Ako prekonať stratu matky v mladom veku?
Ahojte ,je tu niekto kto stratil mamku taktiež ?pripadne koľko mala rokov ....viem že sa s tým ťažko vyrovnáva ,ale veľmi by mi pomohli aj vaše skúsenosti …..sú Vianoce viem , a presne toto obdobie tak ťažko davam ,keď vidím ako kamošky majú deti ,deticky idú k babke ,a že proste už nemám človeka na koho som sa mohla oprieť ,poprosit o pomoc ..nemám v okoli nikoho kto by ma pochopil a že to zažil tiež …
Želám vám krásne sviatky plne pohody a zdravia🌠🙏🎄
Ahoj mala som 18 rokov ked zomrela mama ... Mala 52 rokov... Ešte som na strednú chodila... O necelym 5 rokov otec zomrel mal 61 rokov... Mala som 23....ked som mala 13 zomrela starká mamina mama... Nato jeden rok strýko (mamin brat mal 45), pred 9 rokmi v auguste babka (mama otca 95) a v oktobri toho roku starký (mamin otec 74), pred troma rokmi zas bratranec mal autonehodu mal 27 rokov ... Takže skoro každý rok niekto plus tento rok dedko mojho partnera a ja som prišla o babo vo stvrtom mesiaci.... Áno je to ťažké ale treba kráčať ďalej.... Držím palce
Mama je najbližši človek hovorí sa že mama TI ubliži len raz ak navždy zavrie oči a je to pravda.Moja zomrela už tiež mala 59 rokov akurát by išla na dôchodok starobný.Ale čo narobiš je to ťažke my nemáme pokoj od roku 2020 odkedy zomrela dcérka každý rok nejaký pohreb.Toho roku v oktobri mi zomrel 38 roční brat.je to ťažke je to život.Ako prídeme na tento svet časom musime odisť.Sú aj deti ktore prídu o maminku ked sú male deti.Moja suseda sa teraz zabila na aute hned 2 decembroví deň 37 ročna. Bolo to aj na facebooku Vierka nechala tri deti a manžela.V roku 2022 zomrela tu kde bývam mamina a nechala 3 ročnu dcérku.Stava sa to.Musime sa s tým aj ked len veľmi ťažko zmieriť.
U mna je to celkom cerstve,teda tak mi to pride,ubehol rok, umrela zo dna na den,nic jej nebolo a srdce... mala 62 a ja 37, mam malinke deti, ktore si ju asi ani nebudu pamatat,teda isto nie.. nasa rodina sa rozpadla, jeden surodenec sa odtrhol, ocko je na tom stale velmi zle a i my, stale si hovorime,ze musime ist dalej,nejde to zatial. Robime malicke kroky, no kazducky den kazducku chvilu na nu myslime, nevieme to prijat, nakolko bola nasou sucastou denno denne, nebola len mama... Je to neskutocne krute pokracovat v stasti vo svojom zivote ale je to tak, nas zivot este neskoncil,no ide do pomalicky. Ona by nechcela aby sme sa trapili to je jasne.. som veriaca, nastastie, tak verim,ze sa raz stretneme.. Jasne,ze mi je luto ako tebe ale to uz bude navzdy,ked niekto spomenie svoju mamku. Mam starsiu kamaratku,ta ma este dokonca i babku, pride mi to nefer ale zial pravda je taka,ze KAZDY nieco v zivote tazke skor ci neskor prekona... Prajem ti vela sil, aby si sa pozviechala a bola v zivote stastna 💝
Mne mamka ...mala 36 rokov ja 11 brat 9.....teraz z odstupom času si vravím,že aj by sa to stalo ešte raz asi by som to už neprežila....ale prešlo to....neprejde však deň, aby som si nespomenula....
Mala som čerstvých 21, keď maminka zomrela. 2 mesiace pred ňou i moja sestra, po ktorej zostali 2 deti, o ktoré bolo potrebné sa postarať. Bolo to hrozné obdobie. A boli to i dnes po tých všetkých rokoch
Mala 55, ja 19
@abbey1 mlade :( a co bolo sestre? :(((
Moja mama zomrela, keď som mala 23,vtedy už som nemala ani otca, ten zomrel, keď som mala 16.
Moja mama je na milé ďaleko už 20 rokov… a otec nežije… už ani starí rodičia.. bude to divne ale mám super svokru a dobrých ľudí okolo. ;)
@balerina2025 Onko ochorenie.
