icon

Ako reagovať na synovu priateľku?

5. dec 2025

Ženy ako sa zachovať? Hlavne poraďte také,čo to doma mate podobne. Ako to máte u vás vy.
Sme v dome ja s mužom a náš najstarší syn. Pracuje,prispieva. Ma peknu izbu zariadenú ako manželskú spálňu, telka,súkromie. Jeho priateľka je študentka posledný rok na vys. škole.
Plánujú sa osamostatniť, keď dostuduje a podla toho, kde si nájde ona prácu,tam sa presťahujú. On môže pracovať odkiaľkoľvek. A teraz ta situácia. Býva u nás zo 7 dní v týždni 4 aj viac dni. Študuje kombinovane. Nerobí,ani brigády nemá. Keď sme k tej téme zašli, odpoveď bola že ma toho veľmi veľa a nedalo by sa je skombinovať škola a práca,či brigáda...čo je blbosť. Nepoznám študenta,čo si nevie niečo zarobiť.
Aj so synom som hovorila,tiež povedal ze mu ona povie ze ma toho veľa. Ja ale viem,že ona takú prácu ako čašníčka,či v supermarkete robiť nebude,pretože je to asi pod jej úroveň,alebo obtiažne pracovat,keďže študuje niečo Top.
Jej rodičov nepoznám. Pochádza takmer dve hodiny cesty od nás. Býva takto striedavo u nás a u nej doma už 8my mesiac.
Mňa by ako rodiča trápilo,čo si jej rodicia myslia,že ho živia,oeru,kúria,platia účty za môjho syna keby býval takto pol mesiaca u nej. Oni nič. A sruha vec je,že ona fakt doma ani vajcia nekúpi. Ani keď sme išli vonku ako rodina s ostatnými členmi (je nás viac,ale samostatnych) všetci niečo pýtali,doniesli od šunku na stôl, či kúpili kolotoče,zmrzku,občerstvenie a ona nič. Nikdy ani lupienky.
Som ticho, nechcem ju vystavať,nechcem to už cez syna riešiť. Nehadaju sa ľúbia sa rozumejú si. Ona je fajn, dá sa s ňou baviť,vychádzať...len môže byť človek taky a jej rodicia tiež?
Môže mať niekto na háku,že sa o moje decko niekto doma "cudzí stará?

0silvia0
6. dec 2025
@ketrin1984

@0silvia0
Keď už nemá peniaze tak aspoň keby poupratovala,poprala,odbremenila tú potenciálnu svokru od domácich prác.Veď nemusí 8 hodín denne luxovať ale vieme koľko prác treba urobiť v domácnosti tak zase sa neučí stále.Neschvaľujem to jej využívanie v žiadnom prípade,neznášam takých ľudí ale bolo by to znesiteľnejšie keby aspoň inou formou pomohla.

@ketrin1984 no ved urcite, aspon aka taka pomoc. Neviem co su to dnes za decka bez chochmesu. Ale toto som si vsimla uz ked som mala deti male, stale bol u nas niekto strceny a rodicia sa nezaujimali. A ja som mojim detom vzdy prizvukovala, nech u inych neotravuju a ked idu domaci jest, nech nezavadzaju a pridu domov. A u nas stale niekto obedoval, ine deti neboli takto vedene ze zbytocne neotravovat.

hellionka
6. dec 2025

Odhliadnuc od peňazí a prispievania … mne by extrém vadilo, že je v mojom dome cudzia osoba. Ako píšeš, že sa cítite s mužom ako na návšteve … wtf?? Nerozumiem prečo tak žiješ a trpíš to … Syn asi tiež veľmi výchovu a základnú slušnosť nemá keď si tam dovlečie spolubývajúcu a ani sa neopýta, či by Vám to nevadilo. To je maximálna drzosť. Ale keď to akceptujete a trpíte a bojíte sa vlastnému synovi nastavit hranice ani nemá prečo …

anonym_b49121
6. dec 2025

Poslala by som ju kade ľahšie keď neprispieva

anonym_4b2bc3
6. dec 2025

Kedy dostala kľúče od vášho domu? Vtedy ste si spoločne nasadli a nedohodli fungovanie spoločnej domácnosti? Či ste o tom ani nevedeli? Alebo ako to prebehlo s odovzdaním kľúčov, pýtal sa syn?

