Ako reagovať na týranie tichom od partnera ?
Ahojte, ked sa s manzelom pohadame, reaguje na to tichom, ze sa aj týžden so mnou nebavi, ale ze vobec ani slovo.... Ako keby ma tym tyra... Este popritom ako je ticho sa napriklad pozera tv a smeje sa a tak, ako keby provokacia.... Ako by ste na toto reagovali???
Presne, ja hovorím, že aký oni mali skvelý život, ja som im to pokazila.
Ukonci to kym nemate deti.... neznic si zivot lepsie to nebude
@angel993 si im ho narusila 😀😀😀
Je to bezemocny sebecky imbecil. Proste emocialne uplne zbanktrovany. Toto nie je normalne
@mircalla sebecky dojde aj mne podla tohto, co sa stalo a emocne asi tiez nic moc, ked je toto schopný.... Pravda to bude
Tyranie v nazve temy mas spravne, svojim sposobom to tyranie je. Je clovek, co ma nejake EQ tohto schopny nie je
Určite bud nad vecou! Moj tiez bol.schopny sa so mnou nebavit, ked, tak skor cez zuby..ale tak max. 2-3 dni.. urazal.sa pre malickosti, co mne by ani nenapadlo riesit, tiež mi uz vselico vykrical.. a povedal mi, ze ho rozculuje moj pokoj! Lebo ci som.kricala alebo bola ticho, tak to bolo jedno. Tak som bola ticho, potom sa potajme rozculovala. A on sa so mnou neskor nebavil, aj ked som sa pokusala.
Muselo ho to prejst.. ale viem, ze na neho plati, ked sa popremavam.v spodnej bielizni 🙂. To uz dlho nevydržal.. ale ja som.s nim stale, my sa mame inak radi, len ma.taku povahu, obcas toto spraviť.
A je dobre, ze hras lahostajnu. Vies co nam.pomohlo?? Zmena mojho spravania na jeho vystupy! Zacala som.aj ja sa poriadne hadat a nerevat, ale prosto bolo mi to jedno, ked chce od nas odist, nech ide! Pri 2 poslednych hadkach som.to tak spravila a veelmi to pomohlo
Drzi..paste, nec aj u teba zmena taktiky pomoze. A ked nie, ak nemate deti, radsej chodte od seba.
@siska53 skúšam teraz byt lahostajna, aby pochopil, že to uz prehnal.... Mozno doteraz vzdy ked som vybuchla alebo sa zacala bavit, tak to bral ze si moze dovolit vsetko, musi pochopiť, ze treba mat nejake hranice.... Ze niektore veci su uz cez a neprejdú mu ako nič....
Presne tak! Bude zmateny z tvojej reakcie - dufam.. oni ocakavaju opakovanie scenara..zmena by ich mala vyviest z konceptu.
@siska53 presne to si vravim, ze pokiaľ sa budem spravat stale rovnako opakovane, nic sa nezmeni u neho, zmena mojej reakcie by mala viest aj k zmene u neho.... Predpokladam, uvidime
Pekne postupne začína s tebou manipulovať. To, že sa neprejavil pred svadbou neznamená, že je v poriadku. Ked to urobí opakovane, ešte stále budeš chciet hrat túto tyranskú hru? Uvedom si, ze mrháš svojim životom. Za niekoľko rokov zostane z teba len troska. Ešte nemáte deti, dobre si rozmysli čo spravíš. Nechcem si ani predstaviť, ze ti nadáva pred dieťaťom. Teraz sa utešuješ, ze bol predtým milý, to budeš takto žit. Ten človek ťa nemá za nič, ked ta tskto vulgárne označuje a ešte čaká, ze budeš doliezať. Je to naozaj choré.
@marce63 pokial to bude opakovane a zhorsovat sa, urcite s nim nebudem, lebo už teraz mi to robi zle.... Ja by som prave chcela, aby pochopil, ze toto robit nemoze a aby sa to už neopakovalo.... No ale teda nulova komunikacia uz 7 den, cize asi tak
zjavne musíš zmeniť taktiku, lebo nič mu nedocvaklo, skús mu napísať list, že pokiaľ takto bude sa správať, tak píšeš žiadosť o rozvod
@janickacrazy ocividne taktika nezabera alebo je fakt taky psycho, ze by sa bol schopny vydrzat nebavit aj pol roka ....
Ja by som v takom vztahu nevydrzala. Ved nema 12 rokov, sprava sa ako pubertalne decko. Dala by som mu na vyber bud sa bude rozpravat alebo celu situaciu a vas vztah zvazis a je mozne, ze sa uz nebude mat s kym rozpravat. O problemoch sa ma komunikovat a je potrebne si ich vydiskutovat a nie sutazit kto dlhsie vydrzi byt ticho. Prajem ti pevne nervy, nemas to s nim lahke.
Sa vezmi a chod rodičom, neoznamuj, keď ta nebude doma, ako milujúci muž bude zisťovať.
Keď sa ozve iba oznam že si išla medzi ludi kde s tebou komunikujú a nevidíš dôvod zotrvať niekde pre koho si vzduch.
A prosím ta, nikdy mužovi neukazuj že je pre teba stred vesmíru, nauc sa fungovať tak, aby si dokázala fungovať sama, takže sa neznizuj k plaču to je pod tvoju úroveň revat mu.
@simoonas tiez si hovorim, dojde mi to take trapne fakt sutazit tady, nechcen s nim sutazit, ale na druhu stranu mi dojde take ponizujuce, ze on ma urazil a ja sa s nim mam zacat rozprávať ako keby nič
@mk22 sak prave toto bola asi moja chyba, ze som sa pred ním par krat rozplakala.... On ma teraz tym padom istotu, ze videl, ze mi na nom zalezi a ze ma to trápi a teraz to asi zneuziva.... Ze som dala najavo k nemu city....