Mam 33 rokov, nemám už rodičov a ani žiadnych starých rodičov.Mam len tetu, maminu sestru.Ocjno zomrel keď som mala 11, mamina keď som mala 23, rok predtým ako sa mi narodilo prvé dieta
Mne zomrela maminka, keď som mala 18, mesiac pred vianocami. Mala 48. Keď som mala 16, zomrel tatino. Mal 48. Takže viem pochopiť, aké sú Vianoce o samote.
mojmu manzelovi zomrela mama nahle pred Vianocami ked mal 10rokov... Urcite to na nom za nechalo stopy. Ale vyrastol z neho,midry vtipny uspesmy sikovny muz. velmi samostatny. vie sa postarat pomahat a je dobry otec. mam by nanho bola isto hrda. mame jej fotky na policke a ja som jej vdacna
Moja mamina umrela keď mala 50.
Mala som 22 ked mi zomrela mamina, ona mala len 51. O pät rokov zomrel aj ocino. Je to uz viac ako 20 rokov a stale mi chybaju, moje deti ani starych rodicov nepoznali...
Obdivujem vas ,sama viem ako dlho bojujem s tou stratou až to vo mne zanechalo riadne zmeny ..u mňa to už bude 9rokov nemala som ani 17 vtedy ,myslela som si že časom to trošku prebolí ,ale čím roky idu ,tým človeku chyba viac a viac ….💔zienky prajem vám veľa veľa sily to zvládnuť ❤️
Autorka, ja nemám mamu už 27 rokov. Ono to trošku ustúpi. Trošku prebolí, ale vždy sa nájde chvíľka, keď to veľmi zabolí. V konečnom dôsledku čas otupi hrany.
@jajka257 otupi, presne
Autorka, mne trochu pomohla kniha Sbohem mami, sbohem tati od A. Levy. A empaticky rozhovor s jednou onkologickou, ten mi dal asi najviac.
Kamoške zomrela mamina keď mala 11 rokov. Ostala s tatinom a dvoma mladšími bratmi. Ona nejako prirodzene prebrala úlohu matky v rodine. Pamätám si, že sme boli spolu na chate, mali sme okolo 20 rokov a ona sa tam o všetkých starala, vstala o 6tej a robila pre všetkých raňajky. Ona proste inak fungovať nevedela. Dnes má 4 deti, žije v dedine, kde žila celý život a stará sa o iných a to je jej šťastie. Je aktívna v miestnej komunite, pracuje dobrovoľne na rôznych miestnych projektoch. Nič jej netreba … ani cestovať, ani neviem aký luxus, len mať dobrého muža a spokojných ľudí okolo. Vyštudovala super školu, na tom trval jej otec, takže má aj super prácu. Ja myslím, že takto ako je, je konečne šťastná a spokojná.
Nam zomrela babka pred vianocami minuly rok..nesieme to s mamcou uz druhe vianoce tazko…a o to horsie, ze nam prerabali cintorin, tak veci okolo toho bolo problem..proste to vianocne a predvianocne obdobie je take, ze ….uz je to trochu lepsie, ale ako su veci, ze nikdy si nezvyknes, ale musis sa naucit s tym zit
Mala som 24 rokov keď mi zomrela mama. Ona mala 42. Bol to taký šok, že ani opísať neviem. Je to už 22 rokov ale stale na ňu myslím. Veľmi mi chýba.
Mne mamka zomrela takmer pred rokom. Ocka už nemám dávno. Je to ťažké a ešte ťažšie keď vidím smutnú dcérku. Ja sa s mamkou rozprávam, verím že je v nebi. Pomáha mi to.
Máme doma plyšáka medvedíka, ktorý bol s babkou keď sa liečila. Takmer 2 roky bojovala s rakovinou. Dcéra plyšáka po smrti nazvala Babka a objimame ho keď nám chýba aj s ním spi...je to naozaj dobrá terapia. Babka bola pre dcéru butlavou vŕbou veľmi dobre si rozumeli o to je to ťažšie.
Moja dcéra presedela pri babke hodiny, keď zomierala a držala ju za ruku.
Mala som 10, keď mi mama zomrela na leukémiu, našla som ju mŕtvu ja
Môjmu ocinovi keď mal 12r zomrela mama (boli 3ja súrodenci ocino12 moja teta mala 11 a ujo 10) že to bolo strašne ale zvládli to , ocinou oco musel chodiť do roboty ( abi ich užíval) takže ocino ako najstarší sa staral o mlacich naučil sa variť, prať, šiť keďže bol dedko v robote ....
No a pret 3 rokmi zomrel Môj brat mal 33r (rakovina rýchli priebeh) boli to stále, v začiatkoch abi som vôbec fungovala ma držalo to že som sa musela starat o detí potrebovali ma (ako každé detí svoju mamu)

ja uz nemam otecka ani brata :((((((((
a ano uz chapem, preco sa hovori, ze Vianoce su najtazsie obdobie roku