icon

Ako riešiť dedičstvo pozemku s bratom?

17. apr 2024

Mozno sa niekto v tom bude vediet vyznat. Postavili sme s muzom dom na pozemku rodicov v podstat eich zahrade lebo tak rodicia sa ponukli ze pomozu. Na byt je hypoteka. Keby sa nieco stalo rodicom tak dedime s bratom a mu v podstate patri polovica toho pozemku na ktorom mam dom ci ako to je??

rorino
19. apr 2024

@zuzana111984 no,ktovie😂...

lakebabe
19. apr 2024

@zuzana111984 aj to zavrhla u nich v dedine nikto nechodí zdieľanym autom ale nevie si to preveriť, lebo majú slabý internet tak tam padol návrh nech po dedine vylepi plagáty ci by ju ktosi nehodil 😄

rorino
19. apr 2024

@lakebabe áno,presne,👏

letfenixa
19. apr 2024

@zuzana111984 lenže k tomu autobusu treba prekonať zákruty, hore kopec, dole kopec, bez chodníka. Jednoducho nemysliteľné.

simca06022011
19. apr 2024

@zuzana111984 jaj chaaapem

simca06022011
19. apr 2024

@lakebabe
@letfenixa :D omg.. :DDD srandicky srandicky? :DDD ci to vazne?

letfenixa
19. apr 2024

@simca06022011 vidno, že si sa nezúčastnila predchádzajúcej diskusie, ts ts ts.

jesenzima
19. apr 2024

Je veľmi smutné si predstaviť detstvo pri takejto matke.

lakebabe
19. apr 2024

@simca06022011 smrteľne vážne ✌️
Kto sa bude nudiť a bude mat pár hodin života navyše odporúčam prečítať tých prvých tristo strán starého vydania😄
To bolo lepšie ako Pilcherova

rorino
19. apr 2024

@lakebabe hej,síce kus nepodarený roman,ale ak chce niekto návod ako sa nič nedá,tak v tej diskusií nájde odpoveď na všetko 😂😂😂

lakebabe
19. apr 2024

@rorino veru 😄 psychicky vyčerpávajúce tri dni môjho zivota😄

rorino
19. apr 2024

@lakebabe a ani sme sa nenazdali a máme tu druhý diel😂

lakebabe
19. apr 2024

@rorino neboj sa bude aj treti a štvrtý😄

rorino
19. apr 2024

@lakebabe 😂tretí:manžel stále nechápe,že musí odísť do zahraničia a štvrtý:chceme ísť do podnájmu,ako neplatiť nájom,keď platím dom😂😂😂

lakebabe
19. apr 2024

@rorino možno by pomohol rozvod a nájsť si bohatého frajera z mesta 😄

rorino
19. apr 2024

@letfenixa no to je ešte horšia možnosť,chúda dieta

rorino
19. apr 2024

@lakebabe a ešte aby ju muz vyplatil z domu🤦

lakebabe
19. apr 2024

@rorino však samozrejme 💁‍♀️

misicka31
19. apr 2024

Ja to vidím takto,po RD si vybavíte opatrovateľské na matku,mate príjem na pár rokov a ak náhodou potom na otca...a zarobené ani neviete ako 🤷

rorino
19. apr 2024

@misicka31 no len rodičia sú schopnejší ako ona,otec stále chodí na brigády(údajne preto,lebo ho to baví😂🤷)a mama sa ešte aj o ju aj deti musí starať,chová ,pestuje,dá mladým,navarí a ešte aj o vnúčatá sa stará(lebo však je stará mať,tak sa jej patrí).A ešte aj peniaze im na konci mesiaca hocikedy požičiavajú,lebo oni nevyjdú.Takze neviem,či by rodičia nemali dostávať opatrovateľský na ňu.

rorino
19. apr 2024

@rorino Preboha,to som nemala písať,lebo sa toho chytí🤦😂

misicka31
19. apr 2024

@rorino áno áno ja viem,mám to celé preštudované🤣...ale tak náhradu za rodičák treba,tak snáď som poradila 😄

rorino
19. apr 2024

@misicka31 😂😂😂no počkáme na reakciu😉😂

misicka31
19. apr 2024

@rorino najbližší príspevok...Ako vybavím príspevok na opatrovanie?😄

rorino
19. apr 2024

@misicka31 tretí diel😂

aurinia
19. apr 2024

Aj ked mas hypoteku, pozemok je mozne rozdelit, rodicoa vam ten pozemok mozu predat/darovať. Je potrebne zajst do banky a informovat sa na to. Urcite by som to nenechala na cas kedy sa bude riesit dedictvo.

letfenixa
19. apr 2024

@aurinia lenže do banky vedie cesta zákrutami a cez les so zlým vlkom!

michelle567
19. apr 2024

@aurinia ale oni tým pozemkom pravdepodobne ručia k hypotéke, keď je zaťažený hypotékou nemôžu s ním robiť nič

simca06022011
19. apr 2024

@letfenixa hanbím sa 🙄

sardinka32
19. apr 2024

Pôvodne som Ti chcela poradiť, aby si sa dohodla s bratom a rodičmi, že za tú 1/2 záhrady a prístupovú cestu k domu ich doopatrujes (brat sa jej zriekne a rodičia Ti ju darujú). Ale...potom som čítala ďalej a ďalej a tu je mojich pár postrehov:
Osobne sa nečudujem Tvojim rodičom, že Vám nedali ten pozemok vôbec. Ktovie ako splácate tú pôžičku?...oni by pri Vás prišli akurát tak na psí tridsiatok. Ak by to napísali na Vás a vy by ste nesplácali...však Vám už ani na stravu nevychádza koncom mesiaca...tak vy by ste si bývali a rodičia splácali za Vás, lebo by nechceli, aby ich majetok prepadol banke. A takto by Vám pekne splatili dom a oni by prišli o peniaze a aj záhradu. Alebo by si im to pod nosom predala.
Ty teraz špekuluješ...už spomínaš aj rozvod, takže asi si to už s niekým riešila a zistila si, že si v blbej situácii. Chcela si dom a bolo Ti jedno za akých podmienok, však nejako bude...no ale vidíš, že teraz si úplne v rici. Nejdem sa ale vyjadrovať k Tvojej osobe a ani k Tvojmu mužovi, aj keď mám veľa na jazyku. 😉
A veriť sa nedá ani vlastným rodičom...bohužiaľ. "Oni by to neurobili"...je veľmi naivná predstava o živote. Všeličo sa môže stať, vzťahy v rodinách sú veľmi veľmi krehké. Už aj sama vidíš, že sa to u Vás kazí...Ty s mužom a aj s rodičmi a bratom.