icon

Ako "prinútiť" priateľa, aby chcel mať dieťa?

miriam621
10. mar 2014

Ahojte dievčatá, v prvom rade vás chcem upozorniť, že si s touto témou nerobím srandu ani nič podobné, nový nick som si založila aby ma nikto nespoznal, kedže som tu už velmi dlho 🙂 A teraz k mojmu problému: s priatelom sme spolu 4 a pol roka, z toho necele 2 roky spolu bývame. Každý pravdaže chodíme do práce, máme stálu prácu( on ideálnu od pondelka do piatka od 7:00 do 15:30, ja robím aj ranna, poobedna + víkendy).Niesom najstaršia, mnohé z vás by povedali, že som ešte moc mladá a mám si užívať život a pod. keci na ktoré som zvyknutá od priatela. Mám 21 rokov a už minimálne rok mám neskutočnú túžbu po bábätku, ale tak hroznú, že sa mi o nom stále sníva, ked si predstavím aké by to mohlo byť tak sa aj rozplačem..Jednoducho som z toho hotová. No môj priatel, stým pravdaže nesúhlasí, aj ked mu ťahá na 30tku (má 29) a má všetko čo by si mohol priať. Ked sa o tom chcem rozprávať, tak on absolútne nereaguje, jediné čo z neho dostanem je to že on po bábätku netúži a chce mať ešte pokoj... táto odpoved u nás znamená vždy min. 2 dni tichú domácnosť 😀 Ďakujem vám velmi pekne, ak mi aspon trochu poradíte, čo platilo na vašich mužov a pod. 🙂 Hlavne nechcem rady tipu, že sa mám s ním rozísť 😖 Ešte raz ďakujem 🙂

zvolsiinylogin
10. mar 2014

@miriam621 co na mojho? to je tajomstvo....laska 🙂

stella231
10. mar 2014

@miriam621 tak ked ho nechce tak ho nenut....a počkaj kym to bude chcieť rovnako ako on..... 😉

kiki68
10. mar 2014

@anatalia77 on sam ma zo svadby des po par svadbach co sme absolvovali,sam to nazval negustiozne divadlo so smeckou ludi,co si vlastne ani nemaju co povedat,kedze sa nepoznaju alebo sa mnohi musia pozvat,lebo je to rodina z 3. kolena.... 😉

On ma z toho vacsi horor ako ja, ked ma chce pobavit,tak zacne napodobnovat nejaku ozratu tetku,co zacala spievat mierne perverzne ludovky na kamoskinej svadbe 😀 Pre mna ta svadba nie je nijako dolezita, nic to nezaruci, mnohi na tom preinvestuju strasne prachy. A teraz co..chcem mat svadbu na nejakom zamku napriklad,takze prenajom musim pocitat par tisic eur vratane cateringu. Cize si financne odpalim to,za co by som napriklad preriadila nas spolocny byt. no ked niekto spolu len chodi a potom sa vezme a zacne byvat,vtedy je ta svadba nejaky krok,ale ked s niekym clovek byva 5 rokov zo 6 rokov vztahu,tak tam uz manzelstvo nema cim prekvapit,snad len vyberom obrucky a zakuskov. Exoticke dovolenky,na tie chodime beztak, uz sme raz na jednej do toho skoro prastili,ale nakoniec nam to prislo take mierne gycove. Ono aj tak pridem domov, po 12 hodinach letu som rada,ze zijeme a zase len budeme spat vedla seba.

cecil36
10. mar 2014

@kiki68 a co ta na svadbach tak vydesilo? Teda ja som ich pochodila neurekom a nic ma nevydesilo 😀 Ozaj a co tak pravny aspekt manzelstva?

kiki68
10. mar 2014

@cecil36 pravny aspekt manzelstva,cize to je to,ze ked skoncim na sude, budeme sa delit na polovicu a dojde na pranie spinaveho pradla,ak sa rozumne nedohodneme. 50% manzelstiev konci rozvodom pre nejaky dovod,takze keby robim taketo rozhodnutie z pohladu napr. biznisu, v zivtoe by som taky deal nepodpisala. Proste velky risk,ze to dopadne zle. Pravne sa daju veci osetrit inak, na to manzelstvo netreba. Snad jedine co je tam zaujimave je pravo na informacie, ked sa tomu druhemu nieco stane. A este,ze decko sa narodi a bude mat jeho priezvisko bez nejakeho natahovania sa.

