Ako reagovať na narážky ohľadom postavy?
Ahojte mám 17 rokov 164cm a 61kg babka mala od mala narážky na moju postavu no dnes sme mali rodinnu oslavu a pred viac ľuďmi mi povedala že už by som nemala jesť lebo bude musieť nové stoličky kúpiť že mi snaď stačilo. Ona sa tomu smiala ale mne to smiešne neprišlo.Myslíte že jej mám niečo povedať ? Stretli ste sa aj vy s niečim takym ?
Možno ti chce dobre, a taká je jej forma vyjadrenia, aby si sa zahanbila a niečo so sebou robila. Ale aj tak neviem, aká by bola adekvátna reakcia na takéto reči. A nikto sa ťa nezastáva?
A tvoji rodičia čo na to? Kebyže niečo také povedala o mojej dcére moja mama/svokra,tak by som jej tak vyčistila žalúdok, že by sa dlho z toho nespamätala 😠
no, čo jej povieš? akože nikto sa ťa na tej oslave nezastal? máš dobrú váhu na svoju výšku, takže už len byť asertívna a ak máš potrebu to s ňou nejak riešiť, tak už len že babi, nie, som zdravé dievča a určite nechceš aby som mala poruchu prijmu potravy…
V tomto veku máš pri tej výške naozaj dosť kíl ... možno nad tým by si sa mala zamyslieť.
No ja neviem ja som pred rokom mala toľko čo ty bola som po operácii žlčníka a vyzerala som ako vychrtlina tiež som mala toľko ako ty
@dzulli1980 v takomto citlivom veku nie je vhodne toto pisat ... moze to sklznut do bulimie, al. anorexie ..viem o com hovorim .. da sa to aj inak poriesit, motivovat atd..taketo slova zamysliet sa nad sebou ..kazdy nema take sebaovladanie al. mozno ma ine problemy ..nesudme
@dzulli1980 a kolko by mala mat, preboha? bmi ma v norme. ja som mala v tom veku 163 cm a 58 kg a mala som uplne normalnu postavu.
autorka, neries, niektori ludia (hlavne starsia generacia) povedia hocico. tiez mam taku svokru, ked sa stretneme, prva poznamka je, ze som pribrala. (uz x rokov mam rovnako, ale to je fuk)
@dzulli1980 mám 158cm a pri váhe 58kg som vyzerala ako doska chudá
@dzulli1980 videla si ju že tvrdíš že má veľa kíl? veď má idélnu váhu…
@dzulli1980 vahu ma uplne v poriadku… nie kazdy musi byt ako cverna.
@gribka1
@dzulli1980 Baby, ale autorka nikde nepíše, že by jej samotnej jej váha vadila a mala potrebu s tým niečo robiť. Babka to môže myslieť neviem ako dobre, ale radšej by mala ona strážiť svoju pusu, než takýmto spôsobom radiť autorke strážiť si váhu.
to je debilny sprosty zvyk toto starych ludi prisahambohu, Ja som to pocuvala ( samozrejme ze sa ma to dotklo v haklivom veku), moj muz to pocuval cely zivot a jeho rodicia ked su s nadimi detmi, ktore maju normalne postavy pocuvaju " juj ale pribral" jejda ci si velka kolko vazis... a taketo kokotiny. Razne som ich poslala s tymito prisprostymi recami do riti, na tretie upozornenie prestali. Oni to netobia aby ublizili ci pinizili, je to zvyk, ktory aj oni pocuvali. otras a netoleruj to
… na toto som extremne alergicka. A nie, ja nemam problem s kilami, ale takto podpichovat niekoho postavu a to co je? Keby to povedia mojmu dietatu alebo niekomu z mojej rodiny, tak by som sa ho zastala a ze si neprajem take narazky. Ludia ani nevedia co tym mozu sposobit. Za mna ak si ta nikto nezastal, tak by som jej povedala co citis a ako sa citis a kludne pravdu co ti tym sposobuje. Nech sa zamysli nad tym, mozno ani nevie co cini. Ak by sa to opakovalo, bola by som extremne raznejsia
Nie si tučná, chápem že ti to ublížilo.
Niekto z rodiny by mal babke povedať, aby také veci nehovorila. Niektorí ľudia si neuvedomujú že slová vedia ublížiť.
Neber si to k srdcu, ja mám v rodine tiež takú čo má blbé reči. Stále komentuje moju postavu raz, že som vraj veľmi chudá raz že som pribrala...

Ahoj 🙂 ja nie uplne takto priamo, ze moja babka, ale muzova babka ano .. a teda podotykam, ze teda ja som vtedy mala mozno mierne 5kil plus.. iba brucho trosku .. a tiez ma ranili narazky taketo... Lebo, to bolo prve, ci som nepribrala :D no .. a skresala som navstevy tak, ze uz tam vobec nechodime dlhsie roky..nerobi mi to dobre..Moja vlastna babka mi nikdy nic take nepovedala, ta mi dopriala :D si pamatam, ze sme si museli taniere schovavat pod stol, ze babka ozaj nam uz stacilo 🙂 ona bola velmi prajna .. uplny opak tejto druhej..