Ako prekonať starnutie a rast detí?
Ako sa zbavit mensej depky z veku (mam 41) z toho ze deti podrastli (este su na zakladke)ale stale myslim na to ze uz ma tak nebudu potrebovat,budu si zit svojim zivotom,vyrastli a ja starnem.Moze to byt pocasim ze myslim na taketo "somariny".Pristihnem sa ze tuzim este po malom dietati.Uz nech je jar leto a ine myslienky a moznosti realizacie.
No veď stihneš ešte jedno bábo a zase budeš mať na pár rokov o zábavu postarané. Teda ak chces. Ja mám 48 a najmladší má 9 rokov a tiež mi je ľúto, že už je taký veľký. Aj sme uvažovali ešte o jednom, ale už sme to nejak presvihli, takže teraz už ozaj nie. Ja mám aj záľuby, ale nejak to nepomáha.
Myslíš, že vyrastú natoľko, že ťa nebudú potrebovať? A vieš o tom, že ťa budú potrebovať v každom veku? Užívaj si, mam len o kúsok viac ako ty, a už si konečne môžeme s manželom dopriať aj welnes kým sú deti v škôlke, škole. 🤫 Oni o to nevedia, myslia si doma upratujem. 😂
Otazka je uz len, ci s tym nieco urobime 😁
Autorka - no fakt sa nutne potrebuješ odpútať od detí. Ja v tomto momente 4x do týždňa večer venujem mojim záľubám a ani náhodou nemám výčitky svedomia 😁. Ja si plním také sny, čo mi v 20-ke ani nenapadlo, že budem v 40+ ešte robiť. . Učím sa hrať na nástroj a vratila som sa k aktivitám, ktoré som robila ako dieťa a teenegerka a nesmierne si to užívam. Ja by som potrebovala dlhší týždeň, lebo mám v hlave ďalších x vecí, čo ešte chcem. Úplne milujem toto obdobie života.
Nepodriaduj svoj zivot len detom.Svet je obrovsky zaujimavy fascinujuci.Byt mamou je uzasne,ale netreba zivot zasvetit iba detom.Zacni zit,vebivat sa sebe,cestovat,nielen rodit a utierat vonave ritky 😉
Vitaj v strednom veku🙂ja som minulý týždeň triedila fotky a strašná ľútosť na mňa prišla.Taka celková veľa kamarátov sa nám rozviedlo, odsťahovalo, jeden zomrel v 47 r deti sa už nechcú stretávať každý má svoju partiu spoločne dovolenky už nie sú...veľa veci sa zmenilo od covidu a podľa mňa k horšiemu.Niektore ženy to viac pociťujú záleží či si roky hovorila nech už podrastu a mám kľud, alebo budú uz, velki a čo potom?Ten vek medzi 40-50 je zvláštny a po 45 extra😆 Uživaj si každý deň
Síce mám len 30 plus ale podľa mňa má každé číslo svoje výhody ☺️ak už deticky neplánujete, tak si zaobstaraj nejaké zvieratko..ja by som sa chcela dožiť dôchodku a mať viacero domácich zvierat, aby som mala uspokojenú potrebu sa o niekoho starať 😁🙂síce aj teraz mám zvierat viac než dosť a ešte dve malé deti, ale občas ma chytí nostalgia ako rýchlo vyrástli 🥹🥰5 a 8 r... máš nejaké záľuby? Je čas myslieť na seba, budeš mať viac času na manžela, deti sú samostatnejšie..skús vyťažiť z každého obdobia to najlepšie 🙂
Ja budem mat za par mesiacov 43 a pre mna je kazdy vek ten naj . Ked som mala 25 bol to naj vek na spoznavanie sveta 29 bola naj vek sa zalubit do spravneho chlapa 33 bol naj vek na prve dieta ., atd deti rastu neskutocne rychlo vcera bol babo a dnes ma 5r .. cas leti ale Snad tu budem ked z neho bude krasny dospely muz a z dcery krasna zena, ked budem ozaj stara mam v plane zit pri mori a s takou specialnou palickou zdvihatkom zbierat plasty odpad co ludia vyhodili kde nemali . Stara nie si kym nemas zuby v pohari .
Mam 45, ja som si az po styridsiatke uvedomila, ako velmi som riesila, co kto o mne povie, cely zivot som podriadovala detom a rodine.
Teraz sa vitim slobodnejsia, msm v p… co si kto hovori. Dokonca som si prestala farbit vlasy a priznala som sediny. A vyzera to super.
Mladsia uz nebudem, zivot uteka, treba byt vdacny a uzit si, kym sa da, co sa da.