No mna vydesilo toho dost na tych svadbach, hlavne ked za mnou niekto ozraty pride a zacne mi hovorit o tom,ci viem ako trtkat. Tiez to gycove akoze prevadzanie ludovych zvykov, strasne fotenie sa, zle jedlo, zle miesto celkovo (nejaky motorest,kde by som za normalnych okolnosti v zivote nesla), koktavy knaz atd.. A este raz som zazila pred svadbou ako sa brutalne hadali dve rodiny. Zenich tam ani nechcel ist na tu svoju svadbu. To uz sa fakt radsej vezmem na plazi, aj tak to nebude platne,ked to nenecham zapisat u nas a overit pravne,ale aspon budem mat pokoj od toho nechutneho divadla.

wendy62
10. mar 2014

@miriam621 dieta nie je novy televizor, co si kupis ked chces, mas nanho prachy a miesto. Dieta tu bude uz navzdy, bude vas oboch velmi obmedzovat. Ako to budes zvladat, ked ti padne tak zatazko si odopriet nieco, po com tuzis, cakat dlhsie ako ti je prijemne? Dieta potrebuje lasku - lasku, ktora znamena aj to, ze mu doprajes co najlepsi vztah s rodicmi. Ako bude mat k nemu dobry vztah otecko, ktory ho vlastne este nechcel? Aka je to laska k dietatu, ked ho splodis riskujuc, ze to narusi vztah jeho rodicov, cim bude ono velmi trpiet? Mne sa prave toto tvoje uvazovanie - chcem dieta, nech sa chlap postavi do pozoru a vyhovie mi do konca roka - zda velmi nezrele. Takisto ako niektore tvoje reakcie.

cecil36
10. mar 2014

@kiki68 nie to som nemyslela. Myslela som, ze ked tvoj muz skonci v nemocnici, nik ti nepoda informacie o jeho zdravotnom stave atd. Toto sa bohuzial u nas stale osetrit pravne neda...

kiki68
10. mar 2014

@cecil36 ved to som spominala,to pravo na informacie. Ale v praxi je to tak,ze info podaju,uz sa to zacina dost menit,co mam ja osobne skusenosti. Este ma aj volali k nemu dovnutra na pohotovosti. Aj jeho ku mne, ked som tam bola. V tomto jedinom vidim vyhodu manzelstva. Ale pravda je taka,ze nikto to nekontroluje,ci ste zobrati alebo nie,keby prides a je jasne,ze si zena. Kamoske volali z nemocky ihned a neboli zobrati. Nasli ICE cislo v telefone a volali.

cecil36
10. mar 2014

@kiki68 no moja mama ked lezala na JIS-ke na neurologii, tak teda kontrolovali koho a ci vobec pustia na par minut....

kiki68
10. mar 2014

@cecil36 mozno zalezi od oddelenia, ja mam prave na neurole dobre skusenosti. Ale zalezi fakt na pristupe lekarov celkovo. Jasne, tiez som uz zazila svoje okolo toho,ze nechceli pustit poriadne ani rodicov,co mne pride absurdne. Kedze rodicia su teda to primarne,co by tam mali pustit k tomu dietatu,alebo naopak.

zvolsiinylogin
11. mar 2014

@miriam621 a je ten pravy? podla mna, ziadny chlap nie je pravy, ale je to o kompromisoch a prisposobivosti......podla mna by ti mal dat odpoved, ano, pokusime sa, lubim ta, ale neviem, ci sa to podari....neviem,ja by som uz z vlastnej skusenosti od chlapa, ktory nechce dieta ani svadbu vycuvala.....ked chce ostat starym mladencom, tak aj ostane a ty sa mozes postavit aj na hlavu.....a keby si ho aj prinutila, tak potom, aky bude mat vztah s dietatom, ktore vlastne nechcel? zas to bude tvoja vina....pripadne si najdi aj ineho , a porovnavaj, este mas casu dost....len tolko

zvolsiinylogin
11. mar 2014

@miriam621 a sama pises, ma vsetko co si moze priat....usudzujem, ze mu je tak dobre, ze to ani nechce menit....naco plienky, detsky rev, bezsenne noci....aby si nebola u neho nakoniec ako kus stareho nabytku....po tolkych rokoch nechce dalej rozvijat vztah,hm, veru, neviem....

marissenka
11. mar 2014

@miriam621 ja som mala tiez tolko rokov,ked som "donutila"svojho(mal 25) 😀 mala som uz par rokov tuzbu po miminku.tiez sa ochunal,ze sa na to neciti a bla bla..a je z neho tato na 1*!

ebi52
11. mar 2014

@miriam621 ahoj 🙂 tak tym som si prechadzala 3 roky , po 1/2 roku co sme s drahym boli spolu pri prvej vaznej debate o babatku mi povedal, ze on ziadne nechce... dalo mi to zabrat, ale rozhodla som sa, ze on je pre mna ten pravy a okrem "tohto" sme si rozumeli uplne vo vsetkom /to je u mna vynimocny stav :D/ ale po roku som zacala tak nenapadne, samozrejme sa stupnovalo, ked uz to bolo v stadiu ze mi povedal, ze na neho tlacim prestala som s tym... zaciatkom minuleho roka som uz ale zhodnotila, ze by to bol uz aj najvyssi cas (ja mam tento rok 30) ale to este vahal, no cely rok som to jemne pripominala, poznas to.. v obchode s deckymi vecami, vidis babatko atd... a teraz s tym zacal sam 🙂 trvalo to sice celu vecnost, ale znova plati, ze netreba tlacit a to pride, ked to ma prist... mohla som ho po tom pol roku nechat a najst si niekoho kto dieta chcel... ale rozhodla som sa inak a nelutujem, lebo je to moj muz 🙂 Ty sa musis rozhodnut sama, ale stale rob tak aby si bola happy 🙂 drzim prsty 🙂

