icon

Ako prekonať šikanu a osamelosť?

tobias123321
27. nov 2024

Aktuálne som na pn 2 týždne a bojím sa vrátit naspat do roboty. Mám chuť dat vypoved zrusit byvanie a ist na ulicu. Strašne mi je zle každý sa mi smeje šikanuje ma. Neskutočná samota nikoh
nemam nikoho. Nikto nevidi ze cele vecere mam nervy placem nic sa nemeni.
Celé vikendy zlosť extrémna vkuse počúvať od ľudí rady trápne nikto nechápe
ako mi je. Ľudia su tak sprostý a primitívny že to ani nemajú čim pochopiť ako
mi je. Človek nema nikde kľud oddych ide do roboty tam mi povedia že somnou
sa neda normalne baviť ze mam svoj svet pridem domov nervy plač nemam
kamaratov nemam komu napisat psychologovia nevedia čo somnou rodina ma
tiez nepochopi a pretvarovať sa nebudem s nimi sa bavit ked viem ake zle bolo
dectvo idem na diskotéku doma pre istotu zabudnem kde som zase zle na
diskoteke si nikoho nenajdem kazdy tam je z niekym len ja sam zase sa vratim
domov z nervami v nedelu mi je na nevydrzanie a pondelok zase od znova.
Nikdy nič pekné není chrbat ma boli strasne dam si tabletky potom som zase
vygumovany toci sa mi hlava obvodna neurologia ortoped fyzioterapeut
rehabilitacie masaze nic sa nevyriesi a zase vsetko odznova. Nebavi ma ziadnu
hladat uz vsetky su rovnake ziadna ma nechce z nikym si nerozumejem. Same
dlhy problemy clovek sa boji co bude nebudem chodit do roboty nebudu
peniaze na platenie pozicky auto byt záhrada. Všade ľudia na mňa brešu jak na
psa u doktoroch na úradoch citim sa jak posledná špina žiadnu hodnotu ako
človek nemám. Celý život sa cítim nepochopený a mám pocit že len môj život je
o obhajovaní seba aby som na tomto svete nejako prežil a strašne ma to
vyčerpáva. Raz za rok dve človek skončí na psychiatrii všetko sa zresetuje a zase
od znova. Človek nemá v čom peknom nabrať silu chel by som normálne žit mat
priatelku rodinu chodit na dovolenky citit sa ako clovek aby si ku mne ludia
nedovolovali a aby ma mal dakto rad. Ako sa ma mať sebavedomie ked človeku
príde vkuse zle a je rad ze neodpadne nie to este bojovať. Nič pozitivne nevidim
vo svojom živote vkuse rozmýšlam vkuse vkuse váham bojim sa pochybujem
nevládzem nevládzem. Na koho sa mám obratit ked neni na koho ked kazdy
pscholog povie neviem co s vami. Komu to mam povedat rodicom ked viem ake
to bolo doma vkuse problemy hadky policie krik. Najhoršie je to že aj tak ma
nikto nepochopite aj ked si to precitate lebo uplkne inak zareagujete ako čakám.
Poviem 123 cakam 456 a pocujem 10 13 40 a nechápem potom tomu vôbec.
Neviem čo vlastne ani chcem od ludi ked viem ze mi nikto pomoct nevie lebo
neviete ako rozmýšlam. Chodim von z hocijakou zberbou len aby som nebol
sam a citim sa otrasne. Musi toto cele sa nejako zmenit lebo sa zblaznim. Každy
si mysli ze som navonok ok vysmiati ale doma ked som sam je to peklo taka
zlosz zufalstvo že normalne penim ! Človek tak straca silu ked roky roky roky je
furt rovnako jedna vec sa zmeni dve sa pokazia. Celý život začal zle a tak sa to
všetko pekne jebe ďalej a čoraz viac. Nechcem počuť ziadne tie sproste reci ze
mas kde byvat mas robotu mas auto zahradku chodis na diskoteky mas ruky
nohy čo by iny za to dali bla bla bla bla nikdy som sa necitil uprimne šťastný.
Nevládzem

