icon

Ako presvedčiť manžela o antikoncepcii pre dcéru?

13. jan 2025

Ahojte baby
Dcéra má 15 a gynekológ nám odporúčil aby sme ju dali na hormonálnu antikoncepciu kvôli tomu že má nepravidelnú a bolestivú menštruáciu. Niekedy ju máva aj 3 krát za mesiac a bolí ju to tak že sa často nemôže ani postaviť z postele a HAK by mala vraj pomôcť
Manžel je úplne proti tomu a jeho argumenty sú že je to zbytočná chémia a že potom by si mohla myslieť že môže mať s hocikým sex..
Ja už rozmýšľam že jej to proste kúpim a jemu nič nepoviem ale neviem.. Mala by som ho ešte skúsiť nejako prehovoriť alebo jej to mám kúpiť aj bez jeho vedomia? On je fakt silno proti antikoncepcii lebo si myslí že to majú používať len ženy ktoré mávajú sex

Strana
z3
nikusa93
13. jan 2025

Z vlastnej skúsenosti odporúčam vložky od Tiande..tiež som užívala a pomohli...Mala som aj iný problém a tiež mi pomohli. Dostala som odporúčanie od kamošky,tak som oslovila poradkyňu...ak by ste nenašli v okolí,a mali by ste záujem,kľudne mi napíšte správu, odporúčim a pošlem kontakt na tú moju .
Na základe problému vedia poradiť.

milanemila
13. jan 2025

Nenechala by som kvoli negramotnemu manzelovi trpiet dceru :/ tak nech ide on s dcerou ku gynekologovi a ten mu vysvetli, preco ju dcere predpisal. To ze muz si mysli, ze ak dcera bude brat antikoncepciu, tak si bude mysliet, ze moze mat sex s hocikym ani nekomentujem radsej 🤦🏼‍♀️

lenkakravcova
13. jan 2025

Ahoj, ja som mala dosť problémy s týmto ako tvoja dcéra, ale až po tehotenstve.
Skúšala som čaje, antikoncepciu tiež som vyskúšala - a bolo to ešte horšie, kvapky..kadečo. Musela som si dávať Nalgesin dve tbl. To jedine pomáhalo ako tak to prežiť.
A vieš čo mi pomohlo potom len tak náhodne a definitívne?
Tento multivitamin Mudracik pre deti s kolostrom.
Ako fakt náhoda. Chcela som skúsiť ako chutí😂 a chutil dobre tak som ho jedlá s deťmi asi tri týždne a rozmýšľam, však menštruácia len pár dní, skrátila sa a brucho má takmer nebolelo. Urobila som potom mesiac pauzu a bolo to zase zle nedobre. Nasledujúce pole roka som jedla tieto detské vitamíny stále s deťmi jeden denne a úplne ukážková menštruácia. Netuším čo mi presne z toho pomáha, ale vyskúšajte. Nie je to draha záležitosť a fakt za mňa naj riešenie 😄😄😄

ukgirls
13. jan 2025

@mane01 lenze ona ani nic ine neskusila .. neporadila sa s viacerymi ... antikoncepcia ako posledna moznost ok .. ale ako pisem - treba pohlad aj z inej strany ,nastudovat si to,poradit sa s odbornikmi a nie hned nadavat na mnazela,ze nerozumie zenskym veciam ...

svetlonos
13. jan 2025

Posli ho na generátor pôrodných bolesti 3x mesacne, si to ten debil rozmyslí! Mate doma vadny kus. Ja som do dnes nasrana na mamu za alchemilkovy caj namiesto ružového ibalginu! Lebo ved to je príprava na porod a treba vydržať! Nie !!!
Je to fyzické týranie maloletých v osobnej starostlivosti! Véd on uvidi ake to bude keď bude starý uložený a dcera by po edala, hlavne žiadnu chémiu!

