icon

Ako riešiť dedičstvo pozemku s bratom?

17. apr 2024

Mozno sa niekto v tom bude vediet vyznat. Postavili sme s muzom dom na pozemku rodicov v podstat eich zahrade lebo tak rodicia sa ponukli ze pomozu. Na byt je hypoteka. Keby sa nieco stalo rodicom tak dedime s bratom a mu v podstate patri polovica toho pozemku na ktorom mam dom ci ako to je??

h2
19. apr 2024

Ty žiješ v normálnej dedine, kde je škola, škôlka, obchod, pošta... ale nedá sa k nim od vás z domu dostať peši? Tak to asi normálna dedina nebude. Okrem iného by ma veľmi zaujímalo to, čo si spomínala v predošlej diskusii, že nemáte poriadnu prístupovú cestu (teraz nemyslím k vášmu domu, že sa musí ísť cez záhradu rodičov), ale to, že si písala, že musíte odparkovať auto a zhruba kilometer ísť peši. Akože, ten kilometer beriem s rezervou, ale aj tak, keby to aj bolo hoci len 300 metrov, tak si to vôbec neviem predstaviť. A rozhodne by som takéto bývanie nenazývala "v normálnej dedine". Tak o ktorú dedinu sa, prosím, jedná? O súkromie sa báť nemusíš, keď si písala, že je to veľká dedina. Len by ma to naozaj zaujímalo.

zuzana111984
19. apr 2024

@h2 to pochybujem, že je pravda, akoby tam postavili a zariadili dom? čo tie tehly a nábytok nosili ručne :D skôr si myslím, že najbližšiu zástavku môže mať kilometer a to sa dostane len do centra dediny, potom ešte spoj do mesta, preto sa upína na prácu v dedine, lebo úprimne ani mne by sa nechcelo stokrát prestupovať, len každý normálny by si kúpil auto a bolo by po probléme

h2
19. apr 2024

@zuzana111984 No ale veľmi by pomohlo, keby napísala, ktorá dedina to je.

hefo
19. apr 2024

@zuzana111984 Kilometer žiadna miera, toľko máme na zastávku aj my a nie je to ani nejaká extrémne veľká dedina (len ulica je mimo hlavného ťahu). Bicykle sú. Ale podľa jej opisov to bude samota niekde na Aljaške, kde sa do mesta najprv treba prestrieľať cez hordu krvilačných medveďov grizzly...

zuzana111984
19. apr 2024

@h2 baby tu tipovali Veľké Rovné, keď som tam bola na turistike, boli tam aj vyššie v horách postavené domy, cesta tam viedla kamenistá, do kopca, samá zákruta, asi 15 min. rýchlym krokom k zástavke, potom asi 6 km busom do centra dediny, škola, škôlka, obchod + 10km do okresného mesta..ale ktovie, takých dedín môže byť na SK viac

zuzana111984
19. apr 2024

@hefo 😂

rorino
Autor odpoveď zmazal
h2
19. apr 2024

@zuzana111984 Vďaka, pozrela som Veľké Rovné a okolité dediny na mape a aspoň už mám predstavu. Tam (myslím do tých okrajových častí) by som s malými deťmi nešla bývať, ani zadarmo.

lakebabe
19. apr 2024

@h2 ja si skôr myslím ze to bola oblasť Kysúc ako hovorila, že ztade chodia aj vlakom. Skôr si myslím, že u nej by bol problém aj keby byvala v Bratislave na námestí

melaniiiiia
19. apr 2024

@zuzana111984 autorka spomínala vlak, ale cez Veľké Rovné nechodia vlaky, takže to musí byť asi inde. Ale aj keby bývala v centre mesta, boli by rovnaké výhovorky. Tu nejde o lokalitu, ale o chuť niečo zmeniť/nezmeniť 🙂

zuzana111984
19. apr 2024

@h2 ale je tam strašne krásne, keď som tam videla ten dom, žiadna chajda, novostavba, závidela som to krásne prostredie, pravda, že so škôlko/školopovinnými deťmi by to bola mega otrava a bez auta nemysliteľné

zuzana111984
19. apr 2024

@melaniiiiia to som prehliadla, žeby spomínala vlaky, tak Rovné to nebude, ale niečo podobné, každopádne všade, kde sa dá postaviť dom sa musí dať dostať autom, neverím, že jej muž/rodičia odstavia auto pod kopcom a trajdajú kilometer pešo

kitycat
19. apr 2024

Toto je ozaj zaujimava diskusia.

