icon

Ako prekonať manželskú krízu?

igorjaki
5. feb 2010

Dobry den, potreboval by som poradit ako mam prekonat manzelsku krizu,ktora realne speje k rozvodu. Som 15 rokov zenaty a zhruba od marca minuleho roku ma manzelka nechcem napisat ignoruje ale skor zanedbava. Kazdy den odchazala von s kamaratkami a ked sa vratila domov isla rovno spat. To iste vikendy. Casom ma to prestalo bavit a zacali najskor vycitky, hadky,vyhrazky a aj plac. Momentalne sme na tom tak ze v stredu buduceho tyzdna manzelka podava navrh na rozvod. Ja viem ze chyba je aj vo mne a mal som byt tolerantnejsi a nemysliet len cez svojho vtaka ale ak clovek v 39 rokoch sexuje len dva-tri krat do mesiaca tak to asi nieje v poriadku. Ja manzelku stale milujem a nechcem sa rozviest. V stredu ideme aj do manzelskej poradne ale len kvoli tomu ze to chcem ja. Viem ze jej idem uz na nervy lebo to chcem stale riesit a vymyslam nove sposoby ako to napravit ale ona sa so mnou uz nechce o tom bavit a je rozhodnuta.Uz som bol aj odstahovany aby si oddychla ale dlho som bez deti nevydrzal. Ironia je ze sme v podstate uz o vsetkom dohodnuty (deti,vyzivne,majetky). Stale si myslim ze to nieje normalne aby sa ludia ktori sa vedia spolu normalne bavit,smiat,rozpravat mali rozvadzat. Ale ona ma uz vraj ako manzela nevidi ani teraz ani v buducnosti ale ako najlepsieho priatela ma nechce stratit. Mam pocit ze ten nezaujem o sex prameni z toho ze pri sexe ma manzelka bolesti a sex preto odmieta. A podvedome si to spojila :nemam chut na sex - nemam ho rada. Bola dnes na gynde a ma vraj zvacsenu maternicu , moze to suvisiet? Radim jej aby este pockala dala sa zdravotne do poriadku a ak to nepomoze tak nech poda ten navrh na rozvod. Ked ona je taka cudna vravim jej povedz doktorke aj o tom nezaujme na sex ale ona to odmieta s tym ze to nieje zdravim.

igorjaki
autor
14. feb 2010

Neviem ci som urobil dobre ale v podstate sme sa odlucili nadobro. V podstate len cakam ci poda ziadost o rozvod. Myslim si ze ked sa nebudeme stretavat tak nam to moze pomoct tak uvidime. Stale dufam...

filipal
14. feb 2010

ja si myslim, Igor, ze raz bude lutovat...
to je tak, ked ma zena dobraka muza nie je spokojna, chcela by zazir dobrodruzstvo.... 😒
a ked ma darebaka, bude tu lamentovat na koniku, a stazovat sa... 🙄 😅
som tiez zena, ale musim to sebakriticky uznat.
vies kedy si zacnu zeny vazit dobrych chlapov? ked preziju nejaky otrasny vztah....

a ty, nie aby si zatial sedel sam a plakal za nou! kludne si trosku uzivaj. 😵

igorjaki
autor
14. feb 2010

No to nie. Zacinam viac sportovat a venovat sam sebe. Veci ktore som zanedbaval chcem dobehnut. Najdem mozno inych priatelov ,mozno aj priatelky🙂 . Nie ze by som sa do niecoho vrhal ale nebudem sa branit. Tak baby ozvite sa som volny 😉 😉 😉 Skoda ze o tom nebude vediet...

filipal
14. feb 2010

no vidis! to sa mi paci!!! 😎
konecne trochu optimizmu...neboj, ona sa to dozvie. 😉

ani3012
14. feb 2010

fili a ono to platí aj opačne.Ak má muž dobrú ženu,tak si to neváži a hľadá nejaké vzrušenie.A keď ho žena nechá,až potom zistí,že asi spravil chybu

igorjaki
autor
14. feb 2010

Asi to plati nejako takto: obaja by mali mat urcite svoje zaujmy a venovat sa im. Potom by tu mali byt nejake spolocne zaujmy. Takto by to bolo idealne. Ja som sa v podstate zriekol vsetkeho pre rodinu a jej podnikanie a prestal som byt zaujimavy