anonym_f91b7f
6. dec 2025

@anonym_autor pomáha aspoň s domácimi prácami? Keď ani to nie, buď si istá že tvojho syna iba zneužíva a neplánuje do budúcna zostať vo vašej rodine.

anonym_f2a765
6. dec 2025

@anonym_autor
No tak to poznám, podáš prst schramstne celú ruku. Aj s tou prácou, že napr. čašníčka alebo do supermarketu to je pod úroveň. Ničím neprispieva nepomôže... Aj u nás také milé dievča, príživník.
@anonym_autor

elviku11
6. dec 2025
@anonym_autor

@mimirka32 áno vedia ze je u nás. Ona ma školu už rok iba raz v týždni
A bud je u nás pred školu tie dni alebo po škole dní. Ona ma školu bližšie k jej domovu ako k nášmu. A nikdy nebývalý na internáte. Ja som podotkla že internát tiež nie je zadara a isto by jej ho rodicia platili,taktiež stravu,výdavky s tým žitím spojené. Takže nechápem, ako si môžu myslieť a brať to,že u nás to za nich potiahneme bez diskusie my a syn. Syn tam bol u nich dva krát. Taka tichá rodina,bez života oproti nám vraj. Čisto, normálna priemerná domácnosť. Ona si vlastne robí týždenný plán kde a u koho bude a ako dlho. Niekedy to je víkend. Inokedy už od štvrtka do utorka. Proste to už nie sú prespať a ísť na par noci v mesiaci ako frajerka. Je to už člen. Nikdy sa nepýtala ci môže prísť. Nikdy sa nepýtala ci sme s tým v pohode. Nikdy to neriešila a neoznamovala. Iba Syn to vie a ten je v robote od rána do večera, tak ja mu tam nevolal kedy Ona príde,kedy odíde. Je to fakt už tak u nás,akoby boli manželia. Mam mnohokrát na jazyku sa jej spýtať, či sa jej rodicia aspoň jediný raz spýtali za co u nás žije, či ich to ako rodičov zaujímalo aspoň jediný raz. Ja sa ale bojím trápne situácie. Fakt by mi bolo hneď po tej otázke trápne,aj keď viem ze by mi nemalo byt,keďže dom je náš a tu hyp.splacame zaň a všetko čo do domácnosti treba kupujeme. Veľa krát zni my nechápeme prečo nejde domov na väčšiu časť dní v týždni než je u nás. Aspoň na jediný skromný nákup byť tými rodičmi po nej pošlem. ,,vezmite teta,moja mama posiela,mate niečo kúpiť v obchode." Ci už chleba,salámu,maslo,prášok,či toaletný papier...nič samo nevlezie do políc,ani mäso do hrnca,ani chipsy do misky len tak zadarmo.
Nie sme pre ňu na mizine, o nič také mi nejde. Skôr to,že to niekto tak berie hnusne vypočítava,samozrejme, že si nasla dobrého frajera. Ešte ju možno potlapkaju po pleci,dobre si si nasla. Nechcem zastávať syna,ale čo on s tým spraví? To si ho mam postvat proti sebe? Áno vie o tom istým spôsobom, že by sme mali celá domácnosť prispievať férovo rovnako,lebo sme všetci dospelí a rovnako doma. On dava aj peniaze aj niečo kúpi,vola z obchodu čo treba. Ona to berie,že je to jej partner a považuje to co je jeho je aj jej
A jej rodicia asi že si dobre našla
Raz možno príde deň,keď im budem môcť povedať,že som myslela, ze keď je ich dcéra vacsinu dní v mesiaci viac ako doma, u nás,tak ze sa ozvú a bude ich zaujímať kto sa o ňu stará a veci s tým spojené.

