne byť na všetko sám, s tým rozdielom, že zdravé deti vyrastú, idú do škôlky, školy, sú čím ďalej tým samostatnejsie, ale to moje je stále na úrovni bábätka, treba ho prebalovat, obliekať, kŕmiť, cvičiť s ním, voziť do školy, zo školy, na terapie... ale peniaze treba, takže iná možnosť nie je
Aapon ste spolu kazdy den 🙂 my mame 17m dceru, v pondelok o 5.00 odide a pride piatok okolo 16.00 ..takze sme spolu piatok poobede, sobotu a nedelu... kazdy dduhy tyzden robi aj soboty takze pride az v sobotu poobede ...zvykla som si, snazim sa kazdy den stretnut s niekym (rodina,znamy) nech mi neprepne z toho ze som s malou stále sama😁
Môj pracuje štvrty rok v zahraničí, väčšinou som sama s tromi deťmi,ale už sú dosť veľké na 2.stupni ZŠ
Tak ked vam je prednejsie nakupit si veci, tak samota k tomu patri 🙂
Ja mam tiez plno veci co chcem kupit, ale tu chvilu na materskej pockaju, chcem predsa aby moj muz videl vyrastat svoje deti
Hlavné nerobiť od svitu do mrku, veď treba chodiť aj na vyletiky s deťmi a taaak. Za mňa menej peňazí a veľa skromnejsich výletov..
@finett mne je z toho tiež smutno, keď to čítam. Je mi jasné, že veľa chlapov chodí na týždňovky atď. Ale brať to ako štandard mi v poriadku nepríde. Veľmi tým rodina musí trpieť a určite to nie je pre každého. Mňa mrle žerú, keď ma muž neodbremení o 4tej, lebo sa zdrží 😃 my máme ale tú výhodu, že sme kolegovia, tak aj v práci sme spolu a aj doma keď robíme veci do práce, tak ich robíme spolu ❤️ s kamarátkami chodím von dva krát ročne a aj to je pre mňa viac než dosť. Pokiaľ žene chyba manžel, kamarátka tú dieru v srdci určite nezapláta 😉
Ja už mám momentálne deti väčšie, ale keď boli malé (mali sme 4r8m dcéru a potom sa narodili dvojičky), tak robieval vtedy na smeny. Keď mal rannú (do 14.15), starala som sa ja, chodila kočíkovať doobeda ja, poobede on a podobne, keď mal poobednú (do 22.00), chodil kočíkovať doobeda on, poobede ja, uspávali sme obaja.
@paulinam99 👏👏👏 súhlasím
Mij muz robi z domu na ho trvalom (je zivnostnik) nastastie mame dve deti takze si to super rozdelime jeden vodi na kruzky jedneho druhy druheho travime spolu vela casu a som zato rada, za mna uplne idealne 🙏
nas obvykle prec 7-18:00, do prace dochadza, vacsinou mi to ani nepride, starsi v skolke ja mam nejaku pracu na doma, momentalne ale uz 6 tyzdnov vkuse riesim nejake detske choroby a vonku sa byt moc neda, tak to uz bolo dost, ale viem ze sa vyliecia a od jary do jesene sa s nimi da krasne prebavit vonka a clovek uz aj ludi viac postretava
Tak sa rozhodni... buď sa trochu uskromnite,nekupujte všetko čo chcete a buďte spolu viacej.. muž môže vypustiť druhú prácu..alebo teda si zvykni že je málo doma
Ranna/poobedna,raz za cas 12 ci 10tka a raz za cas cely den prec. :D Tiez 2 prace. Ale je to kombinivane,takze su poobedia a doobedia,kedy je s nami a cas,kedy je len doma.
A to trenuje kazdy den v tyzdni? Mne to pride vela..keby tak 2 krar do tyzdna..tak v pohode..aby bol zvysne dni s vami, s detmi a s tebou
A ako vam pomoze toako to maju inde?? Co ak inde zene nie je smutne lebo ma ineho co ak inde sa muz ponahla domov lebo chce byt s rodinou a dalsich xy možnosti.. Ako to vam pomoze.. Ved sa riadte svojimi potrebami a to rieste medzi vami a muzom.. Jemu tiez polozte tuto otazku ci sa mu to zda dostatocny cas ktory travi s detmi.. Odpovede su len vo vas
Môj pracuje od po do pi do 15tej cca. Víkendy volne.
Moj robí 7:00 domov chodí po 18tej. Zvykla som si. Ráno hodime drobca do škôlky, mňa do prace a dcéru do školy. Robím len 4hod nemá mi kto pomôcť s detmi. Všetci sa stravujeme na obed doma tak sa vidíme a potom víkendy mame volne. Obaja mame koníček rodinu. Náš domov.
to je ako v rozprávke, príde večer neskoro, dáte si večeru, víno a pozriete film, môj robí v1 robote, pride o 17.00, da sprchu, večeru a ked si ľahne o minútu počujem chrrr, chrrrrr, čo je uťahaný, buď rada, že sa ti vládze ešte venovať a deťom aspoň 2 hodiny, robí všetko pre vás, ak toto je real, tak klobúk dole pred ním a ty sa ho len drž
7.00 -18.00 - to píšem čas aj s cestou do a z práce. S malou je tak dve hodiny cez týždeň. Potom je s nami cez víkend, resp. s ňou, lebo ja musím cez víkendy a po večeroch robiť (už nie som na MD) áno, je mi otupno.

Môj z domu odchádza 5.45 prichádza 15.45(59km tam a späť do podniku)...príde domov,naje sa a zväčša otvára PC ešte na hodku dve alebo keď deti zaspia do tej 22hej. Víkend detto minimálne 3-5 hodín....ale už som sa tiež minule ohradila že už je to veľa,či nevie len tak sedieť bez zapnuteho PCa bez roboty. Tak sme dohodnutí 2-3 krát v týždni že jednoducho odloží robotu keď príde domov.