A chudak brat, ked sa rodicia pominu tak zdedi akurat tak so sestrou napoly rodicovsky dom, ktory ej zatazeny hypotekov na sestrin zahradn dom... toto sa preda pod cenu lebo ved nikto kompetentny nebude takyto pozemok chciet a po vyplateni hypo neostane zakladatelke ani na toaletak 😂

simca06022011
19. apr 2024

@zuzana111984 len v dedinách nie je lokalny bus, čiže bus z jedného konca na druhý zväčša ide do najbližšieho mesta...

daniela1911
19. apr 2024

Tiež tipujem Kysuce, je tu veľa rozťahaných dedín a tak isto je tu trend vyslať chlapa do zahraničia a sedieť na riti ešte celý I.st ZŠ. V “lepšom” prípade baby poberajú opatrovné na rôznych starších rodinných príslušníkov.
A taktiež sa prikláňam k názoru, že jediný hlupák je tu manžel, autorka je vychcaná.

lienka.7
19. apr 2024

@daniela1911 mňa napadla napr.aj taka Korňa. Nad dedinou je par domov "na samote", poľná cesta... viem, ze je tam aj problém so signálom (autorka tvrdí že nema dobre pripojenie na HO) osobne by som tam nebývala ani zadarmo.

daniela1911
19. apr 2024

@lienka.7 môže to byt ktorákoľvek dedinka, všetky sú tu rozťahané, optika na net neviem či je už natiahnutá, a niekde ani ten vlak nemajú. Môže to byt smer do ČR alebo aj do Poľska. A je tu veľa šikovných ľudí, čo účelovo vyhľadávajú tento región, len lepšie premýšľali a majú aspoň autá. Lebo niekde napr majú aj školu len 1-4 a ďalej idu do inej dediny alebo do mesta ráno s rodičmi.

lienka.7
19. apr 2024

@daniela1911 ano, tak isto mas aj niektoré dediny na Myjave. Bez auta si tam doslova v prdeli. Susedia tam majú chalupu, no koniec sveta ti poviem keď sme tam boli. Naokolo fakt sami dôchodcovia, zastávka autobusu na začiatku dediny, potom ideš "do kopcov", kde su domy, a fakt je to 5 aj 10 km... bez auta si tam ani neskrtnes 🙈

zuzana111984
19. apr 2024

@simca06022011 :D ja viem, ale keď nastúpi na svojej zástavke, pri škôlke musí vystúpiť, aby odviedla dieťa, bus jej medzitým odíde, tak čaká na ďalší, aby sa dostala do mesta za prácou, do škôlky nemôže poslať dieťa samo ako do školy, teda sa jej precestovaný čas riadne predlžuje o tieto prestupy.

rorino
19. apr 2024

@lienka.7 ale na MK má signál výborný😂

rorino
19. apr 2024

@zuzana111984 lenže ona to má už teraz tak vymyslené,že dieťa bude samé do škôlky chodiť,takže je to len na nejaké tri mesiace,kým sa dieťa adaptuje,potom už by len vystúpilo z autobusu a ona by pokračovala v ceste.Lenze ona zavrhla napr. aj zdieľané cestovanie.

zuzana111984
19. apr 2024

@rorino čo má vo svojej hlúpej hlavičke vymyslené je jedna vec, realita druhá, do škôlky nemôže dieťa poslať samo a ani zo škôlky ho nepustia, kým ho rodič alebo oprávnená osoba nevyzdvihne.
Aj zdôvodnila prečo nie zdielané cestovanie? keď už nezvládne takú jednoduchú vec ako spraviť si vodičák, toto by bolo super riešenie.

letfenixa
19. apr 2024

@rorino nie, až do školy chce dieťa samé posielať, a nedať ho ani do predskolskej, že bude na dom.vzdelavani.

letfenixa
19. apr 2024

@zuzana111984 lebo sa nemá ako dostať k tomu, s kým by v tom aute išla. Jej by najviac vyhovovala helikoptera.

zuzana111984
19. apr 2024

@letfenixa 😯 och, chúďa dieťa, odstrihnuté od civilizácie, kamarátov, príde do školy ako hlúpe teliatko

rorino
19. apr 2024

@zuzana111984 ona má dôvody na všetko ako a prečo sa nedá,lebo manžel jej povedal,že sa o nich postarať a ona si postavila hlavu,že bude na riti sedieť a on nech sa stará.Ved ona občas poriadok a občas navarí,veď to je roboty ako na kostole,unavená je Marfuška anjelik,celé dni by len pospinkavala ,podriemkavala🤦🤦🤦🤦

zuzana111984
19. apr 2024

@letfenixa ale veď tým busom, ktorým bude dieťa vodiť do škôlky a pri škôlke nasadne do zdieľaného auta, či aj to zavrhla 😂

rorino
19. apr 2024

@zuzana111984 áno,ale to by hneď argumentovala,že to všetky deti tak chodia,prečo by jej nemohli...Ale to,že jej sa ten km k autobusu nechce prejsť,to ju máme všetci ľutovať Skôr tých detí mi je ľúto🤦

rorino
19. apr 2024

@zuzana111984 nechcem jej krivdit,lebo si presne tento detail nepamätám,len to že ani to nie je nič pre nu

zuzana111984
19. apr 2024

@rorino 😂 tá musí byť aká dobrá v posteli, ak jej toto všetko manžel sľúbil