icon

Ako presvedčiť manžela, aby súhlasil s novým psom?

17. dec 2023

Ahojte, chcela by som francúzskeho buldočka, šteniatko ale muž mi psa nechce dovoliť.
Mali sme fr.buldocka ale v marci ochrnula a už sa jej nedalo pomôcť 😰 stále sa z toho neviem dostať, každý deň na ňu myslím a aj si poplačem. Keď bola šteniatko tak sme bývali na byte neskôr sme kúpili dom ( aj kvôli dvoru ) aby mala výbeh.
Buldočka chcela by som vo vnútri cez zimu, cez leto vonku tak ako to bolo keď sme mali ju...
Lenže manžel nechce, dovod mi hovorí že:
1. už si nenájde cestu k druhému tak ako si našiel k nej ( mal ju veľmi rad, stále bola s ním)
2. Bojí sa že zničí dvor ( bude hrabať atď.)
Ja si neviem predstaviť že by ho to nikdy neprešlo a že už nebudem mať psa.
Z druhej strany ho aj chápem a mam trochu strach keďže toto plemeno je náchylné a môže sa zopakovať to, čím sme si prešli.

Strana
z2
autor
18. dec 2023

@alazala práveže by som ho chcela naučiť aby chodil na potrebu na miesto kde chodila aj naša sama od seba za prístavbu 🙂 inak nech je na dvore aj kde chce 🙂 práveže mala som aj argument že toto plemeno není až také živé, skôr lenivé, keď pôjdem s deťmi aj s kočíkom von, príde domov a zaspí od únavy. Naša tiež sa poblaznila iba s nami alebo s hračkami alebo s dcérou, 2x sa stalo ze rozhrabala aj to na takých miestach kde mohla 🙂 takže uvidíme. Akurát dnes susedka u rodičov si kúpila šteniatko, porat som zastavila ako som ju zbadala tiež fr. Buldocka a presne takého istého sfarbeného ako sme mali až som sa musela rozplakať 😀

majlo1234
18. dec 2023

@sidicek toto sa moc neda pri psovi. Teda aspon v nasej domacnosti. Milion krat sa stalo, ze som musela odcestovat bez psa na par dni. A manzel sa musel postarat. Takze ak s tym nesuhlasi, stazilo by mi to celu situaciu. Nemusi sa starat furt, ale potrebujem, aby sme boli na jednej lodi, nevycital mi, ze nemozme ist hocikde na dovolenku, alebo nejake rozhrabane stromky. Proste ja uz chcem doma klud, a na to su potrebni obaja😄

autor
18. dec 2023

@lucitta9 no presne tak si chcem naučiť aj ja ak by som ho mala na vyhradené miesto na dvore ho naučiť a tam nech si chodi 🙂 no to ani ja už teraz si neviem predstaviť že by som už takého miláčika nemala.... kazdy je niečím jedinečný ❤️
@lujza123 práveže buldockovska povaha je taká smiešna im trvá niekedy než sa spamatajú a zistia že sú buldockovia 🤣 je to také lenivejsie plemeno, jasne poblazni sa miluje spoločnosť ale nepotrebuje až tak veľa, hlavne prítomnosť a lásku a je spokojný. Vyhovuje mi všetko čo sa týka tejto rasy ( samozrejme až na tie choroby ktorými často trpia ale to ma zasa každá rasa niečo s čím sú dosť časté problémy) práveže posielala som mu fotky, aj video ktoré náhodné som našla na fb ako dostali ľudia na vianoce psíkov aj to som mu poslala 😀 a jedno šteniatko, fenka bola na inzeráte pomenovaná margotka 🤣 a ja som mu napísala že chcem margotku a on mi o 23hod hľadal v šuplíku so sladkým margotku, píše ze není 🤣 poslala som mu foto že je 🤣🤣🤣 hľadám príležitosti stále, dnes keď som videla susede šteniatko co býva kde moji rkdicia som v momente zastavila a vybehla von, presne také šteniatko buldocka mala ako sme mali našu sfarbenu aj s gulicku v strede hlavy... potom som mu hneď volala reku suseda si kúpila toho co som ti posielala ( inzerat ) až som sa musela rozplakať 🤣

autor
18. dec 2023

@danica2711 ja som na buldockov už od malička, takže ja hlavne preto že sa mi ta rasa aj paci ale aj ako povaha mi vyhovuje. Nikdy by som neporovnavala, lebo každý má svoju povahu a každý jeden psik je jedinečný ❤️
@sidicek no však ja keby je na mňa tak sa ani nepýtam ale taktiež nepotrebujem aby frflal na psa ( aj keď verím že by si časom zvykol ) len nevidím mu do hlavy a bála by som sa toho, že by ho nie že nemal rád, ale že by ho skratka neprijal, ignoroval alebo bol taky chladný. Chcem mať peknú rodinnú atmosféru a že to bude ako ďalší člen rodiny 🙂 tak za to čakám až aj on trochu zmení názor.