@anonym_autor čiže ona má školu iba raz za týždeň a aj tak nikde nebrigaduje a ničím neprispieva? Ani finančne ani pomocou v domácnosti? A ešte k tomu má školu bližšie k domu svojich rodičov ako k vám?
Prepáč, ale to je čisté využívanie. A čím skôr si to vydiskutujete, tým lepšie.

anonym_5be945
6. dec 2025

Auutorka a co ti brani v tom si zavolat syna, jeho priatelku, sadnut si a nastavit si pravidla. Vysvetlit slecne, ze ju mate radi, je u Vas vitana ale ziadate od nej aby bud prispievala do domacnosti alebo nebude u Vas zit akoby sa nechumelilo. Treba si otvorit usta, mozno si priatelka tvojho syna mysli, ze Vam to nevadi. Nememu dietatu ani vlastna matka nerozumie.

ali007
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
6. dec 2025

Myslím, že ako študentku ju to absolútne ani nenapadne. Sorry, ani mňa to nenapadlo. A bola som každý víkend u priateľa. A aj sme sa rozišli za 2 a pol roka… nech prispieva niečo viac tvoj syn, je dospelý, ma prácu ale ozaj treba otvorene porozprávať sa..

elviku11
6. dec 2025
@ivangeline

Myslím, že ako študentku ju to absolútne ani nenapadne. Sorry, ani mňa to nenapadlo. A bola som každý víkend u priateľa. A aj sme sa rozišli za 2 a pol roka… nech prispieva niečo viac tvoj syn, je dospelý, ma prácu ale ozaj treba otvorene porozprávať sa..

@ivangeline ale ona má školu len jeden deň v týždni. Tak študujú aj externisti, ktorí popritom normálne pracuju

anonym_9957b1
6. dec 2025

Nečítala som celú diskusiu a ani všetky odpovede autorky, ale teda my sme fungovali nejako podobne, akurát s tým, že ja som bývala u priateľa doma od piatku do nedele. Lebo cez týždeň on pracoval a ja som tiež študovala VŠ. Jeho mama, teraz už moja svokra, mu normálne za mňa začala účtovať za jedlo, elektrinu, vodu a podobne. Zo začiatku som o tom ani nevedela, až neskôr mi to priateľ povedal. Môj otec dokonca núkal, že jej bude posielať nejakú čiastku mesačne, ale priateľ nechcel - myslím, že nejakých 50 eur mu účtovala, lebo my sme si dosť kupovali svoje jedlo, niekedy som kúpila mäso na varenie pre celú rodinu na nedeľu a podobne. Mne to zas bolo blbé, že nič nedám. Prať som si nosila veci domov.

mircalla
6. dec 2025

No to je jednoduche. Existuje skupina ludi (poznam takych), ktorym absolutne nedopina, ze nejako prispiet, nieco zaplatit ci kupit aspon malickost. Zrejme to ma z rodiny. Osobne ti rozumiem, obdivujem ta, ze to takto utrpne znasas. Pre mna skutocne neakceptovatelne, zeby u mna niekto kempoval a ja ho zivila. Kedze nepracuje, rodicia by jej mali davat vreckove. Ale ze nekupi ani rozok, to uz hranici so sebeckostou a lakomostou a to je pre mna cervena ciara. Zazila som takeho cloveka
Asi mozes pocitat s tym, ze to bude jedna z tych, co ocakav a, ze ju bude na 100 percent zivot manzel. Rodicia to ani nekomentujem, ze toto dovolia

mircalla
6. dec 2025

A prepac, ze to hovorim, ale drzy je aj tvoj syn, ze mu to nevadi a nehovori jej. Vsak si sa s nim o tom rozpravala
A ked ma skolu raz za tyzden argument, ze ma toho vela je vyhovorka
Takze zneuziva ta aj syn aj ona, lebo si moc makka a vedia, ze to nebudes riesit. Pre mna je este smutnejsie spravanie tvojho syna
Odhliadnuc od penazi, uplne by ma piclo, keby mi niekto byval v byte a nemala by som ziadne sukromie

anonym_d47ff6
6. dec 2025

@anonym_autor Treba povedať obom ,že od januára bude všetko drahšie, rozrátat vydaje na počet osôb a keď sa im nebude páčiť ,môžu ísť na oplátku k jej rodičom .Že ju hanba nepliesia.A začať v kuse stonať ako je všetko drahé ....

modrykonik33
6. dec 2025

Toto je úplne choré 🤦‍♀️ báť sa vlastnému synovi niečo povedať a radšej trpieť

jana_eyre_2
6. dec 2025

neviem si predstaviť že vo vlastnom dome si neurcim vlastne pravidlá aby som "nevyvolala.hadku".. to je dosť zvláštny prístup - ticho trpieť a čakať.. možno presne to isté robia jej rodičia, všetci chodíte po špičkách aby ste si nenahnevali deti..

asi som zlá mama ale teda deti sú prvé ktoré vedia ako to u nás chodí..

