icon

Ako presvedčiť muža, aby nás občas odviezol?

3. dec 2024

Muža strašne oyravuje, keď ho opýtam, aby nas so synom niekde odviezol.
Nemam vodicky, neviem ci si ho niekedy vobec urobim, naozaj mam zo soferovania strach. Ale to o mne vedel vzdy.
Maximalne 1x v tyzdni ho poprosim ci nas niekde odvezie. Niekedy ani ten jeden x. Posledny rok ho to extrémne otravuje. Často využívam autobusy alebo vlaky, ale nebývame vo veľkom meste, nemáme MHD. Ťažko sa mi cestuje s kočíkom a s neposedným synom. Keď ideme bez kočíká, tak nemám problem, ale ešte nie je vášnivý chodec a často ho musím nosiť na rukách. Nie vzdy je niekto po ruke, kto by mi pomohol vyniesť a zniesť kočík, niekedy ho nemám ani kde postaviť v autobuse a iné.. Vzdialenosti kam cestujeme sú do 15 km. Neviem aky rozumny argument uz pouzit, ked si dovolim mu ukradnut par minut casu a nie casto! aby pre nás prišiel alebo nas odviezol.

Strana
z4
luba98
5. dec 2024

@simona20201309 Či by jej vôbec dal auto ,keby mala vodičák.

eva8
5. dec 2024

A preco chodis vsade sama? Tu nejde o to, ze ta neodvezie, ale o to, ze netravi s vami cas.

nitran
5. dec 2024

no co na to napísať , nič v zlom , ale treba z prekonať strach a urobiť si vodičský. To v dnešnej dobe je nevyhnutnosť. A ak by sa aj niečo vážne stalo , si mobilná a nie odkázaná na niekoho však príde a odvezie ma. Ale aj k tvojmu mužovi. Co je to za prístup? nechať ta s kocikom a malým synom sa terigat. Kočík je sám o sebe ťažký a ešte také 13kg dieťa. No dobrý zaberák

1ryba
Odpoveď bola odstránená
misanthropicdann
5. dec 2024

Aj mňa by to otravovalo. Neviem si predstaviť bývať na dedine mat deti a nemať vodičak. Vodičak je už úplný základ a tvoj argument ze máš zo šoférovania strach. Každý mal strach kým si ho nespravil

1ryba
Odpoveď bola odstránená
janette2021
5. dec 2024

Rozveď sa a bude ti platiť aspoň výživné. Inak, výživné sa myslím dá vysúdit aj počas manželstva, ak muž finančne týra ženu tak, ako u vás.

pikachu999
6. dec 2024

By som mu nechala doma dieťa a išla sama na nákup 🙂

ariesi
6. dec 2024

@misanthropicdann áno, a potom takýcbto vodičov stretávame na cestách - vieš čo chcem povedať, ženy poväčšine dobreže nie nalepené na skle, keď zapne stierače, tak možno ide odbočiť, na 70 ide ledva 40....o sústavnej jazde v ľavom pruhu ani nehovorím, asi preto, lebo je v nom menej áut... A o rozlišovaní lavej a prwvej ruky tiež nie. Je rozdiel mať zdravý rešpekt a strach s tým, že si uvedomuje ten človek, že na to nemá

mk1111111111
6. dec 2024

Mas kam odist? K rodicom, starym rodicom.... Ak ano, tak chod. Je jedno, ci spravis vodicak, ci nie. Pana "dokonaleho" nechaj tam, kde je, nech sa vyvaza na auticku kolko chce a nech Ti posiela vyzivne. To bude najlepsie, co pre seba a svoje dieta mozes urobit a este budes na tom financne lepsie nez teraz. A uvidis, ako sa Ti aj psychicky ulavi.

pikachu999
6. dec 2024

Aha až teraz som všetko prečítala..sa prestan doma o všetko starať lebo ťa to otravuje na nákupy choď sama a dieťa mu nechaj lebo ťa otravuje..a ešte začni chodiť von sama niekam aspoň raz za týždeň nech ho neptravujes🙂

enmery
6. dec 2024

Akože, no comment tento muž. Jeho žena sa trepe aj s JEHO DIEŤAŤOM a jemu sa nechce. To musí byť poklad po všetkých stránkach. 🤦‍♀️

