icon

Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?

16. aug 2024

Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?

autor
Autor odpoveď zmazal
domka222
16. aug 2024

Ja mám skôr takú otázku. Čo ak si ho kúpi a domov na tvoje prianie naozaj už nepríde? A bude si ďalej žiť svoj sen s autom a už nie s tebou. Budeš spokojná?

katka2602
16. aug 2024

Ja som sa pýtala na značku auta a model nie koľko stoji a teda sorry, ale 26 0000 stojí aj jazdená škoda superb a nie je to žiadna luxusna značka. Čiže čo to ide kúpiť? Niečo stare? 15 ročne? Keď to je luxusná značka?

prasiatko30
16. aug 2024

Ta co si nieco snupla si evidentne ty

anjelicek26
16. aug 2024

26000 auto nie je drahe... moje blbe "rodinne auto" stalo skoro 80 tisic 🙄 Tam este len zacina sranda a diely su asi tiez drahe, ale prve dva roky je to auto v zaruke a kvalitna znacka je kazivost po dvoch rokoch celkom nizka... daj dcere pokoj, zarobila si sama, plni si sny, o tom ten zivot ma byt. Ked nebude mat na nahradne diely, auto odstavi a pojde zasa autobusom, kym dosetri.

autor
Autor odpoveď zmazal
klip0
16. aug 2024

Tak mi je ľúto teraz tvojej dcery. Chudatko taka snažia, cieľavedomá mladá žena. A od vlastnej matky sa jej miesto uznania a hrdosti dostane citové vydieranie a vyhrážanie. Celé zle.

limoncino
16. aug 2024

Nechaj ju na pokoji. Môj syn je tiež autickar v jej veku, kúpil si staršie, športové, ja som mu povedala svoj názor, ale rešpektovala som jeho sen. A tie videá pozeráme spolu.

colsami
16. aug 2024

No a? Nech si kupi. A ked nebude mat na diely, preda to. Pripadne pride o nejake peniaze a bude mat poucenie.

V 18tke som si kupila prve auto z nasporeneho odbrigadovaneho, tiez ma prehovarali, lebo "skoda penazi" a pridem na to, co to bude stat... Prisla som. A prve auto bol srot, do roka som ho predala a kupila rozumnejsie, z medzitym dalsieho co som zarobila. A zivot siel dalej.

O desatrocie neskor spravila moja sestra to iste v 18tke. Bez vedomia rodicov, proste auto pristalo pred domom. Tiez sme jej vsetci dohovarali, nebud hlupa, auto zerie peniaze a netreba Ti to. No a? Kupila. Smiali sme sa cela rodina (aj s nou), ze srot. Za tisicku, "zmurkajuce" auto. No a pekne poctivo si tankovala podla potreby, a ked nemala na opravu, auto stalo. A co? Zivot ide dalej. To bol jej aktualny sen.

Ak dcera nadobudla peniaze poctivou pracou, nech si robi s nimo co chce. Ci je to tisic alebo 20tisic. A pozri, stale lepsie do auta, nez do handier a preflakat s kamoskami na kavickach.

Povedat jej, ze ak si to kupi, nech ani domov nechodi je naozaj silna kava. Toto je fakt bizar, kvoli takej banalite 🙂 Za ine veci sa vyhadzuju deti z domu a skriepia rodiny 🙄
A uz vobec neries co ju budu stat diely a opravy. Jej maslo, ak to bude treba riesit. Ked na to nebude mat, nuz tak auto bude nepojazdne alebo ho preda. A zivot ide dalej.

vevebono
16. aug 2024

Ja som z podobného súdka. A normálne jej to nevyhovoris. 🫢 nechaj ju žiť, bude si to sama sponzorovať. Možno sa len vyblázni a posunie ďalej.. píšeš ze si zarába. Tak je to jej rozmar, jej peniaze. Ty buď pri nej, a keby náhodou sa opálila, tak jej podaj pomocnú ruku

animus
16. aug 2024

No ty si matka snov. Keby sem pridá diskusiu tvoja dcéra s tým, že má 22 rokov, pracuje, za vlastné si chce kúpiť auto a matka jej nato povedala nech ani nechodí domov keď ho kúpi tak by som jej poradila kúp a domov sa už naozaj nevracaj.