ivangeline
6. dec 2025
@elviku11

@ivangeline ale ona má školu len jeden deň v týždni. Tak študujú aj externisti, ktorí popritom normálne pracuju

@elviku11 … necitala som komentáre ale tak zjavne ich rodina ma peňazí dosť a pracovať ju nenútia, nevedú k tomu, nechce sama od seba.. Fakt sa len porozprávať.

anonym_59d2fd
6. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_a8561e mne sa nezdá fér ,pretože on nie je za ňu finančne zodpovedný. Aj som mu to povedala ze by jej to nejak jemne nahodil, že my nie sme povinný ju nikto živiť a veci s tým v réžii domácnosti spojené. Ja ju mam rada aj všetko. Úplne v pohode dievča. Ale ani môj syn nie je povinný platiť všetko za ňu, ak by som to odratavala z jeho peňazí,z ktorých prispieva. Keď je ona študentka,tak ôk,ale ani internát predsa nie je zadaná pre študentov a ma rodičov. A oni ani ťuk. Nič. Úplne sú asi s tým ok. Keby aspoň niekam šla na brigády a niečo aspoň večere raz za týždeň z toho svojho spravila. Asi som to nechala zájsť už ďaleko a je neskoro to doma už rozoberať.
Mne skôr hlava neberie postoj jej rodičov k tomuto jej zdieľanemu domovu s nami.
Jej rodicia obaja pracujúci. Maju ešte mladšie dieťa. Takže keby chcela,alebo keby jej to možno trklo,mohla by sa zaujímať,alebo aspoň zamyslieť nad tým,že im nechcem to tak silno povedať -živíme ich dieťa- ktoré ešte stále patrí k nim do ukončenia školy. Nie je to len o strave. Ale o všetkom čo sa predsa v domácnosti ujde každému.

@anonym_autor ale veď tu všade sa na koníku prezentuje že muž sa ma od samého začiatku starať o priateľku a neskôr o ženu. Žiadne ani 50/50 ani nič žena nemá prispievať, že ma na to chlapa. Možno ju taká pani ako tu doma vychováva. A možno aj teba živí muž ale keď ide o tvojho syna to ok nie je ;)

eeffka
6. dec 2025

Normalne by som si sadla so synom ze vam narusuje sukromie a o peniazoch ani nehovorim. je ok prespat u vas ale aby si jej robila gazdinu a sluzku nie. Moze prist na navstevu a aj prespat a odchod. Nech si to syn odkomunikuje. Toto by som riesila do mesiaca a nie po 8 mat stiahnuty zadok vo vlastnom dome.

anonym_ad3496
6. dec 2025
@anonym_autor

@prasiatko30 presne takto to cítim. Inak by som sa ozvala na začiatku o prispievanie. Ale vŕtať sa v tom "hov*e to by začalo smrdiet odvšadiaľ .ona by sa cítila ako prizivnícka,rodicia neschopní ani poďakovať, ja ako najväčšia hnusná,lebo pytam za študentku, syn medzi mlynskymi kameňmi. Výsledkom by bolo nepriame vyštvanie a narušené vzťahy
Keby odišli teraz,syn by to z jedného platu neutiahol. A na začiatku do podnájmu treba kopu prachov. Všetko je na ňom a na nás. Z ich strany neviem, necítim žiadny ani náznak, že by mali niečím aspoň tam prispieť IM UŽ SPOLU Popravde ani už to neočakávam,že to tak bude. Ale ďakujem za tvoj príspevok. Presne to tak vnímam a ako si to napisala

@anonym_autor necitala som všetku komentáre.. ale nepoznáte jej rodičov..co tak si vypýtať od slečny číslo, zdvihnúť telefón a zavolať ich ku vám na návštevu? A hneď budeš vedieť po 2 hodinách s kým máš tu cest ak sa budeš správne pýtať. Kedysi keď som bola mladá a mala som frajerov tak aj ja som zvykla byť takto dlhšie u frajera, ale naši rodicia sa vzdy takto spoznali, posedeli, podebatovali a naši potom posielali nejaké domáce produkty po mne, alebo som občas niečo kúpila alebo som upratala komplet cely dom atď.. myslím, že by bolo dobre riešenie pozvať ich na návštevu, čo si o tom myslíš?

