Ako prekonať starnutie a rast detí?
Ako sa zbavit mensej depky z veku (mam 41) z toho ze deti podrastli (este su na zakladke)ale stale myslim na to ze uz ma tak nebudu potrebovat,budu si zit svojim zivotom,vyrastli a ja starnem.Moze to byt pocasim ze myslim na taketo "somariny".Pristihnem sa ze tuzim este po malom dietati.Uz nech je jar leto a ine myslienky a moznosti realizacie.
Mám práve tento mesiac 50, dcéru na vysokej, býva už sama a úžasne si to užívam 😁. Realizujem sa aj v práci, mám koníčky, psíkov , s mužom sme spokojní. Tiež sa môže venovať svojim koníčkom. Vôbec sa netráp, po deťoch nastupuje úžasná fáza života, keď budeš robiť to čo chceš, aspoň ja to tak cítim. S dcérou máme skvelý vzťah, je to múdra žena, študuje psychológiu a je na toto povolanie priam stvorená. Sme už na úrovni priateliek, nie dcéry a mamy. Veľa sa od nej teraz učím. Nemám pocit, že som stará, cvičím, starám sa o seba, som skôr športový typ, rifle tenisky a so psíkmi na prechádzku. Trochu ma trápi prechod, nie je to však nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Užívaj si ....
Stará? Ja som v tvojom veku porodila moje najmladšie. O rok bude dospelý... Nie som stará 😜
Psíka dáš do hotela pre psov ked pôjdete na dovolenku. Ak si ten typ co sa rad o niekoho stará tak zvieratko je to pravé hobby pre teba …
Bude na tebe závislák a milovať ta či bude stena alebo dôchodca🙂
A fakt ked nevieš co s časom tak prechádzka he super, človeku sa samému nechce ale so psom je to dôvod ist
Joj, len pls davaj pozor, aby si tento pocit "prazdnoty" neprenasala neskor na deti.
@lujza123 no neviem, ja som tiež typ, čo sa rád o niekoho stará, ale zviera by som nechcela
Och to by som nedala byť doma aj v práci s mužom to fakt taký pocit, že stále to isté😉
@janickacrazy a uz si nejaké mala, psa či mačku ktorá by bola iba tvoja? Domáce myslím, také co žije s tebou nie na dvore
Lebo to sa nedá úplne pochopiť “z diaľky” pokiaľ človek nezažil to svoje zvieratko, predtým vidi iba tie nevýhody ako chlpy, starostlivosť, financie atd. To vie veľmi prekvapiť aký intenzívny a plnohodnotný vzájomný vztah, komunikácia dokáže vzniknúť medzi človekom a zvieraťom.
Jasne ze sú aj ľudia ktorých pri tej predstave doslova striasa odporom pre takých fakt nie, ale ak je niekto v tom ze možno by aj skúsil tak prečo nie.
@lujza123 áno, mala som, ale nie z vlastnej vôle, v podstate som ho zdedila, takže viem, čo to obnáša
Aj ja to mam take...41r na krku, 3 deti na ZS 9-13r, najstarsi uz puberta a normalne posledny cas zavidim mamickam, co maju este malicke deti, ze to take male zlate...hoci viem ake to bolo narocne pri malych...
Uzivaj si kazdy jeden den so vsetkym. Az budes mat 60, budes si zas hovorit aka mlada si bola v 41.
Uzivaj si seba, svoju tvar, svoje deti.

Odporúčam 3.dieťa alebo dobrovoľníctvo, budeš mať program aj to bude zmysluplné. Mám 44, prvé dieťa takmer dospelé, posledné 7r a veľmi sa teším, že sú coraz samostatnejší a ja mám veľa času pre seba