Ako riešiť finančnú podporu od partnerových rodičov?
Ahojte, mam už dlhšie problém s partnerom a jeho rodinou. Ako vyplýva z názvu diskusie partnerova rodina nám vôbec nepomáha s dieťaťom finančne, a teda nepodporuje svoje prvorodene vnúča (vraj vytúžené). Chodia si pravidelne (3-5x ročne) na výlety alebo dovolenky v rámci Európy. Podnikajú, tvrdia, že im už podnikanie nejde a sú v mínuse. Už pri narodení dieťaťa nám neprispeli (ani zo slušnosti) nič. Ani euro. Dostali sme nejaké tri hračky v minimálnej hodnote, ktoré ani nekupovali ale dostali. Taktiež nám jeho matka od známej doniesla tašku oblečenia. Preplatili jedny náušnice. Moja rodina pravidelne "prispieva" nielen finančne, ale aj praktickými vecami kt. využijeme. Keďže som na RD pomoc by sa nam hodila. Partner však v tomto nestojí pri mne a tvrdí, že nie sú povinni živit naše dieťa lebo to nepotrebujeme ani mu nosiť dary a pod. Vo mne však vrie keď sústavne pro každej návšteve počúvam o dovolenkach alebo výletoch a nám nepomôžu nič. On očakáva, že sa budem s nimi stretávať tak často ako s našimi, ale ja nemám záujem o ich snobskú spoločnosť. Ani z jedného výletu dieťaťu nič nedoniesli. Mne to príde totálne nefér voči mojej rodine, ktorá sa snaží nás podporiť, aj keď nemajú toľko ako oni. Naši prídu raz za mesiac na otočku, a oni by sa k nam chceli nasačkovať na celý víkend s tým, že sme nútení sa im venovať tri dni a ja si to neželám (z pochopiteľných dôvodov) . Vzťahy medzi mnou a nimi sú na vode mrazu a partner sa ich sústavne zástava. Svokra tu bola raz pomôcť na tri dni a nezaplatila ani nákup, ani dieťaťu nič nedala. Pravidelne si nechá všetko platiť.
Chcela by som sa opýtať, že či si myslíte, ze je k veci ich priamo v tomto konfrontovať z mojej strany keďže on to neurobí alebo im mam dávať dieťa "zadarmo" a tváriť sa, ze to je okey alebo nie som povinná im len preto že sú to jeho rodicia nosiť dieťa. Ďakujem
A ja mam svoje svedomie čisté, ja som si nikdy hanbou neurobila, k rodičom pravidelne nakupujem keďže nejedia to isté co my, nakúpim, taktiež nakupujem pravidelne aj u jeho rodičov. Dokonca sme boli už v obchode s dvomi kosikmi kedy som si platila svoje. Ešte aj 10 eur za plienky som im dala a zobrali.... A mohla by som pokračovať ale to nemá význam, ani pre mňa ani pre vas lebo vy čítate len to čo vyhovuje vam. To je krásna vizitka, nuž typicke tak ako dopadli tieto voľby tak dopadneme všetci na svk😃 Zavist, neprajnost, nenávisť, byt ticho, držať hubu a počúvať starších je nutnosť.
Kiež by som bola zlatokopka🫢 mala by som sa lepšie lebo tie čo poznám sa majú k.. DObre (ešte ze im závidím)... Vy Kolarrove damy😃
Úroveň tejto platformy je strašne nízka. Čo je škoda. Po pravde toľko času čo som venovala telefónu za posledné dva dni som už dávno nie a dalo mi to veľa, hrubé nadávky a osočovanie tiež, ale aj rady nad ktorými som sa skutočne zamyslela a mali ste pravdu.
Ďakujem vám a želám vám ďalšie krásne premarnene hodiny života, ktorý zrejme nieste schopné napĺňať inak ako písaním komentárov. Dovidenia
Stale si nepochopila, že starí rodičia nie su povinní financovať tvoje dieťa? So svojimi peniazmi si môžu robiť čo chcú. To že im ty zavidis, je len a len tvoj problém. Dovidenia.