ketrin1984
6. dec 2025
@anonym_ad3496

@anonym_autor necitala som všetku komentáre.. ale nepoznáte jej rodičov..co tak si vypýtať od slečny číslo, zdvihnúť telefón a zavolať ich ku vám na návštevu? A hneď budeš vedieť po 2 hodinách s kým máš tu cest ak sa budeš správne pýtať. Kedysi keď som bola mladá a mala som frajerov tak aj ja som zvykla byť takto dlhšie u frajera, ale naši rodicia sa vzdy takto spoznali, posedeli, podebatovali a naši potom posielali nejaké domáce produkty po mne, alebo som občas niečo kúpila alebo som upratala komplet cely dom atď.. myslím, že by bolo dobre riešenie pozvať ich na návštevu, čo si o tom myslíš?

@anonym_ad3496
Tak ale na preskáčku by to malo byť.Nech to nieje jednostranné.Čo im bráni sa v piatok zobrať a ísť na víkend vyžierať druhú stranu?

anonym_d0a568
6. dec 2025

A kde sú Tvoje ostatné deti? Syn ma vlastne koľko rokov? predpokladám že už dávno po 18 … Ty si toho svojho syna “pipláš” ako on tiež nieje povinný jej prispievať, nechceš sa k nemu ani ozvať aby si nebola zlá a pritom tak isto on využíva Teba … akoby on bol v tom chudáčik nevinne. A pritom si len uvedom, že dospelý muž si ku Tebe bez opýtania nasťahuje nejakú spolubývajúcu ktorú Ty živíš a perieš jej a ideš sa tu sťažovať na jej rodičov … Veď nech ju živý Tvoj syn, keď sa neživý sama. Čo s tým majú jej rodičia a ešte píšeš že študuje kombinovane raz so týždňa … nieje to externe štúdium? Uprac si mladých a hlavne syna …

curlie
6. dec 2025

Keď sú oni dvaja v pohode a rozumejú si, asi im to takto vyhovuje (myslím syna). Ja by som to riešila s ním, povedala by som mu, že nemám dôvod na to, aby som živila ďalšieho človeka, tak nech prispieva aj za ňu a bodka 🙂

oblecenie99
6. dec 2025

Mám 36 rokov, s mojím mužom som spolu 20 🙈 (prvá láska no), ale nikdy u našich nespal, kým sme nezačali už spolu bývať v KE. Aj teraz, keď skočí na otočku, či dva dni domov, a nie som tam ja s deťmi, aj keď je cez deň s mojím otcom, pomáha mu, nikdy, ozaj že nikdy nespí u nich, ale prespí u svojej mamy, lebo je mu tak blbé, aby na neho prala moja mama a pod. Čo ale u nás fungovalo, tak naši mali od začiatku nastavené pomerne prísne pravidlá, a myslím si, že u vás sa pokazilo to, že ste to nevykomunikovali hneď na začiatku. Asi by som to riešila cez syna, nebavíme sa o malých deťoch, sú to DOSPELÍ ľudia. Zvýšila by som výdavky na jeho strane, a normálne to odkomunikovala (kľudne poukázať na zvyšovanie cien na vsetko, od budúceho roka ešte viac, dodať, že je vás o jedného dospelého človeka viac a jednoducho je to nevyhnutné).

prosimopomoc
6. dec 2025
@anonym_3bb288

Ja som pracovala celú VŠ popri štúdiu, na part time, na dohody, vždy. Posledný ročník som mala kvôli práci individuálny študijný plán, Do 5teho ročníka som si vždy školu a cviká dala na po - štvrtok. Pondelok som mala dlhý deň, utorok - streda - štvrtok som pracovala poobede, piatok celý deň. učila som sa cez víkendy. Nemusela som chodiť do práce, chcela som.