michaela329
13. jan 2025

Pri endometrióze skutočne nič prírodné nepomôže odstrániť tie najhoršie stavy. Mohol by sa aj na hlavu postaviť, keby moja dcéra mala také stavy, jeho názor by ma absolútne nezaujimal. Tiež som si užila s bolesťou, migrenami, zvracaním svoje, antikoncepcia pomohla, to bol úplne iný život.

lenkakravcova
13. jan 2025

@michaela329 ja som mala endometriózu a pomohol mi ten detský vitamín hore. Čiže niekedy pomôže dokonca aj nejaký obyčajný vitamín.

michaela329
13. jan 2025

@lenkakravcova no mne teda vitamíny, ani bylinky nepomohli. Nikto nevedel povedať, prečo sa mi to deje a pchali do mňa teda všeličo. S antikoncepciou efekt okamžite.

lenkakravcova
13. jan 2025

@michaela329 zvláštne. Ako sme každá iná, tak asi aj tie liečby u každej inak zaberajú. Hlavne že nám niečo teda zabralo. 🙂

michaela329
13. jan 2025

@lenkakravcova definitívne zabrala až operácia, to som bez čohokoľvek. To však je už radikálne riešenie.

fiafia
13. jan 2025

Ja som hák užívala veľa rokov, nikdy som nemala nežiaduce účinky, vyčistila mi pleť, upravila cyklus, zmizli bolesti ale svojej dcére by som kúpila hak ako poslednú možnosť. Vo veku tvojej dcéry som mávala také bolesti pri menzes,že sme neraz skončili na pohotovosti na infuzii, dokonca som odpadla od bolesti. Ako tak pomohol termafor a po XY pokusoch nasla dr niečo čo zabralo. Škoda,že je to veľa rokov a názov si nepamätám. Boli to čipky do konečníka, tie som si musela dávať dva,tri dni pred začiatkom menštruácie a bolesť som nedávala takmer žiadnu. Držím palce aby ste co najskôr našli riešenie.

129oveciek
13. jan 2025

Akoze mimo toho ze jej to ma pomoct si manzel mysli ze dcera nebude mat sex ked nebude mat antiku? 😂 akoze ja mat dceru tak jej tak ci tak o rok - o dva tu antiku kupujem..
Antika je hnusoba ale pokial ma dcera ms 3x do mesiaca tak by som jej ju okamzite nasadila.. ja v jej veku som mavala menzes iba raz do mesiaca a prezivala som to extremne zle.. antika bola v tej dobe najlepsie riesenie za ktore som vdacna aj ked je to chemia a navyse som ked som si nasla priatela tak som nemusela riesit ziadne tabletky po a podobne ako moje spoluziacky..
a co tu pisali o problemoch s otehotnenim.. ja som brala antiku podla vlastneho uvazenia (rozumej ze casto ked sa mi to nehodilo tak som si ms oddialila a nemala ju vobec - co si uvedomujem ze bola blbost) a takto som fungovala dlhe roky a napriek tomu som otehotnela ihned ako sme sa zacali snazit

ada12345
13. jan 2025

Hladala by som alternativne riesenie, konzultovala aj inych lekarov, dala robit dodatocne vysetrenia, pripadne vyskusala tradicnu cinsku medicinu. HAK nic nevyriesi len oddiali problem. Mala som kamosku, dali jej HAK presne kvoli takymto problemom, neskor ju potrebovala vysadit, chcela dieta a to co nasledovalo bola katastrofa. Mala nonstop menzes tyzdne.... Takze tiez by som sa u takto mladuckeho dievcata nevrhala do HAK, lebo ano tomu doktorovi sa problem vyriesi, ale dcera si ho bude tlacit pred sebou...

blaazi
14. jan 2025

Hak nie riesenie zdravotneho problemu s cyklom, hak cyklus vypne.

