icon

Ako reagovať na takéto reči?

30. máj 2023

Prosim vas bez hejtov ak sa da, len som zostala zaskocena a zaujima ma ako to maju ini ludia, nakolko som sa v zivote s tymto nestretla a nebola pri takych rozhovoroch.
Ide o to ze nasi znami/ kamarati, uz som opatrna pri tychto nazvoch, byvaju u rodicov manzelky uz vyse tridsat rokov, maju dve velke deti.
Cize chlap siel za zata.
Maju spolocnu kupelnu, spolocne wc - len jedno, nemaju zvlast byt na poschodi, tam len spia v izbach To pisem preto ze starki urobili dost ustupkov na svojom sukromi za tie roky.
Dom je pisany samozrejme na dceru a starki maju dozivotne pravo uzivania. Cize zat tam nema vlastnicke pravo.
Naoko to vyzeralo ze pohoda, aj ked pre mna nepredstavitelne...ale ano, kazdeho vec.
My mame velmi dobre vztahy aj so starkymi, mam ich ako takych trosku nahradnych starych rodicov - mentalne, na pokec, nic od nich nechceme, pretoze mne uz neziju stari rodicia.
Opravovali cosi na dvore a teta mi tak cosi len naznacila ze toto a toto tu uz nebude lebo to niekomu zavadzia a sa mu to nepaci...
Raz bol zat u nas nieco riesit ( pomahame im s technickymi vecami niekedy, on nie je velmi majster)
A pozeral co muz prerobil a ako to urobil a zacal nieco, ze vsak ked sa stari pominu, aj my budeme prerabat a negativne reci na nich.
My sme zostali v totalnom soku.
Aby niekto viedol.taketo nevdacne reci, co mu este peniaze pchaju, deti strazili roky....
Patdesiatrocny chlap co sa nepostaral svojej rodine o byvanie toto zacne hovorit. Ja som zalapala po dychu a odisla dnu, muz ani neviem ci mu nieco na to povedal.
Potom ked odisiel sme na seba pozerali ze to sme necakali.
Velmi sa mi zhnusil ako clovek. Pochopila som co mi teta vtedy naznacovala, ze asi zat sa uz nevie dockat kedy bude "panom" v dome a asi mu je uz dlho ze este ziju.
Clovek nechce robit ofuky ale ja som odisla lebo by som sa neovladla a asi by som mu povedala ze nie aby bol vdacny za strechu nad hlavou ktoru on zabezpecit nevedel alebo sa mu nechcelo, ze 30 rokov parazituje niekde a nic poriadne tam neurobil.
Povedali by ste takemu cloveku do duse alebo suhlasne prikyvli alebo ak sa vam to stalo, ako ste regovali?
Ja som v soku.
( Ano mam aj ine problemy ale som zvedava ci je toto bezne).

Strana
z3
jarka26011
1. jún 2023

Ja žijem so svokrovcami a len ,,z diaľky,, pozorujem, ake je to pre môjho muža žiť s vlastnými rodičmi 😂 muž je šikovný, fakt mu to myslí, keď sa ide niečo prerábať, ja niekedy ziram, že fakt vie, kde je sever, len svokor nechce nič povoliť, potom sú hádky, a všetci naokolo si myslia, že akurát môj muž je debil 😂 A muž im nechce zle, keď príde s nejakým napadom, tak sa to bude robiť a je jedno či teraz, alebo o 20 rokov, keď tu nebudú. Len jemu dokáže svokor nakričat, aký je môj muž chudák a áno, aj to som počula, prerabat cez jeho mŕtvolu 🥴 išla sa robiť šopa, no ani za toho Krista sa šopa nebude robiť, muž ju aj tak spravil a jeeeej, no super aka parádna šopa! Keď sa išiel robiť altánok, tak áno, cez jeho mŕtvolu, altánok stojí asi 4 roky a hádaj, kto v tom altánku vysedava varený, pečený 🤔 a tak je to tu so všetkým, aj keď sa prerábalo podkrovie som počula iné perly, žijeme tu 6.rok a všetko máte tip top 🤗 nezažiješ, nepochopíš 😂 on to možno ten tvoj známy nemyslel tak, že nech už s prepáčením chcipnu, ale že sa niečo bude musieť prerobiť a bohužiaľ, musia čakať, lebo pravdepodobne sa nemôžu ani 💩 bez dovolenia