@anonym_3bb288 to vam ako schválili individuálny plán? Vsak to sa dá len cez tehotenstvo alebo zo zdravotn.dovodov

eeffka
6. dec 2025
@oblecenie99

Mám 36 rokov, s mojím mužom som spolu 20 🙈 (prvá láska no), ale nikdy u našich nespal, kým sme nezačali už spolu bývať v KE. Aj teraz, keď skočí na otočku, či dva dni domov, a nie som tam ja s deťmi, aj keď je cez deň s mojím otcom, pomáha mu, nikdy, ozaj že nikdy nespí u nich, ale prespí u svojej mamy, lebo je mu tak blbé, aby na neho prala moja mama a pod. Čo ale u nás fungovalo, tak naši mali od začiatku nastavené pomerne prísne pravidlá, a myslím si, že u vás sa pokazilo to, že ste to nevykomunikovali hneď na začiatku. Asi by som to riešila cez syna, nebavíme sa o malých deťoch, sú to DOSPELÍ ľudia. Zvýšila by som výdavky na jeho strane, a normálne to odkomunikovala (kľudne poukázať na zvyšovanie cien na vsetko, od budúceho roka ešte viac, dodať, že je vás o jedného dospelého človeka viac a jednoducho je to nevyhnutné).

@oblecenie99 peniqze nie su vsetko, keby chcela 2 deri tak ich ma a nemusi jej tam nakvartirovat.
Tu sa nastahovala princezka a uziva si tetahotel allin

oblecenie99
6. dec 2025

Ufff, až teraz čítam ďalšiu časť diskusie, tak ešte doplním... Prepáč za úprimnosť, ale vyzerá to tak, že ty to celé orientuješ na ňu a na jej rodičov (čo je ináč OK, máš pravdu), prehliadaš však vlastného syna, pritom tam je ten základ, ktorý treba riešiť.
Píšeš máj, že dovtedy treba vydržať, no neviem... Tvoj syn už tiež nestuduje a býva kde....? Aby vám nepovedali potom rovno, že ešte by chceli šetriť radšej na vlastné, tak zostávajú, no a ja neviem, či si videla, koľko toho dnes potrebuješ mať v keši na vlastné... Nehovorím o tom, že ona aj keby neviem čo študovala, šanca, že si nájde prácu hneď je aká? Ja som skončila výšku v máji a prácu v odbore sa mi podarilo nájsť vo februári ďalšieho roka. Už som bola taká zúfalá, že by som išla bývať aj do Hornej Dolnej, robila už aj prácu mimo odboru, chodila na výberká do Tramtarie.. nehovorím o tom, že moja prvá práca bola tak exkluzívne zaplatená, že som komplet výplatu (v roku 2015, 300 eur v čistom!) minula na nájom garsónky a živili ma rodičia. Tak sa na ten máj až tak nespoliehaj 😶

Riešte to čo najskôr a začnite od syna. S nim sa treba porozprávať a povedať mu na rovinu, ako sa veci majú. Lebo takým tempom hrozí, že raz, v Tom najlepšom, ideálne pri príprave tedrej večere, ti rupnú nervy a vylezie z teba naraz všetko a škaredo..

oblecenie99
6. dec 2025
@eeffka

@oblecenie99 peniqze nie su vsetko, keby chcela 2 deri tak ich ma a nemusi jej tam nakvartirovat.
Tu sa nastahovala princezka a uziva si tetahotel allin

@eeffka To je pravda, tiez by mi vadilo, že máme ďalšieho človeka v dome 🫤

liv1
6. dec 2025

Blba situacia. Ale mozno by som postupne zacala podsuvat take male poznamky napr. Zajtra by ste mohli navarit vy. Alebo cez vikend. Ale nebud v tom sama aby si nebola len ty ta “zla. Povedat by to mohol aj tvoj muz. Napr. urobte dnes/zajtra prosim vas nakup. Mina sa gel na pranie, mozete kupit? Akoze stvalo by ma ze to ide z penazi mojho syna. A synovi by som povedala toto. Keby si ty byval u rodicov svojej priatelky, zalezalo by mi na tom, aby si tam pomahal, nieco im platil - kym by si studoval dali by sme ti na to peniaze, aby si urobil niekedy nakup. Neviem si ale predstavit, ze moje dieta niekde byva 4 dni v tyzdni a ja nepoznam rodicov...

Mlada nemusi byt vychcana, akurat este jej nedopina a ak ju syn ukludni ze ved on plati, mozno je s tym ok. Ale co rozhodne by si mala urobit, poslat ich sem tam do obchodu, aby pomohli, navarili alebo upratali…

A co sa tyka konca skoly, nechala by som ich do konca prazdnin 26 a potom uz troska priamejsie. Ale tiez opatrne no. Taketo veci vedia znicit vztahy navzdy. Aj ked s tebou absolutne suhlasim a stvalo by ma to velmi. A vadila by mi dalsia osoba v dome az 4 dni v tyzdni.