icon

Ako "prinútiť" priateľa, aby chcel mať dieťa?

miriam621
10. mar 2014

Ahojte dievčatá, v prvom rade vás chcem upozorniť, že si s touto témou nerobím srandu ani nič podobné, nový nick som si založila aby ma nikto nespoznal, kedže som tu už velmi dlho 🙂 A teraz k mojmu problému: s priatelom sme spolu 4 a pol roka, z toho necele 2 roky spolu bývame. Každý pravdaže chodíme do práce, máme stálu prácu( on ideálnu od pondelka do piatka od 7:00 do 15:30, ja robím aj ranna, poobedna + víkendy).Niesom najstaršia, mnohé z vás by povedali, že som ešte moc mladá a mám si užívať život a pod. keci na ktoré som zvyknutá od priatela. Mám 21 rokov a už minimálne rok mám neskutočnú túžbu po bábätku, ale tak hroznú, že sa mi o nom stále sníva, ked si predstavím aké by to mohlo byť tak sa aj rozplačem..Jednoducho som z toho hotová. No môj priatel, stým pravdaže nesúhlasí, aj ked mu ťahá na 30tku (má 29) a má všetko čo by si mohol priať. Ked sa o tom chcem rozprávať, tak on absolútne nereaguje, jediné čo z neho dostanem je to že on po bábätku netúži a chce mať ešte pokoj... táto odpoved u nás znamená vždy min. 2 dni tichú domácnosť 😀 Ďakujem vám velmi pekne, ak mi aspon trochu poradíte, čo platilo na vašich mužov a pod. 🙂 Hlavne nechcem rady tipu, že sa mám s ním rozísť 😖 Ešte raz ďakujem 🙂

kveta
10. mar 2014

@miriam621 Mas doma muza, ktory sa s Tebou nechce ozenit. Zabal to. Svoju krasnu mladost mozes venovat niekomu, kto Ta bude chciet naozaj. Obrucky sa daju zohnat aj za 20 eur. Viac na svadbu nepotrebujete.

Proste nie si pre neho ta prava. Pisem Ti to natvrdo. Ale pre Tvoje dobro.

danulicek
10. mar 2014

@miriam621 zo skúsenosti v rodine ti môžem na 100 % povedať, že nijako. pretože ak sa ti ho aj nejako podarí "donútiť", budeš s tým žiť pravdepodobne celý život ako s výčitkou. Môj ujo má prvé dieťa "z donútenia", no ujo nemá k nemu v podstate nijaký pozitívny vzťah... A čo sa týka manželstva, ujo začal po tejto udalosti chodiť domov len spávať, lebo mal pocit, že svoju úlohu už splnil a teta ho viac nepotrebuje... Manželstvo sa po čase rozhodli zachrániť druhým dieťaťom, rozdiel je v tom, že druhé dieťa chcel aj ujo a aj vzťah k nemu je úplne odlišný ako k prvému. Žiaľ, čo sa týka manželstva, tak je to už len manželstvo na papieri. A podotýkam, ujo mal po 30tke a jeho žena o kúsok viac ako ty, keď ho k prvému dieťaťu dokopala. Mali svoje bývanie, svoju prácu - vlastne nič materiálne im nebránilo v tom, aby dieťa mali. No dôležitejšie je, že ujo sa na dieťa ešte necítil. A zrejme to tak je u tvojho partnera. Tak asi to chce len trpezlivosť. To je ten najlepší prostriedok...

celasapremenim
10. mar 2014

@kveta toto je svata pravda, za tym len amen naozaj 🙂 kocky toto si zapamatajte

miriam621
autor
10. mar 2014

@lubena00 ďakujem, že ma tu konečne niekto pochopil 🙂 už som si začínala myslieť, že to tu nie je možné 😀 Ja ho naozaj velmi dobre poznám a viem, že nie je z toho druhu chlapov, ktorí sa nazývajú chrapúni a že by nezdrhol ani nič podobné.. už som raz takýto šok urobila 🙂 povedala som mu, že som tehotná, lebo som chcela vedieť ako zareaguje... Najprv bol prekvapený a nahnevaný, ale to trvalo len dve hodiny a potom za mnou chodil, hladkal mi brucho a podobne veci. normálne mi bolo lúto mu povedať, že som si z neho vystrelila 🙂

pea87
10. mar 2014

a on vobec deti nechce, ci len teraz nechce?

miriam621
autor
10. mar 2014

@pea87 on deti nechce iba teraz... on mi stále hovorí, že raz ked budeme mať deti tak to bude také a také... včera mi povedal, že on sa nebude o ne vedieť starať( nie po finančnej stranke)... ale ja to nedokážem pochopiť, ako to môže vedieť, že ich nebude vedieť napr. prebaliť, okupať, nakrmiť a pod. Podla mna nikto učený z neba nespadol a každý sa to naučí

eliska31
10. mar 2014

@miriam621 chlapy toto fakt nevedia 🙂 🙂 Ale naucia sa to...moj napriklad vravi, ze to tiez nevie, ale on ma skor obavu aby tomu miminku neublizil nejako.