Tak ale musíš niečo urobiť, ak chceš aby sa k tebe začal správať ináč.
Ty pomaly s každým príspevkom suhlasis.
Ja mam 40r raz by mi niekto povedal ze som hovno..
On je co prosím ta generál pluku že si to vbc dovolí??
Už by som tam nebola, vzala tašku a na víkend k vašim ci ku kamoške nech sú to ticho užíva a nepýtaj sa ho nič nerieš nepodlizuj počkaj nech začne a s čím začne.
Véd ty máš 25 bože koľko normálnych mužov chodí okolo teba.
Véd on nie je tvoja záruka do smrti.. Ži tak, aby si vedela fungovať sama, nie byť závislá na niekom a už vbc nie na takom chujovi
@mk22 ved zatiaľ som urobila toto, ze ani ja nekomunikujem, lebo doteraz som nikdy nedokazala ani to, vzdy som zacala alebo som urobila scenu, ako si to predstavuje a podobne, teraz prvý krat som ticho aj ja a robim si svoje, bez ohladu na neho.... Ale teda tato zmena je asi malo
Odid na vikend, na tyzden..... Proste si zbal veci a ked sa ani po tyzdni neozve, zacni riesit definitivny rozchod. Tazko zmenis cloveka v 30-tke, toto budes potom zazivat stale dokola. Niekedy je proste rozchod jedine riesenie. Stanov si aj ty sama sebe hranice.
Ale on to nepochopi, mozes skusat, co chces.
1. Robi to naschval a vedome to trapi
2. Alebo vobec si to neuvedomuje, pretoze ma nulovu empatiu
V oboch pripadoch taketo niecoho je schopny sebec, ktore ma nulove pochopenie pre emocie druhych. Nezmenis nic, mozes sa rozkrajat @gaja78 ma pravdu
Jedine, ze si zvyknes
@mircalla 😥
Ide víkend, zbal sa a odíď. Možno vtedy zistí, že byť ticho sa už neoplaca.
V tichosti by som sa zbalila, alebo jeho a odišla by som alebo vymenila kľúče na byte. Choďte do poradne. On ma problém. Ak by s tým neprestal tak doporučujem sa rozist. Toť je správanie nevyzreteho človeka, sam so sebou má problém a si ho na tebe kompenzuje.
@griska11 najhorsie, ze ja ked mu poviem, ze toto neni normalne, ze ma nejaky problem so sebou, on by este na mna pozrel, ze co akoze urobil chudacik, sak sa len nebavi, aby sme mali kazdy svoj klud alebo nieco take.... Este by zo mna robil blbca, ze co ja vlastne riesim nejake ticho
Ako vravím, on by mal ísť niekam k psychológov. Žije v spoločnosti s tebou, ak niekoho ľúbim tak mu nespôsobuje predsa bolesť, či smútok... Ak sa nechce s nikým rozprávať tak nech sa páči nech ide žiť niekam kde bude sám.
No a čo teda chceš robiť? Viaceré Ti tu radia, aby si vypadla na víkend preč, aj podľa mňa je to dobrý nápad. Ale z Teba nemám pocit, že by si sa balila na odchod. Stále píšeš, že aj ty si ticho, že si tentokrát na ním nepriliezla, ako keby to bolo nejaké hrdinstvo. Ale to nestačí, milá moja! Garantujem Ti, že on je ten, kto to vydrží dlhšie, že on len tak za Tebou nepríde (keď doteraz neprišiel). A celkom evidentne si Ty tá, ktorá touto situáciou trpí viac. Tak, PROSÍM ŤA, zbal sa a vypadni na víkend preč! Ak nechceš ísť k rodičom, alebo ku kamoške, aby si im nemusela vysvetľovať, čo sa stalo, tak si nájdi nejaký víkendový pobyt. Sviatky skončili, tak neverím, že nenájdeš nič voľné, hoci je to narýchlo.
Vies co, moj teraz uz manzel vedel tiez ,nie ze byt ticho,ale rozpraval sa len cez zuby....a bol nahnevany aj tri dni....
Po rokoch sa tu rozvadzal jeden par a my sme sa tak rozpravali,ze preco sa asi rozisli...a tak...no a ja som mu vtedy povedala...vies, to je vsetko o komunikacii...ty ak ma milujes a mas rad,tak ta zaujima to,se si mi ublizil a ako...a budes sa snazit to zmenit..
Predstav si,ze ja by som ti povedala,vies laska, ked sa somnou aj tri dni nebavis,tak mi tym strasne ublizujes...som zmutnq a normalne ma to depce a sikanujes ma tym..
A ty by si nespravil nic...bolo by ti to jedno...povedala by som ti to par krat...ale ty nic...nakoniec by som sa pobalila a odisla...takto si myslim,ze nejak zacinaju rozchody....
A po dalsie...normalne sa ho spytaj kam eruje tym spravanim..
Ze ci mu to pride ok, a slusne a mile voci tebe,ze aj ked sa pohadate (co je uplne normalne sem tam😉)ze sa s tebou nebavi....povedz mu,co ty citis...nevrav,ze ty ty ty..ale povedz ja ja ja...co ao prezivas ty...pod vplyvom jeho spravania...snad ai to uvedomi ak ta ma rad...

@angel993 ano, to su asi ich lasky 😀 my sme zlodejky.... No po skúsenosti, nech si ich nechaju, to si casti vravim, nech sa vrati mamicke a nech s nou žije ako moj s mojou aj do 100-ky a mozu si navzajim hovoriť, akí sú skvelí