frflos_nespokojny
10. dec 2024

vratim sa k tvojmu problemu, vodicak ti netreba robit, aj tak sa ako vodic do vasho auta nedostanes- nepusti ta za volant!
chcel som napisat, ze tvoj manzel je cistokrvny cur...k, ale- prepac je ? alebo ?
myslim si, ze mu traba asi kupit bic na teba aby si bola este krotkejsia.
viem lahko sa radi, ale treba sa zobudit.
niekedy davno mi rozpraval kolega ako si vedu knihu a zapisuju vsetky vydavky a stazoval sa na manzelku, ze si dovolila kupit cokoladu ked kojila jeho dieta (samozrejme ju aj patricne obdaril krasnymi slovami). kazdy den sme spolu chodili do potravin pred desiatou a kupil si jedlo, malinovku a keksik. branil sa, ze nemaju pomali co zrat a ona utraca !. mna to tak vytocilo, ze som mu neskutocno odpovedal. on to nemohol ani spracovat, nakolko som mu to povedal pred dalsimi kolegami.
do dnesneho dna to nemozem spracovat ako sa vlastne choval k svojej este v tom case novomanzelke.
to znamena, bud budes trpiet cely zivot, alebo sa zobudis a trosku tvojmu milacikovy okorenis zivot. ziadne nadavky a zbytocne predslovy ! si zena tak pouzi zensku mysel !
vyparim sa z domu bez deti na hodku, dve. nenavarim- vsak nebolo casu. nevyperiem, lebo pracka nesla, alebo dosiel prasok, alebo stratila som sa v case na internete, zabudla som kupit, alebo do autobusu uz nakup nevosiel.

autor
11. dec 2024

@frflos_nespokojny nemam moc moznosti vyuzivat zenske zbrane, sexualne nie je prilis naruzivy, takze to je skor odmena pre mna, svoje veci si perie sam odkedy mi povedal, ze neviem ani prat (vie ze nekontrolujem vrecka a raz si tam nechal pero a zafarbili sa mu veci, ale bola to udajne moja vina) a vari si tiez sam pokial nie je navarene co on ma rad (den ma prilis malo hodin aby som varila kazdemu zvlast) , nakup musim urobit lebo by sme namali , takze sa citi velmi sebaisto lebo si urobi co potrebuje sam

autor
11. dec 2024

@frflos_nespokojny a ano je skarede ako sa vas kolega sprava k svojej manzelke ale takych muzov je na svete vela, ktori si myslia ze mozu vsetko a myslia si ze zeny mozu len to co im oni sami povolia a je velmi tazke pre zenu, ked im toto robi muz zvlast po porode kedy su velmi citlive a celych 9 mesiacov si stale nieco musela odopierat alebo kontrolovat, ja som sa tesila kedy porodim a budem si moct dat veci ktore mam rada a akeby mi v tej chvili hovoril co smiem a co musim tak to by hadam skoncil aj s ujmou na zdravy… a paci sa mi vas postoj lebo takyto ludia potrebuju uzemnit tretimi stranami , bodaj by dostavali spatnu vazbu castejsie a najlepsie primeranu ich spravaniu, nech si to skusili na vlastnej kozi ake je zahabujuce, ked ta niekto ponizuje

tiezjedna
11. dec 2024

tvoj argument "mám strach" je rovnako hlúpy ako jeho argument "si lenivá"... asi toľko k tomu.

tiezjedna
11. dec 2024

Ale podľa tvojich ďalších komentárov sa skôr zamýšľam, čo ťa pri tom magorovi drží... pretože neochota voziť vás mi pripadá skôr ako podružný problém u vás.

autor
11. dec 2024

@tiezjedna ja viem, ze najcastejsie na koniku sa docka clovek odpovede ako je rozvod alebo preco si zakladas rodinu s takym clovekom, ale z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze ludia sa menia, vsetci, a kazdy v inom meritku, napriklad moj muz ma kedykolvek zaviezol do prace alebo prisiel po mna bez toho, aby som ho o to ziadala, myslim si ze prichod deti do rodiny vela ludi spravne nespracuje a myslia si ze im rodina kradne jch vzacny cas, ktory maju pre seba
A preco rozvody v mnohych rodinach sa nekonaju aj ked by na ne dovod bol? Jednoducho to bud nedovoluje zdravy rozum - nedostatok financii na osamostatnenie, co je asi hlavny dovod u vacsiny a ja som za rozvody ak je na ti vazny dovod ale som aj za to aby ludia pracovali na sebe a zvlast na vztahoch, ktore si sami vybrali

tiezjedna
11. dec 2024

@autorka máš naprostú pravdu. Ale pracovať na vzťahu musia obaja. Nie že jeden zo seba robí martýra, snaží sa, prispôsobuje a druhý nič. Tvoj muž frfle na to, že ťa vozí, na to, že nevieš prať, na to, že má pre teba nakúpiť... Nehnevaj sa, nevypadá to na milujúceho muža, ktorý má len občas slabú chvíľu (ktorú mávame všetci)... A rozvod som ti neradila. Len som sa pýtala, čo ťa pri ňom drží. Dieťa rozhodne nie je dôvod, to väčšinou slúži ako alibistická výhovorka prečo zostať.

