icon

Ako prestat piť?

22. jan 2023

Niekedy uz neviem ako dalej... Mame to aj v rodine... Skratka ked zacnem pijem nekontrolovateľne .. vzdy idem az na dno.. snazim sa sama prestat.. nepila som 4 mesiace a vcera zasa, opilost ved si dam len pohar vina a zrazu nepamatam niekolko hodin vyvolavam ludom sktorymi niesom v kontakte. Klamem vymyslam si ale nie cielene... Ako dokazat nepokusat osud a nenaliat si ani ten jeden pohar velmi to chcem.. chcem byt lepsou.. tazke stavy depresie ma nicia po alkohole

makodob
22. jan 2023

Ahoj, možno to bude znieť divne, ale toto je duchovný problém. Žiadne lieky a ani lekári to nevyriešia, liekmi len otupujú ľuďom myseľ,ale podstata problému nie je vyriešená. Tvoj problém musel vzniknúť cez niečo v minulosti, je dosť možné, že to je generačné prekliatie v rodine. Od tohto otroctva ťa však naozaj vie oslobodiť len Ježiš. Mnohí sa budú na tom zabávať, ale viem, čo hovorím. Moj manžel tiež veľa pil a aj moj otec a všetko to mali obaja generačne v rodine. Je to duch alkoholizmu, ktorý ťa ovláda. Ak možeš, nahlas ústami povedz, že sa zriekaš ducha alkoholizmu v mene Ježiš. Musíš to však myslieť na milión percent vážne. Moj manžel bol oslobododený Ježišom a dnes už vobec nepije a je slobodný. Ak chceš, tak mi napíš, rada ti pomožem. Ježiš ťa miluje a zomrel aj za teba, aby si bola slobodná ❤️

Kristus nás oslobodil, aby sme boli slobodní. Stojte teda a nedajte sa znova zapriahnuť do jarma otroctva.
Galantským 5,1

matussara
Autor odpoveď zmazal
mira0611
22. jan 2023

Autorka, prosim ta nebude hlupa, neodoberu ti deti, ak vyhladas pomoc psichiatra a dokonca ti moze predpisat liek proti alkoholizmu. Pred 10rokmi to tak mal aj kamaratkin brat.
Kvoli rodine a v prvom rade, kvoli detom musis prestat pit.
Sposobis im vazne traumy, znicis si zivot aj manzelstvo.
Pozitivne hodnotim, vsak ze uznavas, ze mas problem s alkoholom a hladas riesenie, toto je prvy a najdolezitejsi krok.
Preco mas depresie?

matussara
22. jan 2023

Tie osobnosti mate podla mna preto, lebo vam to niekto do hlavy natrubil...kto vam tak hovoril? Je uplne jedno co vam mysel vravi, skor comu verite vy...kto naozaj ste?

marllik
22. jan 2023

Spominas ze si veriaca. Toto by mohlo byt pre Teba. https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20230... Pater Roman Gažur sa dlhé roky venuje alkoholikom,spolupracuje s odbornikmi. Ak nie tieto duchovne cvicenia,skus kontaktovat priamo neho. Je to chápaný človek,môže Ti pomôcť. Úžasné je,že si uvedomujes problem a chces ho riesit. 💕

lenkaaa25
22. jan 2023

Úplne Ťa chápem, že ľudia kt. nepijú sú každému na posmech. Tie reči, bože prečo si nedáš a pod. Ja vždy poviem, že sme autom a ja som šofér. Ale napr. u nás je to tak, že ja trvám natom, aby jeden z nás nepil - čokoľvek sa môže stať a budeme musieť ísť niekam autom. Ja pijem max. na Vianoce a Veľkú noc a aj to Bailey's, kt. vždy doma urobím. Inak, sila že manžel by sa hanbil keby si išla k psychológovi, ale keď si vypije a a voláš kade komu to sa nehanbí? Zašla by som naozaj k tomu psychológovi, už len kvôli deťom. Potrebujú maminku, tak nenechaj aby alkohol zničil Váš život ❤️

marllik
22. jan 2023

http://www.kruciata.sk/intro.php?obsah=0027 taka stara stranka,ale kontakt na p.Romana by mal byt ok

katkati
22. jan 2023

Musím ti protirečť v tom, že aj na východe je spoločensky prípustné nepiť. Bežne na návšteve alebo v reštaurácii poviem, že alkohol nebudem, inokedy si zase dám a nikto sa nad tým nepozastavuje.

