icon

Ako prekonať šikanu a osamelosť?

tobias123321
27. nov 2024

Aktuálne som na pn 2 týždne a bojím sa vrátit naspat do roboty. Mám chuť dat vypoved zrusit byvanie a ist na ulicu. Strašne mi je zle každý sa mi smeje šikanuje ma. Neskutočná samota nikoh
nemam nikoho. Nikto nevidi ze cele vecere mam nervy placem nic sa nemeni.
Celé vikendy zlosť extrémna vkuse počúvať od ľudí rady trápne nikto nechápe
ako mi je. Ľudia su tak sprostý a primitívny že to ani nemajú čim pochopiť ako
mi je. Človek nema nikde kľud oddych ide do roboty tam mi povedia že somnou
sa neda normalne baviť ze mam svoj svet pridem domov nervy plač nemam
kamaratov nemam komu napisat psychologovia nevedia čo somnou rodina ma
tiez nepochopi a pretvarovať sa nebudem s nimi sa bavit ked viem ake zle bolo
dectvo idem na diskotéku doma pre istotu zabudnem kde som zase zle na
diskoteke si nikoho nenajdem kazdy tam je z niekym len ja sam zase sa vratim
domov z nervami v nedelu mi je na nevydrzanie a pondelok zase od znova.
Nikdy nič pekné není chrbat ma boli strasne dam si tabletky potom som zase
vygumovany toci sa mi hlava obvodna neurologia ortoped fyzioterapeut
rehabilitacie masaze nic sa nevyriesi a zase vsetko odznova. Nebavi ma ziadnu
hladat uz vsetky su rovnake ziadna ma nechce z nikym si nerozumejem. Same
dlhy problemy clovek sa boji co bude nebudem chodit do roboty nebudu
peniaze na platenie pozicky auto byt záhrada. Všade ľudia na mňa brešu jak na
psa u doktoroch na úradoch citim sa jak posledná špina žiadnu hodnotu ako
človek nemám. Celý život sa cítim nepochopený a mám pocit že len môj život je
o obhajovaní seba aby som na tomto svete nejako prežil a strašne ma to
vyčerpáva. Raz za rok dve človek skončí na psychiatrii všetko sa zresetuje a zase
od znova. Človek nemá v čom peknom nabrať silu chel by som normálne žit mat
priatelku rodinu chodit na dovolenky citit sa ako clovek aby si ku mne ludia
nedovolovali a aby ma mal dakto rad. Ako sa ma mať sebavedomie ked človeku
príde vkuse zle a je rad ze neodpadne nie to este bojovať. Nič pozitivne nevidim
vo svojom živote vkuse rozmýšlam vkuse vkuse váham bojim sa pochybujem
nevládzem nevládzem. Na koho sa mám obratit ked neni na koho ked kazdy
pscholog povie neviem co s vami. Komu to mam povedat rodicom ked viem ake
to bolo doma vkuse problemy hadky policie krik. Najhoršie je to že aj tak ma
nikto nepochopite aj ked si to precitate lebo uplkne inak zareagujete ako čakám.
Poviem 123 cakam 456 a pocujem 10 13 40 a nechápem potom tomu vôbec.
Neviem čo vlastne ani chcem od ludi ked viem ze mi nikto pomoct nevie lebo
neviete ako rozmýšlam. Chodim von z hocijakou zberbou len aby som nebol
sam a citim sa otrasne. Musi toto cele sa nejako zmenit lebo sa zblaznim. Každy
si mysli ze som navonok ok vysmiati ale doma ked som sam je to peklo taka
zlosz zufalstvo že normalne penim ! Človek tak straca silu ked roky roky roky je
furt rovnako jedna vec sa zmeni dve sa pokazia. Celý život začal zle a tak sa to
všetko pekne jebe ďalej a čoraz viac. Nechcem počuť ziadne tie sproste reci ze
mas kde byvat mas robotu mas auto zahradku chodis na diskoteky mas ruky
nohy čo by iny za to dali bla bla bla bla nikdy som sa necitil uprimne šťastný.
Nevládzem