@ghoul_ nemám nič proti darovaným alebo z útulku, sama som chcela že uz by som si nekupovala ale skor adoptovala z utulku nejakeho "orieška" takeho ktoremu mozem dat lepsi zivot a druhy sancu, lenže chcem šteniatko buldočka hlavne kvôli povahe. ( ideálny k deťom) Lebo keď nevieme presne čo, odkiaľ a čím si psik prešiel... tak niekedy je to ťažké s takými psikami... môj tatko ma pomeraniana ktorého si doniesol ako 3rocneho a strašne sa všetkého bojí, nedá sa ani pohľadkať, pred malou uteká, keď otec ide nachvilku s domu preč tak sedí iba pri dverách, čaká a zavíja... takže dohovie čím si prešla... a strašne mi je ľúto ze sa tak moc všetkého bojí ( našťastie otca miluje, aj za maminu chodí, ja keď prídem tiež sa nechá pohladkat aj keď vidím taky strach )
V útulku určite nenájdem šteniatko fr. Buldocka, ale staršieho maximálne, no a po tej našej situácii že naša zomrela v 3 rokoch. Tak už naozaj iba šteniatko a od chovnej stanice nech som si istá ze je to OK. Keby som mohla mať doma 10 psíkov tak kľudne ich mám ❤️

nicegirl369
20. dec 2023

Moja rada by bola, majte dieťa, ak môžte, lebo toto znie ako kompenzovanie lasky k dieťaťu láskou k psovi. Samozrejme, ak sa nedá, je to iné.

autor
20. dec 2023

@nicegirl369 písala som mame dve deti. Pol ročného a zachviľu 3 ročné ;)

autor
25. dec 2023

@natall113
@deti95060810
@mondolina
@zuzanna33
@marianarem
@majlo1234
@vanilkovazmrzka
@j_m
@ljzozv
@zuzinabila
@alazala
@lucitta9
@danica2711
@sidicek
@ghoul_
Tak nakoniec ma manžel prekvapil a k Vianociam priniesol šteniatko fr. Buldocka. Ja už keď som písala tento príspevok on už dávno vedel čím ma k Vianociam chce prekvapiť ❤️

j_m
25. dec 2023

s PP 🙂😉
… Vianočné zázraky sa dejú…

marianarem
25. dec 2023

❤️ Jeej, super, tak si ho uzivajte!! 🙂

zuzanna33
25. dec 2023

Kúzlo Vianoc 🎄 A veľa šťastných rokov zo psíkom 🐾takú lásku dokážu dávať že starosti idú bokom 🐶🍀

vanilkovazmrzka
25. dec 2023

Hahaha tak to ma nenapadlo 🙂 vidis, pekne ta ponatahoval a mala si pekne prekvapenie aspon :D

autor
25. dec 2023

@j_m áno áno dejú 🙂
@marianarem ďakujem krásne ❤️
@zuzanna33 presne tak, je to moc pravda ja som teraz trpela 5 dní v bolestiach zubu 8 so silným zápalom... a od dnes zrazu úplne bolest prešla z minúty na minútu až som nechápala 🤣 no on je láska na prvý pohľad ❤️
@vanilkovazmrzka no to veru ponatahoval, super výkon, manzel by mohol robit herca 🤣to by ma naozaj ani nenapadlo aký bol presvedčivý 🤣 a už vôbec nie ze sam by ho vyberal. Ale musím uznať je moc krásny ❤️

vanilkovazmrzka
25. dec 2023

Tak sa onho pekne starajte a nech vam prinasa vela radosti. A zabavy 😃

j_m
25. dec 2023

a s PP?

autor
25. dec 2023

@vanilkovazmrzka ďakujeme krásne ❤️
@j_m áno 🙂 samozrejme aj s kúpnou zmluvou 🙂

j_m
26. dec 2023