barnica
11. mar 2014

Tvoja túžba je síce správna a pre ženu úplne normálna ale ak nechceš vychovávať vaše dieťa sama nenúť ho do ničoho!!! Chlap si sám nájde svoj čas na tieto veci. My máme dieťatko po vzájomnej dohode a ak by to jeden z nás necítil nešli by sme do toho. Ak by si mu to urobila naschvál úplne zbytočne by si ho odplašila a váše doteraz viac menej bezproblémové spolužitie by sa naštrbilo a dopadla by si ako samostatná maminka slobodná. A to nechceš ver mi. Z 220eur mesačne sa sama o dieťatko nepostaráš a ak ti ešte z trucu a z myšlienky že si ho do toho dotlačila nebude platiť na dieťatko tak aj na hlavu keď sa postavíš bábo neuživíš a budeš nešťastná. Z túžby a lásky k dieťaťu sa ten drobček nenaje a ani neoblečie. Prepáč ak to znie drsne a ver mi že chápem tvoju túžbu ale nemôžeš ho nútiť aby to chcel aj on a cítil to rovnako. Ak si predstavuješ život s ním a aj dieťa netlač naňho a daj mu čas. Žiadne recepty a donútenie ani pridržanie pri sexe ti nepomôže iba si zbytočne skomplikuješ život. Ako si vravela sama má teraz skvelé podmienky ale tie bude mať ak je šikovný aj o rok aj o dva a ak počkáš tak určite raz príde sám a navrhne ti aby ste začali pracovať na bábe 😀 Mojou radou je: svojmu chlapovi daj čas a ty? Nájdi si niečo čo ťa bude napĺňať. Ak máš rada deti kopec detských centier hľadá animátorov detského času a podobne. Nezaberie ti to celý deň a budeš môcť dať tú lásku a túžbu zo seba von. Len hlavne nevymýšľaj kulehy na chlapa ktorý ti jasne dal najavo že na dieťa ešte nemá kapacity vo svojej mysli a srdci...

adusik94
22. feb 2016

@acrobaleno
Ahoj.chcela by som reagovat natvoj prispevok..ide o to,ze moj priatel je ten,co na mna tlaci ohladom dietata.mam 21 a myslim si ze mam na to este dost casu.on je z oravy (myslim ze to hovori za vsetko) a este k tomu ma sestru ktora ma 20 a ma uz

adusik94
22. feb 2016

A ma uz rocne batola.asi to ho trochu ovplyvnilo.a manzelstvo a dieta.uz mi to zacina liezt na hlavu.vzdy ked pride na tuto temu,zacne byt medzi nami dusno:-/.babi nevedeli by ste mi prosim vas pomoct ako si s nim mam dat rady? 🙂

vbu
22. feb 2016

hmm...🙂 ked to nejde s nim skusit to s inym 🙂

tslobik
22. feb 2016

@miriam621 musí na to dozrieť.....ja mám 35 a tiež môj nechce.... 😒

natalym
22. feb 2016

@tslobik A prečo by mal chcieť, však máte problémy si písala. Peniaze, bývanie, tvoja psychika..........
Prepáč, že takto, ale netreba byť realista trošku?

tslobik
22. feb 2016

@natalym máš ty pravdu, realita nepustí......ale srdce je zvláštny, priam "nerealistický" 🙂 orgán v mojom prípade 🙂

tslobik
22. feb 2016

@natalym ja tožiž netvrdím, že chcem.....len tak v kútiku duše.......

natalym
22. feb 2016

@tslobik Ja to chápem. Aj mňa niekedy popadne túžba, ale rýchlo sa vrátim do reality. Podľa mňa je to tak, že sme smutné, lebo vieme, že už nič nebude............

natalym
22. feb 2016

Ale Šanca sľubuje, že bude 1200 € materská!!!!!!!!! 😀

brcka252
22. feb 2016
Používateľ brcka252 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brcka252.

@natalym takych slubov uz bolo :/ 🙂

natalym
22. feb 2016

@brcka252 Ale to by som asi neváhala. 😀 😀 😀

brcka252
22. feb 2016
Používateľ brcka252 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od brcka252.

@natalym myslim, ze to by sme nevahali ziadna :D hned by bolo kolko deti na svete :D

tslobik
22. feb 2016

@natalym Sny a túžby sú jedna vec a realita....to je o niečom inom. Isté je, že "prinútiť" ako je v zakl.téme....je nereálne, neprimerané, nedôstojné voči partnerovi.....K tomuto rozhodnutiu musia dozrieť obaja partneri......Potom to má celé zmysel 🙂

tslobik
22. feb 2016

Chcela som to totiž adresovať zakladateľke 😀

janinah
22. feb 2016

@tslobik ty si najdi už zrelého..inak ostaneš bez detí 😒
@adusik94 požiadal ťa o ruku? tak naplánujte svadbu,potom zásnuby,potom dieťa,to už budeš mať cca 25 a to je tak akurát.... 😉