latvia
14. feb 2010

len aby si nejaku zbytocne nenamotal, ked vidno ze svoju zenu este stale milujes 😝

igorjaki
autor
26. feb 2010

Podal som ziadost o rozvod. Viac som to nevydrzal ... Na moju otazku ci si vie predstavit este zivot so mnou, mi povedala bez akehokolvek naznaku citu alebo lutosti , ze nie a ziadost zatial nepodala lebo nevychadza s rozpoctom. Tak som to urobil ja ,ale stale lutujem a hoci tajne dufam ze toto ju breberie k zivotu nevedel by som si predstavit zivot kde lubim iba ja. Je to tazke lebo sa stale stretavame (deti, zasobovanie obchodu) a ked ju vidim az mi srdce stiskne....

jaaty
26. feb 2010

Možno by si mohol aspoň skúsiť vyvolať u nej žiarlivosť 😉 , aby si uvedomila, že si sebestačný muž, ktorý nieje odkázaný na niekoho, kto ho odmieta. Skús sa aspoň tváriť nad vecou, ak prídeš do obchodu, zdrž sa krátko, len tak mimochodom spomeň, že máš stretnutie.
...a ak by si mal nejakú kamošku, s ktorou by ťa len tak náhodou tvoja manželka uvidela.... 😉 (Zneuži napr. nejakú kamarátovú priateľku alebo niekoho, koho tvoja manželka nepozná)
Ak bude žiarliť, možno sa dá ešte niečo na Vašom vzťahu zmeniť, ak nie- tak potom už asi skutočne k tebe nič necíti ☹
držím palce a nepodliehaj sklamaniu. Máš deti, ktoré ti nikto nezoberie a môžeš mať aj nový vzťah. ...aj keď možno hneď nie.

jahodka35
26. feb 2010

poznám identický prípad odohrávajúci sa v rovnakom období ako u Vás (len vek detí mi nesedí) tiež sa manžel odsťahoval, lebo manželka stratila záujem, myslel si, že ju to nakopne a teraz už podáva žiadosť o rozvod. väčšinou keď sú už ženy rozhodnuté ako v prípade tvojej ženy, tam už sa nič nezmení. tieto žiadosti o rozvod práve naopak preberajú mužov, lebo tí si stále myslia, že ženy sa len vyhrážajú a potom, keď uvidia papier, tak sú v šoku. ženy, keď sa pre niečo také rozhodnú, už to majú v hlave usporiadané.....držím palčeky.

igorjaki
autor
26. feb 2010

jahodka velmi si ma nepotesila a vobec neviem k comu mi drzis palceky ved z tvojej odpovede mi vychadza ze sa rozvedieme...

lienocka2111
1. mar 2010

igor som v podobnej situacii ako ty. S tym rozdielom, ze mne MM povedal, ze ma nemiluje, ale vraj stale ku mne nieco citi, len uz to nie je take silne ako predtym. Povedal mi to preto, aby sme to dali do poriadku. Chce, aby to bolo ako predtym. A ja zrazu neviem ako sa mam k nemu spravat. Nechcem ho stratit, no na druhej strane ma velmi zranil. Neviem sa pretvarovat a hrat sa na idealnu manzelku a milenku.

K tvojmu pripadu - ak ona nechce riesit vas problem a suhlasi s rozvodom, asi nic ine nezostava. Len skoda, ze s tebou nekomunikuje. Vies vobec, co sposobilo to, ze sa k tebe tak sprava? Preco zrazu ostala taka chladna?

filipal
1. mar 2010

Igor, takze takto sa to vyvinulo? 😖
no teda! vidis nevazila si ta tvoja zena.... asi sa s tym rozchodom budes musiet vyrovnat.
je mi luto, ale tiez to nevidim velmi nadejne. ☹

asi teraz este nie si v takom stadiu, ze by si myslel aj na ine zeny. ale su tu! myslim, ze by si sa zbytocne trapil,
takyt nemilovany. zasluzis si lasku a fajn zenu. uvidis, ze si taku najdes. 😉