@autorka tak od tebe to sedi, nazvat nas tady kolarrovymi damami.jediny, kdo tady zavidi jsi ty, svokrovcum jejich penize a ze je neutraceji za tvoje dite.ale drzo si dovoluji vrazet je do dovolenych a hader z butiku.navic jim to jejich utraceni vlastnich penez ani neprejes.a ticho jsi opet jen ty, drzis hubu pred svoji svokrou,nereknes ji ani pul slova, ze se ti jejich chovani nelibi, ale nas tady urazet budes, kdyz ti napiseme, ze nejsou povinni te financovat. to ticho naopak nejsi.ale jak se rika, places na spatnem hrobe. jestli chces prezenty od svokry, musis si o ne svokre rict.a nemusis poslouchat starsich, klidne se ozvi, ale rekni to jim, neotvirej si hubu tady na nas. my nejsme tvoji svokrovci!!!. ... ty vazne nejsi zlatokopka ani vyzirka, ty jsi pouze politovanihodna neschopna zavistiva neprejici zenska.plna huba kecu ale skutek uteka jestli jsi mlada nebo stara je uplne fuk.
Skús začať od seba a všetko bude ok. Najprv si prečítaj, čo si napísala a zamysli sa.
Autorka, navrhujem aby si si dala magnezium, vypla internet a isla sa venovať svojmu dieťaťu alebo sa chod len tak prevetrať von.
Ok, pokusim sa vziat v uvahu, ze si sa na začiatku len nevhodne vyjadrila (co nikto nemohol tušiť, my ti myšlienky necitame), takže reakcie boli adekvátne úvodnému príspevku.
To, ako vsak teraz rozhadzujes rukami, kopes všade navokol seba a plujes jed, je vsak už úplne cez a zhadzujes akurát tak samu seba. A nepotrebuješ na to ani ľudí z modrého koňa.
@autorka ty máš fakt dosť. Čo ešte zapletieš do debaty, aby si obhájila svoj mamonársky postoj? Ja som si na začiatku hovorila, že ťa v určitom zmysle chápem, pretože našim deťom sa dostáva z oboch strán ako pozornosti, tak aj financií a darčekov; aj som to jasne napísala, ale beriem späť. Tvoji svokrovci sú možno malomeštiacki kolenovrti, ale ty si fúria non plus ultra. Veľmi by som sa nedivila, keby si tu v blízkej dobe založila diskusiu "poslal ma do riti, a ja netuším prečo"😎
Suhlasim s tym, ze vam nemaju co prispievat... Preco by mali? Ale zas nechapem, ze ani ziadny darcek dietatku nedaju.. To nie je vec penazi, ale radosti.
@katkami123 tak to, že sú neokrôchaní jej dáme asi za pravdu všetky. Voči vnúčaťu je to proste divný postoj od nich. Ale to ešte neospravedlňuje jej aroganciu, ktorá trieska na všetky strany. Ako nasrané decko, ktoré dupká nohou, pretože nie je vec podľa nej🙄 Dospelá intelignentá žena by sa nad to povzniesla. Pomyslím si svoje a zariadim sa.
@tiezjedna
Tažko sa povznesieš nad vyžierkami. Takých musíš jedine stopnúť, inak by svokrovcov živila 3 dni v tyzdni z rodičaku a oni by prišli s ananásom, ktorý by si so sebou zobrali naspäť. Autorka má plné právo ich haltovať, tam keď je na rodičáku a niekto ťa vyžiera a tvári sa, že stratil peňaženku, tak sa ťažko budeš nad niečo prenášať, € na účte ťa nepustia.
A vy ste sa tu ako dospelé inteligentné ženy, prečo cez autorkin komentár nepreniesli a potrebujete ju ďalej ponižovať? Tak poďte príkladom, ty sa ako vyjadruješ, keď útočíš na sutorku?
@anickabasnicka
No, ty máš “ úroveň” asi ako tí jej svokrovci. 🤦🏻♀️
“ jsi pouze politovanihodna neschopna zavistiva neprejici zenska.plna huba kecu ale skutek uteka jestli jsi mlada nebo stara je uplne fuk”
Ale aspoň si sa tu predstavila. 😉
@katkami123 Tak nech sa nenechá vyzierat. Zaplatím kavu za seba a dosť. Keď jej vadí kontakt s nimi, tak sa nestretáva. Je dospelá, ústa má tak nech sa ozve.