lucyluska
22. jan 2023

@kvetinitka ahoj, a lieky neberieš od psychiatra? Panicka porucha je asi prevažne o strachu 🥺 ja sa liečim na úzkosti, mňa lieky ukludnuju, ak mi je maximálne zle, dám si xanax (max 2krat do mesiaca) mne lieky pomáhajú.
Moja mamina dosť pila...vedela som že nikdy nebudem ako ona. Nikdy som nechcela nič zapíjať... radšej čokoláda. Chodila som k terapeutovi, tiez mi pomohol. Musíš úplne vyhodiť alkohol zo života.

knmmch
22. jan 2023

ja chodím všade autom tak nepijem, ak náhodou som bez auta tak tvrdím, že nemam dobré výsledky krvi. Ak prípitok tak si štrngnem ale sa nenapijem. ale často na mňa pozerajú ako čudáka.. ..alkoholizmus zničil mojho otca, narobil dlhy a iba je s ním trápenie.. ..alkohol ničí ľudí a rodiny keď sa vymkne spod kontroly, ale v prvom rade si to musí sám postihnutý uvedomiť a začať to riešiť.. ..držím palce..

matussara
22. jan 2023

@makodob ano mate pravdu, rodovy problem alebo problem jednotlivca. ja to ale vnimam trochu inak. Dusevny a duchovny je iny pojem. Viera, ze jezis uzdravi je podobna ako viera, ze clovek ma silu v sebe,
Dolezite je sa pozriet do minulosti (ano casto do rodovych linni) presvedceni o sebe samej, o vlastnej sile riesit problemy reality, minulosti, nespokojnost s vlastnym zivotom. Kazdy ma to svoje....
Zmena myslenia o sebe samej, vyliecenie traum, vzorov rodicov...

didush27
22. jan 2023

Poznám to z vlastnej rodiny, prešli sme si kadečím
Si na správnej ceste, lebo si uvedomuješ, že máš problém, chceš ho riešiť a hľadáš možnosti.
Dobre ti rádia - psychológ - nie je hanba a ďalšia dôležitá vec, z domu odstráňte akýkoľvek alkohol. A keď pôjdeš do obchodu, napíš si zoznam,čo treba kúpiť a len to.. regále s alkoholom obchádzaj.
Začiatky sú ťažké, ale dáš to. Kvôli deťom určite.

ema22270
22. jan 2023

Prepac autorka, necitala som vsetky komentare, len by som sa k tomu tiez chcela vyjadriť a mozno ti to v niecom pomoze. Ja mam otca alkoholika - odkedy si pamatam pil... uz mam 32 a pije stale...mal nejake prestavky v piti, aj niekolko rocne, ale potom opat zacal pit. Vies ako to je na dedine, kamarati prinesu alkohol, no a nedaj si, ked vedia, ze ma s pitim problem. S otcom nemam dobry vztah, lebo bol k mame agresivny v opitosti, takmer stale. Preto by som ta chcela povzdbudit, ze ak mas deti, nenechaj to zajst daleko. Casom si mozes narobit zbytocne problemy. Urcite sa da najst nejaka pomoc, ak je problem uz naozaj vazny, mozno protialkoholicke liecenie. Deti ti nemaju preco zobrat. Ale svoj problem musis zacat riesit cim skor
Nie je to hanba, je to odvazne a robis to pre seba a svoju rodinu. Drzim Ti palce😊

drazil
22. jan 2023

Ahoj ak chces napis mi správu 😉

misinka20
22. jan 2023

Napíš drazil... ona ti pomôže/nasmeruje...

misinka20
22. jan 2023

@drazil Telepatia 🙈🙈🙈🙈

drazil
22. jan 2023

@misinka20 💓🙏

kvetinitka
22. jan 2023

@lucyluska ahoj,áno,panicka porucha,to je strach,pomaly zo všetkého, hlavne o samého seba,ale tiež silné úzkosti..mam to od roku 2016 a od roku 2017 užívam paretin a neurol podľa potreby..s malou prestávkou a vlastne aj toto trápenie ma ženie k tomu poháriku, i keď to znie hrozne,lebo žiť s tým je des a keď si niečo dám,vsetko je odrazu ako predtým,nič mi není,zdravá ako ryba ale potom tie stavy,keď to vyprchá, je to katastrofa