igorjaki
autor
2. mar 2010

lienocka : veru neviem co sa stalo .ano hadky boli mozno aj slova nevhodne povedane . ale nemyslim si ze by toho bolo tolko aby sa nedalo odpustit a ked nie odpustit aspon skusit odznova budovat nas vztah.
filipal: ani ja to nevidim nadejne a dakujem za povzbudenie

igorjaki
autor
17. mar 2010

Stale to bolí a stále dufam, ze sa to skonci stastne a uvedomi si co straca.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kangaroo
17. mar 2010

igorjaki, ak si naozaj podal žiadost o rozvod a ona na to reaguje "že ok" a stále nevidíš ani iskierku nádeje, tak sa zmier s tým, že už je naozaj koniec, kašli na nu, nestojí za to, už si sa natrápil dosť..... ber to ako koniec trápenia.... poplač si, spomínaj na nu v dobrom a zmier sa s tým že už sa vás čas naplnil.... skús si zohnať knihu mars a venuša začínajú znovu 😉

igorjaki
autor
23. mar 2010

Ano uvazujem nad tym ze som nuteny uzavriet tuto kapitolu zivota a zacat novu. Nieje to lahke ale neda sa plakat donekonecna nad rozliatym mliekom.

filipal
24. mar 2010

Igor, najdi si nejaky novy zaujem....mozno nejaky sport, alebo neviem co ta bavi...
tam stretnes novych ludi. nesil sa este do noveho vztahu, potrebujes sa najprv spamätat.... 😅
po case sa znova zalubis, ver mi! 🙂 a budes rad, ze mas tuto zivotnu kapitolu za sebou, lebo zit s partnerom, ktory o teba skutocne nestoji je utrpenie.... ☹

igorjaki
autor
31. mar 2010

Baby, nastala urcita zmena. Manzelka zacina uvazovat ci sa naozaj dobre rozhodla. 🙂 🙂 🙂

igorjaki
autor
31. mar 2010

A ako ste pisali ked nieje na 100 % presvedcena stale je sanca,nie? 😉

dadqa86
6. máj 2010

Ahojte mozem sa pridat aj ja? 😒

igorjaki
autor
10. máj 2010

Samozrejme, mozes. Zajtra je rozvod. A ja stale neviem ci robime dobre.

kangaroo
15. máj 2010

no ako to dopadlo? nový začiatok? či...?

vierulda
14. jún 2010

ahoj, prečítala som si vašu komunikáciu s igorjaki a hoci sa už odmlčal a nedal vedieť, ako to pokračuje s ním a manželkou (alebo bývalkou), riešim podobný problém. som obyčajná zamestnaná žena s dvomi deťmi a žiarlivým manželom. počas materskej (šesť rokov) sme dospeli do štádia, že z nás boli len spolubývajúci. ja som sa starala o deti a o muža, za čo mi on dal výplatu. manželská realita žien na materskej? možno. v tej dobe som bola preňho vyslovene nezaujímavá, len nech je navarené, vyžehlené košele a byt v poriadku. nehovorím, že ignoroval rodinu, deti mal svojim spôsobom rád, bral ich na ryby chodili sme do tatier, ale niečo medzi nami uviazlo a ja ani neviem čo. potom som nastúpila do práce a zo dňa na deň sa situácia zvrtla. od prvého dňa som ku..., chodím tam len za jedným účelom a tak. ja s vyplazeným jazykom utekám z roboty domov, navarím, naučím sa s deťmi a pritom skladám účty - s kým som sa rozprávala, čo som povedala atď. nepoznám nič také, ako zájsť s kolegyňou na kávu, alebo nebodaj s kamarátkou von. nikdy som to nespravila, lebo žiadna z mojich kamarátok nie je pre môjho muža dobrá. a tak ani pre mňa. som tučná, lebo hnev na seba i na neho zajedám, niekde v podvedomí s tým, že keď už neprejdem cez dvere si uvedomí, že aj tak by nikto o mňa nemal záujem, tak s kým by som ho asi tak podvádzala, ....................... tak. včera sme sa zas tak pohádali, že som už s plačom išla k svokre, na čo mi ona povedala, že sa nechce medzi nás miešať, ale "len mu pripomeň, ako mi on hovoril, nech si to ja nenechám, nech sa rozvediem, keď mi toto isté robil jeho otec." vtedy som veľa pochopila. prečo som o tomto 11 rokov nevedela? gény sa proste dedia, svokor je už 11 rokov mŕtvy a o mŕtvych len dobre. ale so mnou trpia aj moje deti a tomu chcem zabrániť. keď som to povedala jeho mame, mojim rodičom, on všetko poprel a zo mňa spravil sprostú. mám už napísanú žiadosť o rozvod, ale teraz zrazu pripustil, že niekedy reaguje podráždene a aby sme to ešte nejako skúsili. uvažujem ešte nad manželskou poradňou, ale sama už v zmenu neverím. neviem, či toto bude niekto aj čítať, ale keby aj nie, mne sa už teraz uľavilo, že som to dala zo seba von. prajem igorjaimu všetko dobré a vám ostatným tiež, pekný deň.