@aurora33
Keď zahrá, že nemá peňaženku? Chcem tu vidieť tie veľké hrdinky, ktoré by tehotné takto zrušili svokru a išli v restike s nou do konfliktu, ze platia za seba.
Debilov sa tu zastavajte, ja žasnem.
@katkami123 a čo jej bránilo to stopnúť už dávno? Tam bola pointa môjho príspevku. Keď videla a vedela aká svokra je, tak mala kontakt obmedziť na minimum. O tom je tá dospelosť a inteligencia, na ktorú som narážala. Lenže u nej to skôr vypadá na vychcanosť, pretože aj napriek tomu, že vedela, čo sú zač, tak kontakty prikrmovala zrejme v nádeji, že vnúča ich finančnú politiku smerom k nim zmení.
Ani som nedočítala a musím priznať, že mi je z teba až zle jka si po vrchná a zavystliva. Tvoj partner má pravdu. V prvom rade sa máte starať vy nie starí rodičia
@katkami123 jediný, kto sa tu zastáva debilov si momentálne ty.
@katkami123 keď zahrá že nemá penazenku, tak ok, zaplatím, ale tam to konci. Raz a dosť. A keď vie akí sú, tak kto jej káže sa s nimi neustále stretávať a neustále im platiť kavu? Tak obmedzím kontakt. Ale panička zrejme stále čaká, že sa asi zmenia a raz pustia kohutik a dočká sa finančnej kompenzácie.
Jaj, takze autorka má byt vyspelá, ale tuto už diskusia nemusí byť… 😅 to tu môže byť vrchol primitivizmu.
Ja tu napíšem pre všetkých. Mne sa to síce nestalo, ale ľuďom v mojom okolí, možno sa to stane vám, blízkym, kamarátkam. Keď raz budú pracovať pre tieto typické podnikateľské slovenské vyžierky, ktoré ich nevyplatia akoby mali, prípadne, vôbec nevyplatia, len aby mali na ďalšiu all inclusive dovolenku v Egypte. Tak si spomeňte, že koho ste sa tu tak krvopotne zastavali. A či si to takí ľudia, bez svedomia, ktorí idu cez mŕtvoly, zaslúžia. A či tým známim, ktorí sa nechali nachytať, tiež poviete rady typu “ Prenes sa cez to”, pripadne “ mala si predpokladať a obmedziť kontakt, nepracovať tam”.
Čo mohla autorka predpokladať? To obete vrážd majú predpokladať, ze toto je asi vrah? Čo to tí ľudia majú na čele každý napísané, aký kto je? Zisťujeme to postupne v rôznych situáciách. To by tu bol raj na zemi, neboli by týrané zeny, atď.
Len z pprincípu tu budete do nej rýpať. Chybu si tu nik neprizná z diskutujúcich, ze áno, starí sú držgroši vychcaní. Ale pri autorke, čo má robiť, to viete všetko najlepšie.
@katkami123 nechceš třeba, aby se tady na konovi udělala sbírka na ni? chudinka malá,nedostala bodyčko od svokry pro dítě.....jo a aby jsi to správně pochopila, tady má autorka plnou hubu na nás, ale svokre neřekne nic. tak běž, a udělej tam pořádky za ní ty, když ona není schopná ji nic říct. nebo umíš taky jen tady štěkat po nás, ale z očí do očí už nejsi za hrdinku?
@katkami123 ešte raz a pomaly - ak ma niekto vyciciava, vyžiera, serie, tak s ním obmedzím kontakt na minimum bez ohľadu na okolnosti. A sorry, ale ty si asi rovnako cákla ako autorka, ak nie viac, keď túto stupídnu situáciu, ktorú sa ona sama rozhodla tolerovať, prirovnávaš k vražde. Choré.