romino
27. nov 2024

@ahhola takych pribehov je vela, podobne napr. aj kniha "Muž, ktorý sa zriekol peňazí a prežil" .. .vyse roka zil bez penazi, kadeco si pestoval, pomahal - na oplatku jemu ludia pomahali.
Tiez mi to popiera tu teoriu o tom, ako je cely svet zly.
Nie su to len teorie inych .. v casoch pred rozsirenym internetom ... som cestoval stopom po roznych eur. krajinach. Viackrat sa stalo, ze nas niekto aj pohostil, aj sme u uplne cudzich ludi spali .. nikdy nic negativneho.
Uz nevravim vsetky tie pribehy cestovatelov (aj osobne poznam), co sli na bicykli cez Aziu. Cez Irak, Afganistan (jasne, tam s nejakymi obmedzeniami, do niektorych regionov ho nepustili, alebo len v ramci vojenskej kolony) .. no a vo vysledku ? Vsade stretal dobrych ludi, ludi ktori boli nadseni ked videli ze niekto takto navstivil ich krajinu. Taki ludia, kolko tiez pohosteni a pozvani dostali ...
Neviem ... tazko mi je nieco napisat k tejto teme. Ja ani tu na Slovensku nestretam zlych ludi. Sem-tam isto pocut o nejakej sikane v praci, vacsinou kadejake blbe urady, statna sprava a zamestnanci rozmyslajuci ako z roku 5 .. tam moze byt inym typom ludi tazko zapadnut.

0silvia0
27. nov 2024

@tobias123321
Mas to tazke, ale skus riesit co dokazes vyriesit. Niekde treba zacat.

buberova
27. nov 2024

Vidíš koľko máš porúch.. a napriek tomu si presvedčený že všetci všetci naokolo môžu za všetko zlé a ty si len obeť.. máš pocit že je to logické? Máš to určite ťažké a naprd.. berieš poctivo lieky?

slovakboy
27. nov 2024

@tobias123321 ja som to prečítal do konca a viem ťa pochopiť. Zažil som niečo podobné aj keď nemôžem skutočne vedieť ako to ty prežívaš, len si myslím že to je veľmi podobné. Ten pocit keď nič nemôžeš zlepšiť hoci by si chcel poznám. Proste to nejde. Ale mne sa to podarilo ešte napíšem. Musím do mesta, len som ťa chcel trošku povzbudiť a potrebujem si v pokoji premyslieť, aby som ti tu nenapísal jalovinu.