Inak nechapem ako by ti v tom pomohlo male babo, ja som v zivote nebola tak vycerpana a nevyspata, ako ked boli deti mala - pocitovo som sa v vtedy citila na 105 rokov😛
@thereisabear dakujem
@janickacrazy 🥰
@kavasmliekom toto bolo dobreee...
@liv1 asi budeme musiet lebo sa nechcem takto trapit
@akvi dakujem skusim sa nejako odputat
@maminkadeticiek ved to ani nepamatam kedy som niekde bola von-okrem kina s detmi.
@kittykat22 parada☺️
@luccija dakujem
@elia9 🥰
@miadi 🤣
@u2jana 🙃
Presne tento pocit poznam. Mam tiez po 40. K tomu 8 rocnu dceru. A.zacala.byt.velmi samostatna. Zvladne.mensi nakup.a minule spala.u spoliziacky a jednu noc stravili mimo domu uz aj,zo sportoveho kruzku( skisame prespavacky, lebo ich cakaju sportove sutaze, nech si zvykaju) .
Tiez,ma napadla myslienka, ze velmi rychlo rastie. Na detoch vidime.ako starneme a tato generacia, hlavne.dievcata.sa.mi zdaju akosi vyspelejsie. Sa.mi zda, ze uz,ide.do puberty normalne......
@u2jana no ja som v 40 neplanovane otehotnela. ( roky sme.nemohli mat.deti. jedno mame.cez,ivf.a teraz,mrnusa prirodzene.
Na.nieco je to super...., byt stale v pohybe 🙂 🙂 🙂 cize.sport mam.kazdy den. Nasla.som si kamosky pod 30 a.dobre mi to padne,,byt medzi mladsimi 🙂 🙂
Ale.je pravda, ze.uz tak nevladzem ako pri prvom.
A presne to je chyba.Ty chces dieta,lebi iny zivit ako nonstop s nimi nepoznas,a nezname nam sposobuje strach.Vykasli sa na myslienku na dalsie dieta a objavuj seba a svet.
Hmmm to ta 40 tka , niekto je šťastný ja som si zavzdychala za odchádzajúcou mladosťou 🤦♀️ Pleťou bez vrások a vlasov bez prvých šedín
Rovnaké depky som mala aj v 30 tke, to som ešte nevedela ze o 10 rokov to bude horšie 😂😂😂 Teším sa na 50 to budem tiez nariekať
Ale ze dieťa rastie ma teší, naozaj úprimne, mám pubertacku a pre mňa hadam najlepšie obdobie, taká moja parťáčka
K tomu pocitu ze ta už nebudu potrebovať. Vzdy ta budú potrebovať, si ich mama. Láska nesmie byt sebecka, vtedy tých druhých dusí, milovať svoje deti neznamená túžiť aby boli na tebe závislé. V určitom veku proste musíš zvoľniť v tej starostlivosti, oni sa musia naučiť starať sa o a rozhodovať o sebe samé.
Dovol im to, nauč ich to, toto je teraz tvojou úlohou. Už nepotrebujú opatrovateľku, teraz potrebujú radcu, mentora. A týka sa to aj tej domácnosti, aj tam sa musíš vzdať kontroly, deti by sa teraz postupne mali učiť variť, používať domáce spotrebiče, jednoduché činnosti ako niečo opravit, natrieť, zložiť nabytok atd
Ako ti už ženy písali, nájdi si nejaké hobby, niečo co spraví tvoj život šťastným. Začnite zas randiť s muzom, chodte spolu večer von len tak na veceru,
Nad psikom si nerozmyslala ? Budeš mať tvora o ktorého sa budeš starať, dôvod na prechádzky
@snowflakenel presne tak velmi rychlo to uteka a skoro vhupnu do puberty,pritom su este tak vekovo mlade
@maminkadeticiek dobre si to vystihla.Nikde nechodim len do prace a domov a vzdy kolotoc.Kadernicka raz za polroka ostrihat, manikerka pedikerka kozmeticka nikdy.Ked pocujem susedy ze idu tam a tam,sama,bez deti a muza len s partiou tak sa tak zamyslam ze ja som ozaj nikde nebola
@lujza123 pekne si to napisala.Psika chcem ale stale argument kto ho bude krmit ked niekam pojdeme(chodime raz do roka na tyzden,inak max dve noci k rodicom).Ked poviem ze podme na veceru odpoved neblaaaazni pod oddychneme doma.My sme este aj v praci spolu aj doma v podstate 22 hodin denne.

Asi ti to nepomôže, ale aj túto depku ti niekto na svete závidí. Pocit, že deti rastú a "už ma viac nebudú potrebovať" je môj najväčší sen v živote. Keďže pri ZŤP ma budú potrebovať stále... Užívaj si to (to myslím v dobrom).