oblecenieavecicky
11. dec 2024

Bože, to je primitív. Keď som bola s deťmi na materskej, chodil môj muž sám vždy v piatok na veľké nákupy po práci. Doteraz mi každý deň napíše, či treba niečo z mesta. Prosím ťa, zváž ten vodičský. Aj keď máš strach. Ten máme viaceré. Ale je to veľká pomoc. Budeš viac samostatná, nezávislá od muža. A hlavne mu neustupuj stále. To ako sa bude k Tebe správať za pár rokov? Ešte aj na pohotovosť so synom ťa pošle busom, nie? Daj mu prečítať túto diskusiu. Je to snáď aj jeho dieťa. Ja fakt nemám slov na takýchto chlapov.

beronsche
11. dec 2024

Autorka - prečo, prečo máš s takýmto chrapunom dieťa??
Ešte napíš, že bývaš v jeho byte...
Toto nie je primárne o tvojom vodičáku, toto je o úplne nesprávnom výbere partnera..
Pre teba neurobí nič, pre dieťa neurobí nič, otravujes ho, peniaze nedáva rodine, necháva si ich pre seba, sám si vari, sám si perie, sex veľmi nechce...
Načo to je taký muž?

Odporúčam ti začať si chystať únikovú cestu.
Tento chrapun ťa nikdy nebude brať ako rovnocennú partnerku a podľa mňa čím ďalej, tým to bude u vás horšie..
A obhajoby o zmene - to sú také reci, ano ľudia sa síce rokmi menia, aké neverím, že až takto zásadne za pár mesiacov..
Skôr si prehliadala výstražné znamenia a takto si dopadla. Žiaľ.
Čítam, že rozvod nie, tak veľa šťastia v manželstve s chlapom, ktorý si ťa neváži, finančne týra (áno, je to tak).a žije s tebou, akoby ťa tam len trpel..
Len si nerobte ďalšie dieťa. Už jedno do nefunkčného vzťahu je viac než dosť.

beronsche
11. dec 2024

A škoda, že ten zdravý rozum, ktorý podľa teba, nedovoľuje rozvod z mnohých dôvodov, úplne absentoval pri výbere partnera.
To sú také smutné príbehy...
A najviac na to všetko doplácajú nevinné deti...

beronsche
11. dec 2024

@ariesi štatistický spôsobuju ženy menej dopravných nehôd. Najmä ženy v strednom veku.
To na margo tvojho "...ženy poväčšine dobreže nie nalepené na skle..." 😉
Najviac dopravných nehôd vo všeobecnosti spôsobujú mladí vodiči (do cca 20r) a tých smrteľných zase majú na svedomí najviac vodiči 70r+.

viera27
11. dec 2024

Pozri, ze mas doma debila je jedna vec. Ale ze si ako dospely clovek na niekom zavisly, tak to je problem. Ako budes riesit pracu, detske konicky a podobne? MHD, ktora chodi ako chodi? Postav sa na vlastne nohy, inak budes vecne robit niekomu privesok. Inak bola by som strasne zvedava, co povie za 1. Na poplatky za vodicak, 2. Na delbu auta neskor

enmery
11. dec 2024

No pekne si si to obhájila. Až na to, že v zmenu dúfaš len ty a len ty na tom chceš pracovať. Tvoj muž je debil a bude to využívať a pochybujem, že chce niečo na tomto meniť, keď ako"otec" serie vlastne aj svoju krv a Tebe to ako matke nevadí. Toto je zle aj čítať a nieto žiť. Baby, čo jej tu radíte vodičák-ona napísala, že naňho nemá peniaze, aj keby prekonala strach. A aj keby si ho zázrakom urobila a peniaze na vodičský ukradla, ten jej chrapúň jej auto nedá a na svoje mať nebude-kedže nemá peniaze na vodičák. A tvoja hlúposť je, že sa držíš debila, ktorý Ti zreteľne ukázal, že sa stará iba o sebe a svoje blaho a dobro a ty, a čo je ešte smutnejšie, vlastný syn ste mu u prdele. Vieš, čo by urobil normálny chlap?Dal by Ti peniaze na autoškolu a podporil Ťa. A to je len jeden z mnohých bodov. Normálne som stratila reč.

natalka13
11. dec 2024

tvoje dieta vyrastie bude potrebovat topanky oblecko do snehu dazda zeplatit dkolu v orirode lyziarsky bude chciet nejaku tu "znackovu" vec a ten tvoj dzgros mu nic nekupi a tebe bude este vycitst vydavky.
nie nezmeni sa!!!!! ty sa zobud!!!

ariesi
12. dec 2024

@beronsche áno, to beriem, ale zas keď sa na to niektorá necíti, tak asi lepšie, keď nejazdí. Poznám mnoho žien vynikajúcich vodičiek a aj také, čo povedali, že krby isiel oproti kamión, tak pustí volant a zakryje si oči.

Strana
z4