icon

Ako presvedčiť manžela na druhé auto v rodine?

6. feb 2025

Museli ste si auto pre vas vybojovat/vyhadat? V mojej rodine mali vzdy zeny svoje auta, mam od 18r vodicak a vzdy som vela a dobre soferovala. Muz vsak dlhodobo nevidi prioritu v kupeni auta pre zenu s dvoma detmi. Peniaze na uctoch su na kupu kludne aj noveho, ale nikdy to nie je priorita a su ine oblasti, do ktorych by tie peniaze mali byt investovane. Ked sa snazim otvorit tu temu, dosiahnem iba dusnu atmosferu doma. Auto ma cez tyzden on do roboty. Vikendy ked tak ideme spolu niekde. Po doktoroch, na kruzky do roboty a na male nakupy chodim MHD. Velky nakup urobi on. Roky utekaju a mne chyba prax jazdenia, ktoru som mala kedysi perfektnu...

Strana
z5
nyusika
10. feb 2025

@ramzesa mam k dispizicii velke aj male - s velkym sa jazdi vytazne lahsie a aj sa jednoduchsie parkuje - Bratislava.
Vec zvyku.
o bezpecnosti a pohodli radsej nepisem

nyusika
10. feb 2025

@michbel este lepsie je "manzel nas zobral do Ikey"

adriana2503
10. feb 2025

jejda nečítala som celu diskusiu....ale normálne ma to nahnevalo...čo si malé sopľavé decko aby si manžela prosíkala o auto? ste dvaja dospelý ľudia a rovnocenný partneri, ja by som povedala, že jednoducho potrebujem auto a musíme nájsť spoločné riešenie...keď nechce 2 auta tak na striedačku to jedno...1 týždeň ty a 1 on.

nyusika
10. feb 2025

@adriana2503 presne...a ten tyzden, ked bude mat auto k dispozicii on, bude robit support detom - skola, skolka, kruzky, lekar podla potreby...

ramzesa
10. feb 2025

@nyusika tam kde sa pohybujem ja, som rada, keď vojdem malým autom. Hlavne teraz, keď sa nemôže parkovať časťou auta na chodníku, tak všetci parkujú celým autom na ceste. Potrebujem približovatko, dostať sa ku cieľu čo najbližšie. Keby mám ešte krúžiť a hľadať parkovacie miesto, na ktoré sa zmestím, to už môžem ísť rovno pešo. Inak, my sme nemali problém, ani keď sme mali iba jedno auto. Vždy sme sa vedeli dohodnúť. Väčšie sme kupovali, lebo nám malé už bolo malé.

lucia245
10. feb 2025

Povedz mu že buď kúpite auto alebo začne dochádzať spojmi on.

barborec
10. feb 2025

@tetapetra toto ma napadlo ako prvé. On do roboty na autíčku a žena krúžky, prac MHD...ty kokos

petrahl
10. feb 2025

@h2 moj manzel chodi standardne pre deti peso a nasledne peso na nakup a domov, zatial co ja si vyvazam rit v aute 😁

Ma to naozaj viac premennych. Nevieme nic o sitiacii, len nejaky vykrik do tmy.

h2
10. feb 2025

@petrahl Vieme minimálne to, že autorke muž auto nedá, hoci ho viackrát prosila. Tu nejde o to, čo robí, či nerobí tvoj manžel dobrovoľne sám od seba.

petrahl
10. feb 2025

@h2 v ktorej casti prispevku sa pise, ze jej manzel nedal auto, ked ho o to prosila?🤔

Ja tam vidim len to, ze nesuhlasi s kupou druheho auta do rodiny.

h2
10. feb 2025

@petrahl Cez týždeň má auto manžel, na cestu do roboty, hoci by ho potrebovala aj autorka. A cez víkend idú spolu a keďže ďalej píše, že jej chýba prax jazdenia, tak predpokladám, že šoféruje on. Ak by jej dal auto k dispozícii, kedy potrebuje, asi by nepotrebovala kúpiť iné pre seba.

evkatk
12. feb 2025

Zatni zuby a začni používať taxík, najmä s deťmi. Uvidíš ako zmení názor, ak sa ho bude snažiť nahradiť a byť s autom vždy k dispozícii. Mne to urobil manžel, keď si po rokoch urobil vodičák. Vždy chcel niekam odviezť a to som robila pri 3 deťoch. Des.

ramzesa
13. feb 2025

@evkatk nás tiež vozil manžel. Keď boli už dve deti v škôlke a ja v práci, plus ešte každé dieťa v inej škôlke, lebo druhé neprijali do tej istej, potom neskor škôlka a škola 🤣. Tak ma on sám presvedčil, že si musím spraviť vodičák. Ja som nad tým poviem pravdu, nikdy neuvažovala 🤭. A asi po 2 t. jazdenia s ním som už musela sama. My by sme to časovo nezvládli. Teraz keď som bez auta, tak si pripadám ako bez ruky. Možno by autorke pomohlo, keby si zaplatila kondičné jazdy, keď už dlhšie nejazdila, aby muž videl, že sa jej nemusí báť požičať/dať auto.

lucinka9292
15. feb 2025

Tak my sme napriklad nemali vyse roka auto. Chodili sme MHD a penazi sme mi aj na nove BMW. Auto je snad najhorsia “investicia”, cize z tohto hladiska muza chapem. My radaej investujeme. Sme v BA. Muz ma aj svoje parkovacie miesto v praci a chodi MHD. Mame dieta, do sukromnej skolky sme 2 roky chodili MHD. Normalne aj pracujem, sice na skrateny ale v pohode sme to zvladali.
Len som chcela dat aj iny pohlad. A neviem na co konkretne auto potrebujes, ci na vylet 1-2x, ked si na materskej alebo dochadzas niekam pracovne (alebo budes do buducna).

Strana
z5