frzeiovn
1. jún 2023

Ahoj, no tak u nás to je presne tak, že muž sa prisťahoval, lebo jeho rodičia ešte žijú, tam sme teda nechceli ostať, a my sme mali dom, lebo sestra bola v zahraničí a otec zomrel, tak moja mama, že ostate tu, ja vám budem variť atď...no samozrejme mladí a zaľúbení...všade sme ju so sebou nosili a takto naučili, zobrali si úver a prerobili celý dom a ešte aj dostavali, celú záhradu, terasu, proste všetko....samozrejme ona je už na dôchodku, tak nemala skade nám tak finančne pomáhať, ale keď mala tak dala čo vedela...strážila aj deti, keď sme boli preč, hoci to tak bolo raz do roka na ples sme šli alebo na nákup...ale proste teraz sa nám to všetko vracia, ale ja by som to ani nedávala jej za vinu, že po nejakom čase, keď sme mali už tretie dieťa, tak nám to nejak cvaklo, že nemáme vôbec súkromie, všade s nami a za nami, nevieme sa porozprávať a jej z toho teraz preplo, lebo chceme byť sami a ona to už nevie prežiť. Môj muž veľa vydržal, ale proste už na výlety chodíme samy a snažíme sa to tak držať si súkromie ale nie je to ono. My si chceme večer sadnúť na terasu a dať si víno a ona je do minúty pri nás. No všetko to má svoje za aj proti, ale keby som vedela vrátiť čas tak sa radšej zmestíme pod most ako ostať doma. A to sme mali pred tým krásny vzťah ale týmto spolunažívaním sa to tak zhoršilo, že si už ideme na nervy...ešte že môj manžel veľa vydrží, a celý dom je ešte stále na mamu, ja a sestra máme len 1/6 ale za toto sa vadiť nebudeme...keď sme si síce brali úver tak len hlavou krútili v banke, že úver na muža ale nemá nič...za chudáka ho nedržím ani ja ani jeho rodičia zasa, svokrovci tiež pomôžu zas to nemôžem povedať, ale to je iné, s tými nebývame našťastie....To tie vzťahy by boli úplne iné aj s vnúčatami, keby sme boli šli preč, len ostane mama sama, ktorej treba všetko pomáhať už, záhrada, a my sme nemali toľko peňazí niečo kúpiť alebo stavať, keď ten dom mi aj tak ostane...
Ale to asi nie som sama v takejto situácii😕

silvia2013
1. jún 2023

mať tvoje starosti a tolko volneho času, čo ta stalo písanie na MK,

lenka2232
1. jún 2023

@1234321 🤣🤣🤣

euka210
1. jún 2023

Kazdy je ina povaha, niekto bude ticho, niekto si povie svoje. Ja by som to skor nechala na mojho manzela, kedze sa to tyka jeho rodicov a chlap chlapovi nech povie co si o nom mysli.
Zavisi to od ich vztahu a ake prava na zmeny tam maju...my byvame so svokrou a hoci je dom napisany na manzela, tak stale mam v sebe ze sa jej opytame ci mozme to a to...ona casto povie mojmu "tvoj dom, rob si co chces". Ale za tych 10r sme vymenili strechu, okna, zateplili...riesime co treba, lebo od postavenia sa o dom nikto nestarat, pre manzela je tu chlapskej roboty az az.

pokojvdusi9
1. jún 2023

Moj kolega sa so mnou roky nebavi ohladom tohoto.Raz v praci povedal a fest vela nas bolo ze sa nevie dockat kedy svokrovci a rodicia ,,zdochnu,,aby mohol dedit byt a dom.Do mna taka zlost lebo je adoptovany.Tak som mu povedala ze sa moze hanbit lebo viem co urobili pre jeho rodinu ze nebude tiez forever vecne a este nevie naco on v starobe vide.Bral to ako ponizenie.Byvame spolu na chodbe no ani obraz ani zvuk.Nevadi mi to.S chrapunami a negavistickymi ludmi netreba stracat cas.

Strana
z3