dota6
16. aug 2024

Nerob toto. Autorka, tvoja dcéra je dospelá, ty si tiež dospelá a moja rada je jednoduchá. Začni s ňou komunikovať ako s dospelou. Lebo ona ťa poslúchne a pôjde preč na tom svojom aute.

minenkak
16. aug 2024

Auto je vždy iba žrút peňazí a v tomto prípade nie tvojich ,dievča je šikovne a cena auta není až tak strašná,nech si plní sny,pozdravujem ju a nech ide do toho a ty sa teš s ňou

autor
Autor odpoveď zmazal
madeincssr
16. aug 2024

Podla mna nie je potrebne byt na AUTORKU taki utocni. Aj ja by som synovi/dcere Maserati za 26 tis. asi vyhovaral. Ale AUTORKA, zas to nie je suma na garsonku/byt a asi by som to tak nehrotil, ze si pokazim vztahy s dcerou. Mozno z toho nakoniec vznikne nieco dobre.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
minenkak
16. aug 2024

Auto možno nepôjde okrem výmeny oleja a bŕzd roky do servisu

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
domiklik
16. aug 2024

Takýmto správaním docielis akurát to, ze sa s tebou dcéra nebude baviť. Vydieras, manipulujes. Nechaj žiť dcéru vlastný život lebo sa veľmi jednoducho môže stať, ze si tvoje slová vezme k srdcu.

katka2602
16. aug 2024

Konkrétne na dane auto by som potrebovala VIN číslo. Ale zase to sú auta, kde ak vymení veci,bude mať pokoj. Ale áno je to už auto o niečom inom a bude sa ja ťažšie predávať. Ale tak ci tak by som jej do toho nekecala. Možno by som jej len 1x povedala, či si je na 100% istá, keďže ide o auto, ktoré sa aj ťažko bude predávať, ale to je všetko.

basulaak
16. aug 2024

Bmw tipujem? 😁 akozto majitelka takej bmw suv bestie ti mozem povedat ze ano, kto chce opicu musi mat na banany. Len jedna nova pneu stoji na nase auto 450€ bez disku…a o tom co sme donho za 2 roky naliali na opravy a udrzbu (13 tisic) ani nehovorim. Ale! Na druhej strane chapem tvoju dceru. Lebo ten pocit ked das kickdown a trhas asfalt to nepochopi “neautickar”. Premia je premia a mladost je pochabost. Bude mat na co spominat. Ked to neutiahne preda so stratou ale dopraj jej. Bude ti chodit usmiata domov. 😉 zijeme len raz

madeincssr
16. aug 2024

Nech si zisti kolko bude stat rocne PZP a najma HP na to konkretne auto. Plus palivo a servis no. Ale taketo auta sa nepouzivaju na bezne dennodenne jazdenie (a asi v zime po soli tiez nie). Ma na com inom (normalnom) jazdit?

buberova
16. aug 2024

To naozaj si taká mladá baba popri štúdiu toľko nasporí?! 26000 a predpokladám že nejde na 0?

Ja asi žijem v inom svete alebo som extra chudobná alebo čo...

minenkak
16. aug 2024

@basulaak 13000 za dva roky,to máš M8?

lalala94
16. aug 2024

No ja sa autorke ani nečudujem. Ak by mi 22-ročná dcéra prišla s tým, že chce za blbé auto vyvaliť 26000€, tak by som jej tiež povedala svoj názor a moju podporu by nemala. To, že by ma sklamala by som vynechala, zase sú to jej peniaze, jej život, ale kúpiť si v jej veku také auto je zbytočné. Aké má plány do budúcna? Veď ak si popri škole dokázala zarobiť toľko peňazí, po skončení VŠ bude mať perfektný základ napr. na bývanie.

30katrusa40
16. aug 2024

A ako vieš že auto sa bude často kaziť ? Áno udržať je potrebná ale ty sa správaš jak keby sa to auto má kaziť každý mesiac .

nikpa
16. aug 2024

Neutiahne, predá. Svet sa nezruti, nejde si predsa predať obličku. Nechaj ju nech sa poučí, nabudúce bude inak rozmýšľať. Nemôžeš večne rozhodovať za ňu, sú to jej peniaze, jej život.

basulaak
16. aug 2024

@minenkak haha nie 😃ale muza co dava vymenit niektore veci aj len tak pre istotu. No proste auto cukricek. Po nas ludia chcu kupovat ojazdene auto😃

minenkak
16. aug 2024

@basulaak tak potom nechápem,toľké peniaze