icon

Ako riešiť financie, keď manžel nechce míňať?

31. júl 2024

Ahojte žienky,idem si sem napísať môj problém s manželom.Je to dobrý chlap,máme spolu 2 deti.Zarabame obaja priemerne,aj si šetríme čo sa dá.Manzel zaplatí hypotéku a energie,ja zaplatím deťom škôlku školu obedy oblečenie obuv lekáreň a ostatné maličkosti.Stravu platíme obaja to si vyberieme z účtu po 200 eur a to máme na celý mesiac na stravu.Tri roky bývame v dome pomaly si prerabame,ozaj pomaly to ide lebo manžel nechce míňať navyše peniaze.Este veľa veci nám chyba do domu,no hádam raz budeme mať komplet zariadené všetko.Priklad potrebujeme do spálne 2 kreslá a malý stôl no je to problém kúpiť.Alebo potrebujeme vymeniť si okno na chodbe a na záchode alebo spraviť si vonku posedenie terasu.Lenze manžel na všetko povie že je to drahé a nechce nič kupovať.Povie keď to bude stáť pár eur tak kúpi.Lenze všetci vieme aké sú ceny.Ozaj nič navyše nekupujeme,nechodíme do reštaurácie,kadernícke,na nechty proste nikam.Ked niečo ja kúpim navyše deťom alebo si objednám pizzu už má reči či som normálna že na čo zbytočne míňam peniaze.Ze on chce veľa veľa šetriť a mať sa dobre.Lenze už je to s ním na nervy,zakaždým keď chcem niečo kúpiť musím ho prehovoriť že je to potrebné a lacnejšie už nenájdeme.No ubíja ma to jeho zmýšľanie..

Strana
z3
lakebabe
1. aug 2024

@marcellka32 ja to tiež nechápem absolútne, však aj ja setrim, ale si doprajem. Aby niekto decku vykrikal zubara a topánky 🤦‍♀️

mamutka
1. aug 2024

@lakebabe to sú proste šialenci.
@autorka, ty mu vyrátaj, čo ho bude stat rozvod. Vyplatiť ta z domu, výživné na deti a pod. Je to blázon, tak s ním tak aj zaobchádzaj.

autor
1. aug 2024

@matrioshka333 Na terasu zatiaľ nemáme nič,proste na dvor ani nemáme kam si sadnúť preto by som chcela kúpiť sedačky súprava na terasu aby sme si mohli vonku sadnúť si na dvore a vypiť sú kávu alebo aj ugrilovat a vonku jesť.Aj návšteva keď dôjde tak len na dvore stojíme.Nie tretie dieťa nechceme.
@egonsk Áno aj on presne takto ráta že za jednu veľkú pizzu sme mohli mať 2 mechy cementu
@milanemila On chce topánky pre deti do 10 eur, všetko čo stojí viac je preňho drahé.Ked kúpim v Deichmanne topánky za 25 eur už má reči že zbytočne utracam peniaze.Aj keď to platím z mojej výplaty má reči okolo toho.
@muchotrafka298 Nosí normálne veci,doktorov trochu zanedbáva,chodí až keď musí keď ho niečo moc boli.Aj to ho prehováram že chod už príklad zubárovi.On že bude plakať koľko bude platiť unho.
@sissy27 My sme nestavali,prerabame starší rodinný dom.
@marcellka32 On už aj to povedal keď ho raz pochovajú aby ho pochovali s peniazmi čo má.No neviem či to myslel vážne alebo zo srandy.
@gab1sol Máme viac našetrené než suma 6 mesačného príjmu.

mamina7070
1. aug 2024

tec roka zavidi vlastnym detom opravu zuba a topanky dala by som si urcit vyzivne na deti pocas trvania manzelstva

muchotrafka298
1. aug 2024

@mamina7070 no presne, otec roka a manzel storocia.....a na mieste autorky by som sa uplne nesmiala na tom, ze chce byt pochovany so svojimi usporami....

mamutka
1. aug 2024

Pozri, sedačka na terasu sa naozaj nemusí riešiť. Vie ten tvoj zohnať palety, vyčistiť, ošetriť, zmontovať a vyrobiť z nich sedenie? Prečo to ešte nemá hotové? To riešiť môže.
Ale inak, pri tých rečiach za topánky, zubára a že nech ho pochovajú s peniazmi, naozaj mu treba vyčísliť koľko stojí rozvod, polovica domu, výživné a koniec. Bud zavrie hubu, alebo koniec. Je na tebe, čo urobíš.

autor
1. aug 2024

@mamutka Dalo by sa aj z paliet vyrobiť sedenie no on zas není taký zručný že by vedel to vyrobiť.

