icon

Ako presvedčiť manžela na druhé auto v rodine?

6. feb 2025

Museli ste si auto pre vas vybojovat/vyhadat? V mojej rodine mali vzdy zeny svoje auta, mam od 18r vodicak a vzdy som vela a dobre soferovala. Muz vsak dlhodobo nevidi prioritu v kupeni auta pre zenu s dvoma detmi. Peniaze na uctoch su na kupu kludne aj noveho, ale nikdy to nie je priorita a su ine oblasti, do ktorych by tie peniaze mali byt investovane. Ked sa snazim otvorit tu temu, dosiahnem iba dusnu atmosferu doma. Auto ma cez tyzden on do roboty. Vikendy ked tak ideme spolu niekde. Po doktoroch, na kruzky do roboty a na male nakupy chodim MHD. Velky nakup urobi on. Roky utekaju a mne chyba prax jazdenia, ktoru som mala kedysi perfektnu...

lujza123
7. feb 2025

Zas na obranu toho muza, možno sa mu naozaj nedá byt bez auta. Ja ako zivnostnik co často pracuje mimo mesto auto k práci potrebujem a jedna navsteva lekára s dieťaťom pre mňa znamená celý deň volna. Inak sa to nedá. Tiez mám názor ze v meste je lepšie využívať mhd ako auto….
Ale zas by som chápala zenu keby povie ze auto chce, aj keby si myslím ze netreba..

Tak isto ja sama som majster kompromis, ale ked niečo naozaj chcem tak to skratka mám, ziadne ze muž nedovolí. Môže mať názor, môžem nad tým porozmýšľať ale ak usúdim ze niečo nutne potrebujem tak to mám, aj keby traktory padali

magic08
7. feb 2025

@lujza123 si opísala väčšinu žien teraz 🙂 ale niečo na tom bude, teda aspoň ja to mam tiež podobne🙂

kulumulu123
7. feb 2025

A ty si nesvojpravna že si nemôžeš to auto kúpiť sama?? Alebo tvoja výplata ide na jeho účet a týmto ta drží v štychu??

lavender94
7. feb 2025

Toto by pre mna nebola absolutne téma na diskusiu. Proste by som ho kúpila a dovidenia. Peniaze mate spoločné, ty máš rovnaké pravo rozhodovať o tom do čoho je potreba investovať a s dvomi deťmi by ma ani nehlo sa trepať MHD. Ale na druhu stranu ako si si ho naučila, tak máš. Ja by som do tejto situácie ani nedošla, jednoducho bud bude auto pre oboch alebo nech si chodi do roboty autobusom on, keď ON nemá záujem kúpiť druhe auto.
Sa k tebe chová ako k nesvojprávnej, kreten sebecky. Boha tak mi zdvihol tlak.

marca12
7. feb 2025

Zober mu na tyzden auto a nech chodi mhd a este mu aj strc listok s nakupom do ruky a nech sa vyda na cestu. No ja som aj tak toho nazoru,ze druhe auto je zbytocnost pokial to nie je nevyhnutne. Auto je draha investicia,neustale treba donho vrazat peniaze.

sissy27
7. feb 2025

@lujza123 samozrejme, ze tu spravna rada existuje, a obavam sa, ze je nejakym sposobom ukotvena aj v zakone - manzelia maju pravo na rovnaku zivotnu uroven, nie? Zarobky aj majetok nadobudnute v manzelstve su spolocne. Takze bud jej to jedno auto da k dispozicii polovicu dni v mesiaci, alebo zaobstaraju este jedno. Pripadne predaju to jedno a budu obaja vyuzivat verejnu dopravu. Alebo teda nech sa muz stara o logistiku deti a aj manzelky, nie len svoj zadok vyvazat. Ako vidis, riesenia existuju, staci chciet…

martin96321
9. feb 2025

@h2 Neviem preco mam take podozrenie,ze keby siel muz len tak a kupil by auto,tak uz bu tu bol kamenovany...........