sss777
14. jan 2025

Ja by som nenechala svoje dieťa trápiť sa už ani chvíľu. Predpokladám, že gynekológ urobil aj krvné testy a na základe celkového obrazu stanovil diagnózu PCO. A áno, na to sa predpisuje antikoncepcia. Zrejme odstráni problémy už v prvom cykle. Takže máš 2 možnosti- 1 mesiac skúšať pupalkovy olej, druhý alchemilku, tretí čínsku medicínu alebo veriť tej západnej a nechať jej predpísať antikoncepciu. Od lekára sa nedá očakávať, že odporučí bylinky/alternatívnu medicínu, pokiaľ je jej tak zle, lebo lekár by sa mal riadiť medicínou založenou na dôkazoch, čo v prípade alternatívnej medicíny nehrozí.
Držím palce!

kiki68
14. jan 2025

Preco ho neposles za gyn to vysvetlit? Vacsina muzov absolutne neovlada zensku biologiu, ani zakladne veci, takze ja by som ho poslala tam a nech mu to lekar vsetko vysvetli. Potom pochopi, ze na co sa vsetko tieto lieky pouzivaju. Ze to nema nic spolocne so sexom ako takym, ale ide o upravenie cyklu.

lavender94
14. jan 2025

Ešte keby mal dôvody typu je to chémia, má nežiadúce účinky (ako každá liečba) chcel by skúsiť alternatívnu liečbu tak pochopím viac jeho nesúhlas. Existuje ucinna fytoterapia. Ani by som to nenazvala alternatívnou liečbou lebo jej účinky su dokázané mnohými štúdiami. A na vašom mieste by som našla ako prvé niekoho kto by vám nastavil liečbu bylinkami a antikoncepciu riešila ako druhu možnosť. Ale tvoj muž ma s tým úplne iný problém. Ma podľa mňa antikoncepciu zafixovanú ako nástroj proti otehotneniu a nie ako liečivo, ktoré sa používa na liečbu. Nedokáže ako chlap zhodnotiť vážnosť situácie. Dcéra je pre neho ešte malé dievčatko a mysli si, že ju takto chráni pred promiskuitou, ale asi si neuvedomuje, že keby dievča chce, vyšukava sa kade tade aj bez toho aby užívala antikoncepciu a on s tým v tomto veku už nič nezmôže. Možno to prameni z nejakej neistoty, boji sa ze ako ote nezvládol výchovu… bohvie. V živote som nestretla žiadne mladé dievča, ktoré by po nasadení antikoncepcie išlo robiť takéto skopičiny. Práveže tým, že nebude ovulovat sa jej utlmí ta evolučná prirodzená hormonálna potreba nechať sa oplodniť počas ovulácie a vlastne bude nádržaná menej ako by bola bez hak 😅

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
lija22
14. jan 2025

lahko sa vam radi ked to nezazivate. Oni chodia na pohotovost, cize ten stav je na nevydrzanie. Cize najblizsie ked bude umierat od bolest mama jej poda gynex, lubovnik, alchemilku..alebo povie musis to vydrzat este to nemam nastudovane a bylinky este nedosli.
Dajte sancu tej antikoncepcii na par mesiacov. Muzov nazor by som nebrala v uvahu, pokial nie je lekar a nemava menstruaciu. dovidenia

0kristina0
14. jan 2025

Autorka, skor ako jej das predpisat antikoncepciu, nech skusi uzivat kvapky gynex energy. Su na neho velmi dobre ohlasy. Mne velmi pomohol po vysadeni HAK. Robili sa mi bolestive hormonalne akne, upravuje a zmiernuje menstruaciu. Ja by som skusila ist najprv prirodnou cestou a ked nezaberie tak potom by som uz dala poslednu moznost tu chemiu.

martul
14. jan 2025

Ja som za. Mala som to isté s dcérou, keď mala 15. Vieš, všetky odborníčky tu vypisujú, že aké je to svinstvo. Ale veď tu sa nebavíme o rokoch užívania. Moja dcéra bola ako dvojča tvojej. To by som nikomu nepriala zažiť tie bolesti u vlastného dieťaťa, silné krvácanie, do školy /ak vôbec bola schopná ísť/ si nosila náhradné oblečenie.
Doktorka jej predpísala antikoncepciu na 3mesiace. Všetko sa jej upravilo, odvtedy slabá menštruácia, oveľa menej bolestivá, pleť vylepšená, po troch mesiacoch sme ju prestali užívať, teraz ma 21 a má odvtedy svätý pokoj.