prasiatko30
10. mar 2014

myslim si ze v 21r by si mohla radsej najst ine hobby ako mat dieta - a teda hlavne ak 50% buducich rodicov s tym nechce mat nic spolocne. preco sa radsej nepripravis na prijimacky na vysku a vystudujes si v klude vysku a ked skoncis tak hadam aj vas vztah bude uz na uplne inej rovine. na dieta by mali byt dvaja a hlavne ked to obidvaja citia a chcu 😅

miriam621
autor
10. mar 2014

@prasiatko30 máš dieťa? alebo si mala/máš túžbu mať dieťa?

prasiatko30
10. mar 2014

@miriam621 miriam v prvom rade dospej a potm rozmyslaj nad dietatom - pokial musis tvoju polovicku dohnat k dietatu nakoniec sa ti to moze nepekne vypomstit. zober si to s kludom a snaz sa uzivat si mladosti na deti je este cas.

a ano mam 2 deti ked som si uzila aj nieco vlasneho zivota a ked som nasla partnera ktory chcel mat dieta so mnou - nemusela som ho o nicom presviedcat ani maskovat tuzbu mat dieta aby si nahodou nevsimol ze vobec cdeti nechce 😀

zuju2
10. mar 2014

Ja som mala 1.dieťa v 28 a stačilo mi. No každý sme iný. Myslím si, že 21 rokov na dieťa je dosť málo v dnešnej dobe, ale keď to tak cítiš. Ja by som si ešte užívala, išla na dovolenku, atď, lebo s dieťaťom to je už oveľa náročnejšie. A čo sa týka priateľa, je dôležité, že sa máte radi, rozumiete si, plánujete spolu budúcnosť, preto by som sa ja nerozchádzala. Muži neskôr vyzrievajú na deti, lebo potom je to na nich veľa, musia živiť celú rodinu, atď. A staranie mu príde nejako samo ako, bude mať malé. Aj môj sa toho bál a teraz to zvládne.

miriam621
autor
10. mar 2014

@eliska31 ja mu to stále hovorím, rozprávam mu aký bude super tatino, ako bude všetko zvládať... no nefunguje to nanho 🙂

kiki68
10. mar 2014

u mojho to prislo po 5 rokoch, dovtedy ani pocut, teraz je vsetko inak. Ale asi by som sa s nim o tom pobavila, ono chlapi sa casto boja,ze nie su este dost zabezpeceni financne, nemaju take to zazemie co si predstavuju,ze im to vezme lasku partnerky, hlavne ten sex a to,ze sa o nich stara, ze nebudu dovolenky kadetade,ale bude len nejaka dovca s deckom v kociku. Ale ked budes mat dieta takto skoro,zase ked budes mat 30, budes mat uz odchovane dieta na skole a budes si moct uzivat ovela viac nez niekto komu to est elen prevrati zivot hore nohami. Vidim to na kamoskach,co maju decko a su mlade, ze ho mali tak okolo 20tky a roky idu strasne rychlo,ich deti uz davno chodia do skolky, do skoly, maju to uz vypiplane a uz stihaju krasnu karieru, po 30tke sa odpisat na 3 roky z kariery je fakt maler v dnesnej dobe.

eliska31
10. mar 2014

@miriam621 chce to asi cas a trpezlivost...chlapom niekedy dochadzaju veci neskor 😀

miriam621
autor
10. mar 2014

@prasiatko30 ja som dospelá dosť, o to sa ty vôbec nemusíš báť. Verím, že karma je sviňa a tá posledná časť tvojho príspevku sa ti vráti 🙂 maj pekný deň aj s tvojim mužom, ktorý chcel mať stebou dieťa 😉 a mimochodom, on tie deti so mnou chce, len nie momentálne, preto ja rozmýšlam ako ho k tomu doťuknúť (dúfam, že si to konečne pochopila)

kacennnka
10. mar 2014

@miriam621 Daj tomu cas, ako moj manzel hovori, ono to na kazdeho chlapa pride. Ked sa na to neciti, nie je dobre ho do niecoho nutit. Si mlada, kludne 1-2 rocky pockaj, nic ti neujde. Ak citis, ze to dieta v skutocnosti chce, len nie teraz ... daj mu cas, bude to lepsie