luccija
1. aug 2024

Je chorý ja by som s takým mužom nemohla bývať.Setrit na deťoch zdraví a topánkach je choré.Ak by rátal posledné euro rozumiem, ale ma našetrené.Nikdy mu nebude dosť on to má v hlave.
Ty minas zo svojich a on si šetrí nie?
Ale zase kreslo a stolík do spálne sa mi zdá hlúposť.Na terasu kúp zatiaľ niečo lacné nech si máte kde posedieť.Aj obyčajne plastové dáš pekný obrus, kvety...preratavat pizzu na cement je fakt diagnóza.

selenka7
1. aug 2024

Takyto bol moj otec cely zivot. Vzdy setrit na vsetkom, vypinal radiatory, ked aktualne v danej izbe nikto nebol, na akciovy tovar do supermarketov vecer pred zaverecnou, nikdy sme si nic nedopriali, na ozajstnej dovolenke sme boli 2x v zivote (v Bulharsku a Rumunsku pri mori, este ako deti), inac len na chalupe (po jeho rodicoch), ked sa slo nieke na "rekreaciu" tak z jeho prace co mali k dispozicii zariadenia. Pracovali cely zivot obaja s mamou, cely zivot akoze "setrili" ale nenasetrili nikdy nic. Nemali sme zahradu, auto (to az niekedy ked som bola stredoskolacka tusim staru skodu), nikdy sme do seba ani mama ani ja so sestrou neinvestovali (rozumej kozmetika, kadernicka, nechty...) a cely zivot to boli len vycitky, ze vyhadzujeme a nesertrime. Az teraz na stare kolena na dochodku si mama konecne doprace a z casu na cas ide na put do zahranicia, co organizuje farnost, alebo do kupelov, alebo teraz vezmu vnucky na par dni niekde. Ale otec doteraz na dochodku (po 70-ke) najradsej sadne na bicykel a ide sa kupat niekde blizko mesta, ked to je zadara, este aj to pivo si doma preleje do plastovej flase, nez by si mal niekde kupit capovane. Oblecenie nosi 30-rocne, ved co mu chyba, vsakze, aj ked podostaval od nas kopec novych veci. S takou povahou nespravis nic.

mamutka
1. aug 2024

To akoze srandujes teraz??? Vyrobit si z paliet, podľa videí z internetu, na to nemusí byt zručný. Ved si písala, že šetrí tak, že pomaly kadejako doma veci robí, tak nakoniec ani to nie? Ty si vlastne prečo s tým šialencom?

autor
1. aug 2024

@mamutka Áno robí veci okolo domu sám ale až tak nie úplne sám.Esteze máme kamarátov čo mu pomôžu keď treba.

sissy27
1. aug 2024

môj ty boh, tak nie len, že žgrlí na svojej rodine, ale ešte aj využíva kamošov... sám je síce neschopný, ale kamoši prídu pomôcť... zadarmo samozrejme a som zvedavá, ako im to chce on oplatiť, keď on vlastne zručný nie je... lebo ak nevie poskladať z paliet sedenie tak prepáč, ale čo vlastne vie?? asi len prepočítavať peniaze do aleluja...

evaachesa
1. aug 2024

Manžela pošli k psychológovi...urýchlene. Toto je diagnóza tak nech sa lieči. 🤦🏻‍♀️🤷

marcellka32
1. aug 2024

Taká otázka na telo: prečo si s ním? Mňa by ani ten sex s ním nebavil.... nehovor mi, že ho miluješ až za hrob

koniarova
1. aug 2024

Diagnóza. Tu nie je o čom.

babulkomale
1. aug 2024

Sedenie z paliet si vyrobila kamoska slobodná matka, ze pozdravujem pana manzela.
Boze, vdaka ti za mojho takmer dokonaleho muza 🙏🙏🙏

autor
1. aug 2024

@marcellka32 Sme spolu vyše 15 rokov, samozrejme už ho neľúbim tak ako pred rokmi.

mamutka
1. aug 2024

@babulkomale presne tak, s týmto viem aj ja robiť. Toto je extrém, lenivý, neschopný, obmedzuje celu rodinu, využíva ľudí….
@autorka ja som sa už pýtala prečo si s ním. A nič. Aj poradila čo mu povedať a ako sa správať. Ty len opisuješ čo on robí, teda nerobí. Co s tým ty urobíš konečne? To toľko rokov počúvaš tie chujoviny a obmedzujes deti?

muchotrafka298
1. aug 2024

Ja by som sa necudovala tomu, keby on svoje peniaze pchal do ponozky a zil z vyplaty svojej zeny. Stary dom v kuse pyta peniaze, na to chce kde vziat? Od manzelky? Lebo on setri? Fakt je treba otvorit oci, ked decku nedovoli kupit topanky ked su mu male a ma pripomienky k oprave zubov. Toto je nie ze red flag, to je red flag velky jak kus Europy...

liv1
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3