angeli121212
14. jan 2025

@svetlonos inak pre mňa bol pôrod znesitelnejší ako menštruácia.. a to som rodila dvakrát a raz mi epi nezaúčinkovala... Niekedy je tá menštruácia ako menší pôrod a ešte každý mesiac ďakujem pekne

bg92
14. jan 2025

"potom by si mohla myslieť že môže mať s hocikým sex.." tvoj manzel je s prepacenim debil ako si to moze mysliet o vlastnej dcere? dcera by si ju keby chcela mohla dat predpisat sama aj bez vasho vedomia. tvoj manzel moze byt rad ze o tom vobec vie.
ja som preto brala v mladosti HAK a vsetko bolo v poriadku, dokonca somsa k nej v dospelosti vratila. ale tu na MK sa to bude urcite demonizovat a budu ti nukat bylinky.

svetlonos
14. jan 2025

@angeli121212
presne tak. Porod ma koniec ms nie.

letfenixa
14. jan 2025

@bg92 nemohla, nemá viac ako 18.

ljzozv
15. jan 2025

Určite by som ešte skúsila iný názor odborníka, lebo presne ako tu bolo písané, nie že si niekto myslí.
Ak sa to potvrdi, prípadne jeden dva mesiace skúšania byliniek neprinesú žiadnu zmenu, tak hneď po výsledkoch z odberov, by som išla cestou hak a to nie som jej zástancom.
Ale ja som odpísana každý mesiac pri menzese, neviem si a ani nechcem predstaviť zažívať do viac krát do mesiaca. Mužovi kopnúť trikrát do mesiaca vieš presne kde a zároveň mu podávať tabletku proti bolesti a zapiť to nejakým mužským čajom.
Opakovať každý mesiac 🙄 do vymiznutia príznakov, veď časom si hádam zvykne.
Inak ako bolo vyššie napísané, že áno hák nie sú lentilky, ale hádam teda naštudoval všetko na nete a navrhol nejaké iné riešenie. Ak nie, aplikovať vyššie popísaný postup 🤷‍♀️

lavender94
15. jan 2025

@letfenixa inak toto je zaujímavé, že ja keď som si dávala v 16 rokoch predpísať hak, tak žiadny súhlas nebol potreba. Podpísala som informovaný súhlas ja sama za seba. A to som chodila k detskej gynekologičke. Ako ja som to nepotrebovala odrbať, mama vedela že si nechávam predpísať antikoncepciu a ani jednu z nás nenapadlo riešiť nejaký súhlas. Keby veľmi chce, vie sa k nej dostať bez problémov.

iramka
15. jan 2025

Ahoj, skus kontaktovat dobreho terapeuta tradicnej cinskej m.. v BA ti viem aj odporucit.

cukroska
16. jan 2025

Skôr by som jednoznačne začala prírodnými produktmi v jej veku .Mala som to rovnako v jej veku a na gynde som bola prvý krát keď som mala pár rokov viac ako ona. NIKDY mi nechcel doktor nato predpísať žiadnu antiku. Neskôr som mala počas strednej opačný problém. Silné a masívne krvácanie a hocikedy mimo cyklu. A nikdy mi neodporúcal hormonálne liečby ani antikoncepciu. Az neskor som to riešila po dvadsiatke. A lekári sa nemýlili;že tehotenstvom respektíve pôrodom sa to upraví. A mali pravdu.Je to vaše rozhodnutie a muž veľmi sa nemá čo do toho...je to pre jej dobro.

cukroska
16. jan 2025

Aj tak by som si nechala poradiť aj od iného lekára a skôr najprv skúsila niečo prírodné,bylinné a nie hneď hormóny.

Strana
z3