tobias123321
autor
27. nov 2024

@buberova beriem

slovakboy
27. nov 2024

@tobias123321 predpokladám, že si už prešiel všetkymi možnými školeniami. Vraveli ti čo by si mal robiť lenže to nešlo. Že máš myslieť pozitívne, že sa máš mať rád a prijať sa. A mali pravdu. Lenže ako na to keď to nejde? To nejde, že poviem si mám sa rád. Čo som namyslený? Proste taký motivačný žvást. Aj mne sa to tak zdalo. Lenže ono mi to nehovoril nejaký grafoman, ktorý chce zarobiť na motivačnej knihe ani sektári. Vraveli mi to nezávisle na sebe dve odborníčky, ktoré majú skúsenosť, že to funguje, že sa tak ozaj vyliečili ľudia. Zamerať sa na seba. Na mňa ako osobu. Ako bytosť. Najdôležitejšiu osobu v mojom živote. Máš tendenciu všetkým situáciám v živote a všetkým ľuďom dávať nejaké nálepky. Ani o tom nevieš, ale všetko hodnotíš a podľa pocitov a keď dáš tomu nálepku ono to také je. Napríklad ohník v ohnisku môže štípať a byť smradľavý, ale tomu istému ohníku môžeš dať nálepku že je príjemný hrejivý romantický. Úplne najlepšie je mu nedať žiadnu nálepku. Proste sa na neho pozerať a pozorovať ho taký aký je. Ani smradľavý ani romantický. Je to oheň a pozerám sa na neho ako na niečo nové. Prepáč, že to tak rozvádzam ale ozaj je to pomáhajúce cvičiť tieto pohľady najprv na triviálnych veciach. Proste si to trénuj ako športovec, alebo ako muzikant. Ak už niečomu dávaš nálepku radšej tú pozitívnu. Viem, nedá sa nájsť. Blby sused bude blbý hocijakú nálepku by si hľadal. Ozaj? Nedá sa na tú zlu nálepku nachvíľu nemyslieť a nahradiť ju nejakou inou? To je druhá vec. Naučiť sa nemyslieť. Asi ti to už hovorili. Ale ako? No jednoducho si vezmi stopky a nemysli 1 minútu na nič. Alebo ak to nejde tak 30 sekund. Ak ani to nejde tak 5 sekund. A ak ani to nejde tak sa pokús nemyslieť sekundu. Ak to nejde oddych a znovu. Aby si nebol frustrovaný. Mne sa na začiatku darila len sekunda, dve a hneď šla myšlienka. Ale keď som to zopakoval trikrát, potom pauza 3 minuty a znova 3 krát po dvoch dňoch už som vydržal 3 sekundy. Po týždni už 5 sekund a nakoniec som skončil na 12-15 sekundách. Už len to pokúšanie sa bolo super. 5 sekund bez myslenia krásne uľaví. Potom je to zas na figu ale trénujem ďalej. Nebude ti hneď lepšie, len sa ti mierne uľaví. Vezmi papier a napíš si: dnes som napísal na konika. Niektorí mi napísali že to ide a niečo sa mi aj páčilo, že by to šlo. Skúsil som nemyslieť a podarilo sa mi nemyslieť 2 sekundy. A takto si zapisuj každú jednu vec, ktorá je pre teba nejakým maličkým pokrokom. Aj úplná maličkosť. Ja ti prečítam čo som mal napísané v zošity večer 21.03.2021: počúval som relaxačnú hudbu a cítil som sa trošku lepšie. Oholil som sa po troch dňoch a vnímal som dotyky ruky na strojček a dotyky strojčeka na tvár. Vypil som včera 2 litre vody a nebol som v noci na wc. Sýkorky zjedli všetky zrniečka slnečnice a predstavoval som si, že mi chcú urobiť radosť aj keď mi bolo na figu. Vedia ako sa cítim. A je tam toho ešte viac, ale už sa mi nechce písať. A nechcem ti vnucovať svoje myšlienky. Nájdeš si sám. Vychadzaj z toho, že mozog nevie rozoznať realitu od fikcie. Preto to využi a predstavuj si hocičo. Aj že si v raji na nejakej planéte krásnej. Alebo na pláži. Vnímaj piesok teplý ako sa ho dotýkaš, ako ťa hreje slnko ako počuť vlny. Hocičo si predstavuj čo je pekné a nedráždivé. Dráždivé môžu byť nie len sexuálne predstavy ale aj nostalgie. Spomienky pekné ale ľúostivé. Také myšlienky nepomáhajú. Pokús sa usmiať mierne kútikmi úst. Mierne. A urob si zo seba niekedy aj srandu. Z tej svojej situácie. Neber sa tak vážne. Nehovor o sebe zle, nepoužívaj škaredé slová ale pekné. Mňa dokázalo zle slovo skryté aj v inom slove s iným významom spustiť vo mne silnú úzkosť. Zažil som silne ataky, dvakrát do bezvedomia, dvakrát s pomočením raz strata rovnováhy. Zvyšok bol veľmi veľmi bolestivý. Strach neviem z čoho. Týmto tréningom myslenia sa mi postupne pomaličky zlepšoval stav. Treba urobiť malý krôčik. Čo myslíš, dáva ti niečo z toho logiku? Skúsil by si aj keď sa ti nechce?

janamoto78
27. nov 2024

@tobias123321 tie dg sú na lieky. Berieš ich pravidelne?

