Ako presvedčiť manžela o antikoncepcii pre dcéru?
Ahojte baby
Dcéra má 15 a gynekológ nám odporúčil aby sme ju dali na hormonálnu antikoncepciu kvôli tomu že má nepravidelnú a bolestivú menštruáciu. Niekedy ju máva aj 3 krát za mesiac a bolí ju to tak že sa často nemôže ani postaviť z postele a HAK by mala vraj pomôcť
Manžel je úplne proti tomu a jeho argumenty sú že je to zbytočná chémia a že potom by si mohla myslieť že môže mať s hocikým sex..
Ja už rozmýšľam že jej to proste kúpim a jemu nič nepoviem ale neviem.. Mala by som ho ešte skúsiť nejako prehovoriť alebo jej to mám kúpiť aj bez jeho vedomia? On je fakt silno proti antikoncepcii lebo si myslí že to majú používať len ženy ktoré mávajú sex
Tak tomu nehovor antikoncepcia. Su to jednoduchonlieky, ktore tvojmu dietatu pomozu.
Ja som mala sice viac rokov, ale tiez som mala hormonalnu antikoncepciu hlavne kvoli zdravotnym problemom.
Ja užívam od 15 rokov všeličom som si prešla samozrejme najskôr sa skúšali bez chémie liečenia atd...okrem hrozneho PMS aj akné hraničný prolaktin endometriaza 10 menzes bolesti v nemocnici som bola viac krát no pomoc len chvíľkova nakoniec mi dali HAK Diane 35 mama len podpísala papier otec sa do toho nestaral vedel čím som už 2 roky prechadzala a ....mne to pomohlo mam aj 2 deti úplne prirodzené...
Hlavne jej daj otestovať krv či nemá trombofilny stav kvoly trombozam ak sa rozhodneš pre antikoncepciu ale skúsila by som ešte iného lekára aby som si vypočula názor aj niekoho iného či poradí to isté alebo niečo ine
Skúste nasadiť Horčík a vitamín B6, vyrovnávajú hladiny estrogénu a redukujú bolesti pri menštruácii.
@sara07 ....na Slovensku neexistuje žiaden zákonný dôvod,pre ktorý by žena,dievča,ktora ešte nerodila nemohla mať teliesko.
A čo ženy,ktoré nikdy deti nechcú a teliesko majú? Je ich dosť.
Po pôrode sa odporúča,kvôli krčku maternice,ale šikovný gynekológ zvládne aj s krckom,ktorý je tuhší,vyššie a mimo menštruácie.
To je taký istý mýtus,ako keď niekto povie,že na sterilizaciu nemôže ísť žena,ktorá nemá deti.
Reakcia muža je nezmyselná, jeho argumenty horšie ako zle. Ale, v jednom má pravdu. HAK je sila, zvážila by som ďalšie vyšetrenie, inú liečbu. Mám dcéru v tomto veku a veru by som tiež nesla hneď do antikoncepcie, ale by som hľadala inu cestu. Ale mám iné dôvody ako Tvoj manžel.
odporucam knihu https://www.martinus.sk/2903437-plan-pcos/kniha antikoncepcia neriesi pricinu, mozno sa dcere ulavi od bolesti, ale tiez by som nesuhlasila s podavanim hormonov
Chlap nikdy nemal tento problem, tak ma nazor ako z 18.storocia. ani by som sa ho na to nepytala. Taketo veci fakt nebudem riesit s chlapom, ale s dcerou. Jej sa ulavi.
Keby pán manžel menstruoval 3x do mesiaca a mal bolesti, ze teba chodiť na injekcie na pohotovosť aj by doma vyrábal tie tabletky….Skusila by som max iného gynekológa ale žiadne prírodné alternatívy. Keď si predstavím aké bolesti som kedysi mala a niekto by mi bujak prírodnú alternatívu namiesto liekov, tak ho pošlem do riti
Nájdi si na istagrame "Petra Zehnalkova" lekárnička, ktorá radi ako sa da netoxicky napríklad pomôcť aj od bolesti
skúste čínsku medicínu
@lonely66 Aj prave preto som upozornila autorku, že lekári radi riešia tieto veci čo najjednoduchšie, bez ohľadu na vek. Ja by som to svojej dcére neurobila.
Isteže HAK je chémia a tvoj muž nie je až taký chuj ako tu niektoré píšu. Z vlastnej skúsenosti, som po užívaní HAK dostala hlbokú žilovu trombózu, a to by ma v živote nenapadlo že práve mne sa to stane. Takže pozor na to. Ale čo môžem odporučiť je ženský čaj ktorý mi upravil menštruáciu a po dlhom užívaní už nemávam ani bolesti ako som mávala na skapanie
autorka, ako sa dcera stravuje? Neprijima zbytocne vela cukrov? Ma zdravu vahu? Hybe sa dost?
gynekológ si MYSLÍ? Najprv nech to má potvrdené niečo a potom nech to lieči. Tvoja dcéra nie je pokusný králik. Muž má pravdu.
