Ako presvedčiť manžela, aby nekupoval Xbox?
Ako vydiskutovat s manzelom ze chce kupit dietatu XBOX? mame 10 rocneho syna ktory sportuje, kedze trvam na tom aby robil nejaky sport ale manzel prisiel a tym ze kupi XBOX aj maly furt "place" ze chce ale ja to jednoducho doma nechcem 🫣
Mame doma xbox aj Playstation ale ani jedno nezapli od kedy je vonku teplo. V zime sa zahraju ale radsej idu von. Inak nasi mali pristup k elektronike od 4 rokov. Nikdy tomu neprepadli a su mesiace kedy ani nezapnu. Na tablete maju 1 limit denne ale ani tomu neprepadli. Podla mna, cim viac sa detom zakazuje, tym viac ich to láka. Ak dietatu das inu moznost, kruzky, ist von, kamosov, bike tak si nevyberú hru doma na xboxe. Ak syn chce, tak zase preco nie. Stale budes mat ty moznost ten ovládač zobrat ak by hral hodiny denne.
Športovať a obcas si zahrat sa nevylučuje - keď prsi , je zima , pridu kamosi, keď je chory - super vec . Nechaj obcas rozhodnúť aj muza , nielen tvoj názor je ten správny . Verím , že si dokazes “ošéfovať “ , kolko casu strávených pri hre je v poriadku a kolko už nie .
Vo vsetkom ma byt kompromis. Moj muz to chcel kupit uz davno. No brala som ze su to este deti a bude to “zbytocne”. Ale nasi maju 9-6-3 rokov. Tak cca o 1-2roky si myslim ze uz to najde vyuzitie aj u nas. Hlavne v zime resp ked je zle pocasie a “nechcu” byt von.
I ked aj v zime idu na korcule alebo lyze.
po hodine xboxu bude mat dost, neboj, ze pri tom bude den a noc....kup a nespekuluj...je to fajn vec...
Veď čo mu nedoprajes? Moji chalani majú playko 6r a 8r. Zabávajú sa spolu. Ja keď som bola decko mala som segu. Veď nesedia pri tom non stop
Autorka - tvoj muž má predstavu, že syn sa bude môcť hrať nonstop? Lebo z "ja to nechcem" sa vykľulo, že nechceš, aby sa hral non-stop. Otázka je, tvoj manžel to tak chce? Veď si spolu sadnite a normálne pokecajte. Možno zistíte, že máte na to v podstate aj rovnaký názor, len ste sa o tom podrobne neporozprávali. A tak ako ti tu radia mnohé, dohodnite sa (najskôr len vy dvaja, bez malých uší za dverami), za akých podmienok sa xbox doma povolí. Potom si zavoláte na poradu syna, dohodnete pravidlá s ním. Ak sa to trojstranne odsúhlasí, že xbox sa kupuje za týchto podmienok, tak smelo do toho. Akonáhle syn začne pravidlá porušovať, kľudne môže ísť xbox do krabice a na povalu, až kým za syn vráti do stanovených hraníc... Dôležité je, aby ste dodržaní pravidiel trvali vy dvaja dospelí, nie že muž povie, ale veď ho nechaaaaaaj... Jasné že ako bude rásť, môžete pravidlá prehodnocovať, trebárs raz ročne alebo čo ja viem. Potom budú vznikať hádky medzi tebou a mužom a syn to bude zneužívať samozrejme vo svoj prospech.
@veronka1996 Ty si v dobrej pi** s tvojimi názormi🙈 A potom sa ženy čudujú, že si muž nájde nejakú vysmiatu dvadsiatku, keďže má doma takú fúriu ako si ty...Dávať také stupídne ultimáta môže len posledná chudera👎
@veronka1996 nezbláznila si sa? XBOX alebo manželstvo?? 😨😨😨 Tvl, ja niektorých chlapov fakt úprimne ľutujem🙄
Xbox je super na oddych deti. Akurát treba nastaviť pravidlá. Máme a nie je problém...
@veronka1996 prečo by mal byť debil? Lebo chce kúpiť synovi niečo po čom túži? Zato je debil?
Autorka, nechápem prečo by mal byť na Xboxe stále? Veď o tom predsa rozhodujete vy dvaja.