karmen118
28. nov 2024

@tobias123321 ľudia ti tu už popísali dosť, ja ti len napíšem čo mne pomohlo keď mne bolo najhoršie - pomáhalo mi mať pri sebe nejaké domáce zvieratko, moje detstvo tiež stálo za...aj keď som vyrastala v rodine mám pocit, že som sa pretĺkala sama odmalička - necítila som v nikom oporu ani ochranu, či lásku, mala som pocit, že som navyše a úplne zbytočná. Chovala som zvieratá, rodičia ich nemali radi, ale kým som sa o ne mohla starať, tak si nedovolili ich dať preč - jediné ich plus, mne bolo jedno že ich neznášajú - boli moja jediná radosť v tom období inak by som sa asi scvokla úplne - rodičia nezáujem o mňa, v škole šikana, a do toho od mala zdravotné problémy, ktoré mi spôsobovali vyčleňovanie z kolektívu dosť, nemala som nikoho ako teraz ty, len tie svoje zvieratká - chovala som škrečka, potom som mala morča, pieskomily a tak. A zviera ti dá dosť lásky, aj pozornosť pýta, človek sa potom necíti tak sám. Naši mali aj psa, ten tiež vie dať veľa lásky - ten si ma skôr všimol ako vlastný rodičia... Ďalšia vec čo mi pomáhalo bolo čítať knihy, prihlásila som sa do knižnice a prečítala toho veľa, a písať si veci, čo ma trápili na papier, počúvať hudbu, neskôr hrala hry na pc, ja som sa po istom čase prestala pokúšať ľuďom zapáčiť a začleniť, lebo aj tak som len narážala na múr nezáujmu, nepochopenia a väčšinou ma využili a potom odkopli, tak som si raz povedala, ďakujem neprosím a proste som sa naučila žiť sama so sebou, začalo sa to lepšiť postupne, prestala som mať očakávania od ľudí a celkovo od života a zmierila som sa časom s veľa vecami. A neskôr som našla niekoho komu som sa vedela viac otvoriť to tiež pomohlo, za život som mala len pár ľudí, čo som mohla nazvať kamarát ale už s nimi nie som v kontakte veľmi každý si žije svoj život sme od seba ďalej, ale som s tým už oka, netrápi ma to tak ako by ma to trápilo predtým. Inak keď som sa zmierila so sebou, prijala sa taká aká som časom som si našla aj partnera, takže nič nie je stratené ani v tvojom prípade, len sa musíš skludniť, zmieriť sa so sebou a prijať sa taký aký si, uvidíš že sa zmení aj tvoje vyžarovanie navonok a to ti môže pomôcť potom v zoznamovaní sa s novými ľuďmi.

oskvarka
28. nov 2024

@tobias123321 Ja som myslela že chodíš na diskotéky aby si spoznal nových ľudí a našiel nejakú spriaznenú dušu a teda ak aj tú priateľku, tak pre to som navrhla iné veci. ak ta tie diskotéky bavia tak by som tam chodila určite. ;) a ja ti aj tak nemôžem nič zakázať, chcela som poradiť iné miesta kde by si mohol spoznať ľudí ktorý by ti mohli byť blízky.
ani priateľku ti nehovorím že ti zakazujem dokonca ai že ti ju neodporúčam, ale je iné niečo zakazovať a je iné pomenovať veci pravími menami .. pred realitou (to že tie diagnózi máš a pravdepodobne to potencionálnu priateľku odradí) sažiaľ nedá ochrániť. Samozrejme že by som ti želala aby si našiel v živote to po čom túžiš aby si sa mohol cítiť spokojne.

tobias123321
autor
28. nov 2024

@oskvarka ste hnusne Sebecká a povrchná

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@karmen118 to si krasne napisala

tobias123321
autor
28. nov 2024

@karmen118 @oskvarka jediná vec čo ma teší je technika. Čo si robím chatku svoju sám si zvaram konštrukcie ploty brány staviam veci elektriku sám strašne rád robím z rukami v servise opravujem auta známym som chodil brány zvarať psie voliere všetko možné

stanka190
28. nov 2024

@tobias123321 skus ísť za kňazom

tobias123321
autor
28. nov 2024

@stanka190 chodil som za kuffom za inými kňazmi čo som poznal z mladosti do litmanovej chodím plakať na spoved

stanka190
28. nov 2024

@tobias123321 to je veľmi dobre, nestracaj nádej. Začni sa modliť ruženec,skús to aj keď sa ti nechce. Pod na modlitby za oslobodenia od zranení

tobias123321
autor
28. nov 2024

@stanka190 ne ja sa hnevám na boha nepôjdem

stanka190
28. nov 2024

@tobias123321 ale on sa na teba nehnevá. Si jeho milovaný. Čaká ťa. Sám vieš,že len v ňom nájdeš pokoj. Nezatváraj mu dvere.

