icon

Strach počas tehotenstva: Ako prekonať úzkosť?

Dnes o 09:55

Veľmi sa bojím. Som tehotná po 1,5 roku snaženia pri PCOS prirodzene. Vôbec som to nečakala. Som strašne šťastná dávam si na všetko pozor. Jem len zdravé veci vitamíny. Progesterón vaginálne Amelgen vyšlo mi z krvi, že ho mám veľmi malo. Toto som mala aj v predchádzajúcich tehotenstve musela som ho brať úplne celé tehotenstvo. Zo začiatku som krvácala pri predošlom tehotenstve. A teraz mám taký strach, že chodím len na wc či nekrvacam. Ten Amelgen tak nepríjemne vyteká a ja už bežím na WC či nekrvacam. Proste aj ked som niekde v obchode stále to mám v hlave. Strašne sa bojím. Vôbec sa necítim psychicky v pohode a to viem o tehotenstve len dva dni. Mali ste to aj vy čo Vám pomohlo sa upokojiť ?

kiki68
Dnes o 10:07

@anonym_autor iba to pustit z hlavy, nic ine nepomoze a potom ten progesteron tiez robi taketo stavy

anonym_6fcaca
Dnes o 10:09

@anonym_autor Počas tehotenstva som sa bála o zdravie plodu z iného, než gynekologického dôvodu.Ja, večný pesimista som sa postupne stala optimistom.Samu seba som presviedčala, že bude ok aj dieťa,aj ja.

anonym_278014
Dnes o 10:10

och, neches ist k psychologovi? ved takyto stres ti len škodí, a plodu tiež neprospieva :((

anonym_dac9dd
Dnes o 10:55

Ked som otehotnela po MA ,zacala som spinit pri 3 dnovom meskani ...strach bol extremny,zakazdym ked som citila,nieco vytekat ..proste som stiahla gate a hoc kde v dome😆.. kedze som bola pn od zacistku von som nechodila moc. Mna aj velmi bolelo brucho cize ,to bolo jedno s druhym. Spinila som do 17tt .
Velmi som sa bala skrz tu skusenost . Vzdy po kazdej kontrole som nieco kupila babatku . Tym som sa tak dostavala do istoty ,ze to bude v poriadku . Skus aj ty takto ,nieco kup a len ver ,ze vsetko bude v poriadku .

anonym_c60984
Dnes o 11:22
@anonym_dac9dd

Ked som otehotnela po MA ,zacala som spinit pri 3 dnovom meskani ...strach bol extremny,zakazdym ked som citila,nieco vytekat ..proste som stiahla gate a hoc kde v dome😆.. kedze som bola pn od zacistku von som nechodila moc. Mna aj velmi bolelo brucho cize ,to bolo jedno s druhym. Spinila som do 17tt .
Velmi som sa bala skrz tu skusenost . Vzdy po kazdej kontrole som nieco kupila babatku . Tym som sa tak dostavala do istoty ,ze to bude v poriadku . Skus aj ty takto ,nieco kup a len ver ,ze vsetko bude v poriadku .

Mne sa tak podarilo po 3 rokoch snazenia. V tej dobe nam po neuspesnom ivf prisli aj vysledky z repro-imunologie, ze vytvaram embryotoxicke cytokiny. Vtedy mi na to moj dr povedal, ze musime len verit. Tak som sa dala do modu, co sa ma stat, sa stane a ja to neovplyvnim. Ale bala som sa priserne cele tehotenstvo,v appke som ocami posuvala kazdy tyzden, len aby uz bola pri mne. Dost mi pomohol angel sound, ked ma pochytil pocit uzkosti, vypocula som si srdiecko a bola som v pohode (pouzivala som ho iba obcas, ked som ostala fakt v strese, lebo som sa bala, ci tiez neublizi). S pohybmi to uz bolo lepsie. Tehotenstvo sme preto v 3.m oznamili len rodine, kamaratom a okoliu az v 5.m.
A ako pise
@anonym_dac9dd tiez som po kazdej kontrole nieco kupila. Mysli hlavne pozitivne