prasiatko30
10. mar 2014

btw vies co som si potom vsimla u tychto mladych oteckov ze okolo 30r zrazu zistia ze si nic neuzili ze rodina ich brzdi a po 2-3 detoch povedia ze uz viacej nevladzu - to hej uziju si tak max 5r a po 5r si ich klofne nejaka zenska a s tou im uz zazracne nevadi ze maju 1-2 dieta a celi sa v tom vyzivaju 😀 cize tak ako poznamenala
@zuju2 chlapi sa potrebuju - obycajne - vyburit dlhsie a ten otcovsky pud na nich prichadza o dost neskorsie 😵

prasiatko30
10. mar 2014

@miriam621 preco by sa mi to malo vratit ze moj partner nebude chciet deti - ja osm len napisala to co ti tunak radili ostatne zeny a aj ty sama si sa pytala ako to urobit tak aby chlapec chcel mat deti - sam nazov sa vola "prinutit" - takze aka karma 😅

a ja som ti tiez v prvom prispevku pisala aby si si namiesto toho ako ho "prinutit" k dietatu tiez radsej pockala - myslim si ze je omnoho krajsie ked dospejete k tomu rozhodnutiu obidvaja

miriam621
autor
10. mar 2014

@kacennnka @eliska31 tak budem musieť počkať predsalen... možno to príde skôr ako si predstavujem 🙂

kveta
10. mar 2014

@miriam621 Posudzuj muzov podla cinov. Nie podla reci. Kamosky su zasnubene. Tebe nekupil ani kolotociarsky prstienok, aby Ta mal istu.

miriam621
autor
10. mar 2014

@kiki68 a presne toto by som chcela... moja mamina ma 40 rokov a ked vidím ako si užíva, chodí na dovolenky, nemá žiadne takéto starosti tak jej normálne závidím 😀 A navyše snňou mám naozaj kamarátsky vzťah a to isté by som chcela pre svoje dieťa.. aby nás nedelil pomaly 40 ročný rozdiel...

miriam621
autor
10. mar 2014

@kveta taký mi kúpil, len nie zásnubný 😀 kedže on si stojí za tým že svadba má byť do roka a do dňa a bojí sa že by to nesplnil...( toto mi naozaj on sám povedal)

kveta
10. mar 2014

@miriam621 Prepac, ale toto vsetko su jeho vyhovorky.

eliska31
10. mar 2014

ale zase nebudme nanho zle...mozno to fakt tak pocituje a jednoducho sa na to este neciti. To ja som za taku najhorsiu bola pri byvalom ked som jednoducho tiez necitila, ze chcem s nim dieta. A co som mala nasilu otehotniet lebo okolo mna vsetko rodilo jak jablone???? Nie, proste to musi prist taky pocit. A na to treba cas. My teraz tiez nie sme zasnubeny, nemam ani kolotociarsky prsten..

kveta
10. mar 2014

@eliska31 Odcitujem Ta:
To ja som za taku najhorsiu bola pri byvalom ked som jednoducho tiez necitila, ze chcem s nim dieta.

Ved o tomto piseme. On nie je zly. Len sa zjavne nechce so zakladatelkou nijak viazat.

maria1989
10. mar 2014

@miriam621 žena, otvor oči... ako písala kveta, najprv vyrieš svadbu... keď nechce ani to, načo s ním strácať čas... okrem toho, rovno do očí ti povedal, že sa nebude (rozumej nechce) o dieťa starať... ak ho aj k dieťaťu dotlačíš, všetko bude na tebe a môžeš sa rovno zaradiť k pisateľkám xy príbehov tu na fóre na tému: som na deti sama, v ničom mi nepomôže, je to sviniar... ty to nebudeš môcť povedať, vieš, do čoho ideš

miriam621
autor
10. mar 2014

@eliska31 ja som si tak na 98% istá, že on to tak cíti...ja som pôvodne túto diskusia založila preto, aby mi baby napísali vlastné skúsenosti s tým, ako (zase napíšem v uvodzovkach, lebo to doslova tak nemyslím) "dokopali" svojich chlapov k tomu aby nejako skôr začali pociťovať to, že chcú dieťa... no bohužial sa to tu zvrtlo akosi..

jahodka8
10. mar 2014

@miriam62 Tak tak uvidíš ešte si to rozmyslí časom. Niekto otehotnie aj pri prerušovanej, tak možno sa aj u vás tak stane.

eliska31
10. mar 2014

@kveta ja som mojho byvelho prave ze lubila a vsetko a vedela som si predtsavit s nim buducnost..ale ked zacal tlacit na pilu a furt toto hudol dookola, tak sorry, ta predstava ze tehotenstvo-matestvo sa mi doslova zhnusilo. To sa tak nerobi. A mozte ma ukamenovat, ale nic sa nema robit nasilu..ani svadba-tehotenstvo. Lebo to vyvola opacny efekt 🙄

kveta
10. mar 2014

@eliska31 Nasilu sa to nema robit. Ale po stvorrocnom vztahu uz ma zena pravo vediet, ci to s nou muz mysli vazne. Plzak hovoril, ze po roku znamosti..