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@tobias123321 dobre ze tvoris.ja kazdy den nieco tvorim aj ked sa citom zle. Najprv sa mi nechce,ale ak.sa prekonam tak po chvili chcem tvorit cely den
A Boh pripusti na nas len skúšky ktore dokazeme zniest. . On ta ma velmi rad. Mna napriklad asi predvcerom povzbudilo par kázni.

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@stanka190 tak tak

simca06022011
28. nov 2024

Mna by strasne zaujimalo, ako konkretne sa ti kto smeje, ako ta sikanuju, co ti radia a riesia stale s tebou ludia, ze si neoddychnes... ako komunikujes s kolegami, v rodine, ze to povedia, ze sa s tebou neda bavit?

Niekedy si treba dat zrkadlo a pozriet sa, ako sa spravas, a co tym spravanim pritahujes.
Diagnoz mas az az... neverim, ze ti nedali aspon radu, ako co riesit, co skusit...
na tvojom mieste skusim sport, prirodu... na zaciatok. Venovat sa sebe a mat sa trochu rad🙂 Mozno sa nieco zacat cielene ucit po krokoch, v com by si sa chcel zlepsit = aby si sa nenudil a nevyplakaval doma. Dat ciel pre seba a neriesit stale okolie a co kto povie a robi, a nerobi... a ze nechces byt sam. No clovek niekedy musi najskor seba ovladat, seba poznat, aby vedel s okolim vyjst. Ale ty kazdu radu beries ako utok, ty nieco chces, ty to budes robit, co ti co ma kto zakazovat.. NIk ti nezakazuje. Ale ak raz sam napises, ze chodis niekam, s pochybnymi ludmi, je ti zle = VOBEC ti ta aktivita nepomaha, tak by bolo fajn SKUSIT nieco ine, nie? Nie je to prikaz = nam to tu moze byt jedno co robis. Ale v com ti tie diskoteky pomahaju, ok vytancujes sa, mozno niekoho spoznas.. koho? ved pises ze si sam, priatelka nic.. len pochybni ludia a ini ti len radia a rozpravaju, smeju sa ti, sikanuju ta...
Viem, ze ked ti je zle a si na "prasky" tazko sa cloveku premaha, ale skus... urobit si rutinu, nejake malickosti, co budes robit po praci napr., pripadne v praci cez prestavku na odreagovanie atd

karolinakr
28. nov 2024

@oskvarka haha, tak vidíš, ty sa ho zastávaš, druhých napomínaš a potom sama si podla neho povrchná, sebecká a hnusná

oskvarka
28. nov 2024

@karolinakr nemyslím že taká som len preto že by to niekto o mne povedal alebo napísal ;)

oskvarka
28. nov 2024

@tobias123321 máš samozejme nárok na svoj názor, aj keď by som s ním ja nesúhlasila.
"si robím chatku svoju sám si zvaram konštrukcie ploty brány staviam veci elektriku sám strašne rád robím z rukami v servise opravujem auta známym som chodil brány zvarať psie voliere všetko možné" toto znie naozaj super znie to že si naozaj zručný ako si sa všetky tie veci naučil?

tobias123321
autor
28. nov 2024

@oskvarka neviem od mala som sa hral z legom technik spajkoval v garáži bol od oca To mám

rozculena
28. nov 2024

@oskvarka prečítala som si všetky jeho založené témy.Prestala som mať pre neho pochopenie.Stále dookola vypisuje to isté.všetci sú zlí.on je dobrý,všetci mu robia zle...na každého iba šteká .Za tie roky neurobil nič,aby sa mal lepšie.Všetky tieto komentáre sú strata času.

