Ako presvedčiť muža, aby nás občas odviezol?
Muža strašne oyravuje, keď ho opýtam, aby nas so synom niekde odviezol.
Nemam vodicky, neviem ci si ho niekedy vobec urobim, naozaj mam zo soferovania strach. Ale to o mne vedel vzdy.
Maximalne 1x v tyzdni ho poprosim ci nas niekde odvezie. Niekedy ani ten jeden x. Posledny rok ho to extrémne otravuje. Často využívam autobusy alebo vlaky, ale nebývame vo veľkom meste, nemáme MHD. Ťažko sa mi cestuje s kočíkom a s neposedným synom. Keď ideme bez kočíká, tak nemám problem, ale ešte nie je vášnivý chodec a často ho musím nosiť na rukách. Nie vzdy je niekto po ruke, kto by mi pomohol vyniesť a zniesť kočík, niekedy ho nemám ani kde postaviť v autobuse a iné.. Vzdialenosti kam cestujeme sú do 15 km. Neviem aky rozumny argument uz pouzit, ked si dovolim mu ukradnut par minut casu a nie casto! aby pre nás prišiel alebo nas odviezol.
Je tvoj manzel?
Je to sebec. Nenskupuj nic pre neho, nevh nema doma kusok chleba, masla sunku - nic. Nevh si kupuje sam, ty kup iba sebe a synovi.
Baby jej vodicak nepomoze, on jej auto neda.
Je to sebec ty mu nikdy s ničím nepomôžes, nič nevybavis za neho?Otravovala by som ho naďalej takú veľkú vec pre teba nerobí a hlavne robí to aj pre syna.Moj muž chodil pre mňa k mame 25 km dosť často.To je o povahe ja by som bola neustupciva.Neviem kde bývaš atď, ale taxík cez Bolt vyjde niekedy menej ako cestovné
Nie ty otravujes muža, on otravuje tvoj život
@sofia1979 nie toto nechápem.. bohuzial ale nechápem.
Takmer každý jeden kto začínal šoférovať mal strach. Pamätám si ako som mala triašku v práci celý deň keď som musela odsoferovat domov sama.
Tak nech sa nechá ovplyvnovat strachom celý život.
Je to len výhovorka!
@luccija co mu už len môže vybaviť bez auta? Za mňa nepoužiteľný človek.
To je s dieťaťom nonstop doma, max okolie domu lebo nema vodicak?
Viem ze tu dostanem vynadane za moj nazor(zvykla som si) ale ja si predstavujem ako muž ráno o 6 vstáva, do 3-4 v práci, po praci uteká na nákup, a doma ho čaká celý deň žena na zadku, maximálne vytiahne päty z branicky na ulicu...
Porazilo by ma mat takú zenu krku.
Zavislu, nesamostatnu...
Ja som na materskej takmer denno denne cestovala na výlety, do mesta, aj na druhy koniec republiky sama s malým dieťaťom. Muž bol v práci, ja som naplno využívala čas s dieťaťom.
Mňa strašne vytrácajú tieto nesamostatne závislé ženy...
@simona20201309 sa ti zda ze o a sedi na zadku doma a caka na toho svojho burana?
@natalka13 áno sedí a stará sa o dieťa. Vari. Upratuje. A stará sa o dieťa. A sedi doma. Ved mne by z toho drblo byť len doma a na dvore. Sak aj to dieťa potrebuje byť socializovane, a poznať aj niečo iné ako vždy len okolie svojho domu.
@natalka13 a áno čaká na toho svojho burana. Véd o tom je diskusia nie?
@simona20201309 tak ty si dokonalá o tom niet pochýb😛sú dediny kde nemáš extra kam ísť a tí ľudia sú spokojní aj deti prebavia sa na dvore, doma.Ja som tiež potrebovala stále niekam chodit bývala som v meste nejazdim to je povaha, ale raz týždenne snáď môže muž pre ňu niečo spraviť.
@luccija No, ona zrejme niekde medzi riadkami vyčítala, že mamička sedí cely deň doma a čaká kedy ju a syna odvezie manžel na výlet 🤦♀️ Pre pána, tiež si myslím ze je úplná samozrejmosť, ak je mamička nie šofér tak otecko občas zavezie ked treba a nebude pre to urazený alebo nervózny.
“Milujem” temu ze mam taky a taky problemik a nakoniec sa z toho vykluje uplne nefunkcne manzelstvo a (dost casto) ekonomicky tyrana zena.
Urob si vodicak. Zide sa ti ked sa budes od tohto debila stahovat.
vy nie ste par, ani rodina, ale dvaja spolubyvajuci
on nakupuje len sebe, ty sebe zvlašť
on ma svoje peniaze, ty svoj rodičak
on ma svoje auto, ty nemaš a mat nebudeš, lebo nemaš z čoho
on ťa voziť nebude
este napiš vyšku jeho platu 1500 - 2000 eur a potom ti poviem, že si blazon, že s nim žiješ
dava ti vôbec peniaze na dieťa? na stravu? alebo si varite každy zvlašť? na šaty pre dieťa? drogeriu a lieky? kto vari a kto platí? periete si každý zvlášť?
tipujem, že sam od seba ti nekupi nič
ma našetrene 25 000€, ty maš nulu..Si s tým spokojná, lebo iní muži v ponuke neboli a si emancipovaná
absolutne nepredstaviteĺné...
Len tu bude aj iny problem, ci to nie je dusevny kripel. Spravi si vodicak, neda jej auto.