Ale veď to nemusí hned znamenať, že bude na tom zavesený nonstop. Telku predpokladam mate, ani tam asi nesedi nonstop. Ako si to nastavíš, tak to bude. A to platí pri všetkom. Podľa mňa je veľmi radikálne prehlásiť “ja to doma nechcem” a vlastne ani nemať žiadny normálny argument. Deti to v dnešnej dobe maju bežne a nie je vina xboxu, že su na tom zavesené 24/7. Je to o rodičoch. Tak isto ako všetka elektronika. A nejaké iné nevýhody to tiež nemá, hry mu môžu pekne rozvinúť napríklad kritické, logické myslenie, reflexy, je to zároveň čas s kamarátmi. Ked nebude konzola, bude hrat hry na pc ak bude chcieť, to sa nedá úplne zatrhnúť a tváriť sa, že tu ta elektronika nie je. Žijeme v dobe v akej žijeme a treba to akceptovať už len kvôli tomu aby sa naše deti naučili racionálne to používať. Zákazy nikdy nič nevyriešili. A keď náhodou pôjde k nejakému kamosovi, je dosť možné ze tento tvoj zákaz spôsobí akurát tak to, že bude chodiť nonstop hrať ku kamosom.
Potešili ma rozumné reakcie v téme.
Mimochodom, ak máte dobrý internet a nejakú "chytrú" TV, možno stojí za to pozrieť či sa do TV dá stiahnuť "GeForce NOW" alebo onedlho aj "Xbox Cloud Gaming" - čiže hranie "na diaľku" za predplatné, keď hra beží niekde na vzdialenom serveri. Hardcore hráči by nad tým ohŕňali nosom, ale pre občasné hranie to podľa mňa dáva zmysel. Bonus: Žiadna ďalšia krabica doma z ktorej treba utierať prach. 🙂
@veronka1996 pochybujem že ty vôbec chlapa máš 😁
@veronka1996 urxite mu nedam na vyber ze bud ja alebo XBOX 😀😀😀
Ja by som priam aj odporucala kupit Xbox, aby ste ho aj naucili, ako ho zodpovedne pouzivat. Deti su lahsie formovatelne a jednoduchsie sa naucia ako rozumne veci pouzivat v tomto veku ako ked si ho kupi raz sam a nebude vediet ako to regulovat a nebude uz byvat u vas mozno a bude tam travit cele dni. Prave teraz si zazije ake to je super, ale pod vasim dohladom, kedy mu budete vediet vysvetlit preco je dolezity aj sport a nehrat sa hry cele dni.
@candii Mala som, už nemám. Opustil ma, lebo som sa pri každom spore vyhrážala rozchodom a už nemal na to nervy.
@veronka1996 😁🤣🤣🤣 ty si pani proste
My mame playstation. Ked sme to kupili, prvy tyzden- dva sme si vzdy vecer zahrali Crasha, akoze zabavili sme sa pritom. Potom to bolo menej a menej. Az nebol cas na to popri vsetkych aktivitach. Dnes si to dcera zapla asi po 4 mesiacoch. S hranicani sa da vsetko 🙂
@vyrovnanaosoba presne! Toto je podstatne. Najprv riesit medzi sebou, dohodnut sa a az potom s dietatom.
Naši to majú a bolo to zaujímavé len týždeň , chalani športujú , pomáhajú pri dome . 10 ročnému by som ho kúpila
@veronka1996 a co s takou zenou co nerespektuje nazor manzela v takejto dolezitej veci?? Su dvaja a kazdy ma iny nazor. Preco by muz mal posluchnut zenu?
Ved ale pravidla sa nastavit daju…. Mam 10 rocneho, hra sa hry na tablete len piatky po skole + vikend, limit je hodina… kolkokrat teraz ani neodohra lebo lieta s kamosmi po vonku… a tiez sportuje …mame aj nintendo switch ale to uz nebolo zapnute niekolko mesiacov…
Preco nechces? Xbox je fajn relax ak to ma urcite medze. Sport a xbox sa nevylucuju.
Moja ma 11 a ma doma vsetko co si vies predstavit co sa hier tyka, Xbox, Nintendo, Oculusa a normalne ma svoj dovoleny cas kedy sa moze hrat, vacisnou vecer pol hodina, pretoze viac ani nema cas( ma kazdy den kruzky, plava 2 hodiny denne). Nevidim dovod detom take veci zakazovat, ako pisu baby, deti tiez potrebuju svoj relax.
Za mňa úplne v pohode 🙂. Malý ho ma, ma dovolené 1-2 hodky denne, aj podľa počasia záleží.
My sme mali asi rok a deti to veľmi nebavilo muž to potom predal.
Chudak decko, povol mu to

Môj má počítač switch ps5 a má 9 rokov ,učí sa výborne a ešte aj športuje .takže naozaj neviem čo riešiš