tobias123321
autor
27. nov 2024
janamoto78
27. nov 2024

@tobias123321 potom treba zájsť za dr. nech prehodnotí dávkovanie alebo ich vymení za účinnejšie.

tobias123321
autor
27. nov 2024

@janamoto78 toto je sila 😂. Hanbil by som sa napísať vôbec takú somarinu čo ste napísali. Vidno že tomu absolútne nerozumiete

bystrozraky
27. nov 2024

Myslim, ze presne viem o com pises a celkom dobre si to vystihol. Si ocividne velmi ambiciozny clovek. Napisal si aj jednu zaujimavu vetu: "lebo uplkne inak zareagujete ako čakám" Vies ak nieco ocakavas tak to vyjadri, ze co ocakavas a preco. To je pravidlo cislo jedna, inak to bude pre teba na zblaznenie. Obycajne to maju nadpriemerne inteligentny ludia. Uvedm si, ze vacsina ludi nie je tak inteligentna a robia zle rozhodnutia - takze aj ak sa vyjadris a nepride to tak maj pre to pochopenie. Uvedom si, ze proste iny ludia maju ine nazor. Ako by sa tebe pacilo ak by niekto hovoril ako mas rozhodnut a co je spravne. To musis proste akceptovat. Myslim, ze uhadnem ak napisem, ze si mal velmi prisnych rodicov. Hlavne v utlom detstve. Ty teraz vlastne vyzadujes od kazdeho poslusnost a ani o tom nevies. To je preto, lebo ta poslusnost bola vyzadovana od teba. Sprav si 4 tyzdne take cvicenie...na kazdeho sa usmievaj hovor privetivo a uvidis ako sa vsetko zacne menit. A ak nic z toho nedokazes spravit, je tu skratka. Ak hovoris anglicky tak si pustaj po dobu 4 tyzdnov toto kratke video a cit co tam hovoria: https://www.facebook.com/reel/2030946764021915

karolinakr
27. nov 2024

píšeš, že @janamoto78 sa ma hanbiť a za čo? aj davkovanie liekov ovplyvňuje spravanie človekam to je sice pekne, ked si kriticky ku druhym,ale čo sa musi stať,aby si bol taky kriticky aj sam ku sebe a tie vlastnosti, čo vyžaduješ od druhych, vykazoval aj sám na sebe...takto sa len roky budeš sťažovať, nespravil si ani maly pokrok od minulej diskusie, mal si ich niekolko,
musíš makať aj sam na sebe...najväčšia prekažka k tvojmu uzdraveniu si ty sám.ja na tvojom mieste počuvam psychiatra, že čo ti hovori a čo ti radí

tobias123321
autor
27. nov 2024

@bystrozraky hej máš pravdu. Prosím prečítaj si mail čo som ti poslal

tobias123321
autor
27. nov 2024

@karolinakr škoda reči veľmi ste naivní toľko len poviem

rozculena
27. nov 2024

@tobias123321 ty si najmúdrejší,všetko vieš......tak načo sem vypisuješ?

tobias123321
autor
27. nov 2024

@rozculena podľa názvu tvojho Nicku asi viem aká si

rozculena
27. nov 2024

@rozculena a čo má môj nick spoločné s tým,ako sa správaš?

tobias123321
autor
27. nov 2024

@rozculena všetko

lija22
27. nov 2024

@tobias123321 Ahoj. Kazdy jeden z nas, co sme ti sem napisali sme sa zamysleli a venovali sme ti nas cas, a vramci moznosti radu. Vela ludi ti venovalo pozornost. Kazdeho si odpalkoval. Mozno mas zly den, neviem, ale ak si takyto ku svojemu okoliu, tak tazko s tebou. Aj by som ti poradila, premoz sa a bud milsi k ludom ale isto ma vysmejes. je velmi tazke sa menit, ked ta chemia a dopamin si v hlave robia co chcu.

tobias123321
autor
27. nov 2024

@lija22 dnes mi je strašne zle 😐 nespal som už dva dni vkuse len rozmýšľam a zle mi je z toho neviem sa ukľudniť nijak prepáčte

tundra
28. nov 2024

@tobias123321 nespat 2 dni, je vela aj na kona..
Na spanok skus ukludnujuce kvapky.
https://www.heureka.sk/?h[fraze]=baldrianske+kv...
Je to na prirodnej baze a pôsobia aj proti stresu.
Ked sa vyspis,skus sa pozitivne nadstavit,nie pre mna alebo pre niekoho,ale hlavne pre seba.
Skus zacat s tym,ze sa dobre vyspis.Drzim palce.