Auto predsa potrebuje on, na cakanie benzinu z A do B, nie na vyvazanie zeny a jeho decka a ta este napina svaly, ako to krasne zvlada, ked musi, kebo ma doma hnilu vos, ktora sa vyvaza do gembliarne (mozno). Tak mi z jej opisu vychadza. Holt, stavila na zleho kona.❌
simona20201309
•
Dnes o 06:32
Všetky nadávať na toho muža, ale ved autorka vedela ze zije na dedine bez MHD a vez vodičského!
Porazilo by ma byt odkázaná na MHD a mužovu ochotu.
Muž sa zrejme nezmeni, ale ty si môžeš urobiť vodicak kedykoľvek. Máš na výber. Bud sa v tej dedine zblazni alebo si urob vodičsky.
Keď sú schopní urobiť vodicak cigáni, tak snáď máš na to aj ty, nie???
Cigáni so ZŠ!
To je uplne jedno ci si spravis vodicak aj tak ti neda auto, nenaberies skusenosti a bude ti nic. Ja by som do obchodu nesla. Zakaždým by dostal zoznam, lebo Ved mas auto nakup. Mam program tak by som sa ho spytala odvezies nas alebo si zoberme taxi? Potrebujem 20€ na taxi, poprosim ta, ked si neni ochotny. A normalne by som mu povedala, ze ake mam pocity. Akoby som ta obťažovala a nie je mi to prijemne. A normalne mu vsetko povedala. Ved je to tvoj muz. Musite komunikovat a aj neprijemne veci.
@simona20201309 v každom prípade nič na tom nemení, že by svojho syna zo ženou nemohol voziť to je zase tá jeho výhovorka
Ta ľutujem. Veľmi nepekné sa k tebe správa. Keď vedel, že nemáš vodičák a máš strach zo šoférovania mal by to akceptovať a pomôcť ti.
Ja som bola párkrát MHD s kočíkom a viem o čom hovoríš, dnes nie sú ochotní ľudia....nikoho si nevšímajú.
Ak nie je ochotný, mal by sa postarať o syna. Vyskúšaj to, je otec nech sa stará s ty pôjdeš sama MHD...uvidíš s akou radosťou vás odvezie nabuduce do mesta.
Inak toto nesvedčí o dobrom vzťahu...vy asi nie ste manželia..
Prepáč,ale on je strašný k.............t
@simona20201309 lenže na to cestovanie treba peniaze, ktoré ona nema
@gladys_07 no asi tak. To už je taká klasika tu, začne sa niečim triviálnym a potom sa zistí, že problém je niekde inde a oveľa závažnejší.
Vzťah úplne nefunkčný, ekonomicky týraná, vyzerá, že aj emocionálne, ale rieši sa nejaký blbý odvoz autom.
Autor - ako píšeš, stále otravuješ muža. Očividne mu vadíš, dáva ti to najavo svojim správaním, svojimi činmi, čo ťa pri ňom drží? Zbaľ dieťa a choďte niekde bývať kde budeš mať blízko obchody, škôlku, lekára a MHD. A keď sa z toho všetkého spamätáš prekonaj sa a sprav si ten vodičák.
Volaj so sebou ale busom alebo vlakom aby ste ušetrili benzín. A možno keď uvidí že ako trápiš s kočiarom tak mu dôjde a ak nie urob si vodicak!!
no mne stacilo precitat, ze on to robi pre syna a nie pre teba.. ved on ta nema rad :( aj tri vodicaky si mozes urobit, bude iny dovod ktorym ho budes otravovat. Budete mat dve auta? Ak nie, tak ti to svoje neda a si tam, kde si bola.
@biibiana ja nepochopím že v dnešnej dobe môže hyt niekto bez vodicaku.
Tak načo mu bola žena a dieťa? No skús aj ty opačne, že mu neoperies aj mesiac. Veď práčka je v kúpeľni, môže sa realizovať. Možno by som aj varenie ubrala, veď tak ako jeho obťažuje ísť teba s malým odviezť, tak obťažuje on teba s jedlom a prádlom. Veď auto je spoločné, keď nechce ísť autom, môže s tebou ísť busom a vyskúšať si to. Tým chlapom poniektorym už fakt drbe v hlave.
@timilv no len teraz vidíme, ako sa poniektoré ženy musia prosiť o pomoc manžela. To je choré, ja by som takto nevedela fungovať. Na čo sa taký hlupák ženil?
@simona20201309 ...., keď som ja začala šoférovať, to bola iná káva, v aute debata, akoby sme tam boli štyri, hovorila som si cestou sama sebe, smerovku do ľavá, lebo odbočujem, oproti má prednosť, musím ho pustiť, teraz sa uz na tom zabávam 😆.
@margotka17 😆 to muselo byt veľmi vtipne
Áno začiatky sú ťažké ale je to obrovská sloboda.
@simona20201309 ja si aj teraz zanadavam v aute, keď niekto nedá smerovku a vtlači sa mi pred auto, tak mu kričím, že pluvni si do ruky 🫣🫣🫣. No áno, áno je to sloboda, sadnúť a ísť. Len s mužom ideme ráno spolu do firmy do práce aj z práce, ale kto sadne ten šoféruje.
Mladý pán sa vyváža autom a žena sa vláči s detskom a nákupmi po autobusoch to čo za vola ,ale večeru by chcel každý deň.

Tvoj muz je minimalne v tejto veci vazne blbec.