oskvarka
28. nov 2024

@tobias123321 podľa mňa to znie úžasné vedieť si niečo spraviť takto sám... Hlavne keď viem že to nieje len tak mať takú zručnosť. Asi si ešte taký mladší ročník keď si sa hrával s levom technik. To sú parádne hračky teraz pre novú generáciu. Ale dobre hlavne že ťa otec k tomu pustil sa hrať aj v garáži so skutočnými vecami..
Minimálne by som čakala že máš na to nejaký kurz alebo školu ..

oskvarka
28. nov 2024

@rozculena myslím že mať takéto diagnózy presne takto na ľudí pôsobí. Že s ním ľudia nemajú trpezlivosť a pochopenie pre jeho vnímanie sveta... Ale to ani nemusíš. Len nemusíš ani sypať odsúdenie keď ty máš pravdepodobne to šťastie že si rozumieš so svetom okolo seba aj bez toho aby ti dopamín serotonín a iné hormóny nálady a strachu a stresu a hnevu v tele upravovali lieky aby boli v nejakých normálnych pomeroch.

tobias123321
autor
28. nov 2024

@oskvarka 24 mám. A mechatroniku som skončil strednú

stanka190
28. nov 2024

@tobias123321 myslím,že ti bolo ublížené v detstve. Nemohol si za to,že sa k tebe v detstve nesprávalo dobre. Nebol si ty na vine. Bol si dieťa. Ak si nemal bezpečné prostredie pre svoj rast tak sa nečudoval teraz tvojim problémom v dospelosti. Ukáž všetkým naokolo ,že to zvládneš. Poznám kopu mladých ľudí ,ktorý sa dokázali vyhrabať z bahna. Ty hlavne potrebuješ prijatie a lásku. Skús pracovať na svojich zraneniach. Psychológ alebo nejaké spoločenstvo. V PO sú nejaké.

rozculena
28. nov 2024

@oskvarka.mám osteoporózu a zničenú chrbticu,niekedy ledva chodím. Mám panické ataky a tetániu Popri tom som opatrovala umierajúcu mamu na rakovinu.Ale ja som sa z toho vyhrabala,lebo som CHCELA.

oskvarka
29. nov 2024

@rozculena ak máš tetaniu a Panické ataky a dostala si sa z toho tak nie len preto že si chcela ...nič proti pevnej vôli naozaj budeš určite bojovníčka ktorá sebazaprením na sebe makala a tak na sebe zapracovala a si na to patrične hrdá a určite je to obdivuhodné ale žiaľ je podľa mňa mylne myslieť si že pevná vôľa a vytrvalosť sú zasluhov vlastnej len práce ..hlavne musíš mať na to predpoklady ..genetické vybavenie ...mozog ktorý ťa v takýchto rozhodnutiach a činoch podrží... Nie každý to má. Takže áno makala si určite to nepopieram a nechcem tvrdiť že klobúk dole ako si to zvládla a zvládaš...ale žiaľ niekto nemá na to aby to zvládol..úzkostné poruchy sú choroby ako každá iná ..ani každý chorobu nevylieči s pokojom na lôžku a citronovym čajom. Je scestné si myslieť že on sa má vyliečiť sám nejakým zázrakom vlastnou vôľou lebo niekto iný to dokázal. To je ako by si predpokladala že niekto doma odležať týždeň bolenie brucha (črevnú chrípku) a tak druhý odlezi bolenie brucha (zápal slepaku) tiež ..

oskvarka
29. nov 2024

@rozculena predpokladám že mama sa z rakoviny nedostala ..a nemyslíš si že to bolo preto že nechcela..

Úprimnú sústrasť

oskvarka
29. nov 2024

@tobias123321 mechateonika to ani neviem čo je a pritom som tiež študovala techniku. A na škole sinsi nejakých priateľov z podobnými zalubami nenašiel?

tobias123321
autor
29. nov 2024

@oskvarka to každý sa rozutekal preč neostal mi žiaden kamarát

tobias123321
autor
2. dec 2024

@tobias123321 neporozpráva sa dakto somnou prosím

macatt
2. dec 2024

@tobias123321 ahoj, aký si mal dnes deň?
Usmial si sa aspoň 1x?😃

tobias123321
autor
2. dec 2024

@macatt zlý som mal samé problémy u doktoroch od rána. Ale usmial som sa hej