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@tobias123321 neskusis ist do nemocnice? Mozno sa ti ulavi...

terezkaarthuramax
28. nov 2024

Mne na spanok pomojli lieky. Viem.ze je pol 5 a ja som.uz hore, ale viem.ze za chvilu zaspim.znova a zobudim sa uplne okolo 9
Myslim ze mam spanok dobry hoci sa takto budievam. Skús zvazit hospitalizaciu.za pokus to stoji mozu ti pomoct...

tobias123321
autor
28. nov 2024

@terezkaarthuramax neznášam psychiatrie vkuse má dávajú na uzavreté tie mreže zúfalstvo otras. Bol som už 8 krát ale nasilu.

oskvarka
28. nov 2024

@tobias123321 toto by ale nemal riesiť psychológ ale psychiater, len zial na slovensku kvalita aj kvantita velmi zaostáva.. ocividne más zle nastavenú liecbu ak aj nejakého navstevujes, mali by ti zmenit lieky hladat nieco co na teba lepsie posobí

oskvarka
28. nov 2024

@rozculena nerozumiem prečo takto reaguješ, máš to štastie že si psychicky zdravá, jeho reakcie sú ovplivnené tým ako funguje jeho mozog on s tým nemá čo spraviť a jeho reakcie sú na jeho stav pochopiteľné, hlavne nedovera v to že veci možu byť lepšie. radšej sa teš z toho čo máš. ;)
@tobias123321 bol si na rôznych klinikách? lebo naozaj nakoľko mám skúsenosti z rodiny, tak prístup je zúfalí, vyhorený zamestnanci, staré priestory ... nemusíž mať ai diagnózu aby si videl že je to celé zle. mrzí ma tvoja situácia a hlavne že nemáš nikoho pri sebe kto by za tebou stál a pomohol ti nájsť lepšiu kliniku napríklad.

tobias123321
autor
28. nov 2024

@oskvarka nechcem nikde ísť už bol som v Levoči Košiciach a Michalovciach všade opakovne. Není to riešenie tam byť oni nič nespravia ja proste od mala rozmýšľam úplne inak môžu pchat lieky robiť čo chcú ja furt som taký istý. Ja len nechcem byť sám. Keby sa našla nejaká čo ma má rada a ja ju bol by som ticho nepísal by som tu

terezkaarthuramax
28. nov 2024

@tobias123321 to mi je luto ze na mreze.. toto.by robit nemali.

oskvarka
28. nov 2024

@tobias123321 máš ale aspon nejaký pocit že tie lieky čo berieš ti nejakým sposobom zmierňujú príznaky?. S partnerkami je to tazko pri takýchto diagnózach chápem že je to pre každú red flag. Mrzí ma to, žiaľ na druhej strane je to rozumné. Potreboval by si okolo seba nejakých priateľov alebo rodinu na ktorú sa môžeš obrátiť a ktorý ťa budú brať takého aký si. bez predsudkov. Napadla ma ešte nejaká skupina prípadne nejaké centrum (skúsenosť ale nemám). Diskotéky by som určite neriešila skôr záľuby a nejaké záujmové činnosti, také pri ktorých aj stretneš ľudí, ktorý majú radi podobné veci ako ty. Držím palce.

tobias123321
autor
28. nov 2024

@oskvarka cítim sa ešte horšie po Tom čo ste napísali zase ste pekné veci mi zakázali diskotéky frajerku nemám rád takých ľudí čo sú ku mne taký. Ja tiež budem mať dajaku a na diskotéky budem chodiť