Hormóny jej dal testovať?
@denkanr Vďaka za tip, obrázok som si stiahla, človek nikdy nevie, kedy bude potrebovať, zíde sa 🙂
@nynia Ty si dobre mimo, ake zdravie? Hormonalna antikoncepcia je taky bordel, ze nechapem ako to mozu gynekologovia predpisovat ako cukriky …. ! Vysoke riziko embolie, rozhadzane hormony, nehovoriac o znecistovani pitnej vody hormonami ktore sa cistickou nedaju odstranit…
autorka, skus si pozriet na IG profil Bagniari, alebo vypocuj podcasty Bagniari radio … je to odbornicka na zensky cyklus, ktora robi osvetu presne v tom, ze gynekologovia na vsetko predpisuju antikoncepciu, pritom je to nehorazne svinstvo, a pritom 80% zenskych poruch cyklov a neplodnosti sa da vyriesit ak pochopis ako zenske telo funguje, co kedy pocas cyklu potrebuje, atd. atd.
Antikoncepciou jej nepomozes, len potlacis symptomy a odsunies jej problemy na cas ked bude chciet byt matkou.
Moze ísť aj o endometriózu, išla by som na konzultáciu aj k inému gynekológovi. Skus objednať na nejaku špecializovanú kliniku v okolí ak máte alebo vycestujte do väčšieho mesta.
vyskusajte pupalkovy olej, za mna je to maly zazrak na tieto
zenske veci… mne pomohol od bolesti… kamaratke upravil cyklus… je to
prirodne mozete beat dlhodobo.. odporuca sa minimalme pol roka, najlepsie cisty olejc rano nalacno cajova lyzicka a jedna vecer… ak nezozeniete, tak v tabletka 2000 jednotiek na den….
Ja by som ešte pokúšala nejaké iné vyšetrenia,možnosti....a keď antuka,tak ako krajne riešenie.
Teraz je možné si zaplatiť konzultáciu aj u iného odborníka,nech máš aj iný pohľad. Predsa je to mladé dievča.
@ivec16 mne tiež veľmi pomohol.
@ukgirls mas pravdu, ja tiez nie som za chemiu, ale ako zena, co x krat skoncila na pohotovosti, lebo uz som od bolesti steny skriabala, by som so svojou dcerou tak neexperimentovala. Na tej pohotovosti mi aj tak vzdy pichli nejaky ekrazit… mohla som si to usetrit. Niekedy proste bylinky nestacia. @autorka na muza by som nedala, predpokladam, ze ked ma sopliky zlozi sa, ale decko by nechal trpiet. Okrem toho krvacat 3x mesacne moze byt velmi nebezpecne, aby dieta neskoncilo v nemocnici na infuzke…
A skúsila si všetko iné, či by nepomohlo? Zdá sa mi strašne rýchlo začať s ATK.
Ak má dcéra PCOS tak HA je jediná liečba ktorá jej zmierni príznaky, pomôže s tým, aby jej nerástli chlpy na tvari, predísť akné a zachovať ženské črty. Lekári HA neodporúčajú len tak, nebojte sa toho, v dnešnej dobe sú dvojzložkové antikoncepcie kde je hormónov absolútne minimum a nespôsobujú žiadne problémy s otehotnením. Dôverujte svojmu lekárovi, tento problém je väčší ako len ochrana pred otehotnením, chce dcére pomôcť. Manžel, ktorý nerozumie tomu čo to je PCOS by určite nemal rozhodovať o jeho liečbe.

ak sa obavas, skus konzultovat s inym lekarom, no urcite ries. cakala by som viac vysetreni, resp. pokusov o liecbu pred nasadenim HAK - ale ak bude HAK posledna mozna lekarska alternativa, v pohode by som do toho sla. ja som brala na akne od 18, mala som to strasne .... a brala som s prestavkami tusim 15 rokov, po vysadeni som v pohode otehotnela, vzdy do 1/2 roka, rodila uz ako geriatricka rodicka 🙂 takze ja som ne/reprezentativna vzorka, ako antika neublizila a nesposobila ziadne problemy.
no nepaci sa mi postoj manzela, HAK skratka je aj liecivo a ak ho dcera potrebuje, musi to pochopit. ja by som popri snahe riesit problem lekarsky skusial aj alchemilku a pupalku, skonzultovala, ale ked by mi lekar po vysetreniach zas povedal, ze ostava uz len HAK, tak s cistym svedomim to dcere dala.