h2
9. feb 2025

@martin96321 Myslíš situáciu, že by bolo jedno auto v rodine, ktoré by používala žena a muž by chodil do práce a všade, kam treba, autobusom a žena by mu odmietla kúpiť auto, aj dať to "svoje" k dispozícii? Vieš si takú situáciu reálne predstaviť?

tiezjedna
9. feb 2025

@martin96321 ty o čom točíš? Tu nejde o kúpu auta "len tak" 🙄

minenkaa
9. feb 2025

@martin96321 mňa tiež zaujíma prečo píšeš len tak kúpiť auto ,však píše že potrebuje

petrahl
9. feb 2025

Prekvapila ma diskusia o tom, aky je pan manzel sebec a hajzel.
My mame jedno auto, do prace nim denne jazdim ja, manzel jazdi MHD.
Ciste z logistickeho dovodu. On ma zamestnanie dostupnejsie hromadnou dopravou nez ja. Ak by som pracovala niekde, kde by to bolo dostupnejsie MHD, auto by stalo cely tyzden.

Autorka prispevku nikde nic nepise o tom, preco a kam manzel jazdi autom, kam chodi do prace ona, ako to kto ma daleko, atd atd. Ale automaticky ste tu viacere vydedukovali, aky je to hajzel.

Zaujimave...
Pani napisala "A", ale nenapisala "B".
Mozno je to proste len rozmaznana panicka, ktora si chce vyvazat prdel (dedukcia na vode postavena rovnako, ako ze pan manzel je sebecky hajzel)

hellionka
9. feb 2025

Ty potrebuješ od muža povolenie? Ja som mala 35 keď som si povedala idem si urobiť vodičak a kupim si auto. A toto označím vážne že “len tak” pretože viem ísť aj MHD, jedno auto doma máme a do prace chodím pešo. Ale … chcela som si to proste vyskúšať mať “vlastné” auto … absolútne mi dotoho nekecal. Na jeho prevádzku si sama zarobím.

hellionka
9. feb 2025

@petrahl a aj keby to rozmaznaná panička, ktorá si chce vyvážať prdel s dvoma deťmi na krúžky, do prace a po doktoroch bola … nieje to dôvod nato, aby si musela vyhádať a vybojovať to iste, čo jej muž považuje za štandard pre seba.

martin96321
9. feb 2025

@minenkaa 😂😅 Vzacna kolegialita. Písem ako by ste reagovali,keby muz vybielil ucet a kupil si auto proti zeninej voli..........Samozrejme su dvaja. Nechapem jeho postoj. Nerozumiem ani tomu,ze mu nedochadza. Mala by trvay na tom aby ich nosil vsade kde potrebuje.....nech si to vysvetluje v praci preco meska,alebo nepride vobec.......Je to podla mna extrem. Musia sa dohodnut a nemoze si aj ona len tsk ist a vydrbat 20-30 000 za nove auto. Ak mu to nevie vysvetlit slusne, musi mu dat vyzrat to,co on jej.......Nieje normalne aby si kazdy vo vztahu robil co chce. Jemu bu sa nepacila nova linka ktoru zena objednala,tak pojde a kupi este jednu? Na kazdeho nieco plati..........Ak sa neda on povozit jej,nech sa neda ona povozit jemu😎

minenkaa
9. feb 2025

@martin96321 no ak môže mať muž auto a žena nemôže lebo chlap nechce ,ma právo si ta žena kúpiť auto ,myslím že manželia majú mať rovnakú možnosť využívať spoločne peniaze

martin96321
9. feb 2025

@minenkaa Presne si to napisala. Lenze to ss musia oni dohodnut. Ona na to paky ma......tak nech ich vyuzije

minenkaa
9. feb 2025

@martin96321 aké páky keď doteraz jej nedovolil kúpiť

michbel
9. feb 2025

Mas dvoje peniaze? Ak ano, necakaj na manzela.
Ak nie, skus si najst dobre platenu robotu, okolo deti sa mate obidvaja rovnako starat.