filipal
14. jún 2010

@vierulda geny su naozaj silne! podla mna by si tu manzelsku poradnu mala vyskusat.
mohla by si si to vycitat. zda sa, ze okrem zleho jednania s tebou, nemas voci svojmu muzovi vyhrady...no, a este ta jeho ziarlivost!
tak ta mi pripada uz chorobna. bol taky ziarlivy vzdy, alebo len tera, ako si zacala pracovat...
jasne, ze kazde manzelsto spadne trochu do stereotypu, ale mali by ste skusit s tym bojovat.
obcas spolocne vecere, vychadzky, romanticky vikend...islo by to? skus tu poradnu. 😉

vierulda
15. jún 2010

ahoj filipal, do poradne sme objednaní na 6. júla. dúfam, že to dovtedy prežijeme aspoň v relatívnom pokoji. ja sa fakt rozvádzať nechcem, je to už ozaj posledná možnosť udržať si aspoň trochu sebaúcty, keďže môj muž má o mne takú mienku, ako má. a sľúbil, že bude spolupracovať, nejde tam len nasilu, že to ja chcem. tak dúfam, že nám odborník pomôže. ani ja nie som bez viny, mala som to zaraziť už pred piatimi rokmi, ked to začalo s nástupom do zamestnania. radšej žiť v stereotype, nie v zaľúbenom románe, ale aspoň dôstojne a s úctou. moji rodičia sú spolu už 40 rokov a trúfam si povedať, že sú ukážkou krásneho vzťahu. nie že by sa nikdy nepohádali, ale nikdy sa neznížili k tomu, aby kričali na celú ulicu nezmysly. sem tam buchli dvere, pol dňa sa nerozprávali a život išiel ďalej a viac sa k tomu nevracali. dnes ako dôchodcovia si zájdu na kávu, spravia okružnú jazdu po dcérach a vnúčatách, upokoja, pofúkajú boľačky. ešte že ich máme. dúfam, že aj ja raz budem takou oporou svojim deťom, či už s manželom, alebo bez neho. záleží na ňom.

filipal
15. jún 2010

@vierulda ano, to je dobre rozhodnutie! a vyborne je, ze tvoj muz chce ist do poradne dobrovolne a je ochotny spolupracovat. zabudla som napisat otaznik v predchadzajucom prispevku. tvoj muz bol taky ziarlivy od zaciatku?
vasi mali skoro idealne manzelstvo, ale takych je dnes malo....skoda.

vierulda
15. jún 2010

žiarlivý bol vždy, ale vtedy sa ešte vedel ovládať. aj ked mi viacerí ľudia z okolia hovorili, že život s ním nebude ľahký, ja hlúpa zaľúbená som nevidela, nepočula. alebo nechcela vidieť. ono to boli skôr reči: keby si ma nechala, niečo si spravím, tuto ma raz nájdeš, potom mi aspoň na hrob choď a pod. vlastne vyhrážky. a teraz im verím, pretože aj svokor odišiel z tohto sveta dobrovoľne, aj jeho brat. aj to jedna z čŕt, čo sa dedí. aj preto sa bojím rozvodu, aby som si do smrti potom nemusela niečo vyčítať. alebo to mám brať ako prejav lásky???

filipal
15. jún 2010

@vierulda ved uvidis, co vam povie psycholog v poradni...
ale zda sa, ze ten tvoj je aj geneticky naprogramovany na ziarlivost a sebalutost....
a tie sklony k samovrazde....no, to by mal uz riesit psychiater. ved uvidis, v kazdom pripade to zhodnoti odbornik.