vreckovka2
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
22. jan 2023

Prvá možnosť - nedať si ten prvý pohárik. Už nikdy. Prípadne vymeniť to za niečo iné, napríklad voda s vytlačeným citrónom. Alebo dať si kolečko okolo baraku. Alebo horúcu/studenú sprchu. Alebo zavolať kamoške že je ti na hovno. Čokoľvek iné, len si nenaliať. Druhá - oveľa úspešnejšia možnosť - riešiť to s lekárom, ideálne adiktológom, depresie s psychiatrom/psychoterapeutom, jedno v spolupráci s druhým, obnažiť sa pred nimi na kosť a byť 100% úprimná, nehrať sa na nič. Tí navrhnú možné metódy, ponúknu ti cesty, vysvetlia možnosti. Držím ti palce. A úprimne radím - choď cez možnosť č.2...

nika_17
22. jan 2023

A preco si si dala po 4 mesiacoch?

zuzinka888
22. jan 2023

@vreckovka2 myslim, ze aj tvoja zavislost voci jedlu prameni zo zraneni z dectva. Takze za nu nemozes.. Vsetky tie negativne pocity ako hanba za rodica, nepochopenie co sa vlastne deje, preco to robi, nedostatok rodicovskej lasky, pochvaly......To vsetko viedlo k nespravnemu vztahu s jedlom. Mozno ked bolo doma tazko mamka ta odmenila sladkostou a toto si si zobrala do dospelosti- odmenovanie jedlom= super pocit, ktory ti v detstve chybal a z ktoreho vznikla zavislost. Mozno by si mohla najst niekoho kto ta vypocuje a otvoris tu 13 komnatu. Tvoja zavislost je dosledok tvojich traum a bolest z dectva.😥

lucyluska
22. jan 2023

@kvetinitka úplne ťa chápem, mne úzkosti naštartovali depresiu, z ktorej som už vyliečená 🙏
Uzkosti, škrupule, vtierave myšlienky, od roku 2009.
Ale môj zivotyje už stabilizovaný ako tak, depresie sú preč, uzkosti mi spúšťala práca a tlaky v nej...teraz mám fantasticky job a lieky tiež dobre nastavené.
Mne pomohla viera.
Úplne som sa vytočila a hovorím že odmietam žiť v strachu. Aj keď som potom videla, že sa mi vlastne nič nikdy nestalo, len furt ten strach z katastrof ma prenasledoval. No môžem to prdieť.

matussara
Autor odpoveď zmazal
matussara
22. jan 2023

@vreckovka2
@zuzinka888
niekto si lieci bolest jedlom, pitim, sexom, fajcenim. Bud to je zvyk ved tak sa to robilo a robi-je to tolerovane alebo sa potlacaju emocie, problemy, kt.inak riesit nevieme

autor
22. jan 2023

@nika_17 po 4 mesiacoch som si dala lebo som mala vcera narodeniny.. tak samozrejme ved mas narodeniny musis si snami dat.. bola pozvana iba rodina kym boli u nas celkom sa to este dalo ale ako odisli tak uz som sa nekontrolovala vôbec

Alkohol nepijem denne, nikdy som sa este sama nenapila, skor je to narazove ale do strasneho stavu. Nepijem dlhsiu dobu tak si poviem ze ved pohárik neuskodi a uz som vtom zas.

nicka1986
22. jan 2023

Obvodný vie predpísať nejaké antibiotiká . Začni cvičiť ,chodiť do posilky a lepšie sa stravovať

timea179
22. jan 2023

Baby nič v zlom ale autorka je tehotná ,či som ja slepá?

autor
22. jan 2023

@timea179 niesom tehotna.. prečo si myslis ze som?

alexnina777
22. jan 2023

Všetky dobré rady si tu už dostala, naozaj myslím že je najlepšie že si uvedomuješ že máš problém..ja ale nerozumiem tomu ako to že si v takom velmi opitom stave, keď píšeš že sama nikdy nepiješ, to s kým teda sa takto opíjaš ako opisuješ? a kto sa stará vtedy o deti? vobec si neviem predstaviť čo vtedy deti robia, ak sú teda malé..muž je s tým v poriadku? máš pocit že keď sa budeš liečit bude Ti oporou? nepije tiež?