amoremio26
9. feb 2025

Daj mu prečítať komentáre. My mame 3 auta ešte keby sa jednému z nás pokazilo aby bolo rezervné. Je to potreba, nie rozmar

saxalendra
9. feb 2025

Ja si život bez auta neviem predstaviť, ale môj manžel naopak trval na tom, že si mám urobiť vodičák, mala som 30, a hneď v ten mesiac mi kúpil auto. S novým vodičákom som sa viezla od polície. Minulý rok sme chvíľu boli len s jedným autom, ale on chodil busom do práce a z práce.

martin96321
9. feb 2025

@minenkaa tak napriklad deti......nech sa paci,nos ich. Na kruzky,do skoly,k lekarovi.........Ale toto normalnemu cloveku vysvetlovat netreba. Ja som kupil auto aj byvalej aj terajsej. Nech si ide kedy chce a kam chce. Ja sam ked som nemal auto chvilu, pripadal som si ako bez noh......

minenkaa
9. feb 2025

@martin96321 no tak on asi nie je normálny keď ho to nenapadne

lenka.25
9. feb 2025

Málo info na to , či potrebujete 2 auta . Evidentne prácu , aj krúžky nemáš problém vybaviť aj bez auta , mozno to máš blízko domu a muž dochádza do práce 100 km …. Ťažko sa ku tomuto vyjadrit , keď nenapíšeš nič bližšie .
A keď zarabas , tak si kup , keď ho potrebuješ .

martin96321
9. feb 2025

@minenkaa Ocividne nieje. Ale je to jej muz a ona musi prist na to,ako ho presvedcit. Ako vies ako on zareaguje na to ak ona vybieli ucet a kupi si nove auto? Tiez by som bol vytoceny a to som velmi tolerantny

minenkaa
9. feb 2025

@martin96321 no však môže čakať že si kúpi auto keď potrebuje

betulinka1
9. feb 2025

Prosim ta autorka, Ved naco je muzovi auto a ma ho odparkovane pred pracou 8 hodin. Ja by som povedala, ze ty MHD a ja s dvoma detmi auto. Akoze dve deti a chodit MHD??? Nech si to vyskusa tyzden a hned budes mat auto.

lacibo
9. feb 2025

To nie sú podla mna múdre rady..kúp si auto..o spoločných veciach v BSM rozhoduju manzelia spolocne..z toho by bol iba konflikt..a áno..starsie kupis za 5000 ale potom poistka, opravy, STK..vsetko si budes tahat financne aj organizačne sama?.. no nie som si ista..takze moja rada je..rozhovor kde obaja poviete, co musite v ktory den vybavit a kde byt..na cely tyzden kludne..kto ma viac presunov, ten ide logicky autom..podla mna je pes zakopany v tom, ze manzel sa boji kupit auto aby nestalo pred domom, ty sa budes bat jazdit a zbytocne naklady potom na druhe auto..jedine ak zacnes realne jazdit a vybavovat veci pre rodinu..potom ho presvedcis bez nútenia a nátlaku..skratka musi vidiet ze si rovnocenna a s autom ovela flexibilnejsia, rychlejsia a celkovo to bude za tie prvotne starosti a investicie za to stat...p.s.: mam kamošku, čo by tiez chcela druhe auto, ale nechodi do prace, vlastne financie nema, nenakupuje a celkovo je vsetka zodpovednost na mužovi - aj za domacnost a všetky vybavovačky - no, necudujem sa, ze jej ho nekúpi, lebo by aj tak stalo iba pred bytovkou a zbytočné peniaze mi žralo..preto je to vždy individualne..kazda situacia

ibrunova
9. feb 2025

Zaujímavé, že autorky niet.

h2
9. feb 2025

@petrahl Akože nepíše? Píše. "Po doktoroch, na kruzky do roboty a na male nakupy chodim MHD." Takže panička sa vyváža autobusom, aj s deťmi, zatiaľ čo chudák pán manžel, do ktorého sme sa tu tak hnusne nespravodlivo pustili, chodí všade autom. Naozaj poľutovaniahodné!

h2
9. feb 2025

@martin96321 Ako sa má dohodnúť, keď ona chce a muž je proti? Aké páky myslíš? Ženské "zbrane"? Miláčik, kúp mi auto a ja ti za to... ?!