Nečítala som vôbec celú diskusiu ale tvoj priateľ má pravdu, niesu povinný živit vaše dieťa ani mu prispievať ani nosiť dary... zabezpečiť ho máte vy
To že tvoji rodičia dávajú je ich dobrá vôľa
@katkami123 a kto autorke káže chodiť s nimi na kávu keď vie akí sú? Chcete ísť na kávu nech sa páči, ja sa radšej s malým prejdem, ja nemám chuť dovidenia. Keď sa mi niečo nepáči otvorím hubu a nie len potom na nete nadávať akí sú hnusní a lakomí
To je ešte dobre!! Skôr by ťa porazilo že tvojmu dieťaťu nedajú nic a dieťaťu od švagriny by dali aj 100€ mesačne 😂
@katkami123 neviem, čo sa ti dnes robí, či máš PMS alebo čo, ale daj si pohár vína a upokoj sa trošku. Alebo pozvi autorku na kavu a zaplať jej ju nech máte obe dusu na mieste. Pekný večer prajem
Ahoj ja ti rozumiem ze citis krivdu, tiez to mam tak ze svokrovci zgrlosia a malej len sem tam kupila nieco lacne a aj to este pocuval ze ako je vsetko drahe a ze nemaju prniaze pritom svokra doktorka 🤣 moji rodicia naopak sa nam idu rozdat a to ja ale neocakavm nic ani od jednych ale tiez mi to pride sek tam luto ied vidim nasich ako sa snazia 🙂 Neries to dieta je vase takzre vzdy rodic by mal dat pre dieta to co potrebuje a ked mas problem s nimi tak ani ty niesi povinna sa s nimi stretavat led nechces a vadi ti nieco
@katkami123 a si si istá,že je ten príbeh na 100% pravdivý?Pamätaj,poznáme príbeh len z jednej strany.
Osobne si myslím, že máš normálne očakávania. Nejaký ten darček sa proste od starých rodičov očakáva . Problém je, že to riešiš tu na MK a že si dary vynucujes, aj keď v nesprávnej skupine. Porozprávaj so svokrovcami, ale v štýle, že si žijú na veľkej nohe ale skôr, že sa ich vnúča poteší

Nehnevaj sa, ale ani Tvoji ani manzelovi rodicia nie su povinni vam financovat rodinu / dieta. Za svoju rodinu - a ano, aj financnu stranku - ste zodpovedni vy dvaja, Ty a manzel. Ak ste v tazkej financnej situacii - stane sa, su rozne situacie v zivote a je to ok - treba v prvom rade pouzit vlastny rozum a schopnosti, ako tu situaciu zlepsit. My sme napr. isty cas mojej prvej materskej, resp. rodicaku to mali financne velmi natesno, manzel zvazoval ist robit kamionistu... Nakoniec sme to vyriesili tak, ze som cez den popri mojich dvoch detoch (3 a 1,5 r. vtedy) strazila este kamaratkinu 3-rocnu dceru (nosili nam ju rano medzi 6 - 6³⁰ a bola u nas do poobedia). Im to pomohlo, ze nemuseli riesit sukromnu skolku, nam financne. Jasne, ze to nebolo lahke, tri tak male deti mat cely den na starosti, ale ani ma nenapadlo ocakavat ci vyzadovat od niekoho ineho ako mna a manzela riesit NASU financnu starost.
A uz vobec nie podmienovat tym u starych rodicov moznost vidiet vnucata 🤦
Stari rodicia (svokrovci) uz svoje deti vychovali, moja mama nas vychovala dokonca sama... Nevidim absolutne ziadny dovod na to, preco by si svoje peniaze (dochodok) nemohli uzit ako sami uznaju za vhodne.
Ak daruju nieco detom, ci uz pre radost alebo prakticke, potesime sa, ale urcite to nie je ich povinnost a v zivote ma nenapadlo ich medzi sebou porovnavat... A vnucata mozu vidiet bez ohladu na dary.
Ocakavaj prilis vela a budes sklamana. Neocakavaj a nevyzaduj nic a budes potesena aj malickostou, lebo to bude viac ako si cakala. Mozno je to pre Teba na zamyslenie, ci to nie je prilezitost naucit sa pokore, skromnosti a vdacnosti. Tieto tri su polovicou stastneho zivota, vyskusaj a uvidis 😉
Napr. vcera prisla ku nam moja mamina a nasmu 5-r. syncekovi doniesla grep (jeho oblubene ovocie) a on s nim cely nadseny bezal ku mne do kuchyne a nadsene vykrikoval: "Starka mi doniesla grep!"