Ako "prinútiť" manžela k rodinnému životu?
Manžel je z disfunkčnej rodiny, kde nikto s nikým nekomunikuje, nikdy nikam nechodili spolu, nič neoslavovali a tento model priniesol aj do našej rodiny. Ja som z úplne opačných pomerov. Navzájom sme sa vždy navštevovali, oslavovali sviatky, chodili na výlety. Napriek tomu, že ešte pred svadbou mi sľúbil, že ako môj manžel bude so mnou všade chodiť, nerobí tak. Na návštevy k svojej rodine, na oslavy chodím sama s malou dcérkou, už som na posmech, že chodím všade sama ako vdovica. I napriek tomu, že sa mu snažím ísť príkladom a chodiť s ním všade, kam si pomyslí, neberie to do úvahy. Ako ho mám "prinútiť" k tomu, aby sme chodili všade ako rodina? Môj príklad je zbytočný, to, že s ním všade idem berie ako samozrejmosť a keď chcem, aby išiel on so mnou k mojej rodine, tak vždy nastane ten istý scenár. Buď ho niečo v ten deň bolí, kvôli čomu nemôže ísť alebo pred odchodom zaspí a nejde s nami nikam. Z 5-6 návštev absolvuje jednu. Je mi to trápne, nepríjemné a hlavne mi je to ľúto, že nie sme ako klasická harmonická rodina na akú som bola v mojej pôvodnej zvyknutá. Ako by ste túto situáciu riešili vy?
@kamanima nemozete ho nutit. to, ze je z takej rodiny mu zrejme vyhovovalo. nechapem, ako moze dospely chlap zaspat, ked sa ma niekam ist. keby chcel ist, ide. kedze nechce, tak co. je dospely. vedeli ste, koho si beriete a ze u nich to nikdy tak nebolo ako u vas. cakat, ze po svadbe sa partner zmeni je naivne a nerealne.
@kamanima ja som opačný prípad... muž ma stále tlačí do nejakých rodinných a kamarátskych akcií... väčšinou s ním aj idem, ale nie som z toho vôbec nadšená... niekedy normálne rozmýšľam, či by mi nebolo lepšie samej, keď stále tlačí... tak opatrne s mužom... neprerobíš ho, vždy sa ti bude len prispôsobovať... a viac či menej mu to bude proti srsti
ja by som ani nejake zazraky necakala,lebo ona sa podla mna neciti na nejakych oslavach a grilovackach dobre. Nebol na to zvyknuty,je to pre neho cudzie a mozno sluboval,ale ci sa naozaj aj k tomu niekedy bude mat to je druha vec. Ked nechce,tak nechat ho tak,alebo mu vymedzit iba dolezite rodinne udalosti,kde musi byt. Jednoducho nieco na ten sposob,ako ked napr. nejaky kralovsky par musi byt podla protokolu na urcitej udalosti. To musi zvladnut,lebo to je v ramci drzania urcitej formy. A mal by chapat urcitu slusnost,co sa patri a neda sa z toho vyvliect. Toto by som ja osobne pozadovala a ten ostatok enchala na nom,ci ma alebo nema naladu.
@mandragora22 nic v zlom ale keby si mojho brata tahala z mojej svadby tak by si tam nebola :D :D neajko sa to snad da prezit. Mam manzela ktory to tiez nemal rad ale zvykol si, zistil ze je u nas veselo a chysta sa tiez zorganizovat party.
@6mia6 nuž ja ta neberiem v zlom, no okrem podstaty tejto témy som brala ohľad na vtedy moju 3-rocnu dcéru a chlap napokon pochopil, že jeho dieťa mu je prednejšie ako vtedy 28-ročná sestra. ju už netreba uspavat a ani počúvať jej vresky, ked ma narušený režim, takže ak by tvoj brať uprednostnil celonocnu účasť na tvojej svadbe pred blahom svojho malého dieťaťa, nič v zlom, ale podla mňa by bol hlupák
@6mia6 juj a este podotknem, aby som nevyznela v tvojom ponimani ako taka svina, ze som mu vopred racila oznamit (opat som to povedala len ohladom nasej dcery), ze ak teda chce, aby sme sa toho zucastnili aj my dve, tak budeme sa v noci vracat domov, aby sa mala v klude vyspala (viem, ako sa deti "vyspia" v takych hoteloch, ako sme boli my, kde rovno nad salou boli izby.... alebo teda ak sa nechce vracat v noci, tak nech si ide sam a nech je tam trebars aj dva dni, mal na vyber, vybral si, takze by si nemusela posudzovat niekoho pismenka bez toho, aby si vedela konkretne okolnosti, miesto, cas, situaciu atd.
@mandragora22 neberies v zlom ale urazas. Kazdy to mame nejak a tak je to v poriadku.
@6mia6 preboha, koho?????? :-B
no to je tak,ked zeny dufaju v to,ze po svadbe nastane zmena. Ale preco by mala? Ludia sa predsa nemenia na zaklade papiera...
@kamanima ahoj,,mam doma niečo malo podobné,,,ale skor je to také že moj neobsedí dlho,,teda tak ako ja,,ja som spoločenská,,rada sa rozprávam na hocijaku temu,,moj je v okoli svojej rodiny dobrý spoločník,,počuť iba jeho,,ale ked sme u mojich priatelov ,,rodine,,je potichu,,občas niečo utrusi,,chcela by som aby bol ten tip zabavača ale žial nieje taký,,nenutim ho,,a radšej ked mi záleží na niakej oslave,,že chcem tam byt dlhšie,,idem sama,,lebo moj by ma po hodine už tahal domov,,a ak nie tahal tak sa pozriem na jeho unudený doslova deprsívny výraz mam po nálade,,takže ak sa chcem iekde naozaj zabaviť idem radšej sama,,

@kamanima a este by som rada apelovala na nadpis tvojej temy, lebo oslavy nie su vecou rodinneho zivota, teda ja si tak myslim. pod pojmom rodinny zivot si predstavujem tu klasicku primarnu rodinu, cize ty, tvoj manzel a vase deti a veci, ktore spolu robite, ako travite cas, toto je rodinny zivot. oslavy nezahrname do rodinneho zivota, su to proste rodinne oslavy, tak mam pocit, akoby si tym nadpisom trosku znevazovala manzela, netusim teda, akym je on otcom, ale ak je dobrym otcom, tak ten nadpis nie je celkom namieste 😉